En rankingfinal...

De kom från västkustens alla hörn och travade in som på en parad. Stämningen var hjärtlig. Det delades ut kramar och julklappar innan start. Någon fick en rosa gris som skrek när man tryckte på den. Någon fick en bästa kompis. 
 
Men det skulle spelas rankingfinal också. 18 spelare. Årets bästa. Eller i alla fall mesta...
 
Ralph och Åsnan var så här glada. Åsnan inledde som tvåa i chipcounten. 
 
Piraten hadae köpt en ny pirat-tröja som han ville visa upp. Han kände sig farlig och stark. Och inledde som chipleader. Bra biceps för att inte träna.
 
Jag hamnade i position på Fiskmackan som kvällen till ära hade "klätt ner sig för att passa in lite bättre". 
 
Så var det då äntligen dags att börja blanda ut korten. Jag började på 13 plats med nästan 28k i marker. Blinds 50/100. Första handen jag spelar är 67r i position. Floppar ett färgdrag som jag träffar redan på turn. Som vanligt med andra ord. Vad jag inte hade räknat med var att Batman med grisen hade turnat nästnöt och jag förlorar en ansenlig del av min stack. Skit.
 
Efter någon timma ligger jag sist, med endast 12k i stacken. Det är samma visa i varje rankingfinal för min del. Jag hör grevinnan och betjänten traggla i skallen. 
- The same procedure as last year, Miss Sophie?
- The same procedure as every year, James!
 
Fiskmackan är den som plockat upp mest marker i inledningen och seglar upp i topp. Då gör han dock en klassisk syn, en klassisk fisk-syn. Tight-Henrik 3-betar och floppen kommer Q-hög. Tight-Henrik betar flopp och stoppar in allt på turn. Fiskmackan säger att han "vet" att Tight-Henrik har KK. Han säger det om och om igen. Och synar till sist med AQ. 
- Jag kan ju dra ut...
 
Mackan blir lite tiltad. Så tiltad att när jag 3-betar all in med drygt 12k, 24bb, (Mackan öppnar för 4bb så det känns standard) med KJo så blixtsynar han. Jag tror jag är död. Men icke. Mot Q7o står jag fint. Och där börjar återtåget. 
 
Vi tar middagspaus. 
 
Årets rakeback från CC smakade julbord! Jag älskar julbord. 
 
Väl tillbaka börjar folk åka ut i rask takt. Jag håller mig rätt lugn. Det gör inte Fiskmackan. 
 
Efter ett par aggressiva all ins får han till sist smaka kaka och åker ut. 
 
Även Piraten har fått gå på sin egen planka efter att hans besättning gjort myteri. Han ser ledsen ut. Jag tycker synd om honom. Men är nöjd över att vara på finalbord med en medelstack.
 
Jag lyckas dock bluffa bort halva stacken när jag på knappen ska spela Allan med 93s. Jockegais synar ner mig på river med fjärdepar. Vill kasta upp ett par köttbullar och tvinga mig själv att äta dem igen.
 
Men det är fler än jag som gör bort sig. Åsnan donkar ut sig fullständigt när han bluffar all in på river mot Jockegais och får blixtsyn av rivrad stege. Busto!
 
Och jag dubblar upp med kvällens första AA. Olalala! Jag är på gång och lyckas med en stor portion Dybbantur vinna två "flippar" (tror faktiskt att jag ledde i båda fall) och slå ut både Kalle och Bosse. 
 
Snart åker en tapper Azizz ut och även en vågad Roland. Bara jag, Tight-Henrik och Jockegais kvar. Blindsen är höga och jag försöker utnyttja det mot Tight-Henrik. Jag fastnar dock med handen i kakburken två gånger och dubblar upp honom i all in-situationer pre flopp. Att man aldrig ska få dra ut...
 
Jockegais, hög på adrenalin, känner sig vid detta läge så säker på vinst att han lovar att "bära Öis-tröja i en hel vecka om du kommer före mig dybban." Ett riskfritt vad jag givetvis nappar på. 
 
Jag ligger sist med bara 10-12bb kvar då jag hamnar i en intressant spot när jag viker upp 99 på big blind. Tight-Henrik, som precis blivit stor chipleader, öppnar för 5bb!! på knappen. Och Jockegais går all in för 10-15bb till. Jag känner Tight-Henrik så pass bra att jag "vet" att han kommer att syna av i detta läge och aldrig är tom. Prisplatsen mellan tvåan och trean är rätt stor så vad göra? Syna och hoppas på trippling eller lägga och hoppas på att Jocke får syn och åker ut? 
 
Var först inne på blixtsyn, men väljer till sist att vika. Vilket med facit i hand blev helt fel. Jocke hade 77 som stod mot Henriks JTs. Och Piraten läxade upp mig efter noter när jag sa vad jag folda...
 
Jockegais blev sedan very aggressiv med sin nya stack. Jag lyckades hitta QQ mot honom och dubbla. Och Roland kom med en paj som han tyckte jag skulle trycka i mig för att hålla mig på allerten. Det fanns inget annat än att lyda. Inte undra på att jag gått upp 5 kilo i år...
 
