Allbäck bjöd Dybban på match

Få saker kan få en vuxen dybban att gråta. När jag i måndags fick en Öis-matchtröja med signeringen "Till Dybban hälsningar Marcus Allbäck" fick jag reda på att det var en av de sakerna. Optikerns chef Janne är ju som sagt Allbäcks optiker och hade fixat tröjan och signeringen åt mig. Jag fick även en Öis-mugg och en pin. När jag tafatt försökte tacka för dessa ovärderliga gåvor fann jag inte ord. Men Janne förstod mig, ur-Öisare som han är.
- Jag vet hur det känns. Vissa saker blir man bara väldigt glad för.
Så sant som det är sagt. Dessutom gav Allbäck mig och optikern två biljetter till drabbningen mot Hammarby. Vip-bjuden av självaste Mackan alltså. Det är så det tåras i ögonen bara jag tänker på det.

Tyvärr blev det ju ingen seger i matchen hemma mot Hammarby. Alvaro Santos kom på den briljanta idén att dra på en stenhård yttersida utanför när han var helt fri med målvakten. Tilt på riktigt. Men vi var inte så förvånade över resultatet 0-0. Vi hade timman innan avspark till och med diskuterat om vi inte skulle dra en tusing på 0-0, men Janne hade bestämt förbjudit optikern att tippa med motiveringen "Då kommer du bara att sitta och hoppas att det inte ska bli några mål, så det kan du glömma"  De 10 000 vi hade dragit in på spelet hade dock varit lite plåster på såren för resultatet.

Nu är bara frågan vad jag ska göra med matchtröjan. Helst vill jag ju rama in den och hänga upp den i sovrummet. Men frugan var otäckt kallsinnig till detta förslag.
- Usch, vilken ful tröja, utbrast hon när jag stolt visade upp min dyrgrip.
Varför tar hon inte bara en kniv och kör in den i hjärtat på mig med en gång? Det finns vissa saker som frugor inte kan förstå. Eller vill förstå.

Slå vad?

Jag älskar att slå vad. Vet inte varför, har alltid gjort det. Men ett är jag säker på och det är att pengarna är av sekundär betydelse. Det viktigaste är prestigen av att vinna, ha rätt, eller få någon annan att göra något så sjukt att det är värt att betala pengarna som vadet kostar. Att se någon förödmjuka sig för någon hundralapp ser jag nämligen också som en vinst.

Några sådana "vinster" har jag till exempel mot optikern. Han har bland annat käkat upp ett knippe Ahlgrens bilar som jag haft uppstoppade i näsan för en spottstyver. Mitt nästa vad mot denna man är att han ska bära Y-frontkalsonger under ett år. Vi har tyvärr inte kunnat påbörja vadet än då hans flickvän inte är särskilt villigt inställd till detta. 
- What´s in it for me? frågar hon. 
Kan tyckas med rätta. En optiker i Y-front är väl kanske inte den vanligaste huvudperson i den ultimata sexdrömmen. Men det handlar ändå om ett par tusenlappar som hon säkert kommer att få ta del av. (Hon kanske till och med kan få sig ännu en ny väska?)

Hur som helst kommer vadet bli av någon gång inom en snar framtid. Så är det bara. Det bästa är då att jag under hela året kan komma in på oanmälda inspektioner hemma hos optikern, på hans jobb eller var helst jag befinner lämpligt för att kontrollera att han verkligen bär Y-front. 
- Inspektion! Byxor ner!
Eftersom optikern är så envis så kommer han säkert att lyckas med denna bedrift. Men frågan är om jag då någonsin har betalat för något så prisvärt? 

Mitt senaste vad är med lillbrorsan. Det är en klassiker och handlar om viktminskning. I dag väger ungen, som är uppväxt på chokladbollar och kladdkaka, cirka 75-76 kilo och är 1,80 lång. Inget fel på matchvikten egentligen. Men på något sätt har vi ändå slagit vad om att han inte kan gå ner till 68 kilo innan nyår. Det ska bli mycket intressant att följa då han inte har rört en fena under de senaste månaderna. Han hävdar att han får tjejer ändå genom att spela gitarr. Tusen spänn till vinnaren! Som återigen kommer att bli dybban hur det än slutar. Man får inte vara dum.

