Avtal med djävulen

Jag skrev avtal med djävulen i dag. Det fanns inget att sätta emot när ormen lockade. Jag behöver det han erbjuder. Jag är beroende av det. Trots att jag visste hur fel det var, så gjorde jag det ändå. Jag åt den förbjudna frukten. Jag skrev avtal. Med Telia.

Om två, tre veckor får jag äntligen internet. Sade han från Telia i allafall. I själva verket vet jag att det kan ta månader. Det kommer när Telia ser till att det kommer. Jag har inget att säga till om längre. Jag har sålt min själ till djävulen.

Tills vidare får Dylan agera ängel och rädda mig med sin uppkoppling till de högre makterna.

Rock n roll i Kumla

Ibland får man så många intryck på samma gång att de blir svåra att koncentrera i en enda text. Det här var inte bara en pokerturnering, utan också en happening och något slags fenomen kanske.

 

Det började med att taxichaufförn, som kört taxi i 40 år, inte hittade ut till MikeTimes ställe på landet utanför Kumla. Väl där var det dock värt besväret med tågbyten och gnälldialekter. Vilket ställe. Vi, runt 30 pokernördar, var ensamma i världen med en skock får, en hönsgård och det specialbygda pokerrummet.

 

Pissereglerna var enkla.

- Ni få pissa var ni vill, men inte på hönsen, sa MikeTime till mig.

Jag hade full respekt för reglerna hela kvällen. För det var väldigt fina höns, sådana där som bara Pettson och Findus har.

 

Innan den obligatoriska musiktävlingen, där jag klarade typ en låt av 15 (och jag har varit musikjournalist), så drog turren i gång. 600kr inköp plus en rebuy eller add on för 400kr, vilket alla köpte. Startstack 8k, vilket i praktiken blev 16k.

 

Blandningen av spelare var stor. Och skillsen när det gäller poker likaså. Men det var liksom skitsamma. Vi var här för att ha trevligt. Man fick spela hur dåligt man ville bara man hade kul. Bordet var relativt lättspelat till en början, jag gjorde några bra spel och hade rejäl tur när jag floppade set mot underset mot Omalley och dubblade enkelt. Senare turnade jag kåk mot nötfärg mot samma eminenta, whiskeybjudande Vaggerydskille och tog hans rebuymarker också. Dybbanturen funkar visst även i Kumla.

 

Då presenterade sig J-O, en värmlänning som spelar rock n roll-poker. Efter att ha vunnit en 8 procentare, all in på river, så började han spela powerpoker. Det vill säga alla händer. När blindsen var 150/300 så höjde han till 2k-3k preflopp i varje hand. Eller så gick han all in direkt och visade glatt upp 7 2o, 8 10s och så vidare.

- Vad är hans range? frågade Valterego.

Vi kom fram till att han öppnade med 100 procent av händerna och synade med 95 procent. När han dessutom hade ett flyt som ingen annan sett sen Jamie Gold vann WSOP, han drog bland annat ut en KK med 68o, så var han svår att stoppa och var snart chiplead. Glädjescenerna som utspelade sig varje gång han vann en pott var som tagna ur någon värmländsk sitcom. Så fort han drog ut eller bluffade bort någon så ställde han sig upp och vrålade:

- Rock´n´roll!

Eller.

- Skiit på er!

Eftersom J-O pratade värmländska lät dock ingenting otrevligt. Han var dessutom en väldigt skön snubbe med ett stort hjärta, eller mer korrekt, den enda av sitt slag.

 

Jag plockade dock upp några händer mot J-O och lyckades faktiskt få honom att lägga. Efter två timmars spel hade jag 50k. Åtta timmar senare, efter tio öl, 250 ”Rock n roll!!!”, Valteregos bittra urtåg och ett par norrländska dödshot från Lapproffe (dock inte riktat mot mig), är det fortfarande 50k i stapeln och jag sitter på finalbordet. Kräftgången var tydlig och jag lyckades med ungefär ingenting. De fem bästa fick priser, första pris var närmare 11k.

