Från (OS)ringar till pyramider

Nu byter jag ett par meter snö mot några kilo sand. Imorgon bitti avgår flyget mot Egypten. Mitt största, och enda, bekymmer för tillfället är så klart OS och hur jag ska kunna följa detta evenemang. Efter mycket tjat och tandagnisslan har jag fått lov att ta med mig en dator för att kunna se viktiga matcher och lopp på SVT-play.

Kravet från frugans sida var dock att hon skulle få lösenordsskydda datorn så jag bara kan använda den under "godkänd" tid. Hon har fått för sig att jag annars kommer läsa en massa pokerbloggar och göra annat tjafs på semestern. Hmm. Så om det inte blir så många uppdateringar på bloggen under veckan så vet ni anledningen. Jag kan inte lösenordet.

På återseende.

dybban plus mot Anton Wigg

22-åriga Anton Wigg vann alltså EPT Köpenhamn. Förutom äran kammade han dessutom hem närmare fem miljoner svenska kronor.

Jag har träffat Anton Wigg en gång, i Tallinn förra året. Jag satt vid ett fullt 50/50 cashgamebord när han kom förbi klockan 06.00 på morgonen. Vår konversation lät ungefär så här.
- Är det någon som vill sälja sin plats? frågade Anton.
Inget svar.
- Ingen som vill sälja sin plats för en femhundring?
- Kanske killen som sitter och sover, garvade någon.
Jag blir tillknuffad och välter samtidigt omkull min egen markerhög.
- Eh, ups. Sorry. Well played. Gjorde jag något dumt?
- Vill du sälja din plats?
- Nja...
Jag visste såklart att jag var slut för kvällen och borde gå upp på rummet och lägga mig. Men jag ville ju inte ge mig så lätt och tänkte att jag skulle klämma ut så mycket som det gick från den unga nykomlingen.
- Vad får jag?
- 500.
- Taget!

Ja, 500 spänn är alltid 500 spänn. Så jag är väl en av dem som kan säga att jag faktiskt ligger plus i mitt heads up-spel mot EPT-mästare Wigg. Inte det sämsta. Inte det sämsta alls.

Ge bragdguldet till den envisa gamla slovenskan

Det råder ingen hejd på alla "bragder" våra svenska idrottsmän genomför borta i Grizzlybjörnarnas land. Enligt tidningarna i alla fall. Jag tycker inte att det är en bragd så fort man vinner en OS-medalj.

En bragd ska ju vara något riktigt överjäkligt. Anja Persson brons kan jag hålla med om var i närheten av en bragd efter 60 metersfallet. Björn Ferry gjorde visserligen en storstilad insats. Men bragd? Äh. Jag tycker Svenska Dagbladets bragdguld i år för första gången ska gå till en utlänning.

Petra Majdic insats i skidsprinten kommer ingen svensk någonsin komma i närheten av. På uppvärmningen åkte hon av banan, föll tre meter ned i ett avgrundshål och landade på en sten. Men den gamla envisa slovenskan gav sig inte. Med svåra smärtor genomförde hon kval, kvart, semi och final. Efter varje lopp hade hon så ont att hon fick bäras ut från målområdet. I finalen lyckades hon mot det tuffaste motståndet i världen och kräkjobbig skidåkning komma trea. Efteråt konstateras det att hon har tre, fyra brutna revben i kroppen plus en skadad lunga. Den bedriften ska vara omöjlig. Det är vad jag kallar bragd.

Med ETT brutet revben hade jag varit sjukskriven i flera veckor. Optikern hade legat med ett varmt grytlock på magen och käkat rabarberkräm i en månad. Sen får vi inga bragdguld heller.

En natt som "Quisling"

Kramp i tummarna. Det är riktigt jobbigt att hålla tummarna för att Sverige ska missa mål. De sista tio minuterna mot Tyskland var det dock precis vad jag gjorde. Jag skrek av förtjusning när Alfredssons och Bäckströms skott räddades av den tyska målvakten.

Motivet till att jag förvandlades till en riktig "Quisling" var givetvis det enda rätta. Pengar. Jag hade tippat 2-0 till Sverige för hela 60 gånger insatsen på Svenska Spel. Ja, ibland är pengar tjockare än nationalistisk stolthet. Till mitt försvar så ledde Sverige redan och det var ju ingen final direkt.

