Letar efter pirr

Jag har de senaste dagarna följt Cpw:s main event i Göteborg med hjälp av diverse liveuppdateringar. Det är ett jädra självplågeri, för jag vill också vara med och leka. Jag har egentligen rulle att köpa in mig till några enstaka dyra turnering per år, men jag pallar bara inte att lägga en månadslön (21k) på ett bräde. Det är väl arbetarsonen och smålänningen i mig som lever rövare.

Bland deltagarna i main finns det så klart många duktiga spelare, men också många "inte fullt lika bra". När jag ögnar igenom startlistan har jag själv mött de flesta. Ett par av de medelgoda spelarna, som jag har väldigt bra koll på, har dessutom hamnat på finalbordet. Det känns ju extra jobbigt för då vet jag att det funnits en chans till en egen topplacering. Det hade varit bättre om bara fullblodsproffsen satt där så man kan tänka: "Äh, det hade ändå bara varit att kasta pengarna i sjön". Men icke.

När jag började spela poker så fick jag fjärilar i magen så fort jag satte mig vid ett pokerbord. Det där pirret kommer inte så ofta längre av naturliga orskaker. Nyårslöftet för nästa år ska därför bli att spela några större turneringar. Även om det går åt pipan är känslan av att få sitta där det viktiga. Ibland är ett pirr värt en hel del.

Så det är väl bara att göra en Brandborn och börja kvala.

Dybban awards

Det här med listor och utmärkelser har alltid varit min grej. De ser dock aldrig ut som jag vill, så jag har helt enkelt fått knåpa ihop några egna för året som gått. Då kan man ju dessutom vara med själv hur många gånger man vill.

Årets prestation: Frugan, som har stått ut med dybbans fanatiska pokerspelande ännu ett år.  

Årets pokerresa: MikeTimes gård. Inte trodde jag att pokern skulle ta mig ända till Kumla.
Och inte trodde jag att det kunde vara så förbaskat trevligt där.

Årets pokerresa 2: SM i Tallinn. Den resan blev allt och lite till. Ingen klonk, men vilka lirare man träffade. Pokerstar, Sjökapten och den helkroppstatuerade värmlänningen Stefan bland annat.

Årets stoltaste: Dybban, när han fick Lapproffes "rosa marker" för årets bästa pokerblogg.

Årets bästa placering: Det blev inga storklonkar direkt, men det är ju svårt när man inte spelar så många turrar som man kan storklonka i. Mest prestigefyllda placering blev tredjeplatsen i Unibets SM i fixed limit.

Årets äckligaste: Optikern, som käkade upp en Ahlgrensbil som suttit i dybbans näsa för 100 spänn.

Årets "Jag skiter i pengar": Isildur1. Att gå från 50 miljoner plus till 20 miljoner minus på några veckor är rätt dumt.

Årets uppkomling: Lillbrorsan, som slapp sommarjobba på grund av alla pokervinster.

Årets citat: "Men han kanske ville bluffa". Frugan försöker försvara en tomte som synade ner min all in med hålstegdrag och drar ut. "Nej, man kan inte bluffa genom att syna." "Men han kanske trodde det."

Årets lataste: Dybban, som fortfarande inte tagit tag i en enda rakebackdeal han fått under året.

Årets upptäckt: Nässjö pokerklubb. Hur har jag kunnat missa den under alla år?

Årets segerdans: Optikern, som efter en vinsthand på Comsopol avgrundsvrålade och lappade till motståndaren i baken.

Årets "Jag fick det roligaste jobbet": Valterego. Lyckades charma poker.se som gav honom jobbet som chefredaktör. Låter som ett jobb man kan leva med om man älskar poker.

Årets "Jag är där det händer":
Mattias "Pokerstar" Andersson. Jag förstår inte hur mannen lyckas, men det verkar alltid hända något sjukt där han befinner sig. Allt från dödshot från motorcykelgäng till snubblande gubbar och dödsfall. Det kan väl knappast vara en tillfällighet?

Årets blodigaste: Dybban. Jag vet fortfarande inte hur jag kunde få en genomblodig skjorta på Tallinn?

