Christmas Poker Week

Årets bästa pokerdagar i Göteborg är här. Christmas Poker Week. 
 
Norrländskan har åkt upp till hemtrakterna och jag lever en vecka som fullblods pokerspelare och anpassar mig efter inget annat än pokerborden. Det kan vara de sista dagarna i mitt liv som det sker. 
 
110 mil borta ligger det en liten bebis i en mage som har några månader kvar innan han eller hon får se ljuset för första gången. Jag längtar som jag aldrig längtat innan. Men är medveten om att det kommer en del ansvar på köpet som inkluderar mindre poker. Mindre tankar på spel. Mer fokus på livet och att vara närvarande här och nu. 
 
Det är något jag alltid haft svårt med, att vara helt närvarande. Kanske för att det finns hundra tankar att tänka samtidigt. Det ska bli underbart att få fokusera på något annat en lördag än att sitta och kolla på Stryktipset. Det ska det verkligen. 
 
Men den här veckan, den sista veckan på detta år, då ska jag spela poker! 
 
Igår testade jag 3,3k shorthanded. Det gick väldigt bra tills vi var ungefär 30 spelare kvar (13 skulle gå vidare till dag 2 och vara i pengarna tillsammans med dag 1A). Jag sitter med en hälsosam stack på 100k, medel 60-70k, och försvarar min bb med 35s från en raise UTG. Det känns rätt mysigt när floppen landar Q33. Det känns inte sämre när femman kommer på turn. Men det går så klart att må lite sämre när motståndaren sitter med QQ. Efter det blev jag shortstackad och fick in min sista 20bb med 99 vs TT. Och så var det dags för cashgame. 
 
Det gick smort som en nyoljad fyrtaktare. Jag var upp cirka 25k (effektiv stack på 35k) på 25/25 när den här handen fick mig att sätta andan i halsan. 
 
Klockan är 04.15 och det är en halvtimme kvar till stängning. Vi spelar 5-handat. En stabil spelare slår upp till 125 på hi jack. Jag sitter på cut off och tittar ner i den kylskåpsmagnetsvackra handen JTs. Slår om till 500. En äldre herre med 22k i stacken hittar kallsynen i big blind. Ursprungshöjaren foldar. 
 
Flopp J93 regnbåge. Check och jag betar ut 700. Han gör någon min, rynkar lite på näsan. Börjar fingra på markerna och jag får känslan att han kommer att raisa. Vi har spelat en del ihop och det är ingen maniac direkt utan en hyfsat solid gubbe så en raise att inte varit jättekul, även om jag jag har position och kan spela utifrån det. Men till sist synar han bara. 
 
Turn en nia. Han checkar. Och jag checkar bakom. För jag vill banne mig inte ha någon checkraise nu och känner att jag kan få bra värde på river istället om han har ett underpar. River en knekt till. Boomtjackalack! Nu gör min motståndare en bet på 250 spänn in i potten på 2,5k. Det får man ändå älska. Sätter honom på par under knektar eller A-hög, i bästa fall på en nia, och går för maximalt värde genom att höja till 3k. Det spelar ingen roll om man höjer till två eller tre lax, han synar av ändå om han har nåt. 
 
Förväntar mig en suck-fold, hoppas på en steksyn. Men får ett jädra Phil Hellmuth-ställ i ansiktet på 21k! Kräks över tanken att syna 18k för att i bästa fall få en split. Och han har ju verkligen 99 i sin range här. Funderar på att göra en Glimne-fold, särskilt då jag i turren synade av snubben med QQ när han ställde river min sin nötkåk och jag till och med säger högt att "du kan ju bara ha QQ här" men ändå synar som en jädra synfisk som för att kontrollera att jag inte hade fel. 
 
Skulle jag ta revansch nu och sätta honom på den enda handen jag är slagen av. Grek-gubben bredvid börjar sucka över att jag steker då han "vet" att jag ska folda och vill spela nya händer. När jag efter 2 minuters stek synar så tittar han på mig som om jag vore efterbliven som funderade på att folda en kåk. Men i min värld är ju 99 lika trolig som en knekt efter hur action hade gått. Det finns väl 1 procents chans för en sinnesjuk bluff också eller ett sinnessjukt värdeställ med en nia, men gudarna ska veta att det är mööcket osannolikt. 
 
Hur många hade orkat folda? 
 
Ja, jag är ju för dålig för att folda nötkåk så jag synade som sagt och kunde pusta ut när master visar AJo. Det kändes som en vinst att få tillbaka markerna. 
 
Nu är jag ruggigt taggad inför Söndagsgrinden. Julbefrielsen för 1k på Svensk Spel och Sunday Million med 5 millar i garanti toppar kvällen. 
 
Och imorrn är det Main i Christmas Poker Week! 
 
De sista dagarna på året leker. Men om några måndare börjar den riktiga leken! Ingenting kan få mig på dåligt humör just nu. Det är en rätt bra känsla att ha inför imorgon. 
 
Ses vid borden! 
 

Att göra något på riktigt

Det var riktgt kul att kommentera finalbordet med Ramzi, även om tekniken strulade första timmen. Vår producent svettades som om han satt i en finsk risbastu när nätet lade ner. Men på något sätt fixade han ny location och så löste det sig. Sen fick vi sitta själva en stund för producenten behövde duscha...
 