Kan det gå åt pipan så brukar det göra det så jag trodde aldrig att det skulle hålla. Men ta mig tusan det höll. Många underskattade tyskarna och trodde på målkalas. Jag var dock övertygad om att det skulle bli målsnålt, så när jag såg överoddset 60! gånger pengarna på 2-0 slog jag givetvis till. Det räckte till min största spelvinst, utanför pokern, någonsin.

Vidkun Quisling blev också någorlunda rik på sitt landsförräderi under andra världskriget. Sen blev han avrättad. Jag får väl hoppas på en bättre advokat.

Ännu ett "åka-ur-nätturre-utbrott"

Det har varit en tung pokermånad. Då det för tillfället är riktigt dåligt värde till och med på Svenska Spels cashgame så har jag försökt grinda lite turrar istället. Det har blivit 4-5 finalbord de senaste dagarna, men när det väl gäller har det skitit sig riktigt och jag har fått nöja mig med småplock.

Värst var det ikväll i Indis favorit 109$ freeze på partypoker. När vi var sex kvar så ledde jag rätt överlägset, men förlorade sedan tre all in situationer på raken.

1. K10 vs QJ. Det var inga konstigheter. Jag höjde på knappen och big blind som var short ställde in och jag ledde till min glädje. En dam räddade dock upp saken.

2. Åkte ner på 80k (blinds 2/4k) och fick A10 på bb. Lilla blind ställde mig för 40k. En given syn från min sida och han visade J3. En trea direkt på flopp gjorde det inte ens spännande.

3. Jobbade så upp mig till 50k och ställde på knappen med AQ (fortfarande 2/4k i blinds). Fick syn av bordets nya chipleader med K10. (Antar att det var en marginell syn för 2/3 av stacken?) Tian på river gjorde att jag fick ett av mina klassiska åka-ur-nätturre-utbrott.

Dessa utbrott kan ju se ut lite hur som helst då de är helt improviserade. Denna gång drog jag tröjan över huvudet, bet kraftigt i tyget samtidigt som jag försökte spotta förbannelser över mina opponenter. Under tiden hoppade jag någon slags regndans på vardagsrumsgolvet. Det var inte vackert, men nödvändigt.

720$ var ingen vidare tröst. Jag behöver bättre upp för att den här månaden ska komma upp på godkänd plus. Om jag ska se det positivt så är jag i alla fall plus...

Charmigt efterblivna idrottsmän

Såg ni Marcus Hellners målgång i går? Torterad och med tomma ögon lyckades han stappla in i mål för att förvandlas till en ynklig hög på marken. Medaljen missade han med en sekund. Jag tror inte att folk förstår hur trött han var. Men det gör jag. Jag har varit där. Många gånger.

I början av 90-talet tävlade jag i längskidåkning för Filipstad. Efter varenda lopp föll jag ihop till en hög av totalt utkörda muskler, ben och lemmar. Jag var så slut att det inte går att förklara i ord. Ordet trött kan inte i närheten beskriva tillståndet. Smärta är mer korrekt. Varje stavtag är en kamp på liv och död. Varje skär gör så ont att hjärtat skriker åt dig att sluta. Men du kör ändå. Trots knivhuggen i benen och snoret utkletat i hela ansiktet kör du ändå. Charmigt efterbliven.

Där tar dock likheterna mellan dybban och Hellner slut. Förutom blodsmaken och smärtan hade våra skidkarriärer ingenting gemensamt. Hellner tappade en ledning. Jag fick aldrig ens leda, inte ens ligga tvåa. Eller trea.

En sak kan jag konstatera. Det är aldrig den som åkt fortast som är tröttast efter loppet.

Hellner gjorde dock precis vad han skulle för att mitt tips skulle sitta, då han slog Vincent Vittoz med två sekunder. När Johan Olsson dessutom spöade Södergren så var min fina dubbel i hamn. Det var i alla fall lite plåster på såren för att Hellner tvingade mig att tänka tillbaka på en 10-åring som alltid fick välja sist på prisbordet.


"dybbanslakten"

"dybbanjakten" blev snabbt "dybbanslakten". Det började med att jag synade en shortstack all in med AJs. Efter två spader på floppen såg det rätt bra ut, men motståndaren fick träffa sin tvåoutare.