Dybban gräver kattguld

Det är så här jag har det i turrarna för tillfället. Vi är 12 kvar av nästan 200 i en 25 euros rebuy. När man floppar set på en ofarlig bräda är det så vackert på något sätt. Lite som att gräva fram en guldklimp. Min klimp blev tyvärr kattguld på river.

** Hand # 2732673357 starting - 2009-07-22 03:59:35

** €7,500 GTD REBUY (6 SEAT)[3045378]:Table 15 [Multi Table Hold 'em] (1000.00|2000.00 NL - MTT) Real Money

xv1 sitting in seat 1 with 33794.43

dybban sitting in seat 2 with 53251.02

_ZoKapat_ sitting in seat 3 with 104159.49

Trikiso sitting in seat 4 with 76619.00

kebu21 sitting in seat 5 with 39592.98

palle180 sitting in seat 6 with 77789.08[Dealer]

xv1 ante'd - 100.00

dybban ante'd - 100.00

_ZoKapat_ ante'd - 100.00

Trikiso ante'd - 100.00

kebu21 ante'd - 100.00

palle180 ante'd - 100.00

xv1 posted the small blind - 500.00

dybban posted the big blind - 1000.00

** Dealing cards to Dybelius: 9s, 9d

_ZoKapat_ folded

Trikiso raised to 2500.00

kebu21 folded

palle180 folded

xv1 called - 2500.00

dybban called - 2500.00

** Dealing the flop: 9c, Kh, 2d

xv1 checked

dybban checked

Trikiso bet - 5000.00

xv1 folded

dybban raised to 11000.00

Trikiso called - 11000.00

** Dealing the turn: 8d

dybban bet - 16000.00

Trikiso went all-in - 63019.00

dybban went all-in - 23651.02

Trikiso shows: Ac, Ah

** Dealing the river: As

Trikiso wins 109402.04 from the main pot

Ja, får ju in markerna rätt ok. Jag har 96 % chans att vinna. Hinner precis tänka "Esssss" när jag ser att han har AA. Kände i hela kroppen att 2-outarn skulle sitta. Och när ett av de två essen verkligen kommer blir det bara så där tomt. Orkade inte ens bli upprörd. Så som vanligt, chiplead blev i stället sängen och korn på ett par tusen euro blev istället ett par hundra...

Som ni märker blir det mycket bad beats här nu. Jag vet att det är rätt ointressant. Men eftersom frugan har tröttnat på att lyssna, hon verkar inte ens förstå tyngden i att bli 2-outad precis innan ett finalbord, så måste jag ju få ur mig det någonstans. Så sorry.


En inramad tåpaj

I dag svävar jag på moln. Det känns som något jag inte känt på länge. Och jag vill aldrig att pirret i magen, eller stoltheten i bröstet ska försvinna. I dag är jag en vinnare igen. Öis krossade Hammarby med 1-0 på bortaplan i går och tog sin första vinst för säsongen. Allbäcks tåpaj i 3:e minuten var den vackraste tåpaj som jag någonsin sett. Om tåfjuttar kunde vara konst så skulle jag vilja köpa den, rama in den och sätta upp den ovanför sängen. Inte ens frugan hade kunnat motstå denna tåpajs oemotståndliga skönhet. 

Och aldrig förr har ett mål av AIK värmt lika mycket som deras kvittering mot Gais i går. Bara 8 poäng upp till Djurgården nu. Med en Allbäck och några tåpajar känns ingenting omöjligt. 

                                              

07.30 - läggdags

Halv åtta i morse kända jag att det fick vara nog. Jag fick helt enkelt acceptera ett sjukt back för natten. När jag dessutom skulle jobba under söndagen så var det inte så mycket att be för. Läggdags.

Förlorade några riktigt jobbiga potter under natten som kostade en hel del med tanke på mina relativt låga nivåer.

- Först synar jag en all in preflopp för 2k på 10/20-nivån med AK mot en fisk. Han sitter på A10o och klonkar färgen på river med sin klövertia.

- Sen får jag in degen på turn mot samma tomte i en 6k-pott med 10 10 på brädan 5 6 7 5 med två klöver. Motståndaren var väldigt aggressiv så jag checkraisar turn all in och får blixtsyn av 97o. 7 på river.

