Mot Göteborg och Grill del mundo

I dag bär det av till Göteborg för att fira Valborg och första maj i goda vänners lag. Ikväll har vi bokat bord på stans bästa restaurang enligt mitt tycke, Grill del mundo, som ligger i källaren på Storan. Deras kolgrillade abborre är något av det finaste jag ätit. Men ikväll blir det nog ett grillspett med massa feta korvar på. De serverar dessutom "riktig" Tequila, sån som man inte snapsar utan dricker med vördnad, och har minst 50 olika sorter. Dessutom har grabbarna grus som driver stället fixat världens coolaste inredning. Det var längesen jag såg fram mot en måltid så mycket.


Alla rummen är inredda i olika stilar med Alice i underlandet-tema.


Ska man någon gång dricka Tequila, ska man göra det här.


Bröderna som driver stället. De vet vad de pysslar med.

Om jag får tid över ska jag gå ner till Cosmopol och heja lite på pokerpolarna Andy och Måns som är klara för dag 2 i Main Event. Jag är int' bitter.

För er som är intresserade har jag fått upp en ny krönika på Svenska Spel. Den borde kanske ha fått en korrekturläsning, men det är mest en massa fula ord i den så de orkade väl inte...

Jag är int' bitter

Ikväll går Spring Poker Week Main Event av stapeln på Cosmopol i Göteborg. Jag har hela tiden varit inriktad på att spela. Men min plan gick om intet. I stället kommer jag samma tid snöra på mig mina svarta Adidas Copa Mundial och springa ut på Höredavallen för hemmapremiär i division 6 Tranås.

Min tränare Toivo är finne och rätt krävande. Dyker man inte upp på en träning kan man snart vänta sig ett telefonsamtal. Det tog ett tag att förklara att jag inte kunde vara med på träningslägret för att jag skulle åka till Tallinn och spela poker. Han förstod inte, vi hade ju snart premiär. En livsviktig premiär. Jag hade därför inte hjärta att skylla ytterliggare ett bortfall på poker.

Jag hade dock en väl utarbetad, smått djävulsk, plan för att ändå kunna spela poker i kväll. I går hade vi träning och tanken var att jag skulle "stuka" foten för att bli oanvändbar på matchen. Jag kände att jag hade ett vattentätt case. Då jag ändå åkt ut för att träna ville jag missa så lite som möjligt så planen var att "slå till" med fem-tio minuter kvar av passet. Under åren har jag blivit en jäkel på att filma så jag trodde nog att det skulle gå som en dans.

Med tio minuter kvar av träningen började jag fundera på hur jag skulle göra. Bara drösa i backen eller gå in i en närkamp och bli tacklad? Det bästa vore så klart att gå in i en duell och trampa snett samtidigt, så att alla faktiskt ser att jag gör mig illa. "Ok, nu är det dags. Nu kör vi".

Då tar min vän Primovic plats i handlingen när han brutalt går upp i en nickduell, får en smäll, och bryter näsbenet. Rakt av bara, näsan stod åt alla håll. Jag körde bara på som om ingenting hade hänt. ”Förbannade Primovic, sabba inte det här nu.” Men det var redan för sent.
- Lindell, du får nog köra Prim till akuten!
- Men, men träningen är ju inte slut...äh, ok då.

Jag undrar vad det är Primovic ska göra i kväll. Det skulle inte förvåna mig om han sitter på Cosmopol. Själv spelar jag divison 6-fotboll. Jag är int' bitter.

Gör en "Dödarn"

Eftersom Dödarn är på väg att pensionera sig tänkte jag hylla honom med att beskriva min dag i klockslag.

10.30 Blir brutalt väckt av att det ringer på dörrklockan. Märker samtidigt att jag är så kissnödig att det nästan känns erotiskt. Stapplar upp och öppnar dörren i bara kalsongerna. Som tur är var det bara frugan som hade glömt något till jobbet. Ger henne en puss och gör sedan en maratontömning av blåsan.

