2000kr i timman för att sova

I dag körde chefen i väg mig till tingshuset för att följa en rättegång. Det var en rätt långdragen tillställning om en stackars ung missbrukare som hotat vårdare med kniv för att få tag på medicin för att stilla abstinensen. Hela historien var sorglig och blödig som jag är blev jag riktigt rörd när missbrukaren uppriktigt bad de två vårdarna om ursäkt för sitt beteende. Han berättade att han hade suttit instängd i en lägenhet i två veckor i väntan på hjälp för sitt missbruk och mådde väldigt dåligt. Endast en timma i veckan fick han någon sorts hjälp i form av samtalsterapi. 

Jag har förstått att det går till så på många så kallade behandlingshem i landet. De är snabba på att ta in missbrukare, men dåliga på att hjälpa. De ser inte människan, bara pengarna människan genererar för varje dag han/hon sitter i deras instängda lägenheter. Och erbjuds hjälp en timma i veckan. En timma i veckan. Inte mycket till nytta för en människa beroende av amfetamin. Inte konstigt att det skiter sig ibland.

Förutom giriga behandlingshem träffade jag på ännu mer pengakåta adovkater. När domaren läste upp deras arvode blev jag lite chockad. För tio timmars arbete ville de två advokaterna ha över 20 000kr var. De tre timmar vi spenderade inne i tingssalen gjorde i allafall inte de målsägandes advokat mycket väsen av sig. Tror han pratade sammanlagt någon minut och tycktes nästan slumra sig igenom rättegången.

När de två advokaterna sedan träffades efter avklarat mål så diskuterade de inte klienter eller brottsfall. Nej, de skröt om sitt arvode. Jag var lite ful och tjuvyssnade på deras samtal, men är man journalist så är man.
- Jaha, då var det avklarat, sa den tjocka adokaten.
- Ja, det blev några tusen till, svarade den långe advokaten.
- Haha, ja sånt är livet. Jag fick ju betalt för två vittnesförhör så det blev rätt ok, sa den tjocke leende.
- Ja, det är inte mer än rätt...

Jag vet att advokaterna har en utbildning som heter duga, jobbar hur många timmar som helst i veckan, är livsviktiga för att det svenska rättsystemet ska fungera och är värda en hög lön. Ändå äcklade de två kostymklädda herrarna mig betydligt mer än missbrukaren. Fast mest äcklades jag av mig själv då jag säkert hade varit likadan i deras situation. Det är en hårfin linje mellan att vara girig och ha ett "ekonomiskt sinne".

Konstant pissnödig

Augusti har varit en bra pokermånad för dybban. Tills ikväll. Dagarna precis efter lön brukar ju vara rätt lönsamma men ikväll har dåligt passivt spel, konstant pissnödighet och händer som den här under inneburit ett stadigt back. Vinner man inte "99 procentarna" vinner man inte. Det var i försig ingen megapott, men det är mer en principsak. Och tusen spänn är alltid tusen spänn.

I fortsättningen måste jag lära mig att det helt enkelt inte räcker med att ställa ut skorna för att vinna, man måste lägga ner lite själ också. Dessutom måste jag lära mig att gå och kissa. Jag spelar verkligen uselt när blåsan trycker på. Det gör mig nervös och stressad.

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 26 augusti 2009 00:23:53
Eva Turbo 1 (Vanlig /Cash Game )
Plats 1: Jonisponis (1812.77)
Plats 3: dybban (3292.07)
Plats 2: Adam01 (2031.33)
Plats 5: nisse8 (489.26)
Plats 4: svenolle (706.84)
Jonisponis lägg LM 5.00
Adam01 lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [Ek, Er]
*** Bet Runda 1 ***
dybban Höj till 40.00
svenolle Lägg
nisse8 Syna 40.00
Jonisponis Lägg
Adam01 Syna 40.00
*** Flop(Board): *** : [6r, Kh, Kr]
*** Bet Runda 2 ***
Adam01 Passa
dybban Passa
nisse8 All-in 449.26
Adam01 Lägg
dybban Syna 449.26
*** Turn(Board): *** : [6r, Kh, Kr, 5k]
*** River(Board): *** : [6r, Kh, Kr, 5k, 4s]
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 1013.52
dybban Lägger mig Vinst: 0.00
nisse8 [8h, 7s] Stege med högsta kort åtta Vinst: 1013.52

Nu ser jag fram emot morgondagens arbetsdag så jag kan jobba tillbaka någon tiondel av kvällens back =)


Börsen rusar

- Men jag kan ju leva på det här!
Så låter dybban varenda dag börsen går upp.

