En massa rinnande vatten

Vattnet under broarna rinner snabbare och snabbare. Och det tar livet med sig. 
 
Sen senast har jag släppt ännu en "Dybban flyttar in". Vi var först lite rädda att det skulle vara lite för långt - 42 minuter. Men det har tagits emot väldigt bra av dem som sett det hela så det var nog inget problem ändå. 
 
Mikael Thuritz går liksom inte att få för mycket av. Ingen hög gard. Inget skådespel. Han är bara sig själv. Och råkar vara en av världens bästa pokerspelare och lever det liv som kommer med det. 
 
http://www.youtube.com/watch?v=92wp6pvBpzY
 
 
I övrigt går mycket tid åt till ett nytt web-tv projekt som ska spelas in snart. Det kommer hålla mig ute på vägarna under hela november. Blir spännande, roligt och ångestfullt. Precis som med pokern.
 
Har även hunnit med att göra en "Valterego" och varit med i P4. P4 Morgon, i Jönköping. Jag och fotograf Daniel fick prata lite poker. Jag har inte vågat lyssna på det än då min hjärna inte var påslagen under intervjun. Var tvungen att kliva upp klockan 06, vilket kan få vilken pokerspelare som helst att förvandlas till en grymtande urtidsmänniska. Men för den som är nyfiken så finns vår intervju här. Mamma messade i alla fall och tyckte det var bra...
 
Vi pratade även om vår "Sverigeresa", som vårt nya projekt heter. Under resan ska vi försöka nosa upp pokerspelare runt om i landet. Mestadels hobbyspelare denna gång, då många av proffsen redan fått visa upp sig.  
 
Om det är någon som har tips på en person, eller två, som de tror skulle gå igenom rutan så är det bara att höra av sig till mig. ([email protected]) Letar främst efter folk i mindre städer, i olika åldrar, gärna med ett annorlunda yrke eller hobby vid sidan av pokern. Men framför allt i ägande av en skön personlighet. 
 
De som lyckas ge ett tips som sedan är med i produktionen bjuder jag på räkmacka på CC. 
 
Till sist vill jag ge ett stort grattis till Andy som lyckades med bedriften att försvara sin SM-titel i PLO på Malta. Sicko. Häng upp Andys tröja i taket. Låt Andy dra ut på en Eriksgata. Och lägg ner grenen. Från och med nu finns det bara en svensk mästare i PLO. 
 
Det verkar för övrigt som att hela evenemanget var både trevligt och väl genomfört. Kul att höra. Så även om Emil Ohlsson twittrade att "Poker-SM på Malta ger mig lite hockey-VM känsla" så har alla jag pratat med som var på plats verkat nöjda. Och frågan är om det inte är viktigare att skapa en bra gemenskap, och fina minnen att åka hem med, än ett prestigefullt evenemang i detta läge? Jag tror det. 
 
Det fortsätter hur som helst att rinna vatten. Och livet vägrar att lätta ankar. 
 
Gott så. För då är man död. 

Mot Åby med Ylitalo i mobilen

I går var en heldag som slutade i total lycka. Sverige vände och vann mot Österrike och Robin Ylitalo tog sig till finalbord i EPT London med den tredje största stacken. 
 
Enda smolket i glädjebägaren var att Sofia Lövgren gick från chipleader i EPT highrollern när det var 15 spelare kvar till att vara utslagen en kvart senare. Men ändå, vilken sjuk bedrift i sin första highroller. WP! 
 
Då jag jobbar med poker så mycket runt om så har bloggen blivit lidande. Den senaste veckan har jag fått ur mig en krönika och en podcast. De går ihop en del i varandra och behandlar bland annat Mattias hemliga liv som miljonär. Och vad de flesta ångrar på sin dödsbädd. 
 
Det är rätt kul att en del personer kallar Mattias för tomte. Gemensamt för dessa är att de inte känner honom. Att lyckas med det han har lyckats med i livet är unikt och det krävs både hjärna, passion och envishet för det. Samtidigt har han lyckats med att vara snäll och ärlig och behållit barnasinnet hela vägen fram. En jädra bedrift som jag applåderar rakt ut. 
 
I dag är det en strålande höstdag. Sol och blå himmel. Jag ska för första gången på 20 år ta mig till Åby travbana med Norrländskan. Ska bli kul. 
 
Får följa Ylitalos finalbord via mobilen. Tror det startar nu vid 14. De som vill lära känna honom lite närmare kan kika på Dybban Flyttar in där jag hälsade på honom under en dag i somras.
 
Trevlig dag alla!
 

RSS 2.0