10.40 Skippar frukosten som vanligt. Jag är aldrig hungrig på morgonen. Dessutom går jag ofta upp så sent att det ändå snart är lunch.

11.00 Öppnar upp ett par bord 5/10 kr på Svenska Spel. Alla tomtar har precis fått lön, så jag räknar med julafton. Det finns ingen sajt värdet är bättre på dagarna efter den 25:e.

11.30 Dybbanturen är oövervinnlig. Synar en höjning på knappen med 56s. Vi är fyra spelare i potten och floppen kommer vackra 2 3 4 regnbåge. Kom till pappa. UTG betar pott rakt ut. Vill få med mig superfisken på lilla blind så jag synar bara. Och han synar. Turn blank. UTG betar pott igen. Här gör jag ett misstag som bara synar, då fisken bakom väljer att folda. Men det är lätt att vara efterklok. River blank. Check från UTG och jag betar nästan pott. Blixtsyn av jag vetintevad. Potten på över 3k går till mig, men jag borde nog fått lite till om jag spelat den optimalt.

12.20 Läser pokerbloggar. Det är roligare än någonsin. Både Ken och Norinder har gått lösa på Lapproffe i sina bloggar. Hängt ut honom med bild och allt. Det är fantastiskt att en ensam lapp kan reta upp dessa "pokerhöjdare" så att det sprutar fragma mellan tänderna. Jag tycker det är hysteriskt kul. Det spelar ingen roll vad de gör för de kan ändå aldrig vinna över lappjäveln. Han har nämligen inget att förlora då han slår underifrån. Han bor ju för farao i en stuga långt ute i skogen och har inga kontakter i pokersvängen att värna om. "Höjdarna" däremot kan lätt göra sig till åtlöje när de försöker "besegra" lappen i ett bloggkrig. Det blir som Vietnamkriget. USA trodde det skull bli en lätt match. Det var ju bara att gå in och "bomba" lite, sen skulle det vara klart...

12.50 Går 125 meter mellan bostaden och frugans café. Dags för lunch. I dag lyxar jag till med räkpaj samtidigt som jag läser igenom lokalblaskan. I dag var det faktiskt en nyhet. En gammal man blev under natten rånad i sitt hem. Tydligen visste tjuvarna om att han hade rejält med cash hemma för de hade torterat honom för att ta reda på var han gömt kosingen. Gubben vägrade berätta trots att de skar av honom lillfingret. Hur kan man ha så mycket krut i sig? Det hade räckt med "tusen nålar" på mig så hade jag golat.
- Pengarna är i madrassen. I madrassen!

13.45 Efter en kopp svart är jag med i matchen på riktigt. Jag börjar bli lika beroende av kaffe som morsan. Hon får ont i huvudet och yrsel om hon inte får dricka minst en kopp varannan timma.

14.00 Öppnar upp ett par bord och börjar fiska igen. Jag lyckas med allt jag tar mig för i dag så det känns riktigt bra. Till och med när jag spelar dåligt vinner jag.

14.35 Får skäll av en motståndare för att jag överspelar handen 99 då jag betar ut på en låg bräda och fortsätter att beta på turn mot två motspelare. Jag förstår inte hur folk orkar kommentera andras spel. Jag pallar knappt med mitt eget.

15.50 Stänger ner alla borden. Man ska inte utnyttja Dybbanturen för många timmar i streck. Den kan inte rädda mig hur länge som helst. Dagen slutar över 10k plus. Helt ok på mina modesta nivåer.

16.15 Går 125 meter igen och firar med ännu en kopp kaffe. Jag fick inte köpa någon kaka till då "vi" tydligen bantar fram till fredag då det vankas fest och brakmiddag.

16.45 Skriver krönika till Svenska Spel. Denna gången ska det handla om alla idioter som kallar mig för kukhuvud i chatten. Lågliv.

18.10 Frugan kommer hem. Tydligen har jag "lovat" att vi sk gå ut på en långpromenad. Jag hatar promenader. Det är så fruktansvärt långtråkigt. Men "up and away". Solen skiner i allafall.