- Neej, mina pengar. Jag är ruinerad. Säälj!
Så låter dybban när börsen går ner.

Min nyfunna hobby som börshaj har verkligen lärt mig ett och annat om mig själv. Jag drar lätt förhastade slutsatser. Hur som helst är det rätt roligt för tillfället. Alla aktier går i princip upp så det är inte särskilt svårt att lyckas. Frugan frågar mig om jag fattar något av de där siffrorna när jag är inne och kollar börsen. Då kliar jag mig lite smart på hakan och förklarar att det är klart jag gör. I själva verket går jag på "känsla" samt min personliga bankman Henkes goda råd. Så i egentligen är jag all in blint. Jag skulle kunna köpa vilken skit som helst.

Ungefär som när jag blev inlurad i ett pyramidspel för fem år sedan och skulle sälja kaffe. Det var inte så lätt som det verkade och jag fick dricka upp allt själv. Har fortfarande ont i magen. Men det är ju en helt annan historia. Den beskriver bara hur naiv och lättlurad jag är.

För er som har lite pengar över är dagens aktietips Nokia. Den aktien är en av få som inte har börjat stiga än. Den är i själva verket rätt nära botten. Min vän Dylan köpte den för runt 230kr styck för något år sedan. Jag köpte för 88kr i går. Så nu är det bara att vänta. Det kan bli en skaplig hacka. Eller inte. Det är just det som är grejen. Man vet ju aldrig.

"Antingen går Schumacher i depå det här varvet, eller så gör han inte det."
Jobberbjudande

Nu är jag inne på sista veckan av totalt sex veckor semester. Jag känner att jag måste vänja mig vid tanken att börja jobba igen. Det gäller att ta små steg mot verkligheten så i dag började jag med att gå ut och luncha med mina kollegor. Trevligt och lagom arbetsamt.

Då min tid som ungdomsredaktör är över efter 1,5 år så är det dags att leta nya arbetsuppgifter. Eftersom journalistjobb är en utrotningshotad art så tar jag egentligen vad som helst där jag får behålla någon form av värdighet. Därför blev jag väldigt glad när chefen på sittande rumpa gav mig tre olika jobberbjudanden under lunchen. Ett avböjde jag direkt då det var i Tranås, så nu suger jag på de här karamallerna.
- Heltid som allmänreporter
- Halvtid som sportreporter

Eftersom jag har en liten dröm sen jag var liten att få vara sportjournalist så lutar det lite åt det. Det skulle dessutom innebära att jag är ledig varannan vecka och kan satsa på att sköta om hemmet. (Inofficiellt spela poker)

Kruxet är att jag måste sätta mig in i sporter som bandy och speedway.


Sömnlös i Eksjö

För de sömnlösa känns natten oändlig men ändå för kort. Jag och frugan har inte samma dygnsrytm. Hon går upp klockan sex för att jobba. Jag härjar på nätterna. 

På något slags pojkaktigt sätt hatar jag att behöva gå och sova.
- Kan du inte gå och lägga dig med mig ikväll? frågar hon med len stämma . 
Ibland tvingas jag ge med mig och lydigt traska i säng. Och så får man ligga där, med fel dygnsrytm och titta i taket ett par timmar. För de sömnlösa känns natten oändlig men ändå för kort. För när man väl somnat så är det morgon igen. Frugan hävdar att jag alltid somnar direkt men det där är ju lögn. Jag svävar någonstans mellan sömn och vaka. Jag ligger och betraktar de fladdrande skuggorna i taket, utan att kunna sova men utan att kunna följa någon av de tankar som jagar genom huvudet. Som att man borde bo på en ö och skriva en bok. Man borde ha bluffat på river i den där 4k-potten, fisken hade definitivt lagt sig. Man borde bara jobba halvtid för att hinna med livet. Man borde köpa en båt. Sådana tankar blir som sagt bara jagande, snabbt springande tankar när man ligger och inte kan sova. 

I natt fick jag sitta uppe. Jag älskar tiden när det är mörkt, tyst och ensamt. Och jag kan göra precis vad jag vill. Läsa en bok, se på vilken skit som helst på tv, spela poker. Åh, vad härligt det är att sätta nötstegen klockan 03,45. Då går det bra att slänga sig i bingen sen. Jag undrar hur många förhållanden som spricker för att de älskande har olika dygnsrytm? 