 

Förutom den mustaschprydda chipleadern som hade typ 80 procent av markerna, det vill säga alla J-O:s chips efter lite misslyckad rock n roll-poker, så var det ganska jämt. Jag försökte mest hålla mig flytande och sno lite blinds och snart var vi bara fem kvar. Ärligt talat trodde jag nog att jag skulle kunna komma tvåa då, men högmod går före fall. De som låg sist dubblade båda upp mot chipleadern och jag gick plötsligt all in för 10bb på small blind med A10. Det sit&go-grindande pokerproffset, som spelade typ fem händer under hela turneringen, hittade dock AJ på big blind och jag åkte snopet ut. "Illivlja" var väl dock den som egentligen var den bästa pokerspelaren och vann också senare, säkert fullt rättvist. Min femteplatsen gav nästan dubbla inköpet tillbaka.

 

Bitter som jag var så beslöt jag mig för att ta optikerns plats på cashgamebordet. Optikern som åkte ur turren då hans JJ inte fick stå mot 75, hade gått berserk på cashgame första timmarna och var nästan 3k plus innan han började dricka whiskey... Bland annat hade ett finskt berusat underbarn sponsrat rejält. Denna finne hade för några år sedan, på fyllan, bombhotat ett flygplan på väg hem från Tallinn. Polisen uppskattade inte skämtet och skickade honom i fängelse i Tallinn i en månad , samt portade honom från framtida besök i landet. Doh!

 

Jag hann slaska cashgame en halvtimma innan det var dags att dra hem. Det gick ypperligt. Största potten vann jag mot Klyka när jag floppade stegen med 6 8. För att vara 5/5 blev potten rätt stor, cirka 3k.

 

När jag kom till MikeTimes pokeridyll kände jag ingen av de jag skulle träffa. När jag åkte hade jag ett tjog, eller två, nya vänner som jag hoppas få träffa igen. Tack Valterego för att du tänkte på mig. Och tack Mike för att du anordnade en så bra turnering, med ypperlig struktur i värsta EPT-anda.

 

Ett extra djupt bock till Mikes sambo också för fenomenala burgare och korvar. Och till de vackra hönsen så klart som stod ut med optikern och allt pissande.

 

 

 

 


Min enda blinddate

När jag var femton år gick jag på min första och enda blinddate. Det var på den tiden som man chattade på irc, eller mirc som det kallades. Vi hade precis fått internet hemma och jag ville så klart hänga med i den nya chatt-trenden..På så sätt kunde man prata med alla de där snygga tjejerna som man bara vågade titta på under lugg i skolan. En kväll när jag satt och chattade fick jag kontakt med en tjej jag aldrig hade hört talas om förut. Men hon var väldigt trevlig.

 

Efter någon timmas artighetsfraser och annat löst prat undrade hon om jag ville träffas. Handsvetten började nästan rinna ner på tangentbordet när jag svarade:

”När?”

”Nu kanske?”

”Nu?”

”Ja, eller vågar du inte?”

 

Det hade absolut gått för långt. Jag visst inte vad jag skulle ta mig till. Klockan var närmare midnatt och jag höll på att göra något dumt i byxan. Det här med tjejer var verkligen inte min grej och jag hade nog aldrig haft en riktig flickvän. Men, you can’t blame a man from trying.

“Jorå. Var ska vi ses?”

 

Vi bestämde att vi skulle ses vid skolan. Jag drog på mig fintröjan och drog i ut i natten. Väl vid skolan såg jag en gestalt vänta i månljuset vid cykelställen. Pulsen gick upp ytterligare några snäpp. Tankarna på att vända fanns där, men nyfikenheten tog över. Plötsligt vände hon sig om och jag fick en skymt av henne genom ljuset från en gatlykta.

”Oh, mama mia. Låt mig dö.” var det enda jag han tänka.

Sen såg hon mig och vinkade. Tjejen var stor som en gravid elefanthona. Röven välde ut från alla håll. Hon var svartmålad runt ögonen och hade slitna dr Martinskängor. Inte riktigt min stil. Jag bar en töntig farfarströja köpt på postorder. Men jag kunde inte vända nu. Hon hade ju sett mig. Och jag är ingen ond människa. Mina högtflygande planer på att kanske få hångla med någon av skolans tiopoängarna grusades dock.

 

Vi sa hej till varandra och jag frågade vad vi skulle göra nu. I huvudet ville jag bara hem, hem, hem.

- Vi kan väl gå en promenad?

- Ja visst.

