Som pokeri

Life goes on. Ja, jädrar vad det går. 
 
Har hunnit gå på sjöfartmuseet med Optikern och Lill-Dybban till exempel. Förutom en liten fadäs när lillen plötsligt satt på ett musei-föremål så gick det smärtfritt. Å andra sidan stod det ju bara "rör ej" på skylten. Inte "sitt ej". Eller "klättra ej". Så jag antar att det var inom ramarna...
 
Trots att vi är bästa vänner, jag och Optikern, märks det att vi lever vitt skilda liv nu för tiden. Det är lite skillnad på vad man ser som livsnjutning efter att man fått barn antar jag. För en Optiker med en Lill-Dybban finns det tydligen inga finare stunder som pappa-ledig än när ungen somnat i bilen.
- Då kan jag åka till statoil och köpa en korv och bara sitta i bilen, surfa i telefonen, och ta det lugnt en stund. 
 
Ibland försöker jag sätta mig in i den kroniska tröttenhet som verkar infinna sig av att vara förälder. Det är väl som att gå långt i söndagsgrinden och sedan tvingas upp i ottan. Och sedan göra om det sju dagar i veckan. Plus bebisbajs. 
 
Spelat en del pokeri också. Pokeri är poker för finska. Finska är ett väldigt enkelt språk. Det är bara att sätta ett i bakom det mesta. Banani. Toaletti. Och så vidare. 
 
Lyckades komma trea i helgens Superweekend, vilket jag får vara nöjd med med tanke på hur finalbordet såg ut. Inte för att det var hisnande motstånd, men jag kommer inte ihåg att jag vann en enda hand. När vi var tre kvar hade jag en sjättedel av de andra två spelarnas marker. Bahman hade lyckats få in det med AT mot AA och rivrat en andra tia (enoutare) och sedan stoppat in 34bb preflopp med QTo mot den ledsna hundens AK och rivrat en andra dam på en A-hög bräda. Och då han verkar gillar mig ville han gärna flytta 10k från första till tredjepriset. Jag tackade bara ja och hade ändå chansen att spela för förstapriset. Men jag åkte ut i första näven och fick 35k som tröst. 
 
Och en olycka kommer ju sällan ensam. Och tvärt om. Körde 500 rebuy igår och lyckades klonka hem den för 31k. Satt fint, för nu leder jag den interna rankingligan mot Bluff-Bosse och Kalle-Gais. Det gör gott för själen. Man ska ju alltid flyta på vågen, sägs det. Men nu blir det nog lite lugnare med pokern fram till Spring Pokerweek om några veckor här i Göteborg. 
 
Sa jag för övrigt att Öis vann genrepet innan premiären med 5-1 mot seriekonkurrenten Skövde? Jag har redan lastat in på serievinst till 6,50. Det borde alla som har vett att uppskatta blåröd sambafotboll också göra.
 
Har börjat få en jädra massa bluffmail från Swedbank också. Typ ett varje dag. En del skrattar åt dem, säger att de är omöjliga att gå på för de är så idotiskt utformade och på så dåligt svenska. Men vad jag förstått så finns det en anledning till att de är utformade så som de är. 
 
Att skriva med grammatiska fel och efterblivna meningsuppbyggnader görs av en anledning. Det innebär en automatisk gallring av människorna de skickas till. De som "går på" dessa mail är helt enkelt tillräckligt dumma för att gå på resten av scamen också. Och de som ligger bakom slipper ödsla onödig tid på människor som ändå inte skulle ge bort några pengar. Smart va? Lite som pokeri. 
 
Nu ska jag iväg och klippa mig. För första gången på fem månader. Det behövs för i söndags på finalbordet i Superweekend frågade Boris mig och ledsna hunden om vi tävlar i vem som kan se mest sunkig ut vid ett pokerbord? 
 
Hörs längre fram i ett fräschare liv. 
 

RSS 2.0