Fiskarnas tid är inte över

Det blir hela tiden tuffare att vinna på poker. Även på låga nivåer finns det nuförtiden rätt habila spelare. Men misströsta ej. Fiskarnas tid är sannerligen inte förbi. Iallafall inte under fredagsnätterna på Svenska spel.

I natt hittade jag en kille som var helt out of his mind. På någon timma gick han från 1k till 15k på ett 5/10 fullringbord. Och det var ju inte så att han spelade ut bordet med skills. Behöver jag säga att de där 15 lakanen försvann rätt snabbt när ni ser den här handen. 

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 31 oktober 2009 04:55:45
Erik 7 (Vanlig /Cash Game )
Plats 5: Dybban (5955.26)
Plats 6: zzen (2061.26)
Plats 7: Dina->Mina (1495.00)
Plats 4: emil27 (7399.90)
Plats 8: Geijstedt (2126.78)
Plats 1: Sunrise (258.38)
Plats 2: Rullpott (5014.22)
Plats 3: sollet21 (3469.14)
Plats 9: buster30 (6363.49)
Plats 10: Persika (809.39)
Dina->Mina lägg LM 5.00
Geijstedt lägg SM 10.00
** Giv **
Dybban [5k, 4k]
*** Bet Runda 1 ***
buster30 Lägg
Persika Lägg
Sunrise Lägg
Rullpott Lägg
sollet21 Lägg
emil27 Syna 10.00
Dybban Syna 10.00
zzen Lägg
Dina->Mina Syna 10.00
Geijstedt Passa
*** Flop(Board): *** : [Kk, 8h, 6r]
*** Bet Runda 2 ***
Dina->Mina Passa
Geijstedt Passa
emil27 Satsa 40.00
Dybban Syna 40.00
Dina->Mina Syna 40.00
Geijstedt Lägg
*** Turn(Board): *** : [Kk, 8h, 6r, 2h]
*** Bet Runda 3 ***
Dina->Mina Passa
emil27 Satsa 160.00
Dybban Syna 160.00
Dina->Mina Syna 160.00
*** River(Board): *** : [Kk, 8h, 6r, 2h, 7k]
*** Bet Runda 4 ***
Dina->Mina Passa
emil27 Satsa 1190.00
Dybban Höj till 3150.00
Dina->Mina Lägg
emil27 Syna 3150.00
*** Showdown *** : Rake: 20.00 Totalpott: 6920.00
Dybban [5k, 4k] Stege med högsta kort åtta Vinst: 6920.00
emil27 [3r, 3s] Par i treor Vinst: 0.00

Eftersom vi är 600bb djupa måste jag syna 40kr med hålpipa och runner färgdrag på flop. Det var billigt för man visste att man kunde få allt. Turnen är också given syn med öppet stegdrag mot två tomtespelare. På river sätter jag stegen och Emil (i Lönneberga?) får för sig att beta dubbla potten. Det hade han gjort flera gånger innan på totalbluff. När han hade något betade han pott. Så för mig var det bara att reraise och hoppas på syn. Det fick jag också, snabbare än blixten. Av 33! 33?!! Kolla den bräda och förklara hur man hittar synen för 2k till med 33. Fiskarnas tid är sannerligen inte förbi.

Det gör mig glad. =)


Äntligen!

1 dybban 16958,24
2 sponi 16850,47
3 Johnny10 16346,51
4 yatzy14 15945,93
5 Hurvabock 15590,02
6 octo 14899,38
7 Mikey666 14505,35
8 EDMAR 14391,09
9 ROSEKING 14241,74
10 rosjon 14145,05

Nattens fjärdeplats tog mig upp på en efterlängtad förstaplats i Sverigerankingen. Tyvärr slarvade jag rejält i slutet då jag faktiskt ledde när vi var fyra kvar, men lyckades donka bort allt genom lite väl aggressivt spel. Annars hade tabellen sett ännu trevligare ut.

