Lallar runt

Den svenska sommaren visar sig just nu från sin bästa sida. Och jag försöker ta lite semester från bloggandet. I bland kan det vara skönt att koppla bort allt man brukar tänka på och bara traska runt som den lallare man egentligen är.
 
Just nu består mitt liv av en massa kaffepauser, korvgrillning i det gröna och filosoferande, frisbeegolf i Slottskogen, femkamp på Liseberg, luncher på Linnégatans uteserveringar och heta pokernätter på CC.
 
Har spelat en hel del sen jag kom hem från Vegas. Det kan låta som om speldjävulen till sist fått ett gastkramande tag om min nacke. Men sanningen att säga är värdet aldrig bättre på CC än under sommaren. Människor från värdens alla hörn hälsar på för att förgylla alla grinders halvgråa liv. Jag känner mig som en gammelgädda som bara ligger och väntar på rätt lägen. I går var det en estländare som stod för fiolerna. Att stoppa in 600bb med toppar mot mitt set är helt ok för mig.
 
Ligger 40k plus under denna vecka, vilket får ses som klart godkänd då jag endast huserar på 20/20 Texas. Iremark undrar om jag inte tröttnar på att aldrig ha några svingar. Jag måste ärligt talat säga: Nej. Jag kommer aldrig plussa 100k  per natt som herr highstakes-Mats, men är nöjd ändå. Min pokerkarriär fortsätter i samma stilla bussfil som den rullat på de senaste åren. Jag minskar hellre vinsterna för att riskera noll och intet. För att kunna sova gott om natten.
 
Annars är det är Bruce-feber i Göteborg. Alla pratar om Bossen och hans två konserter på Ullevi ikväll och i morgon. Två konserter: 140 000 åskådare. Det är mäktigt. Det är riktigt mäktigt.
 
Men Springsteen förtjänar det. Det räcker att lyssna på The River för att förstå det.
 
 
Och armarna knottrar sig bara genom att se hans liveframträdanden på Youtube. Hur är det då att vara där på riktigt?
 
 
Jag ger Bruce den här helgen. Så kan jag lalla vidare ett tag till...

Home at last

Så plötsligt var man hemma i Göteborg igen. Jetlaggad till bristningsgränsen. Klockan är 11.08 och jag har inte sovit en blund i natt.
 
Under natten hann jag både med att grinda 20/20 på CC till stängning, skriva en sista Vegas-krönika samt en liten berättelse om Chico på Superbloggen.
 
Sen framåt tio var jag i tipptopp för att fixa frukost åt Norrländskan.
 
Tänk om man alltid kunde ha det så här. Slapp sova. Då kunde man kanske börja uträtta grejer på riktigt.
 
Pokerstudions sista Vegas-avsnitt för den här gången...

Som en örn över öknen

Jag har aldrig varit någon naturmänniska. Går inte särskilt ofta i skogen. Badar sällan i en sjö. Vet inte åt vilket väderstreck myrorna bygger sina stackar åt.
 
Men. Jag har ändå vett att uppskatta det vackra. För få saker är vackrare än det fullkomligt naturliga. Det som vi människor aldrig kan ta åt oss någon ära av. Jag är tacksam varje gång jag får uppleva det. Vare sig det är uppe i de Norrländska vinterskogarna eller den ugnstempererade Nevadaöknen.
 
För någon dag sedan tog jag, Jarne och Hogge en helikoptertur.
 
 
Hogge visste inte, men jag och Jarne var säkra på att vi aldrig åkt helikopter förut.
 
Som en stor örn svepte vi fram över ökenlandskap, bergsmassiv. Grand Canyon.
 
Med åren har rädslan för höjder tilltagit. Nu var det bara att bita sig i läppen och tänka på något annat.
 
Landade och klara var det inte som om höjderna försvann. Grand Canyon erbjuder ett enkilometerstup rakt ner. Några räcken till det? Knappast. Här gällde det att gå så nära kanten som man vågade. Jag och Hogge kikar skakade ner. Vi är ett steg från döden.
 