Årets pengako: Min personliga bankman Henke. Tack för allt!

Årets krutgubbe: Lapproffe. Om rikedom enbart mättes i livserfarenhet skulle denna norrlänning vara Bill Gates. En rätt så annorlunda Bill Gates, men förbaskat intressant, rolig och rakryggad.

Årets prestation 2:
Optikern, som stupfull lyckades vinna sex heads up matcher på raken mot dybban på en kväll. Att han var berusad var dock bara till hans fördel, han hade aldrig klarat det nykter.

Årets sorg: Örgryte åkte ner i superettan.

Årets sorg 2: AIK vann SM-guld.

Årets "move": Norrlänningen på Cosmopol som något överförfriskad reraisade rejält och blev så exalterad att han slängde sina kort i mucken så att handen dog.

Jag lägger till fler när jag kommer på. Alla andra är självklart också välkomna med förslag så kan jag lägga in dem med.

En firarbira...

Sitter i soffan mitt i natten och firar med en öl. Slutade precis tvåa i kvällens Sverigeranking. De 8.5 k som det innebär är av sekundär betydelse. Poängen jag fick kommer med största sannolikhet räcka till slutseger i hela rubbet.

Bubblet får vänta tills nyårsafton då allt är klart på riktigt. Men ärligt talat så är öl mycket godare, så jag är nöjd ändå.


God Jul önskar SvS

Svenska Spel har varit på sitt bästa humör i dag och bjudit dybban på några tidiga julklappar.

En så vacker åtta...

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit)
Eva Djup 4 (Vanlig/Cash Game)
Plats 5: dybban (2085.08)
Plats 1: Knaso (6566.51)
Plats 4: Mr Madzen (887.44)
Plats 3: Perdjaks (2599.90)
Mr Madzen lägg LM 5.00
dybban lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [4r, 8r]
*** Bet Runda 1 ***
Knaso Höj till 40.00
Perdjaks Syna 40.00
Mr Madzen Lägg
dybban Syna 40.00
*** Flop(Board): *** : [6h, Knr, 5r]
*** Bet Runda 2 ***
dybban Satsa 93.75
Knaso Höj till 297.50
Perdjaks Lägg
dybban Höj till 721.25
Knaso Höj till 2288.75
dybban All-in 2045.08
*** Turn(Board): *** : [6h, Knr, 5r, 3k]
*** River(Board): *** : [6h, Knr, 5r, 3k, 8s]
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 4200.16
dybban [4r, 8r] Par i åttor Vinst: 4200.16
Knaso [7r, 6r] Par i sexor Vinst: 0.00

...och en straight flush med fullt betalt är inte varje dag. Jag undrar vad han inte kunde lägga för mitt massiva överbet?

5.00/10.00 Texas Hold'em (No Limit)
Eva Turbo 14 (Vanlig/Cash Game)
Plats 1: jacmar (2066.88)
Plats 4: dybban (2409.80)
Plats 3: Grahnskoog (1359.40)
Plats 5: Mubben (2338.72)
Plats 2: LIMPAN 22 (1759.71)
Mubben lägg LM 5.00
jacmar lägg SM 10.00
** Giv **
dybban [8k, 5k]
*** Bet Runda 1 ***
LIMPAN 22 Syna 10.00
Grahnskoog Lägg
dybban Höj till 40.00
Mubben Lägg
jacmar Lägg
LIMPAN 22 Syna 40.00
*** Flop(Board): *** : [9s, 7k, 10s]
*** Bet Runda 2 ***
LIMPAN 22 Passa
dybban Passa
*** Turn(Board): *** : [9s, 7k, 10s, 9k]
*** Bet Runda 3 ***
LIMPAN 22 Passa
dybban Satsa 50.00
LIMPAN 22 Syna 50.00
*** River(Board): *** : [9s, 7k, 10s, 9k, 6k]
*** Bet Runda 4 ***
LIMPAN 22 Satsa 10.00
dybban All-in 2319.80
LIMPAN 22 All-in 1669.71
*** Showdown *** : Rake: 15.00 Totalpott: 3519.42
dybban [8k, 5k] Färgstege Vinst: 3519.42
LIMPAN 22 Lägger mig Vinst: 0.00

GOD JUL dybban
önskar
Svenska Spel

- Iskall eller hjärndöd?