Så följde jag henne hem. Hon bodde inte långt från optikern och jag bad till Gud att ingen skulle se oss, speciellt inte retstickornas retsticka glasögonormen. Ingen såg oss dock. Och det var väl en rätt trevlig promenad. Jag ”lämnade av” henne och satte i ilfart hem. Väl hemma lovade jag mig själv att aldrig berätta för någon vad som hänt och aldrig mer gå på blinddate. Jag höll mitt löfte.

 

Sen dess har jag aldrig tagit kontakt med någon på nätet. Jag har aldrig chattat, hängt på forum eller liknande. Använder inte ens MSN. Och jag har aldrig träffat någon människa genom att bestämma träff på nätet. Fram tills nu. Genom bloggen har jag kommit i kontakt med bloggaren Valterego. Eftersom han verkar vara en ytterst sympatisk människa kunde jag inte tacka nej när han bjöd in till en pokerturnering hemma hos Micke i Kumla i morgon.

 

Nu är det ju i sanningens namn ingen blinddate utan en pokerturnering. Och jag behöver inte oroa mig för hur han ser ut då vi både är upptagna. Men det känns ändå lite nervöst. Främst för att det kan bli jag som blir ertappad med ”den stora röven”.

 

Hur som helst ser jag fram emot morgondagen mer än vad som är hälsosamt då det ska bli riktigt kul att spela livepoker igen. Jag har redan pratat med ansvariga Micke "MikeTime" som verkar hur skön som helst. Det är bara att ta på sig fintröjan och ge sig ut i natten.

 

 

 

 

 

 


Turneringsvinst!

Spelade en endaste turre för kvällen. Men där blev det vinst. Jag kan ju inte missa min Sverigeranking. Låg bra till hela resan och vann rätt komfortabelt. Riskerade inte hela stacken på hela turren och gjorde ett par svåra folds. Lade bland annat QQ mot en all in preflopp på finalbordet mot chiptvåan då jag var chipetta.

Men ok. Man vinner ju inte utan lite dybban-flyt. Finalhanden var rätt sjuk. Jag har typ 300k och han 200k. Hittar AK, höjer, han ställer, jag synar. Han har JJ. Flopp 48J. Turn 10, River Q.

Efter floppen kände jag mig rätt ägd med 1,28 procents vinstchans. Fast det ordnade ju upp sig till sist...

11k in på kontot. Och framförallt viktiga poäng i jakten på pokalen. Tvåa totalt nu. 

1 sponi 15182,82
2 dybban 14291,20
3 Johnny10 14263,11
4 yatzy14 14252,97
5 Hurvabock 13635,44
6 octo 13336,44
7 ROSEKING 12768,24
8 EDMAR 12754,15
9 Mikey666 12553,64
10 rosjon 12333,28

Svaret

Det blev en hel del bra handförslag. Men, som jag trodde hade ingen rätt på den här elaka luringen. Svaret är: dybban [9k, Dk] Par i damer Vinst: 4005.00

En förklaring till mitt spel:
Motståndaren är en regular på 5/10 och är mycket aggressiv. Han hade innan denna hand precis trebetat mig tre gånger på kort tid då vi bara var tre spelare vid bordet. Trebetar är ett nödvändigt ont i dagens cashgame. Många mindre vana cashgamespelare ger alldeles för stor respekt för detta tilltag. Idag trebetar folk på lite högre nivåer med allt möjligt skräp, som Q9.

Jag trebetar inte alls lika mycket som jag borde, men försöker ändå variera någorlunda. Gör jag det bara med topphänder får jag ju aldrig någon action när jag väl har en hand. Spelet jag gör nu är dock helt baserat på motspelaren som är aggressiv, duktig och vet att jag kan vara ute och köra. Mot en tight amatör skulle det se annorlunda ut.

Flopp [10h, 8r, 6h] : Jag plockar upp ett öppet stegdrag (dubbel hålpipa) och väljer så klart att beta. Får syn. Synen betyder inte så mycket. Han kan syna med vilken träff som helst, samt med hundra olika dragmöjligheter.

Turn [10h, 8r, 6h, 2k] : Eftersom jag tror han är rätt svag skjuter jag igen på den betydelselösa tvåan. En del har varit inne på att han kanske har setat eller har överpar. Det är jag 99 procent på att han inte har. Med en så farlig bräda slowspelar han aldrig överpar och nästan aldrig ett set. När han dessutom bara synar turn är jag rätt säker på att han har någon form av träff, troligtvis på tian, med någon dragmöjlighet.