19.40 Äntligen hemma. Jädrar vilken skoskav jag har. Stora blåsor över hela fötterna. I fortsättningen räcker det med de där 125 meterna per dag.

19.50 Drar i mig en tub ärtsoppa då frugan redan ätit. Hade jag inte varit gift hade jag levt på ärtsoppa. Jag tycker uppriktigt sagt att det är fantastiskt gott.

20.00 Kriget om tv-dosan. Vid denna tid börjar alltid kriget om rätten till tv:n. Denna kväll är inget undantag. Frugan vann första matchen, därför sitter jag nu istället och bloggar.

20.45 Champions League. Nu ska jag återvinna kontrollen. Frugan vill se på Desperate Housewives, men nu jäklar får det vara nog. Nu ska jag se på när Kim Källström spelar fotboll! Det kommer förmodligen sluta med att jag får gå hem till grannen...

Lön utan möda

Nu är det klart vilka som får sluta på jobbet. Tidningen valde att gå i från turordningen, vilket räddade mig helt. Det blev dock en dyrköpt affär. Fem personer fick gå med ett avgångsvederlag på full lön i 24 månader. De har dessutom full rätt att ta andra jobb under tiden, vilket gör att de kan lyfta två löner samtidigt. En helt ok deal tycker jag. Personligen hade jag slängt mig över den som en hund över ett köttben.

Jag undrar vad jag hade gjort om jag fick full lön utan att göra något i två år? Försökt hitta ett nytt jobb, eller bara levt livet och spelat poker på heltid? Vad hade ni gjort?

Ny krönika...

Jag är fortfarande inte riktigt klar i huvudet efter Tallinn. Så eftersom jag varit lite småseg med att uppdatera här kan ni ju alltid ta del av mina krönikor på Svenska Spel. I dag kom ännu en. Den handlar om hur jag bröt familjetraditionen att bli pastor för att i stället satsa på ett djävulskt kortspel.

Jag ska nog skriva en bättre grej om det där någon gång när jag har helt fria händer. Men det får duga så länge.


Hemma efter fyra dagars pokerhimmel

Alltså, vilken resa. Nu har jag fått en natts sömn och kan börja bete mig som folk igen. Vi kom hem från Tallinn två dagar efter planen. Det blev alltså fyra dagar i streck med livets goda. Det är rätt sjukt att inte behöva bry sig om något annat än att spela poker och inte gå vilse i Tallinn.

Den här resan har banne mig varit helt fantastisk. Och det har faktiskt inte så mycket med pokern och det sjuka övervärdet på cashgameborden att göra. För det första har Jens behandlat oss som om vi varit viktiga highrollers hela bunten. Jag har aldrig käkat så mycket god mat på så få dagar och har inte behövt lyfta ett finger för någonting, förutom när jag varit tvungen att titta på min hand. Jens med god hjälp av Lisa har fixat allt. Stor eloge.

För det andra var vår lilla pokergrupp helt underbar. Alla var glada, positiva och sociala. Sista kvällen på båten hem satt jag, optikern, Peter, Putte och David "Tantsaft" och tjatade fram till sex på morgonen. Bara för att det var så jäkla trevligt. Vi blev på stående fot dessutom inbjudna till Valborgsfirande i Linköping av Putte "Aderpalen".

Resan har bjudit på så många roliga historier att jag har material för ungefär 100 blogginlägg. Men de stannar i Tallinn så länge. Det var särskilt en story om en känd pokerprofil som var så kul att vi satt och grät på restaurangen en kvart efteråt. "Tantsaft" spottade ut en hel öl. Får se om den med tillåtelse kan "outas" någon gång. Jag har i allafall fått en inblick i pokersverige som är ovärderlig. Det finns en jäkla massa idioter.

