Lång färd mot dag

Det blev en lång natt. En som började katastofalt, men ordnade upp sig till slut.

Pumpad med adrenalin stapplade jag in på Casinot strax innan fyra för att spela 2k turren. Dagen till ära bjöds det på färsk frukt, kaffe, juice och red bull till alla pokergäster. 120 spelare kom till start, vilket gjorde förstapriset till cirka 70k. Dessutom fick man 500 spänn för varje person man slog ut. 5000 I startstack.

Det blev inte sämre av att jag fick KK i första handen. Men där slutade det roliga. Jag höjer upp till 300 på blinds 25/50 och får två syn. Flopp 6 7 10. Jag betar 600. En syn. Turn 4. Jag checkar för at hålla nere potten trots att jag är sätt säker på att jag leder. Han betar 1000. Jag synar. River 9. Jag checkar. Han betar 1000 igen. Jag måste syna och han visar 88 för rivrad stege. Doh! Så var över halva stacken borta i första handen. Bra jobbat dybban.

Slet mig sen kvar i matchen och var efter en timma tillbaka på startstack. Fyra timmar senare är jag uppe på 7000 i marker och det är bara cirka 40 spelare kvar. Jag var helt kortdöd, men vid liv. Då får jag se en billig flopp med 44.  Flopp A 7 4. Tjingeling! En annan snubbe minibetar. Potten är redan på över 4k och jag har bara 6k kvar och är säker på att han synar med A, så jag ställer. Han blixtsynar med AA. Det är ta mig tusan inte sant. Första riktiga träffen på hela kvällen. Och så åker man ut. Tjong i medaljongen.

Satte mig direkt på Cashgames borden för att pröva lyckan. Där dubblar jag upp mina 3,5k redan efter en kvart. Men efter det är det helt nattsvart. Sitter dock vid ett bra bord och väntar bara på lägen. Visar upp några bluffar och skithänder som jag spelar som 23o när jag träffar triss i 3:or och tiltar en väldigt aggressiv och rätt dålig kille vid bordet. All för att skapa en image som en galen dybban som inte vet vad han sysslar med. Det går ändå fortsatt dåligt och klockan 03.30 på natten har jag runt 4k i stacken när rushen kommer. Hoho. Liten julafton faktiskt. Jag synar en liten raise innan floppen med A10. Fyra andra synar också. Flopp Q J 4. Den aggressiva killen betar ynkliga 60. Jag synar såklart med hålstegedrag. Turn en magisk Kung som ger mig nötstegen. Den aggressiva killen betar 200. Jag synar bara och den tredje slår om till 550. Mums! Nu slår den aggressiva killen om till 1700. Kom till pappa!!! Någon av dem har antagligen triss eller stege och jag ser ingen anledningen att ge ett gratiskort så jag ställer in mina 3,7 k. All in! Killen bakom synar med 2,5k och den aggressiva killen sitter och tänker och tänker. Jag vet nu att han har triss eller tvåpar och vill få med honom.
- Har du triss frågar jag och sätter time på honom. (Det innebär att han bara har en minut kvar att tänka)
Det är ju ofta ett tecken av svaghet att sätta time på folk. Och fjanten svalde betet och syna. River blank 3. Den andra killen hade 10 9 för lägre stege och fjanten tvåpar. Potten på typ 9k går till dybban.
Senare tar jag fjanten på 3-4k till då han synar mig all in pre med JJ. Jag AA såklart. Så var kvällen räddad.

Innan kvällen sa jag att jag skulle spela turren för 5k i eftermiddag om jag gick bra plus. Men nu är jag ändå osäker. 5000 spänn kan man göra mycket roligt med. Det är ju nästan en flygbiljett till staterna. Fast nu är det ju ändå pengar som jag vann p åen kväll och om jag skulle gå bra kan det ju bli avsevärt större pengar att bada i. Oh, jag vet inte. Återkommer med det.

Nu ska jag gå och luncha med optikern, Hanna och hennes kusin på Saluhallen. Fjanten från inatt betalar.

Trött men glad

Så var julhelgen över. Meningen är väl att man ska vila upp sig under lediga dagar, men icke. Har hunnit med att fira jul i så väl Aneby som Borås (Svaneholm). Nätterna har hittills bestått av vindrickande eller pokerspelande. Det är ju dumt att sova bort ledigheten.

I går satt jag uppe till klockan sex på morgonen, men med ett gott resultat så det var värt tiden. Nu har  jag egentligen råd att spela 5k turren på cosmopol på tisdag, men jag inväntar formen under morgondagens 2k turre innan jag bestämmer mig.

Är bara tvungen att dela med mig av en hand jag spelade i går. Den gör mig både förbannad och lycklig på samma gång. Det är alltid tråkigt att förlora 2k på halvbluff, men samtidigt ger det hopp om framtiden att vissa spelare verkligen är så här dåliga.