Hur är det med den där jädra pulsådran på halsen? Dunkar den? Näe, den här snubben är ju helt nollställd. Han rör inte en fena. Är det för att han är iskall eller hjärndöd? Vet han överhuvudtaget vad han har för kort just nu? Åhhh, jag hatar att behöva lägga bra händer! Jag måste syna. Neeej, men kom igen? Hur ska jag kunna syna? Jag slår ju bara en bluff. Förra gången visade han stål. Men sen har han gjort samma brutala spel två gånger emellan. Kan en människa ha sånt flyt med korten?
- Time!
- Du har en minut att bestämma dig från och med nu...

Men visa något då? Har du käkat valium? Inte en min. Ögonen bara svarta som på en mört. Och du ser alldeles för bekväm ut. Som hemma i soffan med en grogg. Jag är en sån fisk. Orka folda igen. Jag synar. Nej. Han måste ha ett set. Måste. Måste. Jag är ju iallafall kvar om jag foldar. Ok. SKit i det.
- Fold.

Gårdagens 2k Deepstack på Cosmopol gick mest åt att folda bra händer. Det började med när jag tvingades lägga KK på brädan J J 6 mot två spelare. Jag hann dock tappa 4k av min stack på 10k innan jag fattade att jag låg låångt efter. De andra två hamnade all in med J9 och 66. En halvtimma senare hade jag jobbat upp mig till 13k och var med igen. Då kom handen som jag beskriver ovanför:

En spelare som uppenbart var en halvtaskig seminybörjare limpade väldigt många händer. Han hade dock en rätt stor stack efter att ha limpsynat en raise med QJo och floppen kom Q Q K. Motståndaren Erras kunde inte lägga AK efter att vår vän slog om stenhårt på floppen och gick all in utan att blinka på turn. Efter det hade han gjort samma sak två gånger till. Limpsynat, slagit om bet på floppen och betat ut tungt på turn. Vad han hade då står dock skrivet i stjärnorna?

Med blinds 200/400 limpar han ännu en gång. Alla lägger sig fram till mig på knappen. Med KQs höjer jag till 1200. Alla lägger sig utom vär vän som självklart synar. Flopp 3 7 Q regnbåge. En tidig julklapp. Han checkar, jag betar 1500. Han slår om till 3500! Jag hinner inte ens tänka efter innan jag synar. Turn blank 8. Han betar ut 5k. Det är fold eller ställ som gäller. Här är ju frågan vad farao han kan ha? Lägg nu till att han är en amatör. Överspelar han en hand som han tror är bra. Har han nöt igen? Eller tokbluffar han efter att ha blivit övermodig? Jag trodde inte att han tokbluffade. Men med tanke på att det inte låg ett enda drag ute så var det en oerhört svår fold. Kanske ett stort misstag, det får jag aldrig veta. Vad hade ni gjort?

Med tanke på hur snabbt han betade, till synes utan att tänka eller vara nervös så blev det fold ändå. Genom åren har jag sällan sett amatörer göra sådana brutala bluffar. Nio gånger av tio ligger man efter. Troligen satt han med 33 eller 77. Kanske hade han AQ. Amatörer limpar AK-AQ oftare än man kan tro.

Med 6 k lyckades jag dock åter vända på matchen. Med 17 kvar av 40 var jag uppe på 20 k, runt medel. Då fick jag ett ryck och skulle växla tempo när jag satt i position. Höjde med K9 på knappen. Fick mörkarna 300/600. Höjde återigen med 910s på cut off, fick mörkarna igen. Tredje handen vek jag upp AQs. Höjde så klart igen till 1600. Får syn av knappen och big blind, en duktig rutinerad spelare slår upp till 6k. Jobbigt. Det är ju helt klart ett perfekt squeezplay-läge för honom efter att jag höjt tre gånger på raken. Eftersom han är en tänkande spelare var det till och med stor chans att han gjorde ett move. Så jag ställde för 22 k. Knappen vek snabbt. Och big blind som hade runt 30 k började tänka. Jag var så klart nöjd att jag inte fick blixtsyn. Då kanske min read var rätt.