Sammanfattningsvis gick både jag och optikern plus på hela resan efter hyfsade resultat i sidospelen. Att optikern gick plus säger det mesta om motståndet. I stort sett alla finnar på plats var ju helt snorfulla så det var verkligen "crazygames". Sista kvällen spelade vi mot en riktig fyllekaja som knappt kunde sitta vid bordet. Han lade inte en enda hand och slog om på varje flopp. Esshög var nöten mot honom. Ett exempel:

Blinds 25/25. David "Tantsaft" hade straddlat till 50 då jag hade big blind. Fyra, fem spelare synar till mig som slår upp till 300 med AJo. Fyllegrisen och en lokal förmåga synade på lilla blind. Flopp 10 10 6. Jag betade ut 600 på floppen. Kajan slog om till 1300 och lilla blind lägger. Efter att ha studerat hans spel i två timmar (han hade under denna tid förlorat 4-5 inköp) visste jag att jag nästan alltid var i ledning här. Så jag gick blixt all in för 4k. Han hade bara 1-1,5k kvar och var comittad men det spelade ingen roll. Stackdjup var inget som ingick i hans pokerkunnande. Efter några minuters stek fick jag syn. Turn 8. River Q och jag började nästan bli lite orolig att Esshög skulle ligga under. Men nej då. Han viker upp J7o och jag hovar in. Ibland är poker rätt lätt. Jag kommer att sakna Tallinn...

Liten prisplats

Det kom 66 spelare till start i lördags. I vanliga fall brukar det vara cirka 150, men helvetet på Island hade reducerat antalet. Jag började rätt ok och hade dubblat min stack på 7,5k efter tre perioder utan några större incidenter. Sen gjorde jag ett tokspel då jag fyrbettade big blind all in med 22. Jag var nästan säker på att han var svag då jag hade höjt rätt många händer senaste varven och nu höjde från knappen. Men han synade snabbt med 10 10. Efterbliven read. Och jag var nere på 4k.

Men av någon anledning lyckades jag hålla i och spela shortstack i flera timmar. Med 15 kvar och 10 prisplatser så bustade den första av oss som var med i last shortestbetet. Optikern cashade som väntat. Han hade dock lite oflyt då hans stege blev utdragen av en kåkad triss på river. Han liknade faktiskt den isländska vulkanen då. Och det lät som ett helvete.

Själv dubblade jag fint med hjälp av lite dybbantur när jag checkraisade all in med QJ i spader på brädan J 8 6 med två spader. Fick syn av AJ och lyckades träffa en av mina outs. Plötsligt var jag med i matchen.

Blev dock extremt kortdöd runt finalbordsbubblan och fick inga bra lägen att sno heller då det var all in till höger och vänster. Det är skittråkigt att behöva spela tight på bubblan då man tappar extremt mycket väldigt snabbt med höga blinds. Hur som helst höll jag mig levande och kom till finalbordet tillsammans med två ytterligare svenskar, Tobbe och Peter.

Med åtta spelare kvar hamnade jag shortstackad med 25k på 2/4k all in mot Peters K7. Floppen J 10 8 var fin, men en kung på river tog udden av det. Åttondeplatsen gav runt 5 000 svenska riksdaler. Alltid segt att åka tidigt på ett finalbort, men med tanke på att jag kämpade som shortstack större delen av turren efter min blunder i början så fick jag vara nöjd. Dessutom var ju turren en frirulle efter turklonken så all vinst var plus.

Vi är fortfarande strandsatta på Tallinn. Flygen är inställda och båtresorna hem i går var fullbokade. Som tur är så tar Jens hand om oss som om vi vore hans egna kultingar. Det har varit en riktigt trevlig resa med kanonvärde på cashgameborden. Får berätta lite mer om allt i nästa inlägg.

Nu är det dags för presentshopping på stan. Ännu ett isländskt helvete.

1.35 på att Tanentsapf inte får ligga

Det blev en båtresa till Tallinn. Och den hade jag inte velat missa för alla rosa Lapproffe-marker i Kumla. Jag fick bland annat se Jens Jadbäck sjunga "Växeln hallå, hallå" i kareokibaren. Optikern spelade in hela eländet och räknar med att gå plus på resan genom att sälja filmen till Jens, eller högstbjudande. 