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 28 december 2008 02:32:44
Erik 12 (Vanlig /Cash Game )
Plats 6: Windblow (1881.04)
Plats 7: dybban (1839.38)
Plats 8: Prompt (1327.51)
Plats 10: Ejset (5043.43)
Plats 2: rolf100 (1033.13)
Plats 4: knekten4 (855.53)
Plats 5: Mark Julio (2794.52)
Plats 9: kpak (2026.63)
dybban lägg LM 5.00
Prompt lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [9h, 9k]
*** Bet Runda 1 ***
Windblow Syna 10.00
dybban Höj till 40.00
Prompt Syna 40.00
Windblow Syna 40.00
*** Flop(Board): *** : [10s, 8r, 2h]
*** Bet Runda 2 ***
dybban Satsa 90.00
Prompt Lägg
Windblow Höj till 240.00
dybban Höj till 510.00
Windblow Syna 510.00
*** Turn(Board): *** : [10s, 8r, 2h, 8s]
*** Bet Runda 3 ***
dybban Satsa 660.00
Windblow Syna 660.00
*** River(Board): *** : [10s, 8r, 2h, 8s, 4k]
*** Bet Runda 4 ***
dybban All-in 629.38
Windblow Syna 629.38
*** Showdown *** : Rake: 20.00 Totalpott: 3698.76
Windblow [10h, 4s] Två par, tior och åttor Vinst: 3698.76
dybban [9h, 9k] Två par, nior och åttor Vinst: 0.00

När jag reraisar på floppen sätter jag honom på nästan vad som helst. Ren bluff, J9 för stegdrag eller träff på 10. Eftersom han bara limpade preflopp så har han ingen stark tia ifall han träffat. Troligast är 10 9 upp till 10 Q. Därför bör han lägga för en reraise då han bara slår en bluff från min sida. När han synar flopp, skjuter jag igen på turn för jag tycker jag har en bra läsning på honom. Han synar igen. Har han en tia nu är han dumihuvet så jag sätter honom på J9 för stegdrag. Efterlång betänketid synar han även all in på river. Med 10 4. LOL! Det är bara att säga grattis. Och tacka gud för att fisken fortfarande frodas. Eller vad det jag som var fisken kanske? =)

"Även du, min Brutus?"

Igår kväll spelades årets Risk-parti. Risksällskapet består av sex medlemmar och färger. Det är dybban (blå), Optikern (grön), Roy (gul), Koggen (röd), Klas (svart) och Tinten (rosa). Då det flesta är utflugna från hemstaden är det tradition att vi träffas runt jul för ett prestigefyllt parti. I år kunde hela sällskapet utom de svarta arméerna närvara.

Jag hade tänkt skriva en lång och utförlig sammanfattning om drabbning, men det tar emot. Årets parti går nämligen till historien som "det dolkstötande partiet". Då dybban är den mest fruktade fältherren hör det till vanligheten att alla hackar på honom. Men i år var det värre än vanligt. Efter nästan tre timmars spel är dybbans blå arméer tillbakapressade till Alaska och Sydafrika .Då bestämmer sig Roy (även känd som David Otterborg) att  helt omotiverat gå bersark mot Alaska. Det hela förvånar mig dock inte. Man kan inte förvänta sig något annat från den människan. Uttrycket "lita aldrig på David Otterborg" har ju inte kommit till av en slump.

Mina stackars Alaskabor slaktas och nu står hoppet till södra Afrika. Då kommer dolkstöten i ryggen.
- Jag tror jag får odds att utrota dig nu dybban, säger Optikern med ett kryptiskt leende .
Jag blir kall inombords och börjar tänka tillbaka på historien. Jag är Julius Caesar, kejsaren som skulle bygga upp en värld ingen annan innan sett. Kejsaren som har allt, men till sist blir för överlägsen för sitt eget bästa. En tidig morgon i senaten blir han överfallen av sina egna män och dödas av sammanlagt 23 dolkstötar. De sista orden som lämnar hans läppar är riktade mot en av hans barndomskamrater.
- Et tu, Brute? ("Även du, min Brutus?").

När så även Koggen öppet deklarerar att han kommer att fullfölja den etniska rensningen på de blå arméerna om Optikern misslyckas faller mitt mod till botten. Det är över. Jag lämnar slagfältet i avsky och förakt. Vinnare blev till sist Koggen. 

Mer tänker jag inte nämna. I ren princip. Nästa år tar Caesar sin hämnd.   


Första steget mot proffslivet

I dag klev jag in till chefen och tog även de första stegen mot ett liv som pokerproffs. I mellandagarna är det Christmas pokerweek i Göteborg och jag fick ledigt två dagar för att kunna spela någon turnering. Chefen är själv ett hängivet pokerfan så det var inga problem.
    Lite kul att veta är att han är farbror till ingen mindre än underbarnet Erik Sagström, en av de mest kända unga svenskar som spelat in miljontals kronor på nätpoker. Det är inte så lätt att imponera med sina pokerskills på chefen med andra ord...

Jag skippar mainevent av naturliga skäl, då det kostar över 20k att vara med, och inriktar mig i stället på två lite mindre turneringar med hyfsad prispott ändå.