Det går inte säga annat än att detta var en av de mäktigaste platser jag besökt. Den bevisar på något sätt hur stor och mäktig naturen är. Hur något sånt här kan skapas av sig själv under tusentals och åter tusentals år.
 
Vi får se. Någon gång i framtiden kanske jag spenderar mer tid ute i det fria, trots allt. Lär mig något på riktigt. Om jordmån och kottar. Något säger mig dock att jag får nöja mig med Slottskogen hemma i Göteborg ett par år till.
 
Kvällen som sedan blev den sista med dessa fenomenala herrar avslutades på stekhuset Cut på Palazzo. Det sägs (det sägs i för sig det samma om många) att det ska vara det bästa i Vegas.
- Och är det det bästa i Vegas, så är det det bästa i världen, förklarade Jarne.
Maten var i en nivå för sig. Och servicen. Bara att öppna vinflaskan och hälla upp vinet var en process invecklad som en doktorsavhandling.
 
Till råga på allt ville hedersknyfflarna bjuda mig och Norrländskan på matupplevelsen. Jag säger ännu en gång tack för en av mina bästa middagar i livet!

Det drar ihop sig...

Dagsfärsk krönika skriven.
 
Klockan är snart halv fyra på natten här så jag orkar inte mer. I väntan på bilder från min, Jarne och Hogges helikopterfärd till mäktiga Grand Canyon kan man tjuvkika på de actionfyllda flygscenerna från senaste Pokerstudion.
 
 
I övrigt börjar Main Event verkligen dra ihop sig här. I morgon spelas det ner till pengarna och vi tar nog en sväng på Rio och railar lite.
 
God natt!

19.15 - 20.15

De flesta hotell här har sina specialiteter. Något som de är extra bra på, som gör dem unika. I den stenhårda konkurrensen här så är det en nödvändighet.
 
I går upptäckta jag för första gången Mandalay Bays specialitet. Skybaren Mix, på 64:e våningen, med utsikt till världens ände. Då det var Mattias och Norskans sista kväll här kändes det som en perfekt avslutning.
 
Lägg gärna märke till Mattias. Det finns inget mellanting när han är med på foton. Antingen använder han hela spektrat av ansiktsmusklerna för att gestalta en brunstig älgtjur. Eller så rör han inte en min så det mer liknar en ansiktsförlamning.
 
Mix är skönt för här finns det inte någon överfrän dj som spelar RnB på 5000 decibel. Här kan man föra ett samtal. Andas. Ha det gött.
 
 
Här, och ingen annanstans, ska man vara när solen går ner bakom ökenbergen. Solnedgångar är ju generellt vackra men den här blev något alldeles extra. Under en timma händer det något med staden. Hotell efter hotell börjar lysa upp. Lampa efter lampa tänds på strippen. Det är en häftig förvandling att skåda över.
 
 
 
 19.15.
 
20.15.
 
Jag var så nöjd där jag satt med min 6-dollars Heineken. Ibland behövs det inte mer än en kall öl i en varm kväll ackompanjerad av en vacker utsikt och goda vänner. Ni ser, jag är en mycket enkel ung man. Jag begär inte mer av livet.
 
Det var nästan så att känslorna började svalla när jag satt där uppe. Vad gjorde lilla jag här? Och inte blev jag mindre känslosam när Mattias tog fram en present till mig. Det är en av de finaste presenter jag fått.
 
En cardprotector med ÖIS-emblem. Jag ska bära med mig den resten av mitt liv.
 
Efter vistelsens godaste middag blev vi pokersugna. Då alla skulle kunna vara med och ha trevligt drog vi till låg-limit-kasinot Bills Gamblings Hall och lirade en 30-dollars turre. Jarne, Hogge och Andy slöt också upp efter att Hogge precis blivit hypnotiserad och lämnad gråtande på scen i en vad jag förstod fantastisk hypnosshow på Planet Hollywood. Hogge drog även upp på kareokiscenen under kvällen. Där gick han all in och körde klassiska souldiva-manér och bjöd även på en oväntat bra sångröst. Snacka om att ta vara på sin Vegas-vistelse. Inget sitta på rummet och dricka varm mjölk direkt. Toktrycker på gilla-knappen.
 