Nu "tvingas" jag dock spela med en stjärna runt mitt nickname. Det är rätt störande och gör att folk får för sig att de vill ge dybban en känga. Det kan vara både bra och dåligt.

Förra årets vinnare, EDMAR, följde nattens finalbord. Han berättade att han fick gratisnätter på hotell Sheraton i Stockholm när de gick på Svenska Spels gala. Han räknade dock med att få gå även i år som respektive. Hans fru är nämligen förra ledaren, sponi. Vilket radarpar!

? eller !

Som journalist måste man ha lite tur för att lyckas. Du måste få tag i rätt personer och de måste också ha förmågan att svara på dina frågor på ett tillfredställande sätt.

I dag/ i morgon är det Elitseriepremiär i bandy för vårt kära Vetlanda BK. De tar emot regerande svenska mästarna Västerås SK hemma på Tjustkulle. Jag är inget stort fan av bandy (jag vet att man inte ser bollen) men som sportjournalist på min blaska krävs det ändå att man älskar VBK. (Att säga att man håller på laget räcker inte, det måste vara älskar.)

Hur som helst heter deras tränare Jonas Claesson. Ni vet han som är typ Sveriges största målskytt genom tiderna. Han är en såndär person som gör mitt jobb till ett faktiskt jobb. Han svarar aldrig i telefon och när man väl får tag i honom så svarar han inte på frågorna. Lite knepigt faktiskt. 

Till dagens tidning skulle jag göra ett inför-reportage till premiärmatchen. Eftersom Claesson, sin vana trogen inte svarade i telefonen, så var jag tvungen att bege mig ut till träningen för att prata med honom "man to man". 

Utanför VBK:s omklädningsrum fick jag tag i honom.  
- Tjena Jonas!
- Hej hej...
- Har du tid att svara på några frågor inför matchen imorgon.
- Nej, nej i dag har jag inte tid.
- Inte?
- Jo, det är klart jag har, hehe. (Här är det svårt att veta om han är ironisk eller inte)
- Ok, hur ser truppen ut, är alla spelare tillgängliga?
- Jadå, det tror jag. Tillgängliga på telefon iallafall, svarar Jonas med ett flin. (Det är inget svar man kan basera en faktatext på)

Här blir det en liten paus där jag måste skratta lite åt hans skämt vilket gör att vi glider ifrån ämnet, precis som han vill.

- Eh, mm. Men du. Fredrik Rinaldo är väl skadad?
- Nja, jo. Det har han ju varit.
- Ok, men kan han vara med i morgon?
- Det vet man aldrig.
- Nähe, men kan jag sätta ett frågetecken för Rinaldo iallafall?
- Jadå det kan du. Eller ett utropstecken!

Ja, det blir ju ingen vidare text i tidningen i morgon. Det kommer i sin tur medföra ett antal arga mail från VBK-supporters som tycker att vi bevakar laget för dåligt. Förstår ni nu att det inte är någon dans på rosor att vara sportjournalist. =)

Jag mötte Martonas

Jag har antagligen lirat cashgame mot ingen mindre än den mytomspunna Martonas i veckan på Cosmopol. Det är ju allmänt känt att han är stammis på Cosmo i Göteborg och spelar de högsta borden där.

Ok jag ska inte skryta med att jag spelade 200/200 Omaha. Jag är kass på Omaha och skulle antagligen spela bort allt jag äger och har under en kväll med de där killarna. Men.

När jag satt i godanro och lirade Texas 20/20 kom hela eliten och skulle slaska i väntan på att deras bord skulle öppna. Iremark, Samer (som gick bra i WSOP senast) och nyblivna Unibet Open-vinnaren Fuat Can var tre av dessa. Ingen av de herrarna lär dock vara Martonas. Men någon av de andra kan det mycket väl vara. Alla är ju välkända och har rätt feta rullar. Det är speciellt en kille jag misstänker är den utvalda...