Den 29 dec är det en 2k turnering med 100 deltagare och dagen efter en likadan 5k turnering. 2k turneringen har jag redan bestämt mig för att spela, medans det hänger i luften om jag pallar att lägga 5 papp på en turre. De närmsta dagarnas pokerspel får bestämma vad det blir. Eventuellt försöker jag kvala in för en 500-hundring. Det lockar ändå med ett förstapris på ett par hundra laxar (tusenlappar). Då skulle frugan kunna få den där nya macdatorn som hon tjatar om. =)

Var är dybban-flytet?

Jag spelade tre turneringar på SvS igår och hade sån sjuk oflyt i alla. Var är mitt dybban-flyt optikern? Eller vad säger du om det här?

Sverigerankingen: Sitter med 55 på hand och synar en höjning med 4 spelare. Flopp 2510. Bet, syn, jag slår om, all in, syn. En annan kille visar 1010 för högre set, vilket är enda handen som kan slå mig. Inte mycket att göra.

500kr Texas: All in preflop med KK mot AK. A på flopp.

300kr Midnatt: Av 103 startande är det bara 14 kvar, 10 får pengar. Jag ligger rätt bra. Chipleadern limpar UTG och jag får se en gratisflop på big blind med Q7 hjärter. Flop 37Q. Jackpot! Jag checkar, chipleadern betar ut halva min stack, jag all in, syn. Han KQ. Turn K. Tilt!!!

De två första kan jag ta, men efter uttdragningen i sista var jag tvungen att slå mig själv hårt i huvudet och bita mig i kinden för att inte skrika rakt ut och väcka Minna. Hade min Q7 fått stå hade förstapriset på 10k inte varit långt borta. Offrade ju dessutom min nattsömn.

Hellre en "kommunist" än Kalle Anka

När klockan slår tre slag på julafton vet hela svenska folket vad som gäller. Det är dags för Kalle Anka. Och årets största paltkoma slår till.

Lillebror har ansiktet fullt av ischoklad, farsan har fått knäppa upp byxorna för att få plats med magen, släkten är bänkad och allt är som vanligt när Kalle och hans vänner gör entré. Mormor sitter alltid i finfåtöljen och börjar snarka efter fem minuter. Själv önskar jag att jag kunde göra henne sällskap i drömmarna. För Kalle Anka betyder inget för mig längre.
    Det är mer intressant att glo på den glesa granen, som är lika sned som alla år trots att farsan alltid hävdar motsatsen.
- Det är golvet som lutar.

Som liten hade jag inte missat Kalle för allt godis i Småland. I dag är det för mig en gåta hur han har fått en så stor plats i årets största helg. Den som har lyckats utföra denna masspsykos och indoktrinering borde bli anställd av Fredrik Reinfeldt som propagandaminister. Han hade definitivt lyckats vända regeringspartiernas vikande opinionssiffror.
    Grejen är ju den att det är samma visa varje år. Alla kan ju programmet utantill. Ändå tittar vi. Varför? Gammal vana? För barnens skull? För spänningen att se vilken nyhet som är med denna gång? Kan inte någon maila mig och förklara? För jag tycker nästan det är skamligt att slösa bort en timma av julmys på Bidupapadabadpapa! Pa! Pa! Pa! Enda vettiga anledningen är väl att mormor ska få sin skönhetssömn då.     

- Ska du lukta på glöggen pojk?
Farsan kör samma citat varenda jul när det är dags för glögg. Till sist blir det så tråkigt att det blir roligt. Det är något speciellt med pappahumor. Du hatar att älska det, eller älskar att hata det kanske? Citat ur Karl-Bertil Jonsson jul är dock alltid sköna. Där har vi äkta vara. Ett program man faktiskt kan få utbyte av gång på gång. Som liten parvel satt jag alltid och kramade julkuddarna extra hårt under pappa Tykos vrålande när han kommer på sin son med att, under sitt extrajobb på posten, sno de rikas julklappar för att dela ut till fattiga.
- Har jag närt en kommunist vid min barm! skriker direktören med illrött ansikte.
Det var första gången jag hörde ordet kommunist och fick lära mig av pappa att det är en person som inte tycker att man ska få ha några egna ägodelar.
    Den natten kramade jag mitt nya 8-bitars Nintendo hårt och drömde mardrömmar om att kommunisterna skulle komma och ta det.

Men Karl-Bertil är ju faktiskt inte någon kommunist. Han är en välgörare, en modern Robin Hood. Och är det inte det julen faktiskt bör handla om? Att tänka på alla ensamma och göra en god gärning för att de mindre lyckligt lottade ska få känna sig värdefulla. En flaska Aqua Vera till änkan Lisbeth Blomkvist, en randig sidenslips till gatflickan Beda Larsson eller sex japanska servettringar i päronträ till arbetslöse Harald Ljungstöm kan faktiskt göra skillnad. Det kan inte Kalle Anka.

Så följ ett råd: skippa Kalle och använd den timman till att njuta av att få umgås med nära och kära i stället. Man vet aldrig hur nästa jul kommer se ut och om alla man älskar kan vara med.

TILT!

Det blev återigen ett finalbord på sverigerankingen ikväll. Och ännu en gång föll jag på mållinjen innan de lite större pengarna. Spelade felfri poker fram till sista handen, då jag också i princip gjorde rätt.