River [10h, 8r, 6h, 2k, Ds] : Damen ger mig toppar. Nu gäller det att tänka till. Damen gör att jag troligtvis leder. De enda händer som rimligtvis skulle slå mig nu är Q10 eller ett färgdrag med en högre dam. Men det finns fler händer som jag slår än förlorar mot. Hur skulle ni ha spelat här? All in ser relativt svagt ut gentemot motståndaren och han kan mycket väl sätta mig på ett missat drag eller något annat skumt. Precis som Hasse var inne på. Därför tror jag det finns goda chanser att få syn av en sämre hand. Synen kom också relativt snabbt, tyvärr fick jag aldrig se vad han hade.

Farsan kallade mitt spel för fiskigt när jag berättade min hand. Så smaken är som baken när det gäller poker.


Testar en "sillidill-luring"

Min cashgameform är på topp för tillfället. De senaste tre dagarna har jag plusat 20k endast på 5/10 femmanna och lite headsup 2,5/5. Det mesta går min väg och det är bara att tacka och ta emot så länge det varar.

Igårkväll kändes det som om ingenting jag gjorde kunde gå fel. Slowspelade jag monster så försökte fisken bluffa, trebetade jag med 78s så visst farao floppa jag stege. I bland går det helt enkelt inte att förlora och dessa stunder är himmelska för dybban. Slog även personligt rekord då jag på ett 5/10 bord gick från 2k till 11,5k på dryga timman.

Tänkte köra en "sillidill" och visa en hand där jag inte visar vad jag har. Så få ni gissa näven. Förhoppningsvis tar optikern chansen att briljera i allafall.

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit) - den 23 september 2009 12:37:31
Eva Turbo 2 (Vanlig/Cash Game)
Plats 1: Szagel (2415.01)
Plats 5: dybban (2005.00)
Plats 3: wpwpwp (3401.42)
dybban lägg LM 5.00
Szagel lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [X, X]
*** Bet Runda 1 ***
wpwpwp Höj till 35.00
dybban Höj till 140.00
Szagel Lägg
wpwpwp Syna 140.00
*** Flop(Board): *** : [10h, 8r, 6h]
*** Bet Runda 2 ***
dybban Satsa 220.00
wpwpwp Syna 220.00
*** Turn(Board): *** : [10h, 8r, 6h, 2k]
*** Bet Runda 3 ***
dybban Satsa 547.50
wpwpwp Syna 547.50
*** River(Board): *** : [10h, 8r, 6h, 2k, Ds]
*** Bet Runda 4 ***
dybban All-in 1097.50
wpwpwp Syna 1097.50
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 4005.00
dybban [X, X]  Vinst: 4005.00

Klarar du denna optikern så bjuder jag på addon på lördag. Farsan du får en lunch. Dylan får en Whiskey. Om någon annan fixar biffen så är det evig ära och berömmelse jag kan locka med. Om inte ni också vill ha en whiskey förstås?
Två svar

Det finns två frågor folk brukar ställa när de får reda på att jag spelar poker.

- Hur länge har du spelat?
- Hur mycket har du vunnit/förlorat?

På den första frågan svarar jag alltid fel. Det känns som om jag bara spelat poker i något år. Men när jag tänker efter är det nu närmare fem år sedan jag började spela på nätet. Min systers dåvarande kille introducerade mig för spelet och med hans hjälp lyckades jag vinna 1000 kronor i min första turre. Kärlek vid första ögonkastet. Jag var fast. Under dessa fem år har jag spelat väldigt mycket poker, mest på nätet men även en del live, så jag är nog mer rutinerad än vad jag själv inser.

 

Så till inkomsterna. De första tre åren spelade jag nästan bara turrar och gick nog plus mellan 200 000- 300 000 kr sammanlagt. Inte så dåligt för en amatör som levde på studiemedel. Jag var dock en rätt medioker spelare. Men i turrarna räckte det långt att spela tight och vänta på bra händer. Jag minns fortfarande min första vinst. Jag hade inte ens internet i min lägenhet då, så jag satt på Högskolan i Jönköping under nätterna och spelade. Att få vinna den där 10-dollars-turren med ett par 100 spelare kändes i hela bröstet. Som en första kärlek, eller bergochdalbanan. Det första jag gjorde var att ringa farsan mitt i natten och berätta. Som om han hade blivit farfar eller nåt. Och de 6000 kronorna jag vann, en månadsinkomst, var verkligen mycket pengar.