Hur som helst gick de all in blint med 2k i varje hand. Jag var tvungen att syna med ett suitat A en gång för värdet. De var fyra highstakeslirare och jag som körde. (Jag hade ju dock tittat på mina kort, vilket de inte gillade). När det kom A på floppen kändes det som att potten på över 10k skulle bli min. Men Iremark hade på något sätt hittat AK. Doh. Han kanske också tittade på korten?


Kul godis...

Ok, jag kanske inte har världens bästa sinne för humor. Men jag tycker Ahlgrensbilars nya godis, till stöd för bröstcancerfonden, är rätt roligt.

De heter "Rosa rattar". Var tvungen att smälla i mig en påse bara för den goda sakens skull.


Ett tecken?

Hade en riktigt dålig natt på cosmopol i förrgår. Denna hand är ett exempel.

Ett ungt internetkid satt och höjde frenetiskt i position. Efter någon timma bestämmer jag mig för att trebeta honom vilken hand jag än har. Som väntat höjer han återigen upp till 140kr på knappen. Jag sitter på lilla blind och smeker upp 108o. Det får duga. Reraise upp till 420kr. Vi sitter båda med över 5k i stacken.

Internetkiddot synar snabbt. Eftersom jag inte gjort något move hittills så borde han sätta mig på en hyfsad hand när jag trebetar ur position tänker jag. Flop Q 8 4 med två spader. En bra flop för mig. Jag betar 600. Killen synar snabbt. Ok? Vad kan han ha här? En bra dam känns uteslutet, inte heller ett set. Då man oftast spelar bra träffar aggressivt när jag ändå visat styrka och det ligger färgdrag ute. Därför sätter jag honom på ett mellanpar 99-JJ eller färgdrag.

Så hur ska jag tackla det? En checkraise så klart. Då kan han knappast syna med ett underpar och får inte heller odds att syna med dragen. Jag checkar, killen betar snabbt 1000 och jag ställer all in som en blixt. Till min glädje börjar internetkiddot att stöna smärtsamt. Härligt. Han måste nu betala 3000kr för att vinna 7000kr. Efter fem minuter så säger han.
-Äh, jag orkar inte, och synar med K10 spader.

Jag blir såklart nöjd med den synen. Men en spader på river drar 10k-potten till honom. Det är tråkigt att förlora när man spelar bra. Natten fortsatte sedan i samma anda. Och jag tvingades ta ett antal pauser, brukar göra det i samband med förlust av stora potter.

I en avstickare får jag för mig att jag ska "vinna tillbaka" lite på rouletten. Jag står och glor ett tag på alla rouletteproffs som spelar bort tiotusentals kronor per omgång. Efter noga övervägande bestämmer jag mig för att satsa 1000kr på svart. De pengarna känns så oerhört mycket mer i turspel än i poker så jag är rätt nervös när kulan börjar snurra.

Den förbaskade kulan landar till sist på den gröna nollan.
- Åh, jag är patetisk, tänker jag tyst för mig själv.
Då pockar roulettevärden på min uppmärksamhet.
- Du ditt spel är inte godkänd.
- Nähe, varför då, svarar jag dum som ett fån istället för att bara hålla med.
- Din tusenmark måste växlas in till roulettemarker först.
- Ok. Men det var ju bra...

Tog tillbaka min tusing snabbt och spelade inte igen. Det kändes som att gud fader själv varnade mig.
- Nu är du ute på djupt vatten min vän. Men jag ska inte vara svår. Du får tillbaka pengarna som ett tecken på min godhet, bara du inte gör om det.

Nä, roulette ska man hålla sig i från.

"You're the one for me, fatty"

Jag gillar lata människor. De får mig att må bra.


170 centimeter. 120 kilo. När jag kommer in på redaktionen under helgen sitter han alltid på chefens plats med fötterna på skrivbordet och en kaffekopp i näven. Så lyser han upp när han ser mig och utbrister:
- Simon, det är så här man ska jobba!


Min fotograf "Biten" är den mest arbetsskygga människa jag träffat. Som ung var han prisad och blev bland annat utsedd till Sveriges bästa bandyfotograf. Nu närmar sig pensionen och "Biten" bryr sig inte längre. Oftast sitter han inne i sin fotoverkstad och slumrar med händerna vilande på magen. Eller så är han ute på en av sina tvåtimmarsluncher.