Efter en stund synade han dock med JJ. Det var jag ändå rätt tillfreds med. En flipp för att komma i chiptopp kan man ju ta ibland. Allt blankade dock och jag åkte. Inte mycket mer att säga om det. Kanske borde jag bara foldat, det hade jag nog gjort om jag inte hade höjt två gånger på raken innan. Men man ska väl inte gråta över spillda marker?


Gul

Som drängen Alfred sa till pigan Lina i "Emil".
- Den där bandyrullen tror jag vi skiter i...

Sirius förlorade såklart med 6-3 borta mot soporna Kungälv, så där rök allting i bara andra försöket. Jädra hittepå det där med bandy. Uppenbarligen är inte sportsbetting min grej.

Ställ eller fold?

1 dybban 19132,77
2 sponi 18826,99
3 Johnny10 18534,84
4 yatzy14 18499,99
5 Hurvabock 17985,50
6 octo 17254,63
7 rosjon 16965,08
8 Mikey666 16844,10
9 EDMAR 16272,17
10 ROSEKING 16063,47

Som ni ser så leder jag fortfarande Sverigerankingen. Nu är det bara två veckor kvar med sju tävlingar och det börjar bli lite spännande. I går kom jag 27:a efter att ha åkt ut på vad som kan ha sett ut som ett tomtespel.

Jag hade precis förlorat en flip mot Edmar och fick bara 6000 kvar med blinds på 500/1000 plus ante. Som ni förstår gäller det att handla snabbt. Jag foldar i lilla blind och på knappen då det är action innan mig och jag får skräp. I nästa hand på cut off (platsen innan knappen) lägger sig dock alla fram till mig. Jag sitter på 84o vilket givetvis inte är en hand man drömmer våta drömmer om. Men big blind sitter med bara drygt 10000 framför sig. Det innebär att han måste syna bort nästan halva stacken för att syna min all in. Lägger sig även de andra två ökar min stack med över 2k (typ 35 procent), vilket är väldigt bra. Får jag syn har jag troligtvis två levande kort.

Med de förutsättningarna tycker jag att jag måste gå all in i det läget. Eller?

Det var vad jag gjorde i allafall. Knappen och lilla blind foldar och big blind går in i tanken. Till slut synar han med A2s, en hand som jag står mig väldigt bra mot. Det är inte många som tänker på att 84 nästan har 40 procents vinstchans i det läget. Då det dessutom kom en åtta på flopp såg det rikigt bra ut. River A och den moraliska vinnaren fick dra tillbaka. I efterhand kan man ju vara lack på att man åkte med 84, men jag hade gjort samma spel igen då jag faktiskt gav mig chansen att snabbt komma tillbaka i matchen och nå en framskjuten placering.

Då jag är inne i min lediga vecka nu så ska jag passa på att spela lite livepoker också. Ikväll bär det därför av till Cosmopol i Götlaborg för min favorit, 2k deepstack. Och på lördag blir det häng med Nässjö pokerklubb och deras 1k terminator. Det blir en finfin pokervecka med andra ord.

Ett fåraktigt köp

Nu har jag gjort mig själv en tjänst och köpt ett får. Var inne på Mangans blogg där han tipsade om en kanonsida där man kan ge bort nästan vad som helst till människor i tredje världen.

Mangan köpte en get och gav bort till en familj i Uganda. Jag blev så jädra sugen på att också köpa en get, men de var slut. Därför fick jag nöja mig med ett får som jag skänkte till en ensamstående kvinna i Burkina Faso. Det är egentligen helt uppåt väggarna sinnessjukt vad en tiondels inköp på pokerborden kan göra för en annan människa. Jag får nästan rysningar när jag tänkar på hur en småspelare som jag själv varje dag kan spela bort, eller vinna, livsavgörande summor för någon långt borta.