Med ett fält på 40-talet spelare gav min nya cardprotector en helt ny dimension till mitt spel. Jag sopade banan med allihop och vann. Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka denna vinst? Kanske att jag borde hålla mig till 30-dollars turrar? Höga på livet hoppade vi på en till 30-dollars klockan 02.30 på natten. Är det inte fantastiskt att det anordnas liveturrar med den starttiden?!
 
Där fick jag se mitt set förnedras av Norrländskans runner, runner färg och jag åkte ut tidigt. Den blonda kom dock tvåa till slut, så vi fick vara nöjda ändå.
 
Behöver jag säga att jag sov större delen av nästa dag? Jag drömde om solnedgångar. Och ÖIS.

Taxiresor & rasistattacker

Det blir mycket taxi här i Vegas. Strippen är längre än man tror. Och den omänskliga värmen gör sitt. Sen envisas ju tjejerna med att gå i högklackat, skor ej gjorda att gå i...
 
Hur som helst. Vi är alla olika när vi åker taxi. Själv småtjötar jag gärna om vädret eller något annat banalt med föraren. Mattias kör omvänd stil och pumpar personliga frågor.
 
Vad heter du? Var kommer du ifrån? Hur många barn har du? Vad heter de? Hur länge har du bott i Vegas? Vilket är ditt favorithotell?
 
Sen slänger han in egna storys i det.
- Here at Gold Coast they have a really good drink called Mudslide. We went there a couple of days ago. They are really good! Dan Glimne drank two!
 
Vissa förare kan hantera pratstunden. Andra inte. En blev helt galen.
- What the fuck are u man?! From FBI?!
 
Han trodde väl att Mattias försöke luska fram hemligheter. Men han är ju bara väldigt intresserad av människor.
Inte bara i taxichaufförer...
 
I förrgår började Mattias tjata med en asiat som satt vid en spelmaskin. Till en början gick det bra. Innan Jävlar-i-böjen-pokerstar skulle skämta om att inte ta med sig flickvännerna till Vegas.
- It's like You don't bring rice to China!
 
Asiaten blev galen och tog det som en rasistisk förolämpning.
- Oh, sorry. I didn't mean it like that. It's a talesätt. Like don't bring sand to Sahara. I mean Vegas allready have nice girls....
Asiaten vägrade förstå och började vifta med armarna som om han ville gå till attack.
- I've lost all respect for swedish people!
- But, what have I said? I didn't mean anything bad. You know, Sahara, it's full of sand. That's why you shouldn't bring anymore.
 
Jag fick till sist se till så Mattias höll käften så vi kunde gå vidare. Även om tjejerna verkade någorlunda roade av skådespelet så var det inte värt att utmana ödet.
 
Nu är han förbjuden att prata talesätt. Inga "don't bring vodka to russia" eller andra dumheter. Och de sista dagarna är det nog bästa att jag sitter fram i taxin...
 
Och bilder ska man ju ha med också har jag hört. Härom kvällen var ett riktigt gott gäng på Diablo, en texmexrestaurang som Mattias helst vill äta på varje dag.
 
Djurtema: Mattias vill vara en älg, Andy är glad som en tupp och Valterego njuter av att kunna äta hur mycket som helst utan att bli tjock som en gris.
 
Vinnaren av Dybbans drömresa, Jarne, och hans (och allas) polare Hogge. Jarne har precs tryckt i sig en krukväxt stark som chili, men surar knappast för det. Hogge ger tummen upp i största allmänhet.
 
Antagligen har jag dragit ett fantastiskt kul skämt. Eller så var det bara en sån kväll. Norrländskan och Norskan visade sig från sina gladaste, och bästa, sidor

Ett event rikare. Eller fattigare...

Vi åkte till Rio tidigt för att slippa stress. Det är alltid en speciell känsla inför ett WSOP-event. Man vet att det är det finaste. Pokerbolagen kan komma på hur många tävlingsserier som helst. Ingen kommer att kunna mäta sig med det här.
 