I morgon bär det av till Göteborg och Way Out West. Det är fantastiskt många bra band som spelar. Band of Horses,Wilco, Loosegoates, Olle Ljungström och Anthony & the Johnsons för att nämna några.  Kanske hinns det med ett litet kasinobesök också om inte ölen tar över. En sak är dock säker. Natten kommer att bli för kort. 

gräset är inte grönare

Jag har de senaste åren haft en dröm om att bli "proffs" och spela poker på heltid. När jag nu under några veckor faktiskt levt ett liv som heltids pokerspelare  så vet jag inte om jag är så sugen på det längre. Det är faktiskt ett rätt dött liv. Och jag har för första gången någonsin nästan börjat tröttna på spelet. Hur är det möjligt?

Ja, det är väl som med allt i livet. Så fort det är lördag hela veckan så är det inte så himla kul med lördagar längre. Så fort jag faktiskt fick chansen att spela hur mycket poker jag ville så är det svårt att brinna för varje hand. Det blir lätt slentrian och dåligt spel från min sida. Eller som en regular på SvS beskrev det på sin blogg: Dybban hade jag respekt för tills idag, då jag kom på att han är den största SuperNitten ever. Han är en sån spelare som foldar ALLA floppar om han inte har något bra. Har han något han vill spela vidare med så vill han helst få in Allt på flopp asap. Riktigt dålig, men tyvärr en värdesänkare och fiskätare.

Det som står är så sant och typiskt mitt spel när jag håller på med annat samtidigt som att kolla youtube, googla, skriva mail o.s.v. Man sätter helt enkelt på autopiloten och kör på. Det spelet är så dåligt och blir tyvärr alldeles för vanligt när man har för mycket tid att lägga på poker. Vet jag dock om att jag bara får spela i 1-2 timmar på en dag så skärper jag till mig och spelar bra aggressiv poker. 

Att folk tror att man är tight är ju dock det bästa som kan hända när man spelar mycket cashgame på 5-mannabord. Nu gäller det bara att börja koncentrera sig och spela bättre. 

Jag är en fisk

Jag skadade mig i en fotbollsmatch i måndags. Fick en jättebebis skruvdobbar och 85 kilo över högerfoten. Nu ser den ut som ett stort svullet blåbär. Det är lite jobbigt att vara i Göteborg utan att kunna gå. Det är lite jobbigt att vara någonstans utan att kunna gå. Så nu sitter jag här hemma hos optikern och känner mig som en hjälplös invalido. För en timma sen var han hemma på lunchen med en utsökt korv med mos och bjöd på. Precis som en feeder.

Det är alltid likadant när man blir sjuk eller skadad. Plötsligt förstår man värdet av att vara frisk. Men jag lovar att jag inte är bättre än en guldfisk. När allt är läkt är minnet om eländet också borta. Och värdet av det friska likaså. Att spela hålstegdrag för hela stacken är ingenting i jämförelse. Det är vad jag kallar fisk. 

Något stort på gång

Befinner mig just nu i Göteborg för en liten pokertripp. I går spelade jag en deepstack turre på Cosmopol för 2k. Först timman var magisk och jag gick från 10k till 28k. Hade jag inte varit så förbaskat blek så hade jag nästan tagit mig för att var Phil Ivey himself. Allting funkade, till och men när det inte gjorde det. Som i den här handen mot Peter, en duktig regular på Cosmopol i Göteborg.

Jag hade precis kört rätt hårt och var uppe på 23k. Peter hade fortfarande startstack när han höjer upp i hijack (två platser innan knappen) till 525 (blind 100/200). Jag hittar AJo och tar en syn på knappen. Jag räknar med att han ska tro att jag ska ha en betydligt sämre hand här, då jag kan syna med väldigt många händer på knappen. Floppen kommer Q 10 4 med två klöver. Peter checkar till min förvåning och jag checkar efter. Turn kommer en obetydlig 7. Nu betar han ut 800. Här kan han ju ha 100 olika händer, men jag känner att han är svag. Hade han träffat starkt på floppen hade han definitivt betat ut på en så dragig bräda. Jag tar därför syn med tanken att beta hårt på river om han checkar. River ännu en blank. Och Peter checkar. Jag löper linan ut och betar 2200 i potten på nästan 3000. Peter går genast i tanken och tar fram 2200 i näven. Han slänger chipsen mellan händerna en stund och synar till sist. Jag tänker först bara mucka handen men visar min AJ. Peter grinar då illa och vänder upp A9 i ruter.
- Jag satte dig på missat färgdrag, sa han.
Hans briljanta syn fick inte den belöning den var värd. Potten till dybban med knektkicker.