Så nu uppmanar jag optikern att gå in på http://www.webaidshop.se/ och köpa ett par brillor till en äldre man i Afghanistan. Kostnad 100 spänn. Det är lite andra priser än på Wasa Optik i Götlaborg det! Alla andra kan också köpa något kul, som ett kokkärl, vitaminer eller en julgris.

Börjar bygga "bandyrulle"

När jag var på SM i Tallinn i våras slängde folk på mig otaliga rakeback-dealar och andra "fina" erbjudanden. Jag tog deras visitkort, var trevlig en stund, men brydde mig inte mer om det.

I dag städade jag ur väskan jag hade med mig till baltlandet. Visitkorten i ytterfacket åkte i papperskorgen, men jag hittade även ett "bonuscard" som kunde omvandlas till 300 riksdaler på en spelsajt. Eftersom jag är smålännnig växlade jag så klart in det.

Då denna sajt har ett gediget utbud av sportsbetting ska jag nu spela upp pengarna på bandy, den enda sport som jag för tillfället har någon form av "inside-information" i genom mitt jobb som sportjournalist och Vetlanda BK supporter. Jag hade sedan tidigare 39 kronor på kontot (ja, kontot var gulat). De pengarna följer med i min nya fräscha sportsbetting rulle.

Jag har redan tjuvstartat med en match då jag satsade hela rullen på att Haparanda skulle spöa Falun borta till 1.30 i odds. Ingen moneymanagement här inte, till en början kommer kommer jag att göra en Isilidur1 och satsa allt jag har hela tiden. Matchen satt i allafall, 9-3 till Haparanda, och rullen ligger nu på 438 kronor. Miljonerna är nära...

I kväll ska rullen dubblas igen. Här kommer dagens bandytips:
Kungälv-Sirius 2 (odds 1.70)
Sandviken-Västerås 1 (odds 1.40)

Sirius är ett betydligt bättre bandylag än Kungälv och oddset 1.70 är riktigt bra. Suveräna Saik krossade VSK borta och kommer så klart göra det hemma också. Jag satsar halva rullen på en dubbel till oddset 2.38 och halva enbart på Sirius. Ikväll får vi se om jag gular eller går mot en ljus framtid som tipsexpert.

Förbannade svenska tomtar!

Så var det dags att prata allvar också. Jag blev så jädra besviken häromdan när jag hörde de nya opinionssiffrorna på radion. Sverigedemokraterna fick över fem procent.

Jag har alltid varit av den åsikten att man aldrig ska försöka tysta ner såna här tomtepartier. I stället ska man ta debatten och låta dem komma till tals. Då kommer de till slut att snubbla på sina egna orimliga argument. Folket kommer att genomskåda deras människohat och skeva världsbild.

Nu verkar dock allt från professorer till Åkesson själv eniga om att det är på grund av att SD fått stort utrymme i media som de också fiskat fler röster. Inte trodde jag att uttryck som "Islam är vårt största hot idag" kunde vara folkligt?

Det gör ont i hjärtat att erkänna, men tydligen har jag överskattat det svenska folket. Mer än var 20:e svensk håller alltså med om det här hopkoket av rasism-populism. Det räckte tydligen inte att läsa historia i skolan. Vi vill vara med om lite galen tysk mustasch själva också innan vi lär oss. Jul är verkligen vår högtid. Förbannade tomtar!


Kommunikation mellan makar

Jag skiter i Tigers snuskiga mess-konversationer med sina älskarinnor. Det är ju mycket roligare att läsa hur "riktiga" par har det. Så här bjuder jag på dagens älskvärda sms-chat mellan de äkta makarna dybban och frugan.

Frugan: "Mjölken luktar röv nu för att du dricker direkt ur paketet!"

dybban: "Men jag dricker väl inte med röven?"

Frugan: "Konstigt, det måste betyda att du luktar röv i munnen?"

Jag vill bestämt kategorisera stämningen som hård men hjärtlig.

Dybban lever farligt...

Igårkväll tog jag fram en redbull ur kylen. Frugan tror det är farligare än knark.
- Jag vill inte att du dricker sånt där.