 

Denna månad firar jag lite av ett jubileum då det är två år sedan jag började föra statistik på mina vinster och förluster. Av dessa 24 månader kan jag, inte utan stolthet, konstatera att jag har en minusmånad, en plusminusnollmånad och 22 plusmånader. Min bästa månad plusade jag 115 000 kronor, medan backmånaden hamnade på modesta 6 000 kronor.

 

Medelinkomsten per månad har sjunkit en del detta året då det blir allt svårare där ute. Framför allt har jag inte lyckats ta hem några stora turneringsvinster. Snittet ligger strax under 30 000 riksdaler i månaden. Jag är dock glad för varje krona plus jag går, för jag ser mig fortfarande inte som någon vidare pokerspelare. Omedvetet tror jag nog innerst inne att jag haft en ofantlig tur. Samtidigt är statistiken på min sida. Men det var ju någon som sa att det finns tre sorterts lögner: lögn, förbannad lögn och statistik. Så jag vet inte vad jag ska tro.

 

Eftersom jag arbetat heltid under denna tid, så är jag dock inte så beroende av pokerinkomsterna. Det är väldigt skönt. Och kanske en nyckel till min relativa framgång. Jag har heller aldrig tagit några skott på högre nivåer, utan hållt mig där nere där jag har fått för mig att jag är vinnande. Om jag är feg eller ekonomisk får andra avgöra. Där har ni iallafall svaren.

 


Sälja internet någon?

Hjälp! Jag sitter i en riktigt knivig sits just nu. Ja, nu låter det kanske som jag har fått någon dödlig könssjukdom eller har bandidos efter mig. Så är inte fallet, men för en pokerspelare är mitt problem nästan lika prekärt. Om en vecka har jag inte tillgång till internet längre!

Huh, jag vrider och vänder mig om nätterna för att komma fram till en lösning. Jag bor i en helt ny lägenhet som kommunen ännu inte har kopplat upp till en fiberkabel. Fram till nu har jag dock inte brytt mig då jag traskat hem till farsgubben 100 meter bort och använt hans nät. Nu flyttar ju dock päronen ut till nya huset på landet om en vecka. Och vad ska jag göra då?

Att kommunen skulle få tummen ur de närmaste veckorna ser jag som en omöjlighet. Då återstår bara två alternativ- fixa internet på annat sätt eller självdö.

Det andra alternativet är inget bra så nu behöver jag hjälp. Vilka är snabbast på att fixa internet? Jag har inget telefonuttag eller comhem-bekvämligheter. Ja, att min lägenhet klassas som ny är ju ett stort skämt. Men vad tusan ska jag göra? Min toppacering i Sverigerankingen är hotad. Jag är hotad.

Så är det någon som vet hur man fixar internet på snabbast möjliga sätt?

Mot Kumla, och en barndomsvän...

Blev mäkta glad när jag kom hem efter semestern och fick se en inbjudan från Valterego om en pokerturre i Kumlatrakten nästa helg. Först lät det lite långt att åka, men mitt i mina funderingar kom jag på mig själv med att inte fundera över om jag skulle åka eller inte, utan hur jag ska ta mig dit. Så here we go. Jag tackade ja. Så om inte frugan äter mig levande så ska jag för första gången i livet besöka Kumla.

Det verkar dessutom som om det fanns en plats över för vår käre optiker, så om allt klaffar kommer även han få se en annan del av världen.

Nu återstår bara att hitta boende. Jag funderar skarpt på att höra av mig till min bästa kompis från mellanstadiet som jag inte träffat på 13 år. Han bor i Örebro. Daniel var en såndär kille som jag alltid var lite avundsjuk på. Han var bra på fotboll, jag var också ok men han gjorde fler mål och kunde skjuta höjdare (långbollar). Han fick dessutom alltid de snyggaste tjejerna och var ruggig på armbrytning. Jag fick inga tjejer, förutom Åsa-Lina som kallades för Grisen, och jag förlorade mot min mamma i armbrytning fram till jag fyllde 16 år. Så ni förstår att jag låg efter.

Det skulle vara väldigt kul att se hur Daniel har det idag. Kommer jag fortfarande vara avundsjuk? Men pokernörd som jag är ser jag framförallt fram emot en trevlig turnering. Mer om det framöver.

Jaaaa!