Dessutom lärde jag känna en ny bekantskap, aftonbladets pokerredaktör David Tanentsapf. Killen kan inte mycket poker, men make till skön lirare var länge sen jag träffade. Han tillförde dessutom extra klirr i kassen då jag fick 1.35 i odds av Jens på att David inte skulle få ligga under båtturen. Det var de enklast intjänade pengarna på länge. David somnade rätt tidigt...

Själv bannar jag mig själv i dag för att jag aldrig lär mig dricka alkohol rätt. Varför häller man upp en ny grogg klockan tre på morgon ensam i hytten med optikern? Idioti som jag fick betala för i dag. Jens bjöd nämligen på ytterligare en riktigt fin lunch på ett steakhouse i närheten av hotellet i Tallinn. Det är inte kul att vara bakis när man ska dra i sig ett härligt lammrack för 400 spänn.

Nu är det bara några minuter kvar till vår turre börjar. Inköpet är 3000 EEK, mer vet jag inte. Jag har ingått ett last shortestbet med optikern och två svenska lirare till. Den som åker ut först får alltså pengar. Äntligen ett bet optikern har chansen att vinna.


Helvetet har brakat lös

I morgon bär det av till Tallinn tillsammans med Optikern för NordicBets Pokerweekend, ett paket jag lyckades turklonka efter en 23:e plats i Mikes pokerlada senast.

Men nu har ju vissa problem uppstått. För att citera min glasögonprydda vän "så har helvetet brakat lös på Island". All vulkanrök gör att de flesta flyg ställs in i morgon. Ja, de där isläningarna är inte att lita på. Sabbar de inte för hela Europa med sin ihåliga ekonomi, så släpper de helvetet lös på oss. Jens Jadbäck har haft telefonen varm hela kvällen.
- Flyget är inställt, kom till Stockholm och ta båten.

Ok, så vi beställde tågbiljett Göteborg-Stockholm. Några minuter senare ringde Jens igen.
- Nya direktiv. Flyget går!

Ok, vi bokade av tåget. Ny ringsignal.
- Äh, du flyget är inställt...
Då tyckte jag faktistk lite synd om skånepågen. Hade inte velat var i hans sits.

Ärligt talat vet jag ännu inte om flyget kommer gå eller inte, officielt är bara alla flyg innan 12.00 inställda och vårt avgår 12.25. Så vi lever på de berömda marginalerna. Tågbiljetten är dock återbokad. Problemet är att vi måste åka 08.00 imorgon bitti. Antagligen har personalen på Landvetter ingen aning om vår avgång då. Det känns som det kommer bli en lång och intressant dag. Vi kan hamna var som helst. Men vad gör man inte för chansen att spela lite poker.

Nytt sätt att tjäna pengar på poker

Yrket journalist är verkligen inget att satsa på om man vill ha en säker anställning. I dag finns det ungefär hur många arbetslösa journalister som helst. Därför kan man ibland fråga sig varför så många halvdana skribenter har jobb?

Hur som helst så gäller det att hela tiden vidga sina vyer. Så nu ska jag för första gången i min karriär blanda nytta med nöje och ta betalt för att skriva om poker. I går skrev jag på ett kontrakt med Svenska Spel angående ett arbete som krönikör. Tre månader framåt ska jag försöka hosta upp något läsbart minst en gång i veckan till deras hemsida.

Jag undrar vad folk vill att en statligt anställd dybban ska skriva om? Svenska Spel har i alla fall gett mig en lång lista på saker jag inte får skriva om, så det behöver jag inte någon hjälp med. Tur jag har kvar bloggen...

Smaken är som baken

Det är lustigt hur olika vi människor är. Något den ena tycker är det bästa som gjorts är för den andra en gäspning.

Jag var med frugan och såg Avatar på 3D förra veckan. Filmen har ju fått otroligt mycket cred så jag, som den sista personen i Sverige, var tvungen att se den. Min vän Beccy har sett den fem gånger på bio, vilket borde vara något slags rekord. Jag tänker inte ta det i från henne.