Då jag hade bounty på mig var min plan att spela extremt tight. Jag räknade med att få betalt när jag väl hade "stål" ändå. Som med sådana här händer:

50.00/100.00 Texas Hold'em (No Limit) - den 14 februari 2010 21:22:05
dybbanjakten (Vanlig/Turnering)
Plats 1: Danny905 (2670.00)
Plats 2: Kaldur (6221.00)
Plats 3: loopar (6018.00)
Plats 4: CRY (2938.00)
Plats 5: pelle32 (7080.00)
Plats 6: shamrock (2959.00)
Plats 7: Twin3 (3373.00)
Plats 8: Kossan (470.00)
Plats 9: dybban (2734.00)
Plats 10: Zille (2001.00)
Kossan lägg LM 50.00
dybban lägg SM 100.00
** Giv **
dybban [Ek, Dk]
*** Bet Runda 1 ***
Zille Lägg
Danny905 Lägg
Kaldur Lägg
loopar Lägg
CRY Lägg
pelle32 Lägg
shamrock Lägg
Twin3 Syna 100.00
Kossan Syna 100.00
dybban Höj till 400.00
Twin3 Syna 400.00
Kossan Lägg
*** Flop(Board): *** : [Es, Knr, Kh]
*** Bet Runda 2 ***
dybban Satsa 600.00
Twin3 Syna 600.00
*** Turn(Board): *** : [Es, Knr, Kh, 6k]
*** Bet Runda 3 ***
dybban All-in 1734.00
Twin3 Syna 1734.00
*** River(Board): *** : [Es, Knr, Kh, 6k, Knk]
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Totalpott: 5568.00
Twin3 [Kns, 8s] Triss i knektar Vinst: 5568.00
dybban [Ek, Dk] Två par, ess och knektar Vinst: 0.00

Ja, vad ska man säga. Han vet att jag har en bra hand och synar ändå med tredjepar. Självklart hade det aldrig hänt om jag inte haft bounty på mig. Så min plan hade ju varit vattentät om det inte funnits någon river.

Det var ändå en trevlig kväll då frugan var med och lirade på nätet för första gången. Så vi hade grindkväll i soffan. En våt dröm jag haft länge. Hon var dock väldigt noga med att jag inte skulle få se hennes kort eller hjälpa henne. Ärligt talat spelade hon riktigt bra när jag kollade handhistoriken efteråt. Tyvärr åkte hon ut med AQ på en damhög bräda. Motståndaren hade floppat set. Jag hade dock spelat likadant så det var inget att skämmas för. Och hon kom längre än mig. Förhoppningsvis väckte det en liten pokerglöd i henne.

Edit: Svenska Spel skriver så här om dybbans tragiska sorti:

254 spelare ville slå rankingvinnaren "dybban" - "Twin3" lyckades

2010-02-15
Efter en knapp timmes spel åkte "dybban" ut ur sin egen turnering, "dybbanjakten". Efter att ha träffat med sin Ess-dam i klöver hamnade han till slut allin mot sin överman, "Twin3".

Floppen har kommit Es/Jr/Kh och givit "dybban" par i Ess samtidigt som "Twin3" träffat bottenpar med Knekt-åtta i spader på hand. Som fjärdekort kommer klöver 6, varpå "dybban" går allin och får syn. Femtekortet är klöver knekt, trissen sitter för "Twin3" och "dybbans" deltagande i sin egen turnering är över.

Bedriften att slå ut 2009 års Sverigerankingvinnare belönas med en bounty på 1 275 kronor.

Vinnare av själva turneringen och förstapriset på 6 859 kronor blev "Com.Cool".

Topp 5 placerade och prispengar
1. Com.Cool - 6859 kronor
2. Mr ooglin - 3 952 kronor
3. Tai-Pan - 2 805 kronor
4. Joze_J - 1 912 kronor
5. Pkrmon - 1 657 kronor
Nääeej!

Jag fick en chock när jag öppnade SvS-klienten idag. Det första jag fick se var min egen glasögonormsnuna i en reklam för "dybbanjakten".
- Näeej!

Det här var det ingen som sa något om. Ok att ha med bilden i nån liten artikel som ingen läser. Men det här? Nej, nu har det gått för långt.

Jag försöker tänka positivt och inbilla mig att det är tur att jag har brillor på mig. Det är lite Clark Kent över det. När jag väl träffar folk på riktigt kommer de aldrig känna igen mig, eftersom jag inte har glasögon så ofta samt har börjat odla röd-skägg.

Men det är inte lätt när folk börjar gaffla i chatten:
- Tack dybban!
- Va?
- Du har verkligen bevisat att man inte behöver ha utseendet med sig för att kunna spela poker.