"Biten" berättade för mig en gång varför han inte orkar ge allt.
- Det är ingen konst att fota längre.
Och det är ju sant. Vem som helst kan knäppa av en bild med de här nya kamerorna. Annat var det för 30 år sedan.
- Då jäklar var man tvungen att slita för att få rätt ljus och skärpa. För att inte tala om framkallningen.
När de unga fotograferna sitter och filar till sina bilder i diverse fotoprogram, stoppar "Biten" bara in dem i systemet direkt.
- Äh, det blir så dålig kvalité på bilderna i tidningen ändå, så det är ingen som märker...


I helgen skulle vi börja med att följa en dressyrtävling.
- Nej, jag kan inte gå in i stallet vet du, sa han när det stod klart vart vi skulle.
- Nähe?
- Nej, jag är allergisk mot hästar.
- Ok...


Det slutade med att vi med ilfart fick tag på en häst utanför stallet, gjorde en intervju med ryttarinnan och drog iväg igen. På rekordtid.
- Så ska det gå till, sa "Biten" med andan i halsen och guppande hakor.
- Ja, det gick ju smidigt.
- Du vet man kan inte lägga hur mycket tid som helst på ett jobb. Vi har ju annat att göra, log han pojkaktig.
- Jaså vad ska du på för jobb?
- Jobb? Det är ju Premier League på tv!
 
På grund av denna lathet är det många som har problem med honom på jobbet. Det skapar ofta oreda. Jag börjar dock gilla "Biten" mer och mer. Han får mig att känna mig duktig och produktiv. Genom att se honom "jobba" blir jag avslappnad och känner ingen press. Lata människor gör nog en del nytta ändå.


Fler borde bli lata. Ibland tror jag att dessa människor är de smartaste. De gör exakt vad som krävs på så kort tid som möjligt för att utföra sitt arbete. Sen får de tid över till sånt som verkligen betyder något. Som Premier League och poker.


Det är gött att leva

"Vi är inte så många, vi Öisare. Men vi är vackra."

/Marcus Birro

Det finns inte mycket som kan få mig på bra humör efter ett par dåliga pokerpass, förutom min vackra fru.

Men just nu är jag ett enda stort leende. Att se både Hammarby och Djurgården förlora är ren och skär lycka. Nu är Örgryte uppe över strecket för första gången på heeela säsongen. Med tanke på att Öis bara hade 2 poäng efter 14 matcher snuddar det vid begrepp som mirakel.

Lagrell stoppade dessutom de horribla böterna Öis fick för Dawit-banderollen. Hela historian blev rätt lycklig till slut. Framförallt fick vi visa att det finns ett par vettiga fotbollssupportrar också. Vi är inte så många, vi Öisare. Men vi är vackra. Och på kvalplats.
En "Glimne-fold"?

Jag lyckades inte överta den totala förstaplatsen i Sverigerankingen i dag heller då jag åkte ut rätt tidigt. Men i bland kan man bara inte göra annat än att förlora alla sina marker. Brädan låg 8 6 3 3 7. Jag hade 88 på handen. Nöten med andra ord. Betade halvpott på river och blev ställd all in. Inte ens Dan Glimne hade väl kunnat folda där? Motståndaren hade såklart 33 och fyrtal.

Annars har jag haft några kalla dagar nu och jag har förlorat ungefär en fjärdedel av månadens vinst. Framförallt på cashgameborden har jag spelat riktigt dåligt. Jag fick dock förklaringen till varför då optikern ringde och berättade att han gått som tåget och till och med vunnit sin första turre och ett antal tusen kronor. Vi kan nämligen aldrig vinna pengar samtidigt, någon måste alltid lida. Så även om jag önskar honom all lycka känns det alltid bittersweet när optikern är inne i en rusch...


Nära nu...