Trots att jag är hyfsat mycket toffelhjäte så trotsar jag faktiskt regeringen ibland. Eftersom jag varken röker eller snusar så anser jag mig värd att få dricka vad jag vill. Slurp.
- Men det kan ju vara farligt, fortsatte hon att ryta ihopkrupen likt en lejonhona i soffan.

Men ibland gillar jag att leva "farligt". Problemet är bara att man inte kan sova efteråt. Vid midnatt kändes det som om någon spärrade upp mina ögonlock med tandpetare. Jag var klarvaken. Så vad ska man göra när man är själv om natten? Spela poker så klart. Framåt 05.00 var jag fortfarande lika pigg, men 15 k rikare efter en andraplats på en 25euro rebuy. Jag slår vad om att det var min badboy-attityd som fick pokergudarna att låta min femoutare sitta som en fläskläpp på rivern precis innan finalbordet.

Ibland lönar det sig att leva farligt. Men redbullen är fortfarande sockerfri. Man ska inte tänja gränserna för hårt.

- Hööööj!

När blomkrukan gick i backen visste jag på något sätt att den här kvällen inte skulle sluta i SM-fest. Optikerns uppspärrade ögon, svettiga lugg och frentetiska klickande på musen var redan det för mycket.
- Du måste höja, skrek jag.
- Men det funkar ju inte, vrålade Optikern tillbaka.
- Hööööj!
- Uppkopplingen är ju död!

Det var i det läget, då Optikern fick triss i ess på river och en bet riktad mot sig, som uppkopplingen dog och han sparkade ner julblomman från soffbordet. Att under tortyliknande former tvingas ögonvittna en stor pott gå förlorad på grund av internetuppkopplingen kan få vilken pokerspelare som helst att tappa fattningen. Optikern hämtade sig aldrig i SM Main Event på SvS efter det. Han hämtade istället tröst i korvmackor och den whiskeyflaska vi bara skulle få dricka som just tröstpris.


För egen del snurrade tankarna mest runt om hur sur frugan skulle bli för att blomstret vi fick av mormor åkte ner på golvet. Och hur hon skulle tackla förklaringen till att ingen av oss hade "hunnit" städa upp skiten från mattan.


När jag förutom dessa tankegångar tvingades brottas med ett uselt kortsnitt var jag rätt nöjd med att hålla mig kring startstack på 10k de första timmarna.


Efter en smutt av "tröstwhiskeyn" och lite glögg började det dock gå bättre. Först försökte någon bluffa bort synmaskinen dybban (en omöjlig uppgift) och sedan vann jag tre, fyra potter utan showdown. Plötsligt uppe på 20k efter drygt tre timmar. Då fick jag min första riktiga hand, 10 10. Efter en limp höjde jag till 1200 (blinds 150/300) och fick fyra syn! Jag hade redan gett upp potten och käkade älgkorv när jag såg floppen 4 10 Q.
- Gööötttt, skränade Optikern.
Och lade skadeglatt till.
- Jag vet att du kommer att bli utdragen i den här handen. Höhö.


Jag betade ut hårt och fick omslag all in strax bakom. Blixtsyn såklart. Uppe mot färgdrag. Färgen satt redan på turn. Tröstwhiskey med is tack!


SM på SvS blev således ingen större fest för Optikern och dybban. Det blev istället en rolig efterfest. Men ett grattis till alla som lyckades bättre. Typ dede09 och Norman. Bra jobbat.


Resultat november

November var en riktig bergochdalbana. Jag spelade inte så mycket som jag brukar på grund av semester och annat, så efter två veckor låg jag 4k back. Började bli lite orolig för en minusmånad, men så kom ju SM på Unibet och allt ordnade upp sig. Istället för minus blev det en av de bästa månaderna på länge. 60k plus. Rätt bra med tanke på vad jag får ut i lön för tillfället...

Åkte för övrigt precis ut i Heads Up SM på Svenska Spel. Kom 27:a och i pengarna. Borde dock verkligen ha gått vidare ett steg till. Mötte en motståndare som var riktigt medioker. Han vägde dock upp det med att träffa stenhårt varenda gång han synade en trebet från min sida. En egenskap så god som någon. Vem har sagt att inte Q7 kan vara monster?

