Lägg aldrig KK, typ...

Jag är av den skolan som aldrig lägger KK preflop. Jag tror helt enkelt inte att man tjänar på det i längden. I söndags gjorde jag dock ett undantag som gjorde mig själv förvånad. Och lite stolt.

 

Jag hade en riktigt mastig cashgame-session på casinot i Göteborg. Då Cosmopol nu för tiden öppnar redan klockan 15.00 under helgerna så blev det 14 raka timmar poker, med undantag för en snabb matpaus. I början gick det lugnt och fint och markerstapeln växte med ett par k. Sen gick, som vanligt, mitt första move åt pipan. Trebetade en medelålders man (som ägde en pokersite och var lös men ändå hyfsat duktig) med A9 i klöver. Han höjde nämligen för typ fjärde handen på raken och tjatade om att han spelade ut alla, så jag tröttnade på hans dryga attityd.

 

Han synade dock de 520 kronor jag satsade (blinds 20/20). Flopp kom underbara A 8 3 med två klöver. Han checkade och jag valde att checka bakom för att representera KK-QQ och locka fram en bluff. Turn var blank och han betade ut 1100 kr. Han hade bara 2k till bakom så jag ställde. I efterhand är det ett rätt tveksamt ställ, men jag skulle ändå inte kunna vika en river när jag spelar svag och det ser ju väldigt suspekt ut att ställa. Jag kommer banne mig inte ihåg hur jag tänkte, men någon slags plan hade jag säkert…Han stekte i typ fem minuter innan han synade med AQ och det kom ingen nia eller klöver för mig på river. Doh!

 

Sen kom dock min revansch när jag floppade set mot hans nötfärgdrag. Vi blev all in redan på flopp i en 14k pott, lika mycket som min och frugans nybeställda Egyptenresa kostade för övrigt. Det kändes riktigt skönt när min hand fick stå.

 

Någon timma senare kom så min fold med stort F. Jag gör en standardraise till 140 från tidig position. Samma man reraisar till 440 på lilla blind. Jag slår om igen till 1400 och han börjar bröla på stockholmska att:

- Ja, vad ska jag göra? Näe, jag får väl ställa då.

Och går all in med 7k. Jag foldar efter ett par sekunder och slänger upp mina kungar, vilket gör honom alldeles vit i ansiktet.

- Så jag skulle bara synat då, säger han och visar AA.

Rätt skön fold måste jag säga. Men hur kunde jag göra den med tanke på vår historia? För det första gjorde han inte en positionsraise, vilket talar för att han faktiskt har en hand. För det andra var det typ andra gången på sex timmar som han trebetade och första som han ställde all in pre. För det tredje var hans skådespeleri helt uppåt väggarna och han såg alldeles för bekväm ut för något annat än just nöt. Jag skulle nog aldrig orka göra den folden på nätet. Det är därför jag älskar livepoker mer och mer.

 

Men jag är fortfarande av den åsikten att man aldrig bör lägga KK. Om inte motståndaren har AA förstås…


Kommentarer
Postat av: Bosse " EDMAR" Svensson

HaHa

Då satt jag och sponi och spela turbon som började kl 15.00

gl i spelet

2010-02-10 @ 17:50:57
Postat av: dybban

Är det sant? Surt att jag inte kände igen er. Givetvis svårt när vi aldrig träffats, men det hade ju varit kul att få ett ansikte till namnen.



Hur gick turren?

2010-02-11 @ 01:41:12
Postat av: Bosse

Hej!

Sponi blev 7a och fick tröstpriset,ingen lycka för mej.Men det blir nog spel på fredag igen,dom har ju en 600kr då.Ha det bäst och gl i spelet

2010-02-11 @ 15:38:05
Postat av: dybban

Kul. Tack så mycket och lycka till själva! Kanske ses vi snart ändå...

2010-02-11 @ 16:28:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0