"tjena har följt dig lite på senare tid, ja det drar ihop sig på sverigerankingen hur gick det igår torsdag? Känns som du har en fin rusch just nu gl vid borden !"

dede09 var vänlig nog att undra hur det gick igår. Eftersom det verkligen börjar dra ihop sig för mitt tidskrävande projekt Sverigerankingen kan jag inte låta bli att berätta. Jag slutade fyra i gårdagens turre. Förutom 4,2k in på kontot är dybban nu bara en hårsmån efter ledaren sponi. Tvåa av totalt 5641 tävlande är ju rätt bra.

Hade bara min KK fått stå mot chipleadern/donkens K6s i en megapott när vi var fyra kvar så hade jag dock garanterat tagit över ledningen i rankingen. Men sånt är livet. Mitt turneringfacit den senaste veckan är faktiskt helt sjukt då jag snittar 50 procent finalbord. Tyvärr har det bara blivit ett par fjärde, sjätte och åttondeplatser väl där. Men det ger väl sig snart.

1 sponi 16143,58
2 dybban 16072,60
3 Johnny10 15671,50
4 yatzy14 15309,05
5 Hurvabock 14913,56
6 octo 14364,02
7 Mikey666 13909,08
8 EDMAR 13868,84
9 ROSEKING 13615,99
10 rosjon 13574,28

Invalido

Det är förbaskat svårt att komma på saker att skriva när man bara ligger i soffan och pillar sig i naveln hela dagarna. Anledningen till detta konstanta slappläge är att jag för några dagar sedan lyckades trampa på en spik.

Jag hade precis fått en kebabtallrik med mos från grillen och var på väg hem med frugan. Och plötsligt satt den bara där rakt igenom sko och allt. En gammal spik flera centimeter upp i foten. I min iver över att surpla i mig den magnifika såsen märkte jag inte att de höll på att renovera huset vi gick förbi, och att det låg plankor med spik utanför.

Hur som helst var jag man nog för att inte börja gråta på öppen gata. Det kan också ha att göra med att jag hade tagit ett par stadiga groggar innan som bedövade det hela. Blodet forsade ur mina converse och jag förbannade byggarbetarna som inte hade vett nog att plocka undan efter sig.
- Jag ska banne mig stämma de där jäkla amatörerna, vrålade jag.
- Men det stod ju en skylt att man skulle gå på andra sidan, kontrade frugan som inte visade mycket till sympati för sin make.
- En skylt!? Jag såg ingen skylt!

Skylten var så liten att det var omöjligt att urskilja den i mörkret, särskilt med ögonen på en god sås. Så visst är det värt en stämning. Foten har faktistkt varit svullen som en ballong och obrukbar.

Men nu känns det inte så viktigt längre. För på grund av skadan har jag kunnat spela massor av poker. Som har gått lysande. Dybbanflytet håller i sig och jag har på halva månaden uppfyllt mina krav på MVG. I bland visar det sig att otur blir tur, och att tur blir otur. Man vet aldrig från början. Eller hur?


Stolt över Öis-böter

Det har varit en tuff säsong uppe på läktarna i Allsvenskan och många lag har blivit bötfällda på grund av sina fans. Nu är det Öis tur. 

Så vad har Öis-fansen gjort för att klubben ska behöva betala 10 000 i böter?
- Rusat in på planen? Nej.
- Klubbat ner något motståndarfan? Nej. 
- Tänt bengaler? Nej.
- Hyllat polismördaren Jackie Arklöv med en paroll under match? Nej. 
- Värnat om mänskliga rättigheter? Ja. 
 
I en match har Öis-fansen haft en paroll med texten "Frige Dawit Isaak". Den svenska journalisten har nu suttit fängslad i åtta år i Eritrea utan rättegång. Hans brott? Naada. Zip. Ingenting. 