Tre timmar senare var jag inte lika glad i hågen. Förlorade en coinflip för halva stacken med JJ mot AK. Jobbade mig sen upp till typ 25 k igen. Med blinds på 600/1200 händer så detta. Hittar återigen JJ på knappen. Det foldas till killen på cutoff som säger 4000. Han har också typ 25k och vi är både average. Sätter honom inte på någon monster direkt. Han kan faktiskt ha vad som helst. Frågan är bara om jag ska reraisa eller ställa direkt. Bestämmer mig till sist för att ställa och hoppas han har något underpar som han tar syn med. Lägger han sig får jag ju ändå över 6k gratis, vilket är helt ok.
- All in.
Han går i tanken någon minut och synar till sist med 10 10. Känner direkt att det här blir som vanligt.Floppen blir också underbara 10 10 4. Klart man ska få dra drött när man får in degen så bra det går. Ut som nummer 16 av 60. Pokergudarna måste ha något stort på gång för mig. Kanske kommer jag att få dra tillbaka allting under en och samma turre snart. WSOP nästa år?

Edit: Kom i allafall bättre än Dan Glimne som var på besök. Han åkte som 55:a efter 45 minuter. Hörde dessutom att han bluffade bort hela stacken. Det var nästan skrattretande roligt att höra. Försöker han ändra spelstil på gamla dar? Eller har han hängt för mycket med Micke Norinder. =)

Ingen höjdarmånad

Juli blev ingen höjdarmånad resultatmässigt. Det beror främst på att jag inte klonkade i en enda turre och hade några sämre kvällar på Cosmopol som blev kostsamma. Angående turrarna så tycker jag dock inte att jag spelat särskilt dåligt. Utdragingarna brukar ju jämna ut sig de flesta månaderna, men inte den här. Alla sajter har faktiskt hånat mig rejält. Nyss var det Unibet. Denna handen har varit standard de senaste veckorna  när det börjar närma sig finalbord. Här är vi 26 kvar av cirka 200 i en 20 euros rebuy.

** €3,000 GTD 2nd CHANCE PLUS (6 SEAT)[(300.00|600.00 NL - MTT) Real Money

Dybelius sitting in seat 1 with 30407.00[Dealer]

drazen9 sitting in seat 2 with 25387.50

McKeenziee sitting in seat 3 with 20330.36

krackedkings sitting in seat 4 with 52440.00

tresnekken sitting in seat 5 with 67542.32

drazen9 ante'd - 30.00

McKeenziee ante'd - 30.00

krackedkings ante'd - 30.00

tresnekken ante'd - 30.00

Dybelius ante'd - 30.00

drazen9 posted the small blind - 150.00

McKeenziee posted the big blind - 300.00

** Dealing cards to Dybelius: Ad, Ac

krackedkings called - 300.00

tresnekken folded

Dybelius raised to 1200.00

drazen9 called - 1200.00

McKeenziee folded

krackedkings called - 1200.00

** Dealing the flop: 4d, 7s, Kh

drazen9 checked

krackedkings checked

Dybelius bet - 2100.00

drazen9 raised to 6500.00

krackedkings folded

Dybelius went all-in - 27077.00

drazen9 went all-in - 17657.50

drazen9 shows: As, Kc

** Dealing the turn: Kd

** Dealing the river: Jh

drazen9 wins 52365.00 from the main pot


Ännu en tvåoutare med andra ord. Och snart ute i stället för chiptvåa. Börjar kännas som en repris. Om jag vinner en turre på enbart tur snart så ska alla veta att jag tjänat ihop till det.

Pluset för månaden blev ändå en normal svensk månadslön. Om man ser det positivt är det ju helt ok för en enda lång bad beat. Augusti ska bli min bästa pokermånad för året. Det är redan bestämt.


Större än finalbord

I natt förlorade jag ännu en hundring och blev morbror på köpet. Jag kan konstatera att jag aldrig varit så glad efter att ha förlorat ett vad. Syrran satsade på tjej, jag kille. Det blev så klart en tjej. Gravida vet nästan alltid vad de har i sig. Det fattade jag för sent. 

Det är lustigt med nyfödda. Även om det inte är mitt eget så känns det mäktig. Det är större än alla finalbord i WSOP. Titeln morbror innebär ju något annat. Något bättre. Visst, jag förlorade en hundring. Men känner mig ändå rikare än någonsin.  RSS 2.0