Det blev startskottet för Dybban-show. Jag tror inte jag förlorade en hand till efter det. Slog ut Henrik med A5 mot QJ. Och drog sedan ut Jockegais med A7 vs 99 i nattens sista stora pott. Vadå? Möter man mig så får man även stångas med Dybbanturen. Det vet alla.  
 
Nu tänker jag ta igen mig i Norrland och sedan fira jul i Småland fram till Christmas Pokerweek. Om turen och tomten fortsätter stå vid min sida så kan vad som helst hända. 
 
Tack alla människor för en härlig helg på CC! Och ett extra stort tack till Jockegais som vi under 2014 ska få dokumentera under en hel vecka när han går runt med en Allbäck-signerade Öis-tröja. Vad mer kan man begära av en vecka?!!

Årets ranking-final!

I dag väntar en av årets höjdpunkter på CC i Göteborg. Rankingfinalen. Många är de kallade, men bara en kan gå in som chipleader. Man får marker efter hur många poäng man dragit ihop under året. 
 
Svarta Piraten är givetvis i topp. Rent pokermässigt borde Piraten köpa en guldram och sätta upp detta år på väggen hemma så att det aldrig försvinner. Det han har gjort ska vara omöjligt. Som att vinna tre PLO-turrar på raken (vissa säger att det var fem på raken och de lärde lär twista om detta under många år framåt i tiden) utan att knappt kunna reglerna. 
 
Svarta Piraten är ingen pokerspelare. Han är ett unikum. Han får våra stackar att "smälta som Piggelin". Han "gör mos av oss". Han "rövar oss"!!!
 
Vi är totalt 18 spelare som slåss om prispotten. Efter alldeles för få turneringar under årets sista månader har jag halkat ner till en total 13:e plats och startar med 27,6k. Piraten har mer än det dubbla. I övrigt hittar vi, bland annat, härliga personligheter i form av Fiskmackan som nickar "THE BIG FISH", de alltid lika trevliga gaisarna "Börje Skuumberg" och "Jockegais". Samt, givetvis, holländaren, Bob. Jävla Bob. Vilket underbart alias. 
 
Jag älskar er alla. Må bästa man eller kvinna vinna. 
 
 
Jag är inte alls nöjd med mitt turneringsår hemma på CC. Det finns nu bara två saker som kan rädda upp året på den fronten. En vinst i kvällens rankingfinal. Och en djup cash i Christmas Poker Week Main om några veckor. Ok, lyckas jag med en av två är det gott nog. Man ska inte vara girig...
 
Nu ska jag äta lunch med Optikern på Kometen. Sen försöka låta bli att inte bli rövad...
 
Edit: De som ännu inte lärt känna den Svarta Piraten kan kolla min inflytt hos honom här.

Allt är möjligt - och omöjligt

Nej, det gick inte. Förlorade två viktiga flippar och det har man inte råd med när kortsnittet är halvdant. Det blev ingen dag 2 i SM. 
 
Nytt deltagarrekord blev det dock, över 2800 spelare, vilket gjorde att jag frirullade Main efter ett vad med rosjon. Han får trösta sig med att vara vidare till dag 2 gammgubben...
 
Kvällar som igår inser man verkligen att allt är möjligt vid pokerborden. Kommer ni ihåg Fisk-Mackan? Om inte kan ni läsa en text om honom här. Igår kom han fyra i Sunday Million för 78k dolls...jag hoppas han kommer ner till 500 rebuyen ikväll så man får ta i hand. 
 
Själv var jag riktigt kall. Borde hållt mig till sidobets. Det var en såndär kväll när man får in det med KT mot AA i chiplead-pott på KT7-flopp. Och vet direkt att det kommer komma en sjua på turn, vilket det också gör...
 
Allt är möjligt. Och omöjligt. 
 
Det är nästan så jag funderar på om jag inte ska satsa på den där karriären som hockeymålvakt i Frölunda ändå? Dick sa ju att han såg potential...
 
http://www.youtube.com/watch?v=OpIcem6_lXY
 

Fett julbord ikväll!

Då var resan över. Det har varit en fantastisk månad. Och jag vill verkigen tacka alla som gjort den till ett minne för livet för mig. Alla som kantat vår väg, på ett eller annat sätt. Ni har varit fantastiska på alla sätt. 
 
Här kommer sista avsnittet av Dybbans Sverigeresa. Vår assisterande fotograf, Johan, håller på att stryka med under inspelningarna. Annars kändes det bra...det blir en kavalkad av roliga händelser och klipp från månaden som gått. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=vTvnZR5y95k&feature=youtu.be
 
Och i kväll spelas årets största svenska pokerturnering. I skrivande stund 12.30 är det över 1600 anmälda till SM på SvS. Jag antar att de flesta av dem har kvalat in. Värdet känns ok...Ska man grinda turrar någon kväll under 2013 så är det väl denna då även Stars och andra sajter har ett riktigt fylligt julbord av götte. 
 
Glad första advent på er! Ses vid borden!

RSS 2.0