Örgryte är inte sist längre. Hörde ni det?! Djurgården är numera allsvenskans sämsta lag. Nu har vi bara två poäng upp till totalkassa Hammarby för att komma över nedflyttningsstrecket.

Öis leder allsvenskan. Om man bara räknar de tre senaste omgångarna. Och det tycker jag man ska.


Från en bubbla till en annan

Vakna. Äta baugette och små youghurtpaket till frukost. Skita. Åka till Eroski och handla mer baugetter, samt fylla på öl- och ginförrådet. Smörja in sig med solskyddsfaktor trettio. Sola. Läsa Bukowski. Dricka öl. Kasta boll i vattnet. Äta baugette med tonfisk. Läsa. Märka att det vita fläsket blivit rött. Duscha. Dricka varannan öl, varannan gin. Spela Chicago. Dra ut på finrestaurang. Försöka förstå menyn. Käka Paella. Ta en whiskey. Ta taxi hem. Spela mer Chicago. Sova.


Verklighetsflykt. Det är något perverst med att åka på solsemester. Plötsligt är man tillbaka i apstadiet och behöver bara tänka på att äta, skita och sova. Omvärlden finns inte, man bor i en bubbla. Jag visste inte ens hur det gick för Sverige mot Malta. Och tur var väl att jag missade den matchen. Hur som helst var vår bubbla fenomenal. Vi fick tag på en fyramiljonerslägenhet, trettio meter från havet med en utsikt bättre än ett vykort. Pris 700 euro i veckan, plus städning. Jag förstår fortfarande inte hur det gick till. Frugan fixade.

 

Tiden ägnade jag bland annat åt att läsa böcker. Den som gjorde störst avtryck var Charles Bukowkis ”Postverket”. För er som inte läst Bukowski och gillar råa, men ärliga böcker om det mänskliga livet rekommenderar jag denna dagdrivare och suput till författare. Till en början kan det tyckas att det enda han tänker på är supa, spela på hästar och knulla, men under ytan vilar en taskspark mot den amerikanska drömmen och en hård, brännande skildring av verkligheten ur arbetarperspektiv. Långt borta från den på Mallorca. En vän sa till mig en gång.

-Ingen beskriver det fula så vackert som Charles Bukowski.

Hon är nära saningen.

 

Men det har inte varit en intellektuell resa. Det kan jag inte skryta med. Sola, äta, dricka gin och se på utsikten. Det har mest handlat om apstadiet alltså, även om ingen av oss fyra, dybban, optikern, Minna och Hanna, har trampat i klaveret överdrivet ofta. Vi är ju vuxna nu. Vi frostar av frysen och vattnar blommorna två gånger i veckan. Optikern skällde ut en servitris som lade is i hans Whiskey.

- No ice I said!! No ice!

Och grannarna knackade argt på övervåningen när vi spelade Chicago och lyssna på musik till småtimmarna. Det var väl det enda. Annars höll vi oss på mattan.

 

Det blev inget spel på Casinot. Inga turrar var tillgängliga under veckan och de hade bara två cashgamebord med 2,5/5 euros blinds så utbudet var inte strålande. Så vi sket i det. Och jag har inte ens tänkt på poker under hela veckan. Skönt. Men nu ska det liras. Från en bubbla till en annan.


675+150=725?

Vad krävs det egentligen för att jobba på bank? Jag ställer mig ofta den frågan. I dag blev den åter aktuell när jag var på Swedbank och införskaffade euro till solsemestern nästa vecka. (Mallorca)

Jag hade redan förra veckan beställt euro för 7000 kronor. När jag väl stod framme i kassan talade damen om för mig att det med dagens växelkurs innebar 675 euro. So far so good. Då frugan är dyr i drift frågade jag dock om det fanns möjlighet att växla till sig ytterligare 150 euro.
- Ja visst, sa den trevliga kassörskan och plockade fram mer pengar.

Problemet uppstod när kassörskan skulle räkna ihop de två summorna 675 och 150. 675+150 borde bli 825. Men när kassörskan räknade ihop det på kvittot blev det 725. I sedelbunten jag skulle få låg det dock 825 euro. Det innebar att jag skulle få betala för 100 euro för lite. Jag såg misstaget direkt och ställdes på bråkdelen av en sekund inför ett moraliskt beslut. Rakryggat yppa sanningen, eller hålla käften?