- På 5/10 höjer jag upp till 40 UTG med A5 i hjärter. Knappen reraisar till 130 och big blind kallsynar. Jag gamblar och tar en syn eftersom alla tre sitter på över 2k i stacken. Flopp 5 5 8 med två spader. Det checkas till knappen som överbetar potten. Big blind kallsynar. Ingen idé att hitta på några konstigheter eftersom jag är säker på minst en syn så jag går all in för ytterligare 2k. Knappen blixtsynar och big blind också. River ett spader till och big blind visar upp Q9 spader. Lite kallt att syna en all in för 200 big blinds med damhögt färgdrag som tredjeman på en parad bräda kan tyckas. För att inte tala om synen preflopp. 7k-potten går till tomten.

Där slet jag av mig t-shirten för tredje gången under kvällen, höll inne ett halvkvidane stön, slängde tischan i golvet och hoppade på den med full kraft flera gånger. Säkert en rätt lustig syn. Lite stenåldersmänniska. Efter det känner jag mig alltid lite löjlig, tar en klunk vatten, repar mod, samlar mig och kör på igen som om inget hänt. Det sammanlagda värdet (17 000 spänn) av dessa tre potter hade garanterat förändrat nattens resultat. Så det var tungt som en baksmälla att till sist ta förlusten mot åsnorna och gå och lägga mig lagom till frugan gick upp till jobbet.

- A9 out of position?

- #%#€&%=!&%€#6%€#@£∞@∞£$∞§$∞@§ !!!

Ja, i stället för att jag ska skriva en radda svordomar så kör jag knasen-stuket på det. De senaste nätternas pokerspelande har verkligen varit sjuka. Inget står. Några 70/30 är inte att tänka på att vinna. Jag kanske vinner någon 80/20 i bland. Men bara i bland.

I går spelade jag till exempel fyra turrar. Åkte ut på följande sätt. AA vs A9, AK vs A10, QQ vs AJ och KK vs AK. De tre sista är all in pre flop med rätt rejäla stackar. AA reraisar jag med 1/3 av stacken på knappen och ställer direkt på floppen med två klöver. UTG hade självklart synat ur position med A9 klöver och blixtsynar all in för att sätta nötfärgen på turn. Det var dessutom på finalbordet i en 50 € turre där jag återigen åkte ut tidigt, eller rättare sagt först som 10:a. Jag brukar aldrig lipa i chatten, men då brast det för mig.
- A9 out of position?
- Yeah, yeah, you´re the pro.

Jag behöll dock lugnet utåt sett, även om det inombords haglade fula ord och dödshot. Jag försöker öva mig inför livespelet genom att hålla mig kall även framför datorn. Det går rätt bra tycker jag. Live har jag nog aldrig brusat upp, förutom vid homegames mot optikern där känslorna sitter utanför kroppen.

Cashgamet går ändå hyfsat så det går ändå plus totalt. Dessutom har jag bara två dagar kvar på jobbet innan en fem veckor lång semester. Så livet är helt klart bättre än en regelrätt Schassen-utskällning. 

Ett riktigt skitjobb

I dag har jag gjort ett av de mer givande reportagen på länge . Eksjö arrangerar O-ringen (världens största orienteringstävling) den närmsta veckan med mängder av aktiviteter. De har satt upp en stor camping ute på ett militärt övningsfält där tiotusen orienterare ska bo. De är väldigt stolta över denna camping som de har kostat på mängder av bekväma faciliteter. Bland annat har 200 vattentoaletter anslutits till det kommunala avloppet.

Nyhetschefen tyckte att vi var tvugna att göra något på detta och självklart blev "vi" ingen annan än dybban. Så idag har jag för tidningens räkning provskitit och betygsatt toaletterna. Betygsskalan sträckte sig från piss till skitbra. Jag blev även övertalad att posera sittandes på toan. (Vad gör man inte för läsarna?) Så imorgon kommer alla kunna få se dybban med byxorna nere. Det kan vara det absolut sjukaste, och sämsta, jag gjort i journalistväg. Men jag slår vad om att folk kommer att läsa det för en gångs skull.

I pokern går proppen liksom aldrig ur. Jag går in på finalbord efter finalbord med mycket marker för att till sist hamna på 7-9:e platser. Bad beats blandat med dåligt kortsnitt, (spel?) och några coolers gör att jag inte når de större pengarna för tillfället. I natt spelade jag till exempel en 50 € freezout och kom in på finalbordet som tvåa. Satt sedan i en timma utan ett par eller två klädda kort. Och när inte korten kommer måste man ju spela som att man får dem ändå. Men bluffarna gick inte hem heller. Och när jag till sist fick min första kvalitetshand, AK, så går jag trött all in med drygt 10 big blinds. Blixtsyn av knappen som hittat AA så klart. Ut som nia. Förhoppningsvis hackas den där korken i bitar snart och låter ketchupflaskan spruta pengar på mig. Fram till dess knegar jag på med skitjobb.