Vi kan börja med 3D-brillorna. De var ingen hit. För det först var de obekväma och satt dåligt. Och efter tio minuter mådde jag riktigt förbaskat illa. Antagligen är mina balansnerver för bra. Det kändes som om jag satt på en segelbåt mitt ute i Östersjön i rungande storm. Det var inte långt i från att jag drog en kaskadspya i popcornen. Och någon orgasm för ögonen var det heller inte frågan om.

Sen har vi handlingen. Visst var det en trevlig film, med en fin tanke bakom. Men vad farao. Efter tjugo minuter hade man listat ut hela handlingen. Det bjöds inte på en enda överraskning under hela filmen. Allt gick precis enligt planerna hela vägen. Det kändes som om jag sett filmen minst åtta gånger innan. Gäsp.

William Thorson tyckte att Avatar var det bästa han sett. Och Beccy är ju som sagt besatt. Frågan är vilka filmer de har sett innan? Göta Kanal 2 och Polisskolan 4?

Fesbet belönas...

Jag spelade en riktigt dråplig hand i dag. För det första så spelar jag den genomgående slaskigt, passivt och rätt dåligt. Jag borde kunna hitta fold både preflopp och på turn, men ibland gör man bara inte som man ska. På river gör jag hur som helst ett spel jag sällan eller aldrig brukar använda mig av- ett litet fesbet. Vet inte riktigt hur jag tänkte, och hoppades väl inte ens i min vildaste fantasi att han skulle lägga. En väl investerad riverbet kan tyckas...

 

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit)
Eva Turbo 52 (Vanlig/Cash Game)
Plats 1: 3242ii (1756.16)
Plats 4: dybban (1525.79)
Plats 2: Aanderzon (378.25)
Plats 5: karro1984 (1157.34)
Plats 3: Kees (5924.64)
3242ii lägg LM 5.00
Aanderzon lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [4h, 6h]
*** Bet Runda 1 ***
Kees Lägg
dybban Höj till 35.00
karro1984 Höj till 120.00
3242ii Lägg
Aanderzon Lägg
dybban Syna 120.00
*** Flop(Board): *** : [5s, Ek, 3r]
*** Bet Runda 2 ***
dybban Passa
karro1984 Satsa 170.00
dybban Syna 170.00
*** Turn(Board): *** : [5s, Ek, 3r, Kns]
*** Bet Runda 3 ***
dybban Passa
karro1984 Satsa 320.00
dybban Syna 320.00
*** River(Board): *** : [5s, Ek, 3r, Kns, 10h]
*** Bet Runda 4 ***
dybban Satsa 40.00
karro1984 Lägg
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 1220.00
dybban Vinner potten Vinst: 1220.00

 

Men vad säger man om hans fold? Vilka händer kan han egentligen lägga här?


Citatrån?

Läste precis Valteregos nya intervju med den gamla spelnörden Stefan Diös och rös plötsligt till när jag kom till några av Stefans citat.

"Att jag började spela poker har att göra med mitt stora intresse för spel i allmänhet. När jag gick i mellan- och högstadet var vi ett gäng klasskompisar som träffades på kvällarna för att spela sällskapsspel i olika former, ofta brädspel som Monopol och Risk.

När vi sedan blev tonåringar på sjuttiotalet var andra i vår ålder ute och söp och raggade brudar, medan vi satt i granngrabbens föräldrars gillestuga och spelade spel.
"

Det var ju inte Stefans ord, utan mina egna jag läste. Det är lustigt att en tid utan varken brudar eller öl kan ha varit så lycklig...

Ett helvetiskt bubbelspel

I förrgår blev tio personer av 107 anställda varslade på tidningen. Vi får dock vänta flera veckor till innan facket och arbetsgivaren har förhandlat klart om vilka som faktiskt måste sluta. Situationen känns som ett riktigt långdraget bubbelspel. Och alla hatar så klart att bubbla. Att ha kämpat så länge, och ändå få gå där i från med svansen mellan benen. Tomhänt. 