Jag höll käften. Varför valde jag då detta förkastliga alternativ? Ja, jag trodde helt enkelt att hon skulle upptäcka sitt misstag rätt snart. Och gjorde hon inte det så får Swedbank banne mig skylla sig själva som anställer så inkompetent personal. Om man inte klarar av att använda räknesättet plus så borde det rimligtvis vara omöjligt att få jobb på en bank.

I sista stund ber hon en medhjälpare kontrollräkna summan. Han var, gudskelov, införstådd med plusbegreppet och lyckades räkna rätt. Lite skamset kom hon tillbaka och förklarade sitt misstag.
- Jag har ju haft semester sen maj, så man är ju lite ringrostig, försvarade hon sig.
- Ja, det är inte lätt, svarade jag med ett leende.

Ringrostig eller ej. Frågan kvarstår. Vad krävs det för att jobba på bank?

Resultat Augusti

Ännu en pokermånad kan analyseras och sorteras in i arkivet. Augusti slutade drygt 30k plus. Helt ok för en semestermånad, men jag är inte nöjd. Anledningen är att jag totalt misslyckats i turrarna och inte haft en enda större cash trots nästan 10 finalbord. Däremot får jag ju vara nöjd med cashgamet, där jag dragit in större delen av månadens inkomster. Jag ser mig ju fortfarande som lite av en cashgamefisk, även om det helt klart går framåt.

Min sega och utdragna jakt på förstaplatsen i Svenska Spels "Sverigerankingen" rullar vidare. Denna månad har jag tagit in ordentligt på toppen med flera framskjutna placeringar och är nu femma med tätkänning.

1 sponi 13283,66
2 Johnny10 13030,68
3 yatzy14 12999,93
4 Hurvabock 12620,68
5 dybban 12550,89
6 octo 12511,22
7 ROSEKING 11860,57
8 Mikey666 11779,20
9 EDMAR 11613,01
10 rosjon 11362,07

Ge tillbaka senaste timmen av mitt liv!

I morgon börjar jag min nya tjänst som sportreporter på Vetlanda-Posten. Jag går ner både löne- (inte så konstigt med tanke på att jag bara ska jobba halvtid) och titelmässigt. Men det här verkar faktiskt väldigt kul och jag ser fram emot att testa något nytt.

För att inte tappa allt för mycket i inkomst kom jag på den briljanta idén att jag faktiskt kan stämpla upp de resterande 50 procenten. Så i dag begav jag mig till Arbetsförmedlingen för att anmäla mig som deltidsarbetslös. Jag vill ju för allt i världen inte ha något annat jobb, men jag är tvungen att söka nytt jobb för att kunna få någon A-kassa.

Efter 45 minuters väntan på att få tala med en handläggare, en timmas formulärifyllande och till sist 30 minuters dösnack med en handläggare stod jag med 10 olika formulär och papper som jag och min arbetsgivare var tvugna att fylla i. Och de ska fyllas i rätt, vilket är lättare sagt än gjort. Jag är dessutom tvungen att dyka upp på möten och vara beredd att flytta till Luleå om de erbjuder mig en heltidstjänst. Dessutom kräver de att se intyg på journalistutbildningen och allt annat som kan vara av vikt. Intygen ligger på vinden. Antagligen djupt ner i kartongen längst in i förrådet.

- Ge tillbaka de senaste timmarna av mitt liv! ville jag skrika.

Men det gjorde jag inte. Jag kom däremot fram till att det här var förnedrande, tidskrävande och dötråkigt. Är det värt pengarna, om jag ens får några pengar? Som det känns nu är svaret NEJ. Gick i ren frustration hem och spelade poker. Drog in en veckolön på 30 minuter. Fuck A-kassan.

Som en hård massage

De leker med mig just nu. De leker med mina känslor. De plågar mig, men det är som en riktigt hård massage. Gör det ont eller är det skönt?

När jag precis hade gett upp hoppet, ger de mig ett nytt. Jag har tvingats stå på händer hela säsongen för att läsa den allsvenska tabellen. Särskilt när AIK ligger i topp. Men nu är Öis inne i en vinnande trend. Två raka segrar och Allbäck säger att det inte är avgjort än. Och det ser faktiskt inte omöjligt ut. Bara fem poäng upp till Hammarby med nio omgångar kvar. Och en ny glöd har tänts i mitt Öis-hjärta.

100 spänn på att de klarar det.

RSS 2.0