Äntligen är festen över

Som vanligt efter en festival vill man aldrig mer återvända. Men det är ungefär som med bakfylla, efter ett tag kommer man bara i håg allt det roliga och glömmer bort leran, blötan och den totala mattheten. Som ett litet extra plus dök frugan upp på sitt första Hultsfred någonsin under lördagskvällen. Då kändes allt lite bättre. Hålla handen under konserterna är ju faktiskt det bästa av allt ihop.

En festival ska ju egentligen beskrivas i bilder. Hade med mig två riktigt duktiga fotografer som tog väldigt mycket bra bilder.


Janne Wrangberth skildrade Thåström så perfekt. Som en vålnad i strålkastarljus.


Karin Björserud fick verkligen en ögonblicksskildring av Maja i the Sounds. Det diskuterades flitigt på tidningen om de kunde trycka den. Bilden, och underlivet, kom med till sist.

Ett blött Hultsfred

Det är blött, lerigt och underbara toner i luften. Precis som det ska vara på festival med andra ord. Dagens hittills bästa artist är Regina Spektor. Jag borde verkligen börja lyssna mer på henne. Om drygt en timma går the Killers på scenen. Det blir troligtvis årets konsert i Sverige, förutom Morrisseys alla framföranden då med där är jag ju i ärlighetens namn lite färgade.

Blev helt genomblöt innan och var tvungen att  ta taxi hem till vårt hus och byta kläder och sätta på mig mina nya stövlar. Stövlar is the shit på festivaler. Varför lärde jag mig det så sent? Men som en kille sa i en intervju tidigare i dag:
-Dålig planering leder till äventyr.


Irrititerad dybban? Javisst, men en donut, bra musik och mitt paraply färglägger det gråa vädret.

Snoddas dagens grej

Äntligen. Franz Ferdinand dånar i bakgrunden och sista bildtexten är skriven. Det har varit en hektisk första dag på Hultsfred 09. Men nu är alla artiklar baske mig klara och jag är värd en stor stark och ett par rena strumpor. 

Dagens bästa var det gamla punkbandet Snoddas som bjöd på en bejublad återförening sen Linköpingstiden inför några hundra speciellt inbjudna gäster. Hade alla fått komma in hade det nämligen blivit kaos på den lilla scenen Stora dans. Det var rätt kul att se Lasse Winnerbäck i sitt gamla musikaliska jag. Basisten Anders Johansson (mer känd från duon Anders & Måns) är för övrigt världens skönaste människa på scen. 

Lasse & Anders i Snoddas

Sista pokerkvällen...

...åtminstone på ett tag blev det ikväll. Och den slutade i vredesmod. Kom in på finalbordet av SvS prestigefyllda månadsfinal som chiplead. Med åtta spelare kvar förlorar jag en 60/40 all in mot en av de mindre stackarna. Det tar ner mig till en mittenplacering. Sen kommer denna hand.

4000.00/8000.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 7 juli 2009 01:26:16
SR Junifinal (Vanlig /Turnering )
Plats 1: Per_R (174524.00)
Plats 2: dybban (115923.00)
Plats 3: rryder (102013.00)
Plats 4: Joze_J (131061.00)
Plats 5: Tvaerberg (144842.00)
Plats 6: Unknown (0.00)
Plats 7: Pappa09 (122543.00)
Plats 8: Mars (274938.00)
Plats 9: Unknown (0.00)
Plats 10: 6bomb (75956.00)
dybban lägg LM 4000.00
rryder lägg SM 8000.00
** Giv **
dybban [Kr, Kk]
*** Bet Runda 1 ***
Joze_J Höj till 32000.00
Tvaerberg Lägg
Pappa09 Lägg
Mars Lägg
6bomb Lägg
Per_R Lägg
dybban All-in 115923.00
rryder Lägg
Joze_J Syna 115923.00
*** Flop(Board): *** : [Knr, 4s, 6h]
*** Turn(Board): *** : [Knr, 4s, 6h, Dk]
*** River(Board): *** : [Knr, 4s, 6h, Dk, Eh]
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Totalpott: 243046.00
dybban [Kr, Kk] Par i kungar Vinst: 0.00
Joze_J [Kh, Es] Par i ess Vinst: 243046.00

Hittar KK och ställer efter en kraftig raise från UTG. Ställer direkt för att jag är rätt säker på att få syn. Allt går enligt planerna fram till river A som ger mig rött kort istället för en riktigt stark stack. Åttonde platsen gav 2k istället för de 20k som jag siktade på. Inte alls kul.