Bordets chipleader, som hade mer än dubbelt så många marker som tvåan, körde totalt över bordet och snodde blinds i var och varannan hand. När jag hittar AJ på big blind och han återigen kör sin standard raise trycker jag all in och är hyffsat säker på att han foldar eller synar med en sämre hand. Blixtsyn av QQ var därför inte så kul och jag åkte som åtta av 226 spelare.


Nu är jag förbannad och har lovat mig själv att inte spela något cashgame då jag alltid förlorar efter att ha åkt ur en turre.


Så god natt i stället!


Söndagens turre

Båda jag och optikern kom fulla med tillförsikt till casinot för att spela kvällens 600 kr - turre.

Det började bra och jag hade efter aggressivt spel efter en timma tripplat min stack från 3k till 9k. Sen fick jag efter 2 timmar byta bord och det hela började gå utför samtidigt som blindsen steg ordentligt. Med en stack på runt 9k synar jag i big blind en höjning från knappen till 1000  med 88 (blinds 150/300). Till saken hör den att han som höjde precis hade gjort en galen all in och visat bluffen. Han är även den enda som har mer marker än mig.

Flopp 236. Jag checkar. Han går all in direkt! Ouch. Jag tänkte som så att han inte är så dum att han gör en galen all in två gånger på raken och försökte klämma ut lite information ur honom.
-Visar du korten om  jag lägger mig?
-Ja, ja. Och jag har bästa handen, sade han självsäkert.
Till slut lägger jag mitt överpar. Tyckte jag hade så pass mycket kvar att det var onödigt att chansa, bara för att se honom slänga fram 44. Ouch! Sånt får mig på tilt. En syn hade troligen gjort mig till chipleader på bordet och kanske hela turren. Jaja bara kämpa vidare. Lyckas senare dubbla med JJ mot A10 all in innan flopp mot en riktig tomte och är helt klart med i matchen igen.

Med runt 20 kvar (7 fick pengar) kom så ödeshanden. På big blind plockar jag upp KK. Monster! En shortstack går all in för 3k och samma kille som hade 44 synar på knappen. Jag går all in för 11k bara för att ta det säkra före det osäkra. Knappen synar blixt och slänger upp AA. Doh! Inte mycket att göra. Jag hade aldrig släppt KK mot honom i det läget så det hade inte kunnat sluta på annat sätt. Så är det. Optikern drog hem och jag gick till cash gamet i stället. Där plussade jag 2k så kvällen blev ju ok till slut iallafall.

Nu är jag dock sjukt trött efter att ha gått direkt från casinot till tåget hem till jobbet. Har sovit högst en timma och har beslutat mig för att åka hem redan vid lunch. Sådana friheter man kan ta sig när man är ungdomsredaktör och ingen har koll på en.

Måns Zelmerlöw och jag


 
I går var det åter dags för ett besök på Göteborgs Casino för Dybban & Optikern (Don). Båda slutade kvällen med ett helt ok plus. Toffelhjälten Don drog dock hem redan vid två snåret, medan jag (spelgalen som man är) stannade till stängninsdags kl. 05.00. Det mest intressanta som hände var nog att den gamla trosfuktaren Måns Zelmerlöw kom in och satte sig vid mitt bord runt 03.00 snåret.

Han var prydligt klädd, i slips och kavaj och blev hela tiden utfrågad av en medelålders herre hur det är att ligga med "hon i A-Teens"? Måns var inte så intresserad av att svara, men bjöd ändå dybban på en och annan marker under nattens gång. Det tar emot att säga det, men han var en rätt trevlig kille faktiskt. Inte dybban-klass kanske, men who is?

Nu ska jag och optikern ge oss ut och äta amerikansk frukost. Sen väntar jag bara på att min underbara fru ska komma till stan så vi kan checka in på hotellet och bara ha det gott.

Insikt

Dybban har kommit underfund med att han nog trivs bäst som ungdomsredaktör trots allt. Det var ett jädra ringande och tjatande som nyhetschef. Självklart händer all skit när jag sitter där också. Snökaos, bilolyckor och annat hittepå. Dessutom verkade nattchefen och redigerarna inte helt mottagliga för mina nya idéer. Det var väl framför allt den om ett minskat alkoholintag som stötte på patrull.

Nu ska jag snart överge min  post och bege mig mot Göteborg för en helhelg! Har redan varit på systemet och inhandlat färdkost. Vi får se vad det blir av kvällen. De brukar bli bäst om man inte planerar, men förhoppningsvis blir det lite livepoker för små insatser hemma hos Koggen eller Optikern.

Livet som nyhetschef

Jag har egentligen inte tid, livet som nyhetschef är tufft, men för mina läsares skull ska jag ge en kort lägesrapport.

Just nu sitter jag på chefens plats (det vill säga min) med utsikt över hela kontorslandskapet och alla mina undersåtar. Det är så härligt att bara sitta här, prata i telefon, läsa mail och rulla tummarna. Jag har dessutom tänkt igenom en del intressanta reformer som jag hoppas få igenom på eftermiddagsmötet.