Norrländskan var uppklädd i sina sponsorprylar. En speciell känsla att faktiskt känna att man inte bara representerar sig själv när man är här, utan även sitt land.
 
Med stadiga steg på väg mott sitt första WSOP-event. Inte konstigt att ett pojkväns-hjärta klappade några slag extra.
 
Vi åt lunch. Tog den vanliga nervös-pissen. Mattias peppade Norrländskan. Han är bra på sånt.
- Njut bara. Ha kul!
 
Och jag tror faktiskt att det gick fram. Det såg ut som det vid bordet sedan.
 
Jag hade själv bestämt mig för att spela hyfsat ABC i början. Men av någon anledning har jag nästan aldrig karaktär att följa en plan. Redan i andra handen viker jag fram JJ. Höjer till 75 (blinds 25/25, startstack 3k). Fold till knappen, en yngling, som trebetar till 250. Och vad gör man då?
 
Här tog jag den säkra vägen, synade, fick se en A-hög flopp och ett 600-bet emot mig. Foldade och kände mig genast missnöjd över att redan ha bränt ett högre pocket. Några händer senare försöker jag mig på att bluffa en kille med ett omslag på flopp. Han slår dock om igen och plötsligt var en tredjedel av stacken borta.
 
Lyckades dock samla mod. Floppar färgdrag med KQs och betar flopp och turn mot en spelare. Ger upp på river, men vinner med min K-hög. Tackar. Tillbaka på start.
 
Samlar sedan på mig marker med lite gammaldags grindande. Spela position. Trebeta lite. Allt kändes rätt lugnt. Som vanligt i dessa billigare events var motståndet av kraftigt varierande karaktär. Många håller extremt låg klass, medan andra så klart är vassa. Mitt bord var rätt blandat.
 
En hand jag tänkte en del på i efterhand var när jag höjde i tidig position med 99 till 125 (blinds 25/50, stack 3200). Det foldas till lilla blind som smackar upp det till kraftiga 600! Här har man ju inga odds att syna för set så antingen pushar man eller så synar man med en tanke om att han har AK, en hand han oftast har i detta läge, och får in det på alla floppar som inte visar just ett ess eller kung.
 
Det känns dock alltid som det slutar i någon förbannelse i sådana här lägen. Ställer man har motståndaren givetvis AA och snapsynar. Och foldar man visar han 87s med kommentaren:
- It's my favoritehand so I hade to play it...
 
Jag lade mig preflopp. Fick aldrig veta vad han hade, men det kändes som en korrekt fold i längden då det i såna lägen känns som noll procent bluff...
 
För att göra en lång historia kort. Efter några timmars spel höjs det från tidig position till 2,5BB. Knappen, en skäggig herre som spelat virrigt och konsitgt synar. Jag sitter på big blind och får se en billig flopp med 87 i klöver. Floppen kommer fina K87 med två ruter. Jag checkar. Ursprungshöjaren betar ut dryg halvpott. Knappen synar. Det ligger nu cirka 2k i potten. Jag har nästan 4k. Då det är en dragig bräda ser jag det som ett bra spel att överställa all in. Inte minst då det ser ut som om jag har ett drag.
 
Blixtfold av förstakillen. Skägget på knappen går in i tanken. Han har flytat till sig en 6-7k sedan tidigare. Till sist kliar han sig i huvudet och säger:
- You're on a draw, och skjuter in marker.
 
Jag blir rätt nöjd då jag ser hans 1010. Bra syn...
 
Turn 3. Skägget väser ut:
- King!
 
River kung. Får bara ur mig ett "sick!" och lämnar bordet.
 
Men inget ont som inte har något gott med sig. Då fick jag i alla fall möjlighet att följa Norrländskan på närmare håll.
 
 
 
Det är inte i närheten lika nervöst att spela själv som att följa någon som man hejar på. Träffade snart Mats som precis bustat eventet också så jag tog en behövlig öl med honom för att lugna nerverna. Norrländskan gick nämligen helt ok och hade upp mot 5k när jag tittade till henne första gången. Tyvärr kom det två damer på flopp när en herre synade hennes AA-trebet med QJ, så hon tappade en del innan hon lyckades monsterfolda på turn.
 