Det är Fotbollförbundets disciplinnämnd som bötfällt Öis eftersom banderollens budskap bedömts som politiskt, vilket strider mot reglerna. Ja, vad ska man säga om det? Om medmänsklighet och mänskliga rättigheter är politiskt så visst. Skicka böter. Jag hoppas inte någon på läktaren tog illa vid sig av budskapet. Det ligger väl på samma nivå som att ha en antivåldskampanj eller skriva att alla är lika mycket värda.

Ibland undrar jag vart värden är på väg? Fotbollförbundet borde få leva på sin egen avföring ett tag. Ok, det var lite starkt, men det brinner ju i skallen när man hör om sånt här. Jag är i allafall stolt över att vara Öisare. 


Nyhetsextra

Läs mer om attacken på Pokerstars blogg

SJ skiter i dybban

I går när jag skulle ta tåget hem från Göteborg var jag sen och stressad som vanligt. Det var en kvart kvar till avgång och jag hade inte köpt någon biljett. Kön till biljettautomaterna var alldeles för långa så jag tog en köbiljett till SJ:s kundkassa. Med sju minuter kvar till avgång var det min tur. När jag väl kom fram till disken reser sig SJ-gubben och drar därifrån med kommentaren: 
- Jag måste bara gå på toa. 
What?! Jag hann inte ens med att säga hur bråttom jag hade. Jag blev inte mindre stressad över att han tydligen skulle göra nummer två, för snabbt gick det inte. Med två minuter kvar till avgång var jag tvungen att dra till tåget utan biljett. Det slutade med att jag fick betala betydligt mer än vad jag borde. Jag var sugen på att säga till konduktörn att han i SJ-kassan bara drog iväg. Men orkade inte bråka om en sådan skitsak. 

Bowie eller Collins?

Jag fick sitta bredvid den gamla WPT-finalbordsspelaren Mikael Westerlund i gårdagens 2k-turre på Cosmopol. Då blir det alltid livat. Det finns otroligt många rykten om denna man. Bland annat att han spelat bort vartenda öre av alla de miljoner han spelade in på stora pokertävlingar runt om i världen för ett par år sedan.

Eftersom jag inte har en aning om vad som är sant borde jag väl inte uttala mig, men det gör jag ändå. Jag tror det stämmer. Han tycks nämligen ha tappat allt och ses numera som en stor fisk, gratispengar, i turrarna. Kanske kan han inte koncentrera sig i en liten skittävling när han är van vid riktigt stora pengar. Men det är väl ändå ingen bra ursäkt?

Hur som helst är han en glad typ som är rätt rolig att spela med. Det mest intressanta samtalsämnet vi hade för kvällen var när Westerlund berättade om när han jobbade på en Bowiekonsert som ung. Bowie hade varit lite av hans idol som ung, men föll totalt i kurs då han, enligt Westerlund, var en riktig diva. Resten av bordet började dock försvara Bowie med argumentet:
- Men alla de där stora är ju lite speciella.
Och.
- Har man gjort så många bra låtar får man vara lite divig.

Westerlund kommer då med den dräpande kommentaren:
- Äh, jag har alltid tyckt att Phil Collins är bättre.
Den åsikten fick hela bordet att bryta ut i gapskratt. Ingen höll med Westerlund. Ändå stod han på sig. Det tyckte jag var rätt kul. Och starkt av den gamla pokerräven att stå för sin åsikt. Som så klart är helt uppåt väggarna, eller?

Poker var det med ja. 40 spelare kom till start och det var en väldigt konstig turre för egen del. Jag kom liksom aldrig igång, utan hängde bara med genom hela turren på averagestack. Jag kommer egentligen bara ihåg två potter, då jag förlorade allins mot mindre stackar. Båda gångerna hade jag pocket mot överkort. Det var mycket pågrund av dessa händer som jag aldrig skapade en större stack. Ändå lyckades jag genom smallballpoker ta mig till finalbord. Där lutade jag mig mest tillbaka och höll mig flytande. Snodde lite blinds av min extremt tighta granne till vänster. Sen var vi plötsligt bara fyra kvar. Två större stackar på runt 150k och två mindre på cirka 50k. Jag hade 50k.