1. Alla på redaktionen ska bära hatt.
Motivering: "Det ser ju så mycket fräckare ut med hatt och som journalist har man större chans att bli tagen på allvar.

2. Sprit får bara drickas jämna timmar.
Motivering: "Alla vet att journalister är ett folk som gillar att ta till flaskan. Men någon måtta får det vara. Varannan timma måste vara nykter."

3. Mutor måste överlämnas till nyhetschefen.
Motivering: "Som journalist blir man allt som oftast mutad med diverse atiraljer för att skriva ett så intressant reportage som möjligt. Det kan vara allt från tårta och korvar till lättare drycker eller en duk. Denna korrumption måste bekämpas. Denna fredag går därför alla mutor direkt till nyhetschefen för grundlig undersökning."

4. Ny klädkod för kvinnliga praktikanter.
Motivering: "Dagens ungdom är inte att lita på. Nu för tiden kan de gå klädda lite hur som helst. Särskilt unga kvinnor. Här på redaktionen är det dags att ta till med hårdhandskarna mot detta beteende. Jag vill dock inte vara onödigt hård. I fortsättningen får kvinnliga praktikanter klä sig i vad de vill, bara det är kortare än 15 centimeter och gjort av latex.

Har ni några fler tips på lämpliga nymodigheter? Jag har fortfarande några timmar på mig att driva igenom förändringar.

Kontaktperson dybban

Fick ett väldigt ovanligt samtal i morse från socialtjänsten. Tänkte att det var någon kärring som ville klaga på nån artikel eller promota sitt julbord för att vi ska skriva något fint om dem. Men det var varken eller.

Efter lite kallprat kommer hon till sitt verkliga ärende.
-Ja, vi har fått tips om dig.
-Ok?
-Jo, jag har länge sökt efter en kontaktperson till en kille på 14 år som har lite problem hemma, men alla mina förslag har blivit avfärdade som opålitliga.
-Och jag skulle vara pålitilig?
(Här kan jag knappt hålla mig för skratt men känner mig ändå stolt över att betraktas som en vuxen och ansvarsfull människa.)
-Ja, jag har hört mycket gott om dig.
(Jag antar att hon inte har läst min blogg.)

Socialsekreteraren ville som sagt att jag ska ta hand om en 14-årig pojke som har problem med psyksjuka föräldrar. Själv är han tydligen helt normal, men känner sig understimulerad i hemmet. Som kontaktperson ska man en gång i veckan träffa killen och göra roliga saker som att spela bowling eller tv-spel, för en mindre ersättning.

Jag blev faktiskt smickrad över frågan, men det känns som ett stort och tidskrävande ansvar. Sa ändå att jag skulle tänka på det över helgen och diskutera med frugan.

God morgon chefen!

Äntligen har mitt slit och överlägsna kompetens gett resultat. På fredag kommer dybban inte vara någon sketen ungdomsredaktör. Då har dybban avancerat till nyhetschef på Smålands-Tidningen.

Det ska bli mig ett sant nöje att sitta vid chefsdesken, lätta lite på slipsen, lägga upp fötterna och bara njuta av att höra personalen vänligt säga "God morgon chefen!" på väg in till kontoret. Det kan tyckas vara en enkel uppgift, men jag ansvarar faktiskt för tidningens alla 93 000 läsare här på det småländska Höglandet. Det ligger på mitt bord att de får sin morgontidning i brevlådan och att rätt nyheter står på förstasidan.

Visserligen gäller detta bara en dag. Och visserligen är både nyhetschefen och vice nyhetschefen bortresta. Men ändå. Arbetsuppgift "Nyhetschef" plitas snabbt ner i CV:et.

Min första åtgärd blir att korta ner nyhetschefens arbetsdag, då denne vill åka till Göteborg på eftermiddagen...

AA vs AK

Jag spelade riktigt bra i Sverigerankingen i kväll, men när jag som 4:a med 15 spelare kvar inte lyckas få AA att stå mot AK så förlorar jag en pott om chipleadern och får i stället ägna mig åt att jaga.

1500.00/3000.00 Texas Hold'em (No Limit ) - den 10 december 2008 00:25:52
SVERIGERANKINGEN (Vanlig /Turnering )
Plats 1: clemed (9694.00)
Plats 2: hattte (28875.00)
Plats 3: matekalle (40372.00)
Plats 4: Doktor No (7173.00)
Plats 5: Dybelius (61783.00)
Plats 7: nwankwo777 (18255.00)
Plats 8: Toffie X (23726.00)
Plats 10: Fisheater (24280.00)
Doktor No lägg LM 1500.00
Dybelius lägg SM 3000.00
** Giv **
Dybelius [Eh, Er]
*** Bet Runda 1 ***
nwankwo777 Lägg
Toffie X Lägg
Fisheater Lägg
clemed Lägg
hattte Höj till 12000.00
matekalle Lägg
Doktor No Lägg
Dybelius Syna 12000.00
*** Flop(Board): *** : [Dr, 9k, 8k]
*** Bet Runda 2 ***
Dybelius Satsa 6000.00
hattte All-in 16875.00
Dybelius Syna 16875.00
*** Turn(Board): *** : [Dr, 9k, 8k, 10h]
*** River(Board): *** : [Dr, 9k, 8k, 10h, Knk]
*** Showdown *** : Rake: 0.00 Totalpott: 60450.00
clemed Lägger mig Vinst: 0.00
hattte [Kr, Es] Stege med ess i topp Vinst: 60450.00
Dybelius [Eh, Er] Stege med högsta kort dam Vinst: 0.00

Lyckades få in allt på flopp, precis som jag räknade med. Men vad ska man göra när han får in runner runner stege? Tror han hade typ 4 % chans att vinna på flopp eller nåt. Är fortfarande hes efter avgrundsvrålet.