Jag var tvungen att ta en whisky också för att kunna fortsätta railen. Norrländskan jobbade åter upp sin stack. När hon fick in det med QQ mot A10 skrek jag som en uppjagad spelarfru. Två tior på flopp tystade mig dock. Ändå: hon var kvar.
 
Timmarna gick. Snart blev det middagspaus med Andy, som precis bustat, Mattias, Mats och ett gäng Göteborgskillar. Norrländskan är den enda i gänget som har överlevt. Lite pepp igen.
 
Tillbaka i Brasilia-rummet igen stod vi nu en hel manskör och hejade på en nu något shortstackad tjej. Plötsligt pushar hon 10-15bb med Q7 i hjärter. Syn av en rätt shortstackad engelsman som har AK. Floppen QJ7 får oss att hojta i falsett. På turn förbättras dessutom tvåparet med ett färgdrag. River visar dock en av motståndarens tre outs, en svart tia för nötstege. Inte ens när man drar ut får man dra ut...
 
Tråkigt, men Norrlänskan kändes inte allt för besviken. Hon hade haft roligt och kände att hon hängde med i spelet. Dessutom hade hon ju bara betalat 15 dollar för hela skiten, så det är klart hon ska vara nöjd.
 
Hon var ett WSOP-event rikare. Jag var ett fattigare.

Lappgubben yrar igen

Läste precis Lappgubbens blogg. Han eremtiten som bor under ett stenblock i skogen utanför Gnesta. Nu har han mage att antyda att vi, pokerproffsens proffs, skulle gå ekonomiskt minus här i Vegas. Vilket vidrigt påstående!
 
Det är ett slutgiltigt bevis på att skäggmumriken bara sitter för sig själv och hallucinerar. Tror han på sig själv på fullaste allvar? Jag? Back? I Vegas?
 
Mytomspunne iraniern Brahman från CC i Göteborg skulle för farao plussa rakt ut om han fick sätta sig vid ett pokerbord här i Vegas. Motståndet är så dåligt att man kan läsa en bok, se filmer på ipaden, skicka sms och lägga ut bilder på facebook samtidigt som man spelar. Man kan gå vinnande med ögonbindel! Har man oflyt kan mer än hälften vid bordet reglerna!
 
Ok. Visserligen kostar det en del pengar att leva här. Restaurangerna på strippen är dyra. Taxiresor hit, dit, kors och tvärs tickar dollar. Och shoppa märkeskläder som man sedan aldrig använder ska man göra. För att inte tala om all dricks man måste ge bort för att inte arbetsgivarna här har vett att betala riktiga löner. Så visst. Det är svårt att gå runt på en journalistlön.
 
Just därför är det ju så bra att jag är pokerspelare. Hittills är jag nog plus 3-4k dolls på cashgamet. Visserligen har de pengarna, eventuellt, möjligtvis gått till turneringsinköp. Ja, plus någon tusendollar till. Så om man räknar så är jag ju ekonomiskt minus.
 
Men så kan man ju faktiskt inte räkna. Det måste du förstå, lappgubbe. För hade jag inte haft en sådan förjordans OTUR hade jag varit hur mycket plus som helst! Vi snackar sexsiffriga dollarsiffror!
 
Kolla in min bad beat från mitt senaste WSOP event. En snubbe bluffsynar min dubbla pottbet all in med 1010 på brädan K87 med två ruter. Jag har givetvis lurat upp honom på läktaren med en 87:a. Turn 3. River K. Och han drar ut med högre tvåpar. Kolla bildbeviset!
 
 
Så ekonomiskt back my ass! Ok, visst, om man vill läsa ekonomiska kalkyler som Jens Jadbäck läser bibeln så ser det väl just nu ut som om jag ligger på ett minus. MEN! Hade jag inte haft sån otur så hade det varit ett jädra plus. Sånt måste man ta med i beräkningen! Det förstår du väl Rolf?!
 
Jag är plus! Plus! Plus! Plus! Den som säger något annat fattar ju absolut ingenting...

Event #59. Nu!