Nu försöker storstackarna pressa de vektighta. Vissa försöker samarbeta för att få ut shortisarna. Det gamla gardet tycker förstås att vi yngre ska få lämna med det enkla argumentet att "ni kommer enkelt få ett nytt jobb, men inte vi". (Siffrorna för dagens ungdomsarbetslöshet säger dock något annat.) De hoppas att den klassiska turordningen "sist in, först ut" ska gälla.

Vi yngre kan bara konstatera att om turordningen följs kommer tidningens medelålder och färg vara det samma som dess framtid. Tunnhårig och grå.

Jag har även varit på mitt första fackmöte, vilket var en rätt olustig känsla. Samtidigt som man vill vara lojal mot sina arbetskamrater och vill alla väl kan jag bara kallt konstatera: troligtvis kommer arbetsgivaren vilja ha mig kvar (då de nyss gett mig en ny befattning), medan facket slåss för att turordningen följs. Och om den följs är jag bland de första att ryka.

Så vilket ben ska jag stå på? Hur mycket marker har jag? Blir jag bubbelpojken? Det skulle bli den värsta bubblan i min karriär i så fall. Å andra sidan får jag i så fall ännu mer tid över till mer lätthanterliga bubblor framöver...


Dagar som knarkare

Jag hasar mig upp när klockan ringer. Huvudet känns som en tjock, svullen, ond boll. Det första jag tänker på är knark. Flytande knark. Jag måste ha. Nu. Annars dör jag.

Det är lite stiltje i livet för tillfället. Men det har en förklaring. Snor. Massor av snor. Jag är så förbaskat förkyld att jag inte kan göra något vettigt förutom att tycka synd om mig själv och pilla navelludd. Det går inte ens att spela poker när allt som finns innanför skallbenet är tre liter slem.

Så just nu har jag lite ångest för att jag måste vara kreativ på jobbet, när det enda jag kan tänka på är hur jag ska få nytta av min näsa igen. Att känna lukter, eller andas är en utopi långt borta. Mina kollegor tror nog att jag går på tunga droger när jag kommer till jobbet med röda ögon, mössa på mig inomhus och en rosslande filmskurk-stämma. Och sanningen att säga har de rätt i sina misstankar. Jag har sjunkit rätt djupt ner i nässpray- och ipren-träsket. Det är vad jag lever på. Dagarna nyttjas endast till att få tag på mer knark.
- Har du sett min nässpray?
- Var är min nässpray?!
- Jag får ingen luft. Jag måste ha mer! Nu!


Fynd blir synd...

Det är skillnad på fynd och fynd. Frugan kom i går och satte sig vid mig i soffan med rådjursögon och len röst.
- Jag har hittat precis en sån väska jag vill ha.
- Ok?
- Mmm, och det är jättebra pris med. Den kostar bara 6500 kronor. I vanliga fall får man den inte under 10000.

Jag kommer aldrig förstå grejen med väskor. Varför måste kvinnor ha så många? Och hur kan de lägga ut summor som kan föda en hel familj i Kairo under ett år på något att bära sminket och plånboken i? Det är närmast syndigt. Men nu var det ju inte nog med att hon ville köpa den...
- Du kan väl låna mig pengar till väskan?

När jag visade stake nog att svara nej på den frågan så började operation "övertalning".
- Men det är ju mitt livs väska. Jag kommer ha nytta av den hela livet.
Och så vidare.

Sedan kom operation "dåligt samvete".
- Så du tycker inte att din fru är värd en fin väska?

Och till sist operation "hot".
- Ingen väska, ingen poker!

Jag kan erkänna att avslutningen var svår att stå emot. Men jag klarade det. I går hittade jag förresten tre Redbulls för 30 kronor till min groggbuffé. Det är vad jag kallar fynd. Kvinnor har en hel del att lära i det ämnet.


RSS 2.0