Lyckas ändå hanka mig upp till 40k när jag återigen förlorar en stor pott med A10 vs QJ all in innan flopp. Hade jag vunnit den hade jag varit med igen men nej nej, Han får triss i knektar och jag åker ner till avgrunden igen.  Lyckas ändå hanka mig fram till finalbordet som sista man, men åker som 9:a av 229 startande efter att ha ställt 6 bb med J10s och fått syn av KQ som självklart träffar kåk.

Jag hatar att förlora turneringar på otur...förväntade 14k blev istället 700 spänn. Snälla, tyck lite synd om mig...

Årets fest! (Firmafest)

I helgen stod min blaska för årets julbord på Stadshotellet i Eksjö. Det finns inte mycket som tar fram det galna i folk som en gammal klassisk firmafest. Här kommer en liten resumé om helgens bravader:

Efter att ha spelat bort dagen på poker och glömt tiden kom jag en timma sen till förfesten med mina vapendragare Sport-Robin, Putte och Maati. De gjorde dock de bästa för att jag skulle dricka ikapp genom att erbjuda Rom och Jäger. Jag var för dum för att tacka nej.

Klockan 19.00 stod vår vd Clinton (han heter egentligen Bosse, men kallas i folkmun för Clinton efter diverse snedsteg) på trappan och hälsade alla, på bred skånska, välkomna in till hotellet. Kvällen höll på att sluta redan där för Sport-Robin, och hans svarta pop-lugg, som blev stoppad av Clinton i entrén.
-Det här är bara för tidningens speciellt inbjudna gäster!
-Ja, men jag jobbar ju på tidningen...
-Nej, se så. Maka i väg dig nu.
Som tur var kom chefredaktörn och kunde styra upp situationen. Det roliga är att Robin jobbat på tidningen i två år och blev inte insläppt av Clinton förra året heller. Själv lyckades jag wallroffa mig mig in utan störningsmoment.

Väl inne var det dags för diverse salongsfylla. Tanterna från recepetionen var fullast av alla och skulle bestämt kindpussas och kommentera våra slipsar. Efter ett inledningsanförande av Clintan, på allt bredare skånska, och utdelandet av en guldklocka, var det så dags att hugga in på julbordet. Kulturredktörn börjar snabbt raljera om hur julmaten var bättre förr och berättade skrönor om hur han som liten på 50-talet brukade äta bäverkorv i Värmland. Vi förstod ingenting, men slungade i oss lax och köttbullar för att döva den värsta fyllan.

Snart kom Rally-Greger in på motorcykel och vägrade ta av sig MC-hjälmen på hela kvällen. Han såg rätt fräck ut där han satt i ett hörn och smuttade konjak med sugrör. Alla fick snart var sin postitlapp att skriva drinkbeställningar på. Kulturredaktörn gjorde den första beställningen samtidigt som han proklamerade:
-Jag dricker aldrig alkohol på jobbfest.
Han smög iväg sin lapp där det stod: "En stor temugg med den dyraste singlemaltwhiskyn som ni har på den här syltan. Lägg i en Liptonpåse också" Han ritade en smiley bakom.
Putte ville ha en stor stark och lite cola. Kryptiskt med en blinkande smiley.
Sport-Robin hade inte fattat att spriten var gratis, utan beställde husets billigaste rödvin, med is. Själv tog jag upp sången "Ös i is, änna, ÖIS ÖIS ÖIS" som om jag stod på barrikaderna på gamla Ullevi och kolla boll.
Annonstjejerna ville ha Koantrö med parasoller, vilka de senare försökte sätta fast i håret. Som alla förstår funkade det ju inte alls.
Maati ville ha konstiga drinkar. "A small white Russian" eller "Brown boy" skrev han ner på lapparna medan han skrockade och höhöade och pratade med mamma på mobilen.

Snart drog musikredaktörn fram dragspelet och började sjunga "Vi äro musikanter..." medans alla började dansa åt andra hållet. Själv började jag springa som en tätting (vad är en tätting egentligen?) mellan baren och black jacken, där jag förlorade allt i fickorna på tio minuter. Sen blev det lite sidospel ute i köket med kocken. Sten, sax och påse om disken som jag ändå vägrade diska. Ha! Ute på gatan stod ett gäng Zigenerare och spelade "gissa under vilken burk kulan ligger". Speldjävulen hann fatt mig igen och jag kastade nyuttagna hundralappar under deras stora kjolar.