Jag kommer inte spela något innan turren börjar 20.30 ikväll. Mitt psyke skulle inte klara en hand till i denna damm av vuxenmobbning.


"Gräsmatta eller femitvå-ragg"

Att sova på hotell fanns inte i mitt vokabulär innan jag började spela poker. Åkte "grabbarna" iväg på fest så var inte sovplats det första vi tänkte på. Om det nu blev tvunget att sova kunde vi slagga var som helst. I en trappuppgång, i bilen, på en gräsmatta, i en buske, någon kanske till och med lyckades hänga med ett "femitvå-ragg" hem till en säng. Allt för att spara lite pengar till vettigare saker. Hotell var helt enkelt en extremt onödig lyx.

Nu för tiden brukar jag dock unna mig ett par hotellnätter då och då. Hotell ger en känsla av frihet. Man behöver inte plocka upp handduken från golvet, bädda sängen eller skrubba fartränder i toan. Man kan nästan säga att jag börjat samla lite smått på hotell. Nu har jag allt från Kumla Stadshotell till lyxiga "Lets see" i Thailand på listan.

Jag grindade mig till två finalbord igår och låg bra till i båda. Därför var det en stor besvikelse med en femte och en sjundeplats. Orkar inte dra några badbeats, men de få tusen det gav ska gå raka vägen till ännu ett hotell i samlingen. Denna gång i Sveriges Jerusalem.

I helgen drar jag och frugan till Jönköping för konsert med underbara "Loney, Dear". Som ni märker av musiken är jag ingen hårdrockare direkt. Men lyssna ordentligt på den här killen. Han är ett geni.


Isildur1 visar stake och blir av med kulorna

Han såg ut precis som jag trodde. Långhårig, snygg och fjunig. Kanske hade jag räknat med någon liten tonårsfinne också, men Isildur1 överträffade sig själv.

Jag satt uppe i natt och kollade in de nya avsnitten av WSOP Europe 2009 som lagts upp på Pokertube. Till min glädje fick jag för första gången se Vikor Blom (alias Blom90, alias Isildur1) spela live. Efter dag 1 låg han topp fem i turren vilket visar vilken talang han är.

Jag har hela tiden undrat hur det är möjligt att vinna 50 miljoner på några veckor och sedan bränna allt lika snabbt. Nu vet jag. Kolla in spelet i den här handen. Tycka vad man vill, men den här grabben har kulor av svenskt stål. Tyvärr är stålkulor inte det optimala i alla lägen...


Dags för "dybbanjakten"!


Jag kunde faktiskt inte hålla mig för garv när SvS hörde av sig och sa att de ville anordna "dybbanjakten". Vilket underbart namn på en pokerturre!

Hur som helst, på söndag (14/2) kommer det bli åka av. Klockan 20.30 drar turren igång på Svenska Spel. Den som slår ut mig får en bounty på fem procent av prispotten och min eviga respekt. Inköpet ligger på blygsamma 100 kronor så jag hoppas att alla mina vänner, bekanta och intresserade läsare vill vara med och ha lite skoj. (Turren ligger inte ute än, men ska komma upp i slutet av veckan) Så länge inte optikern slår ut mig är jag nöjd.

Fakta "dybbanjakten":
Plats: Svenska Spel
Tid: 20.30, söndagen den 14 februari
Inköp: 100+10 kronor
Bounty: 5 procent på dybban
Startmarker: 3000 med långsam struktur.

Nykär och pengakåt

Förra veckan träffade jag min personliga bankman Henke för att se över mina besparingar. Han tyckte det var dags att ge sig ut på börsen igen. Så jag nickade, försökte se ut som jag visste vad han snackade om och höll med.

 

Den senaste vändan han fick placera mina pengar på börsen ökade mitt kapital med över 25 procent på fyra månader, så han får göra vad farao han vill nu. Köper han en hamster för pengarna så kommer den säkert också öka i värde på något sätt. Jag har stort förtroende för Henke.

 

När jag tänker efter lite så är det kanske lite för stort. Bankmän är ju egentligen inte att lita på. Jag har dock någon slags nykär approach gentemot Henke. Jag ser för tillfället inga fel och brister, bara allt det fantastiska denna man hittar på. Antagligen har han fått mig precis dit han vill. Nu börjar jag till och med bli avundsjuk när jag tänker på att han ger samma kärlek (tips) till andra kunder.