Nu blir det till att koppla av pokern några dagar för att koncentrera sig på festival. Åker till Hultsfred på onsdag. Vad vill ni läsa om? Några reportagetips kanske?

En igelkott i sängen

Jag brukar sällan komma ihåg mina drömmar nu förtiden, men idag fick jag en liten ofrivillig inblick i vad jag brukar ligga och fantisera om i sömnen. Enligt frugans utsago vaknade jag runt 05.00 i natt och utbrast:
- Det är en igelkott i sängen! Det är en igelkott i sängen!
Frugan som själv var nyvaken fattade inte galoppen och blev nästan lite rädd av nyheten. Då vände jag mig mot henne och och sa.
- Och det är du som är igelkotten.
Sen skrattade jag för mig själv och somnade om.

Jag har inga som helst minnen av det inträffade. Men finns det någon drömtydare där ute någonstans så får han/hon gärna höra av sig för jag börjar blir riktigt orolig över min mentala hälsa. De få drömmar jag tidigare kommit ihåg har handlat om stora potter som jag vunnit eller förlorat i poker, så var den här förbaskade igelkotten kom ifrån har jag ingen aning om. Och om frugan är en igelkott, vad är jag då?


Våga vägra stek

Folk sitter bokstavligen och lapar sol just nu. De smörjer in sig med kokosolja, häller citron i håret och gör allt som står i deras makt för att bli så där härligt gyllenbruna som man enligt alla modemagazine ska vara.

Men det här med sol är inte min grej. Jag har aldrig kunnat bli brun, och kommer nog aldrig kunna bli det heller. Röd, bränd och illaluktande blir dybban dock. Jag förstår verkligen inte folks fettisch för att steka i solen. Det är ju knappast skönt, inte särskilt nyttigt och hemskt långtråkigt. Personligen väljer jag i stort sett vad som helst före pinan i en solstol. Jag försöker våga vägra steka. Gå emot strömmen.

Trots att jag under hela min uppväxt blivit mobbad för min bleka hy. Om jag till exempel hade en vit t-shirt på mig i skolan fick jag alltid höra:
- Gå och ta på dig något på överkroppen!
Och var det något tryck på den vita tischan blev det istället.
- Nämen, har du tatuerar dig?

Jag längtar verkligen till den dagen 1700-talsmodet kommer tillbaka. Då man skyddade sig med solparaply för att behålla den kritvita huden. Då solbränna var något som kunde liknas vid en fatal modemiss. Den dagen kommer dybban att resa sig som fågel Fenix ur askan och bli en hudförebild.

Snart Hultan...

Ja, som optikern så noga påpekade har det blivit några dagars bloggsemester. Jag har dock haft allt annat än semester i det vanliga livet. Just nu håller jag på att planera inför Hultsfredsfestivalen dit tidningen ska skicka ett team som jag på något sätt ska basa över. Det brukar bli väldigt mycket jobb, men samtidigt förbaskat kul så jag ser faktiskt fram emot några hektiska dagar.

Hultan har ju i år inte de där riktiga topparna, men en förbaskat bra bredd på banden. The Killers, Peter, Bjorn & John, Mando Diao, Thåström, Dungen, Frida Hyvönen och min vän Simon Norrsveden är några akter som jag absolut inte vill missa. Fyra gånger Lars Winnerbäck kan också slinka med. Får se hur mycket jag hinner.

Det blir nog mitt nionde Hultsfred nu, och det är alltid en speciell känsla att anlända till en festival. Jag håller ju dock inte alls samma klass nu förtiden då jag bor bekvämt inkvarterad i hus. Det var andra tider när man bodde bara några meter från pisseberget och fick springa trehundra meter ut i skogen om man blev skitnödig. Det var äkta festival. Nu känns det mest som att man står vid sidan och tittar på, sitter i presstältet, dricker gratis redbull och slänger vänliga fraser med Per Sinding Larsen.

Några andra som ska på festival?

RSS 2.0