Efter en omgång av "Gissa potatisen" kom Pär-sär ut från köket med ett grillgaller som han skakade framför sig.
-Vad gör du, frågade kulturredaktörn.
-Tränar, sa Pär-sär.
Som ni förstår började allt gå utför vid denna tid. Nykterister och chefredaktören bestämde sig för att åka hem.
-Jag vill inte se mer och tvingas sparka halva bemanningen på måndag, sa han muttrande och drog hem till Tranås.

Ljug-Bertil började snart dra små vita inne på toan och tjoade:
-Rolling Stones vill att jag ska vara konferencier för deras världsturné nästa år, men jag vet inte om jag hinner.

Ja, det var många olika viljor på Stadshotellet denna kväll.
-Det var som en never ending kakafoni av heavy different things, som Putte uttryckte sig.
Jag samlade ihop tanternas drinkparasoller och förberedde mig för hemresan. Då såg jag kulturredaktörn skrapa åt sig den sista Wiskeyn i minibaren och kvistade snabbt i väg längs Gamla stan, med en fart som inte setts sedan Christer Pettersson insåg att klockan var 17.59 och Bolaget låg tre kvarter bort. Liptonpåsen hade han som en portionssnus under överläppen.

Kvällen gled iväg och jag gick hem till mossan å fassan för lite nätpoker...

Veckans skiva

Lille Napoleon


Veckans skiva är Kristian Anttilas "Lille Napoleon". Av tio låtar sätter sig minst sju som en fläskläpp. Melodierna är fräcka och texterna så där charmigt grova som:

Men du skulle döda mig om du visste
vad jag gör med dig i min fantasi
Jag skulle döda dig om jag visste
vartenda tanke var slöseri
Så vi är väl kvitt?
Vi börjar om.

På lördag spelar han i Borås och den 20/12 på Storan i Göteborg. Det kan mycket väl bli ett besök...

Dagens artikel

På begäran från regeringen i Oxford kommer här den del av artikeln som handlar om Optikern. SmT har ju för tillfället ingen fungerande nättidningen...


Johan Fredriksson lever just nu rockstjärnelivet i Göteborg.
Johan Fredriksson lever just nu rockstjärnelivet i Göteborg.

"Det var skönt att komma i från stan"

BB, pallade äpplen, den första kyssen, studenten och lumpen. Man behöver inte vara gammal för att bli nostalgisk. Minnena från hemstaden Eksjö kommer Johan Fredriksson, 26 år, aldrig glömma. Men att stanna i den lilla trästaden var aldrig aktuellt. 20 år gammal tog han sitt pick och pack och flyttade till Stockholm för att plugga till optiker.
–Det var rätt skönt att komma i från den lilla staden. Jag kände nog att jag hade gjort mitt där och ville uppleva något nytt.
Och att flytta hemifrån var för Johan ett lyckat drag. Han träffade snabbt nya kompisar och etablerade ett annat, lite festligare, liv.
–Då var man ju yngre och var ute en del i svängen. Det blev ju en viss skillnad mot att varje helg besöka Eksjö Stadshotell och lyssna på samma gamla dicsolåtar, minns Johan med ett leende.
–Nu är man kanske inte ute och festar lika mycket längre men det är ju ändå skönt att ha lite större utbud, speciellt när det gäller musik och konserter, fortsätter han.

Efter tre års studier på högskolan hade han lärt sig vad som behövdes om ögon, bågar och glas och fick sin optikerexamen. Då var det dags för nästa flytt, och en ny kust.
–Ett par kompisar var på väg att flytta till Göteborg. Så vi slog våra säckar ihop och stack.
I Göteborg var även jobbmöjligheterna bättre och Johan hade snart fast anställning. I dag har han jobbat som optiker i tre år. Nu huserar han i en av Göteborgs mest fascionabla glasögonbutiker. Och han trivs som fisken i vattnet.
–Ja, nu skulle jag nog inte ens byta mitt liv mot en enkel refräng om kärlek, skrattar optiker Fredriksson.

Johan medger ändå att han kan tycka det är skönt att komma hem i bland och träffa familjen och gamla kompisar.
–Under julhelgen brukar ju alla komma hem. Då samlas ”det gamla gänget” och spelar Risk. Det är en av årets höjdpunkter.
Ändå är han rätt säker på att han aldrig komma flytta ”hem” igen.
–Jag har allt jag behöver i Göteborg nu. Bra jobb, bra lägenhet och nära till allt, förklarar Johan.
Han erkänner att han skulle kunna tänka sig att uppfosta barn i storstan, om han fick tag i en större lägenhet. Vi får väl se om optiker Fredriksson junior i framtiden får möjlighet att se pappas gamla gata. För det finns väl inga äpplen att palla i Göteborg?

@byline:Simon Lindell
@bylinepost:[email protected] 0381-132 00

Fakta:
Namn:Johan Fredriksson
Ålder:26 år
Bor:Göteborg
Status:Flickvännen Hanna
Yrke:Optiker
Intressen:Glasögon, poker och musik
Lyssnar på: Eldkvarn, Tiger Lou, the Smiths och mycket annat.
Ser på TV: Mycket lustiga serier som jag inte kan slita mig från.