 

Hur som helst bestämde vi (Henke) att vi skulle ge oss av på en liten tripp utanför de stora bolagen och istället ta välriktade skott på några riktiga rysare. Jag har därför placerat mindre summor i flera så kallade ”frimärksaktier”. Den billigaste kostar bara 0,69 kr styck, det vill säga lika mycket som ett frimärke.

 

Tjusningen är så klart att man kan göra bra pengar om just denna aktie skulle skjuta i höjden. Min 69-öres aktie är till exempel i ett bolag som sysslar med vindkraft. För 1,5 år sedan stod samma aktie i 23 kronor.

- Satsar du tiotusen och den kommer upp på samma nivå som under fornstora dar så förstår du själv vilken jädra smäll det kommer bli, sa Henke med ett bländande vitt leende.

Mina 10k förvandlas då till över 300k räknade jag ut mellan tummen och pekfingret.

 

Ok, jag är inte helt tappad. Jag förstår att det där snacket kan vara meningslösa kärleksförklaringar från Henkes sida för att få mig i säng. Bolaget kan lika gärna kursa. Men vad tusan. Är man pokerspelare, nykär och pengakåt så är man.

 


Sluttippat på bandy

En tallrik fil, en grillad korv och fyra koppar kaffe är allt jag hunnit få i mig under dagen. Det händer inte ofta, men idag har jag fått slita för lönen.

Jag har bland annat bevakat Vetlanda BK- Sandviken i bandyns Elitserie. Det slutade lite oväntat 9-9. Herregud, det tog ju en halv arbetsdag att bara skriva rent matchfaktan. Satt efteråt och tjatade lite med Sveriges två bästa bandyspelare, Magnus Murhén och Christoffer Edlund. De var riktigt missnöjda efter att ha tappat en tremålsledning sista kvarten.
- Jag är så förbannat dålig idag, sa Edlund efter att ha gjort tre mål.
- Jag har sett sämre, tröstade dybban.

Bandy är verkligen en märklig sport tänkte jag. Kan VBK ta in tre mål mot Saik på tio minuter så kan allt hända. Och jag lovade mg själv att sluta tippa på bandy. I alla fall för ett tag. Det var för övrigt ingen i hela Sverige som hade satt 9-9 i slutresultat. Inte ens Hatten.

Nu blir det ett glas vin för att fira att jag har nio arbetsfria dagar framför mig. Eller jag ska ju spela poker förstås. Men just nu är jag inne i en period där det kan klassas som volontärarbete...

Et tu, Brute?

Pokerstar-Mattias har satt ihop en jädra historia på sin blogg. Han har fått med allt. Dybban, optikern och Brutus. Självklart är jag Ceasar och Optikern Brutus. De som vill veta var Mattias fått smeknamnet "bloddybban" ifrån kan läsa ett tidigare inlägg jag skrev efter SM i Tallinn förra året. Det är fortfarande något av det sjukaste jag varit med om.

När jag läste storyn så fick jag i alla fall flera flashbacks. Som när jag köpte mina glasögon av optikern. Efter att vi valt ut brillorna så skulle vi diskutera priset.
- Du får specialprice my friend.
- Åh, tackar. Hur mycket?
- Ja, vi säger halva priset.
- Schysst!

Sen tänkte jag inte mer på det förrän något halvår senare. Då hittade jag mina brillor i optikerns butik för samma pris som jag gav. Då jag inte hade sett några prislappar när jag betalade så var jag självklart tvungen att fråga optikern om brillorna redan är så omoderna att de måste reas ut. Då såg han lite besvärat på mig och sa:
- Eh njä, de kostar så mycket.
- Så jag betalade fullpris?
- Näe, men då kostade de dubbla priset.

Det visar sig att han ofta ger rabatt till folk. Bara han får bestämma priset före. Jag säger då det. Även du min Brutus...


Lägg aldrig KK, typ...

Jag är av den skolan som aldrig lägger KK preflop. Jag tror helt enkelt inte att man tjänar på det i längden. I söndags gjorde jag dock ett undantag som gjorde mig själv förvånad. Och lite stolt.

 

Jag hade en riktigt mastig cashgame-session på casinot i Göteborg. Då Cosmopol nu för tiden öppnar redan klockan 15.00 under helgerna så blev det 14 raka timmar poker, med undantag för en snabb matpaus. I början gick det lugnt och fint och markerstapeln växte med ett par k. Sen gick, som vanligt, mitt första move åt pipan. Trebetade en medelålders man (som ägde en pokersite och var lös men ändå hyfsat duktig) med A9 i klöver. Han höjde nämligen för typ fjärde handen på raken och tjatade om att han spelade ut alla, så jag tröttnade på hans dryga attityd.