När jag till slut missade ett färgdrag men istället plockade upp toppar på river åkte alla pengar in. Han synade snabbt med kåk. Doh!

Lika äckligt som levergryta

Det är tur att det bara är en månad kvar på Sverigerankingen nu för jag börjar bli hjärtligt trött på den. Det är ett smärre under att jag fortfarande leder för de senaste fyra, fem turrarna har jag gått äckligt dåligt. Ungefär lika äckligt som levergryta faktiskt. Och det är äckligt det.

Det har varit två par mot färgdrag allin på flopp, QQ mot 77 all in preflopp och set i tvåor mot set i treor. Nu ikväll synade jag en höjning med AQs. Flopp Q 8 5. Perfekt. Jag synar bara flopp för att vara på den säkra sidan, men när motståndaren checkar en ofarlig 5 på turn är det så klart omöjligt att inte skjuta en salva. Han hade KK. Ja, ni förstår var det slutade...

Min enda räddning är att de andra i toppen är lika dåliga.

Svenska Spels SM är jag också besviken på. Jämfört med Unibet är de rena lottoturrarna då blindsen stiger alldeles för snabbt. Anledningen till att jag är bitter kan ju bero på att jag åkte ut efter tre timmar (63 plats) på dåligt spel i fixed också...

Min pokerkompis Joppe från Eksjö ligger dock tvåa för tillfället. Heja heja!
...........................................................................................................

Och varifrån kom levergrytan in? Världens coolaste Samlare berättade i dag att han slängde ihop en levergryta till familjen i helgen. Det fick mig att tänka på en historia om hur jag fick rädda Optikern från avrättning för några år sedan. Eller rättare sagt tio.

Vi var uppe i Åre på skidsemester och fick bo gratis hos vår kompis Roy och hans föräldrar i deras stuga. Hans föräldrar vill man inte bråka med. De har så att säga pondus. Därför gick jag och Optikern som på krossat glas runt i stugan för att inte göra bort oss och bli hemkörda från semestern. Vi var med rätta nervösa då vi hade gömt en liter Jägermeister under sängen. Hade mamma Roy hittat den så hade det bara varit att packa trunken och ta tåget 14 timmar hem.

Hur som helst försökte vi fjäska bäst vi kunde för päronen med pondus. Det gick alldeles utmärkt. Tills mor Roy en kväll bjöd på levergryta. Lever är det enda jag inte kan äta. Det är så äckligt att jag får kväljningar. Med mor Roy rakt över bordet kunde jag dock inte säga nej till maten. Det vore ju en skymf mot hela familjen.

Det fick helt enkelt bära eller brista. Kom det upp igen så gjorde det. Jag gjorde mitt bästa för att trycka i mig alla bitar i levergrytan. Jag svalde dem hela för att så lite smak som möjligt skulle stanna i käften. Då såg jag till min stora skräck att Optikern petade undan sina leverbitar.

- Men va farao, snäste jag till honom samtidigt som jag drog armbågen i hans sida utan att väcka uppmärksamhet.
Den 17-åriga pojkspolingen förstod uppenbarligen inte förödelsen i sitt handlande. Han skulle skicka oss båda med nattåget.
- Du måste äta levern, kved jag mellan tänderna som en buktalare.
- Nej, för h-vete! svarade han till synes obekymrat.
- Vi kommer att få åka hem.
- Det skiter jag. Jag äter inte lever.

Det var en fråga om snabbt handlande. Man vet inte förrän i just det ögonblicket hur man kommer att reagera. Som i krig. Men jag gjorde bara det som min överlevnadsinstinkt sa till mig.
- Skyffla över levern till min tallrik när hon inte ser, väste jag.
- Ok, log Optikern.
Gud vet att jag hade kunnat möblera om det leendet med en välriktad knytnäve i plytet just då.

Sen fortsatte jag att äta. Och kvälja. Och svälja ner samma bit tre gånger. Och få kräk i munnen. Den gången kände jag mig som en hjälte. För vi fick stanna kvar i Åre och dricka upp Jägern.

Men levergryta är banne mig det vidrigaste som finns. Förlåt Samlarn, men så är det.


RSS 2.0