Tiden knapp. På väg mot Rio med Norrländskan. Vi ska båda spela Event #59. Om jag hinner anmäla mig vill säga...
 
Ska försöka uppdatera på twitter om det går bra. Kommer det ingen uppdatering brukar det betyda att man blivit utkastad. Och i stället står och kliar sig i huvudet, undrar vad som hände? 
 
Vill ni läsa något matigare kan ni kolla in min senaste krönika. Filosoferande på hög nivå - eller 46:e våningen.
 
 

Sola?

Här om dagen fick jag följa Chris Björin på nära håll när han satt på sitt WSOP-finalbord. Tror inte det går att finna en mer ödmjuk människa.
- Jag är jämndålig i alla spel, använde han som förklaring till varför han lyckats ta sig till ännu ett finalbord i mixed games.
 
Jag älskar att se Björin spela poker. När alla andra rifflar sina marker, pillar med sina i-phones, lyssnar på musik och läser en bok samtidigt - så sitter han bara där. Tillbakalutad. Utan en min. Med händer på magen. Och ser allmänt cool ut.
 
Finalbord 2500 dollar 10-Game Mix 6-handed. Vannessa Selbst vann till sist.
 
På kvällen fixade vi ett eget "finalbord" på Mirage. En enkel sit&go för de närmast sörjande. Mattias, jag, Norrländskan, Norskan, Glimne, Stellan och nyanlända rosjon och Andy.
 
Norrländskan höll i kameran och fick inte va med. Bad beat.
 
Då det gått riktigt kallt i turrarna här (bustade den senaste i går på brädan Q 10 10 6 8 med 66 mot Q10) så kändes det varmt i hjärtat att få komma i pengarna som tvåa. Glimne på en hedervärd tredjeplats, men föll i alla fall servitriserna i smaken då han dricksade med egenvikta endollars-ringar. Jag lät Mattias vinna av bara farten. Då är man godhjärtad...
 
I övrigt har vi precis bytt hotell från Planet Hollywood till Palazzo. Jag är omåttligt förtjust i bytet. Jag älskar stället. 
 
 
Rummen är härligt stora och i sann jänkaranda överdrivet med tre tv-apparater, vid sängen, vardagsrummet och på toan. Man vill ju inte missa nåt...
 
 
Utsikten över bergen, en golfbana och närliggande Wynn är också ok från 46:e våningen. Skulle kunna tänka mig att flytta in här för gott faktiskt. Får tacka Norrländskan för att hon lyckades kvala in till WSOP och fixa det här rummet. Själv hade jag nog varit för snål...
 
I dag var vi och besökte världens största spelboksaffär - Gamblings Bookstore här i Vegas. Läs gärna Glimnes inlägg om besöket. Han köpte böcker för 10 kilo, hur han nu ska klara vikten hem undgår mitt förstånd? Själv köpte jag fyra böcker. Framför allt klassiska "Big Deal" som jag blivit rekomenderad. Skriven av Anthony Holden. Ska vara en av de bästa pokerbetraktelser som gjorts. Jag vill sluka den. Träffade även Ed Miller på plats i affären som nyligen skrivit "Playing the player". En bok som framförallt inriktar sig till live cashgame. Ska slukas!
 
Om några timmar kommer vinnaren av "Dybbans drömtävling". Mycket trevlig herre - herr Jarnebring. Och han har med sig en annan sympatisk räkfrossare - Hogge! Ska bli en ära att få följa dessa gossar. 
 
Andy sa att jag var blek i går. Och visst, han hade lyckats få mörkare hud hemma i småland än vad jag fått här.
Mitt svar:
- Tror du jag åkt hit för att sola?!

I haven't done anything!

Mattias farsa Stellan är en av de skönaste personer jag träffat. Han är både smart och lite virrig på samma gång. I kombination med att han är väldigt social och gillar att ta kontakt med nya människor blir det rätt kul.
 