 

Han synade dock de 520 kronor jag satsade (blinds 20/20). Flopp kom underbara A 8 3 med två klöver. Han checkade och jag valde att checka bakom för att representera KK-QQ och locka fram en bluff. Turn var blank och han betade ut 1100 kr. Han hade bara 2k till bakom så jag ställde. I efterhand är det ett rätt tveksamt ställ, men jag skulle ändå inte kunna vika en river när jag spelar svag och det ser ju väldigt suspekt ut att ställa. Jag kommer banne mig inte ihåg hur jag tänkte, men någon slags plan hade jag säkert…Han stekte i typ fem minuter innan han synade med AQ och det kom ingen nia eller klöver för mig på river. Doh!

 

Sen kom dock min revansch när jag floppade set mot hans nötfärgdrag. Vi blev all in redan på flopp i en 14k pott, lika mycket som min och frugans nybeställda Egyptenresa kostade för övrigt. Det kändes riktigt skönt när min hand fick stå.

 

Någon timma senare kom så min fold med stort F. Jag gör en standardraise till 140 från tidig position. Samma man reraisar till 440 på lilla blind. Jag slår om igen till 1400 och han börjar bröla på stockholmska att:

- Ja, vad ska jag göra? Näe, jag får väl ställa då.

Och går all in med 7k. Jag foldar efter ett par sekunder och slänger upp mina kungar, vilket gör honom alldeles vit i ansiktet.

- Så jag skulle bara synat då, säger han och visar AA.

Rätt skön fold måste jag säga. Men hur kunde jag göra den med tanke på vår historia? För det första gjorde han inte en positionsraise, vilket talar för att han faktiskt har en hand. För det andra var det typ andra gången på sex timmar som han trebetade och första som han ställde all in pre. För det tredje var hans skådespeleri helt uppåt väggarna och han såg alldeles för bekväm ut för något annat än just nöt. Jag skulle nog aldrig orka göra den folden på nätet. Det är därför jag älskar livepoker mer och mer.

 

Men jag är fortfarande av den åsikten att man aldrig bör lägga KK. Om inte motståndaren har AA förstås…


Det ljusnar för pokerakademien 2010

I dag har jag samtalat med Roger Levy, pokerns försäljningschef på Svenska Spel. Han var faktiskt riktigt trevlig och jag fick flera positiva besked angående framtiden.

För det första verkar det som om det visst kan bli en "Svenska Pokerakademien 2010". Tidigare har jag hört att den är inställd.
- Inte alls, sa Levy
Just nu jobbar Svenska Spel på att göra en ännu bättre gala än tidigare.
- Det tar bara lite tid att ta beslut i den här organisationen.
- Jaså, det har jag inte märkt...

Inom ett par veckor ska jag få besked hur det blir med den saken. Efter Unibets praktfiasko med sin "Svenskaspel-gala" så tror jag pokersverige behöver en väl anordnad fest. Det skadar ju inte heller att dybban får komma.

Snacket huruvida man bör gå eller inte gå på en eventuell gala för att ta ställning för eller emot Svenska Spels monopol skiter jag i. Sånt där ställer jag mig över, eller under. Jag tänker bara på att ha kul, träffa roliga människor och dricka vin med frugan.

Vidare kan det även bli aktuellt med en bountyturnering på SvS på dybban. Låter ärofullt. Jag återkommer om så blir fallet.För tillfället får jag nöja mig med att  hyllas i SvS-klienten.

Får det lov att vara lite gul snö?

En stor hobby jag har är att erbjuda folk pengar för sjuka saker. I helgen traskade jag och optikern på stan i Göteborg och började störa oss på all gul snö.

- Det är så jäkla vidrigt, sa glasögonormen och pekade på en snödriva som blivit rikligt penetrerad av en djup gul stråle.
- Vad ska du ha för att smaka lite? frågade jag.
- Ha! Jag skulle aaaldrig  göra det.
- Äh, kom igen. Jag vet att du skulle göra det för rätt pris.
- Jag skulle aldrig göra det!
- Men för tiotusen spänn?
- Jo...det är klart.

Alla människor har sitt pris. Och optikern är alltid på rea.

RSS 2.0