Dybban flyttar in hos Piraten

Varje gång han vinner en pokerturnering så köper han en cykel till någon. Till något av sina fem barn, till någon vän, eller till släktingarna i Kroatien. 
 
Nu har han 16 cyklar ståendes hemma, säger han. 
 
Den Svarta Piraten, som han kallar sig själv, är inte lik någon annan jag någonsin träffat vid ett pokerbord. Det fick Jonatan Hellman bland annat erfara när han besökte Göteborg för några månader sedan. 
 
Att träffa Sveriges bästa pokerproffs är spännande och lärorikt. Men att träffa en livs levande pirat, med en helt unik syn på spelet poker, det är bortom allt.
 
Just nu ligger Piraten på andra plats på turneringsrankingen på CC här i Göteborg. Fem placeringar före undertecknad. Ingen förstår riktigt hur det gått till. Förutom Piraten. För honom är allt självklart. 
 
- Jag tycker det är kul att utmana starka händer med svag hand. Där får jag kicken.
- Jag gillar att dra ut. Det mesta jag vunnit är med dåliga händer...
 
Månadens Dybban Flyttar In blir lite annorlunda, men endast ur positiv bemärkelse. Häng med hem till Piraten!
  
 
http://www.youtube.com/watch?v=yRFnI5KuGtA

Podcast om odds

En hel del pokerspelare har på senare år tagit sitt pick och pack och dragit vidare mot nya jaktmarker. En del av dem gula. En del av dem med en fin rulle att investera i andra projekt. 
 
Några av de tyngsta gamla rävarna är idag helt specialiserade på sportsbetting. En spelform där jag själv försöker äta smulorna av vad mina highstakeskontakter slänger åt mig i form av speltips ibland. 
 
Hur som helst fick jag tag på den mycket sympatiska oddsättaren Johan Elevant för att prata om hur det egentligen går till när man sätter ett odds och vad man behöver för kvaliteter i yrket. På många sätt skulle han nog säkert kunna bli en utmärkt pokerspelare, även om han inte inser det själv. 
 
Johan Elevant.
 
I vår 10:e podcast får vi, förutom att Mattias äntligen har uppfyllt en pojkdröm och köpt ett flipperspel, bland annat reda på vilket odds vår expertfisk egentligen borde ha fått när han spelade 4-4 i Tyskland-Sverige vid ställning 4-0 till Tyskland. Och i vilka spel spelaren har störst chans mot banken. 
 
För intresserade hittar ni podden här och på iTunes här.

Freakshow

Bloggandet får stå åt sidan ett tag till. Det är mycket annat nu. Det mesta handlar om poker i olika format och det är riktigt kul. Jag ser mycket fram emot hösten. 
 
"Kloka män talar för att de har något att säga, dårar för att de måste säga något." Jag försöker gömma min dåliga uppdateringstakt bakom dessa kloka ord. 
 
Jonatan Hellman länkade till en artikel från Pokerlistings på Facebook idag om porrstjärnan Puma Swede som ska spela BOM på Malta. Hon gav omdömen på hur bra hon tror olika kända pokerproffs är i sängen. Ett gäng jackass-finnar, som bland annat gillar att kasta pil på varandra, ingår tydligen också i turneringens promotion. Plötsligt faller poletten ner hur Pokerlistings resonerar. Och jag måste ge dem cred för att de ändå står för en röd tråd i hur de vill locka läsare och spelare. 
 
Vi snackar freakshow de luxe. All publicitet är bra publicitet. 
 
Hade jag haft en blogg på en sådan sida hade jag nog fått kalla fötter och försökt stämpla ut bakvägen så snabbt det går. 
 
Det är väl tur för Pokerlistings att alla bloggare inte känner likadant. Och det är väl tur för vissa bloggare att det finns pokersidor som betalar för en freakshow...
 
Jag är även förvånad över att Pokerlistings inte försökt kontraktera Mattias Andersson som skulle kunna ställa till med den största freakshowen genom alla tider om han lägger den sidan till. Helt i företagets anda. 
 
Mina päron ska av en ren slump till Malta på semester nästa vecka. Farsan tjatar på att jag och Norrländskan ska följa med. Med tanke på vad som väntar där nere under denna tid vet jag faktiskt inte om jag vågar släppa i väg de gamla själva. 
 
Vi får se om jag måste ta mitt ansvar...
 

Hemma från pokerfebern

De som varit i Barcelona den senaste veckan har nog svårt att förstå människor som hävdar att pokern är död. Där var den allt annat än död. Tvärtom. Mer levande än någonsin. Kanske för levande.
 
Ville man spela cashgame fick man snällt stå i kö minst fyra timmar. Var man sugen på en turre så var det köande i ett par timmar och om man kom fram så fick man offra en coinflipp på att få plats också. 
 
Så det blev inte så mycket poker som det var tänkt på resan. Desto mer turistande med Norrländskan och goda middagar. Säkert en plusaffär totalt...
 
Jag hann i alla fall med att spela Estrella med makalösa 1800 spelare. Rekord. En redogörelse för det hittar ni här
 
Det var otroligt många svenskar på plats. Antagligen fler än som spelade Malmö Open. 
 
Till EPT Main Event kom det 1200 spelare till start. Rekord det med, tror jag. Förstapriset landar på över en miljon euro. Mums! 
 
I dag startade dag 4. Det är i skrivande stund fem svenskar kvar bland de 79 som fortfarande har chans på titeln.  En av dem handlar dagens pokerkrönika om. 
 
Självklart följer ni all spännande action med hjälp av Valterego och hans ihärdiga uppdateringar. Och jag hoppas verkligen att krönikans huvudperson är på plats nu och förvaltar sin stack. Blir lite orolig efter denna mess-konversation: 
 
"Nu e det stressigt börjar om 7min har inte ätit, hoppa just in i en taxi"
 
"Försov du dig?"
 
"Ne, fastnade i duschen, har en rätt tiltande dusch som är så finkänslig att bara man snuddar vid reglaget så går det från iskallt till kokhet å viceverca"
 
Låter ju iskallt att få en tiltande dusch i det läget. Eller var det varmt? Jag hoppas det! 
 
Heja Sverige!

RSS 2.0