Teknik har som sagt aldrig varit min grej...
 
Nu är i alla fall Poker-SM över. Och Tobias "Garpen" Garp vann över en mille. Jädra kul när folk som både är bra på poker och på att vara människor vinner. För den som vill kära känna honom lite bättre så har jag gjort en färsk intervju med "Garpen" som ni kan hitta HÄR
 
Om vad en svensk mästare drömmer om. 
 
I en tid då det är mest snack och lite hockey är det otroligt värmande att träffa människor som faktiskt gör något med handling. Som pokerspelare är det så lätt att skänka en lax någonstans och sedan är det klart. Men värdet på att lägga ner tid och hjärta på en god sak går inte att beräkna i pengar. Det är så mycket mer. 
 
I övrigt går jag en rolig pokermånad till mötes. I helgen spelas ranking-finalen på CC där jag snubblade mig in på den sista platsen, som nummer 18. Jag kommer starta med minst marker, men hoppas givetivs kunna göra om bedriften från 2013 när jag vann. 
 
Efter det så väntar Christmas Poker Week. Norrländskan åker hem till Norrland under jul så jag har fått som julklapp att få lira hela CPW. Lite whisky på den julklappen och jag har fått allt jag kan önska mig det här året. 
 
Hoppas vi ses där! 

Twitchande och sånt nymodigt.

Jaha. Det var en upplevelse. Att twitcha. Något jag aldrig hört talas om innan. Men det var faktiskt rätt kul. 
 
Twitchade alltså mitt SM Main Event. För den som inte vet vad twitch är så är det en streamingtjänst mest populär hos ungdomar som spelar suspekta dataspel. Men det funkar även utmärkt för poker. Vem som helst kan få följa med och se twitcharens hålkort och följa lite tankar kring spelet genom ljud och bild. 
 
Nu gick ju själva spelet inte så lysande då jag först 4-beta med AA och springer in i damer som setar. Och sedan åker ut med huvudet före med set mot set i en spot där jag hade velat satsa hus, bilnycklar och hela min hockeybildssamling med 250 Mike Modano-bilder om jag hade kunnat. Så det var inte mycket att göra åt den biten. 
 
Finalbordet lär dock bli spännande med ett par roliga nick. Som "wheelinho", "Garpen", "SaoSlaska" och "Embleton". 
 
Och jag kommer göra ett nytt twitchförsök redan på lördag klockan 20.00 när finalbordet startar. Jag och Ramzi Jelassi ska nämligen kommentera finalbordet då. Har aldrig testat på att kommentera innan så vi får se hur det går. Ramz får väl stå för de briljanta analyserna, likt en Strömberg, så får jag leka Robert Perlskog. 
 
Nu känns det nästan lite tomt att allt är på väg att ta slut då SM-resan var så extremt lång för mig i år i och med inspelningen av Bootcamp som vi spelade in i oktober. Vill återigen tacka alla deltagare där som var helt fantastiska. Det är en del av livet som jag aldrig kommer att sluta uppskatta - att lära känna nya människor. I den åldern man kommit upp i så blir det nämligen mindre och mindre av den varan. Det är rätt så bekvämt att umgås med sina tre bästa polare och Norrländskan och nöja sig där. Men ibland inser man att det är värt att bredda vyerna lite och ge sig upp från soffan och folkölen. 
 
Det sista avsnittet av Bootcampen har ni här om ni vill kika på vem som vann hela skiten. 
 
 
I övrigt så är det skönt att leva lite vanlig vardag igen. Var på CC igår för att spela 1k rebuy. Det var fullsatt och juvligt. Rebuy-perioden gick som tåget och jag låg nog topp 3 efter den. Men sen vann jag inte många fler händer, även om jag lyckades få in det med K7s vs AA och dra ut så att jag i alla fall hankade mig kvar till det var två bord kvar. Men no pesetas till mig. Surt då jag var ute efter rankingpoängen.
 
Med en vecka kvar ligger jag på 18 plats med 18 finalplatser till rankingfinalen. Så jag lär behöva en poängplacering till och det är nu bara en turre kvar i år. Så det blir tufft. Det kostar att inte spela på tre månader. Skulle va tråkigt att inte få den där julbords-rejkbacken. 
 
Cash gamet gick dock bra. Lyckades bland annat 4-beta 85s och floppa 2 par, vilket gav mig en 20k-balja. Så turen står fortfarande på min sida. Och så länge den gör det så är det ju bara att sitta upp på sadeln och galloppera på. 
 
Å andra sidan så fick den här Bomben mig att faktiskt tvivla på om jag inte offrat tillräckligt till tur-gudarna. 
 
 
Missar 870k för att jag är så hjärndöd att jag tar med 4 mål på United istället för 0. Tror inte de där röda jävlarna har gjort över tre mål på sju år. Så det är ju faktiskt ren och skär girighet från min sida som ska straffas. 
 
Näpp, dags att raka av november-mustachen och dra ner till CC för fler suspekta spel som väntar på att bli belönade. 
 
Kanske ses vi där, eller på lördag!  
 

RSS 2.0