Häromdagen satt han spelade en turnerng på Caesars. Plötsligt ringde telefonen. Snäll som han är svarade han trots att han inte kände igen numret. Det var en telefonförsäljare. Givetvis försökte Stellan avbryta samtalet så snabbt det gick, samtidigt som han i ögonvrån såg floormanagerna komma åt hans håll. Då det är förbjudet att prata i telefon vid borden blev Stellan lite stressad och lade på.
 
Ändå kom floormanagern åt hans håll.
- Hey you, come here, sa han med barsk ton och pekade på Stellan.
 
Nu blev farsan hispig på riktigt.
- But I haven't done anything!

Floormanagern envisades dock.
- Come here, you have to leave the table.
 
Stellan blev nu nästan rädd. Hade han blivit diskad? Vad orättvist!
- Why, I haven't done anything!? skriker han nästan panikartat mot floormanagern.
- I haven't done anything, säger Stellan ännu en gång och slår uppgivet ut med armarna.
- Oh, cool down. You are the big blind and are changing table...
 
Då fattade Stellan. Han hade inte blivit diskad. Lättad och aningen rödlätt i ansiktet följde han floormanagern till sin nya plats...
 

Dagar man minns...

Dagarna rullar på. Och de går fort. Hinner knappt blogga då det känns som om timmarna på dygnet inte räcker till. Som någon känd dansk sa i en reklamfilm. "Det är inte dagarna på dagarna som räknas, utan dagarna på dagarna som du minns på dagarna." Eller hur det nu var...
 
Vakna, frukost, sola, spela poker, äta middag, aktivitet, spela poker, sova. Mönstret är det samma varje dag. Men vissa mönster är det omöjligt att tröttna på.
 
För någon dag sedan var vi och spelade bowling på Cold Coast mitt emot Rio. Hallen var stor som rymden. Tog aldrig slut. Det var bara bana, på bana, kägla, efter kägla.
 
Mattias och Norrländskan bowlade i kapp med varierade stilar...
 
Med motståndare som Glimne, Mattias och Stellan (tjejerna behöver jag väl inte ens nämna, ingen tror väl att jag får spö av en tjej?) var jag övertygad om att mina vinstchanser var näst intill 100-procentiga. Efter första omgången hade jag kopplat greppet, som väntat. Men. Sen hände något. Mattias farsa vaknade till liv efter ett par öl och presterade bowling  av världsklass. Han är en uppenbar naturbegåvning, men herre min skapare, han är ju pensionär! Ändå: hade ingen chans. Blev tvåa bakom Stellan "ställ-han i cykelstället i stället". Bittert.
 
 Mördar-Stellan, Norrländskan, Glimne, Mattias norska Linda. Stellan med ett bländande vinnarleende.
 
Efteråt drack vi Glimnes favoritdrink Mudslide. Glass, chokladsås, vodka ingår bland annat. Det kan ha varit något av det godaste mest onyttiga jag någonsin druckit. Norrländskan började nästan gråta av den smått religiösa upplevelsen för sex dollar. Glimne sörplade i sig två på en gång...
 
I morgon flyttar vi från Planet Hollywood till Palazzo Det ska bli skönt att testa ett nytt hotell och jag har bara hört gott om det nya stället. Mattias och Linda flyttade till samma ställe i dag Och mina drömresanvinnare kommer flytta in i intilliggande Venetian. Så det blir perfekt.
 
Så här blir nya utsikten från Venetian/Palazzo. Måste åka en gondoljäkel innan vi drar hem.
 
Men ofta blir min utsikt inte mycket vackrare än så här.
 
Sen kväll på Caesars.
 
Det finns som sagt fantastiskt utbud med poker just nu. Det gäller dock att orka byta bord om man finner värdet halvdant. Det finns ingen anledning att nöja sig med halvduktiga regulars när man har chansen att spela poker mot fan och hans förmögna moster samtidigt. Som i går på Mirage där jag hittade en stenfull jänkare som höjde till 100-300 dollar blint i nästan varje hand på ett 2/5 bord Texas. Då snackar vi inte poker längre, utan om att vänta in kort och hålla tummarna för att de står.
 
Nu: Rio. Kan inte låta bli att kolla in spektaklet till miljondollarturnering som precis satt i gång.
 
 

RSS 2.0