I ödeshanden blev jag som vanligt brutalt utdragen. De två stora stackarna lägger sig och jag tittar ner i A10o på lilla blind. Blindsen är 2000/4000 så det är inte så mycket spelrum för mina drygt 10bb. Jag väljer att höja till 14k. Jag hade lika gärna kunnat ställa, men vill gärna ha spel då detta var den bästa hand jag sett på länge och om möjligt kan jag locka fram min nemesis att göra ett move. Och mycket riktigt går han snabbt allin. Jag blixtsynar och han stönar fram.
- Åh, jag har ett dåligt ess.

Mycket riktigt vänder han upp A2 i ruter. Att jag hade tian i ruter hjälper inte, floppen kommer med bara röda diamanter och jag drar dött. Så typiskt efter sju timmars spel. Hade handen fått stå hade jag verkligen kunnat utmana. Nu fick jag nöja mig med tröstpriset på 8k.

Det efterföljandet cashgamet gick dock återigen bra så jag blev rätt nöjd med kvällen ändå till slut. Sammanlagt plus för de två dagarna blev 26k. Helt ok för att ha skoj.

God fiskelycka på Cosmopol

Eftersom jag inte har något internet hemma än begav jag mig i dag till Göteborg för att stilla min fiskhunger med lite cashgame på Cosmopol. Det blev en riktigt bra och effektiv session på drygt tre timmar.

Jag gick som vanligt in med fullt inköp, 4k, på ett 20/20-bord. Första timman satt jag mest och foldade samt kollade in bordet. Så kom min första större hand:

Eftersom jag varit väldigt tight hittills höjer jag upp med 34s, från tidig position. En riktig superfisk synar bakom och lilla blind, en grinder som jag vet trebetar rätt mycket, reraisar till 480. Självklart borde jag kanske folda här med en spelare bakom men jag synar för att satsa på ett move. Fisken synar inte helt oväntat bakom. Flopp A 7 4. Grindern checkar oväntat. Min första tanke är att beta ut, men väljer istället att checka. Fisken kan mycket väl ha synat med ett dåligt Ess och det släpper han aldrig. Fisken checkar dock till min glädje, vilket betyder att han inte har ett A. (Ja, så lättläst var han)

Turn blank. Nu betar grindern ut 500 i potten på 1500. Han verkar svag, jag sätter honom på ett mellanpar, och reraisar därför till 1500. Fisken foldar och så även grindern som visar sin KK. Jag slänger fram min 3 4, för ett riktig räkbluff. Efter det bryter helvetet lös. Alla börjar jaga mig som om jag var ett skadeskjutet rådjur. Inte mig emot.

Några händer senare smyger jag upp AA på knappen. Tidigt lördagsgodis för dybban. Några limpar fram till mig som höjer till 200. Superfisken miniraisar till 400 och alla andra lägger sig. Den här killen kan inte släppa en enda hand preflop så jag fyrbetar till 1200. Blixtsyn. Flop Q 3 2 regnbåge. Jag checkar för jag vet att han kommer beta. Han betar 200 i potten på 2400. Hm? Blir nästan lite orolig för QQ. Men nej. Då hade han ställt pre. Reraise till 1200. Syn. All in på blank turn för 1800 till. Blixtsyn. River blank och han slänger upp KQ. Tackar. 8k i potten.

Senare fiskar jag med på 74s på big blind efter att en fransman höjt till 160. Flop A 8 4. Han betar 220. Jag synar bara nötfloppen. Han kan ha vad farao som helst, så jag tänker sno potten om han checkar. Turn 7 för tvåpar. Han betar 480. Mums. Nu är jag hyfsat säker på att han har ett bra A och reraisar till 1300. Han synar. Turn blank. Jag värdebetar 1800 för att få syn av AK, AQ osv. Och får syn. Han muckar och klagar på vilken fisk jag är. Ja, jag är faktiskt en fisk. Men en rätt lyckosam en.