Fotnot: Det kanske ska tilläggas att det inte är denna bild som figurerar i tidningen. =)

Läsvärd blaska

Morgondagens SmT blir verkligen något att se fram emot. Nu står det klart att även mor & far Lindell kommer att göra ett mycket intressant inhopp på tongivande plats i blaskan.

Riksbanken sänkte ju i dag reporäntan med hela 1,75 procentenheter. För den  som inte förstår vad det betyder innebär det med alla säkerhet betydlighet lägre räntekostnader på lån. Blaskan sökte därför efter ett par som är på väg att bygga hus och gynnas av det nya läget. Jag var inte sen att tipsa om gamlingarna då de är i farten att bygga stort.

Så nu kommer de stoltsera med bild och allt. Nyhetschefen var imponerad över att jag hade en så ung mor. Det nämndes inget om farsan, trots att han är yngre...


15 minutes of fame

Snart är stunden inne. I morgon får Optikern sina livs 15 minuter i rampljuset. Då kommer han figurera på Smålands-Tidningens ungdomssida. Det kan vara en god idé för Optikerhögskolan att öka kapaciteten i växlen för de kommer antagligen bli nedringda av ungar som vill pröva på yrket. Optikern framstår nämligen som en ytterst kompetent och världsvan människa.

Det kan också bero på att det var kravet för att få göra artikeln som egentligen handlar om en ung man som flyr småstan för att se världen.
- Se till att göra mig lite häftig nu!

Hans motpol, Rickard Prim, som fortfarande bor kvar i hemstan Eksjö framställs i stället som den mer ödmjuka och jordnära killen med svärmorsdrömscitat som:
- Jag är ju en såndär kille som inte bryr mig så mycket om pengar och en fin titel. För mig är familjen viktigast.

Det får Optikern att framstå som värsta rockstjärnan.

Kastrerad körgosse

Fångade i tiden som går

Jag lägger blommor på din grav
försöker minnas orden ord du sa
Men allting har försvunnit
minnena har brunnit
Det är ingen stor sak, ingenting att göra åt
Vi är fångade i tiden som går

Du höll mig säkert hårt i handen
och gav mig snäckor ifrån stranden
Jag önskar att vinden
kunde tala med din röst

Jag ser dig på ditt rum
dina skivor, dina böcker
våra läppar rör sig, men jag hö ringa röster
De läste dikter vid din grav
och jag var ännu ett barn
Nu står jag här i fönstret
och jag skriker över hela stan:
”Vi är fångade i tiden som går”

Jag lägger blommor på din grav
för den tid som aldrig blev av
Vad kan jag göra mer
än att önska att du var här
Det är ingen stor sak, ingenting att göra åt
Vi är fångade i tiden som går

/ Plura

Jag kan inte sluta lyssna på Eldkvarns nya skiva "Hunger Hotell". Kör den i bilen till jobbet och kan alla låtar utantill nu. Sjunger med som en dåre och det måste se rätt löjligt ut för dem som kollar in. Jag har tyvärr inte alls någon sångröst som passar till att kompa Plura. Hans är manlig, djup och raspig. Min liknar en såndär kastrerad körgosse i jämförelse. Så det är tur att ingen hör mig i bilen när jag ändå låtsas att jag står på scen bakom Plura och är ett med bandet. På scen går nämligen den långtråkiga resan till jobbet på ett litet kick.

Bokslut

Så kan man lägga ännu en pokermånad till handlingarna. Trots makabert motflyt i cashgames senaste veckan, där jag bland annat förlorat tre fulla inköp (2k st) med nästnötfärgen mot nötfärgen, så slutar månaden med ett hyfsat plus. 25 k blev det till slut. Ett resultat som jag innan månaden varit nöjd med, men som jag i sängen i natt låg och slet mitt hår över. Det borde ha varit typ 10k till. Men det kunde varit värre...

Det sjuka är att jag ändå inte får mer pengar på sparkontot. Var tar alla pengar vägen? I för sig var vi i London en sväng och brände en del på lyxkrogar, skor och vaxdockor, men ändå. Jag borde ha mer pengar över, och jag kan inte skylla allt på att jag har en fru som är dyr i drift.

Och jag har inga minnen av att jag gett bort pengar till något vettigt ens. Visst, jag skänkte ju 100 baht (20 kr) till en gammal tiggargubbe i Thailand i somras. Trodde ögonen skulle trilla ur skallen på honom när han fick se den massiva sedeln leta sig ner i hans kaffekopp. Men förutom det har det inte blivit någon välgörenhet. Om man inte räknar frugan förstås. Det kanske skulle kännas bättre i hjärtat om man skaffade sig ett fadderbarn. Även om det bara kostar någon hundring i månaden kan man ju låtsas att alla pengar som "försvinner" går till en söt pojke i Kenya så han kan köpa blyertspennor och ris. Eller varför inte till brödrostar och osthyvlar åt hela byn? Det hade varit en god gärning. Framför allt hade jag sluppit grubbla över hur jag kunde bränna 25 k under en månad på luft. Och luften är ju fri.

RSS 2.0