Sista stora handen för kvällen. Får återigen en monsterhand på knappen, två röda kungar. Till min lycka höjer fransosen till 180 pre och får dessutom två syn. Jag gör en rejäl reraise till 1000 för att få det att se lite bluffigt ut.
- I call just because it is you, muttrar baugetteätaren.
De andra lägger sig. Flop K 7 4. Då blir det kanske en ny vinterjacka i år igen tänker jag och checkar fiskigt bakom fransmannen som har 2500 kvar. Turn 5. Check och jag betar 1100. Fransmannen synar. River 7 för en fin nötkåk. Baskerkillen går då snabbt all in för sina sista 1400. Jag synar snabbare än Phil Hellmuth och fransosen lägger fram 66. Ja, varför inte?

Kvällen slutar över 11k plus. Imorgon ska jag testa turneringslyckan på 2k deepstack. Blir trevligt. Hoppas det fortsätter nappa.

Dagens medrigg

Jag vann precis dagens största pott mot det hårda livet. Frugan lyckades få med mig på ett spinningpass i kväll. Jag var nervös på riktigt då jag vet vad det är för människor som går på spinning. De har cykelbyxor, som visar hur könet ligget, och vissa har till och med specialgjorda skor för ändamålet. 

Själv tränar jag alltid i fotbollsstrumpor och urtvättade t-shirts och har aldrig testat spinning. Det verkar ju faktiskt lite löjligt att cykla utan att komma någonstans. Jag skulle med andra ord bli utskrattad, när det i verkligheten borde vara jag som är i överläge. 

När vi kom dit var dock alla platser slut och vi fick åka hem igen. Jag försökte hålla mitt flin inne. Dagens medrigg helt klart. 

Dybbans stalltips

Som sportreporter på det Småländska Höglandet har jag på kort tid satt mig in ordentligt i division 2-fotbollen för regionen mellersta Götaland.

Inför dagens sista ordinarie omgång var jag 100 procent säker på minst två matcher. Vårt eget Myresjö skulle krossa Kinna hemma för att säkra sin plats i tvåan. Och topplaget Linköping skulle enkelt besegra jumbolaget Nässjö hemma. Eftersom jag var 100 procent (så mycket det går alltså) säker kändes det som en självklarhet att gå in och tippa en rejäl slant på en dubbel som gav över två gånger pengarna.

Som den godhjärtade människa jag är var jag också tvungen att dela med mig av mitt stalltips.
- Tjena, vill du tjäna en slant? kraxade jag självsäkert ur mig till Optikern.
Optikern som aldrig sagt nej till enkla pengar i hela sitt liv lyste självklart upp på andra sidan luren. Jag gav mina tips och lade dessutom till att Kalmar skulle vinna borta mot mitt kära Öis, som hade Allbäck och Leinar avstängd. Optikern svalde betet med hull och hår.

Ni förstår säkert hur det här slutade. Både Kinna och Nässjö vann sina första bortamatcher för säsongen och Öis stod för en bragdartad insats i 4-2-vinsten och kravlade sig upp på kvalplats. Tre fel av tre. Jag ska nog koncentrera mig på pokern i stället. I allafall till nästa "säkra" stalltips i division 2-fotbollen. Den som vill vara säker på att inte tippa säkert kan höra av sig till mig om råd.

Bra september

September slutade 40k plus. Detta trots att jag varit på semester och bara spelat ordentligt under en vecka. Med beröm godkänd alltså. 

Nu har jag dock inte tillgång till internet de närmaste veckorna och det tär något oerhört att inte kunna ge sig ut och fiska på nätterna. Ikväll kröp det så i kroppen att jag drog ut med det trådlösa nätet (det duger bara att surfa med, inte spela poker) och spelade casinopoker på Unibet. Gav bort en femhunka på en kvart och lovade mig själv att aldrig pröva något så idiotiskt igen. Vilket fjantspel.

Nästa vecka får det nog bli en tripp till optikern i Göteborg för att få i mig några räkmackor, lyssna till ett par ”änna” och bluffa bort stacken på Cosmopol.

RSS 2.0