Stolt över Öis-böter

Det har varit en tuff säsong uppe på läktarna i Allsvenskan och många lag har blivit bötfällda på grund av sina fans. Nu är det Öis tur. 

Så vad har Öis-fansen gjort för att klubben ska behöva betala 10 000 i böter?
- Rusat in på planen? Nej.
- Klubbat ner något motståndarfan? Nej. 
- Tänt bengaler? Nej.
- Hyllat polismördaren Jackie Arklöv med en paroll under match? Nej. 
- Värnat om mänskliga rättigheter? Ja. 
 
I en match har Öis-fansen haft en paroll med texten "Frige Dawit Isaak". Den svenska journalisten har nu suttit fängslad i åtta år i Eritrea utan rättegång. Hans brott? Naada. Zip. Ingenting. 

Det är Fotbollförbundets disciplinnämnd som bötfällt Öis eftersom banderollens budskap bedömts som politiskt, vilket strider mot reglerna. Ja, vad ska man säga om det? Om medmänsklighet och mänskliga rättigheter är politiskt så visst. Skicka böter. Jag hoppas inte någon på läktaren tog illa vid sig av budskapet. Det ligger väl på samma nivå som att ha en antivåldskampanj eller skriva att alla är lika mycket värda.

Ibland undrar jag vart värden är på väg? Fotbollförbundet borde få leva på sin egen avföring ett tag. Ok, det var lite starkt, men det brinner ju i skallen när man hör om sånt här. Jag är i allafall stolt över att vara Öisare. 


Kommentarer
Postat av: Vigge

Riktigt bra skrivit, är självklart också Öisare då det är det enda rätta samt enda valet då farfar var kapten för dom, "freedom of choice".



Stolt Öisare det är man alltid men idag är man extra stolt. T.o.m stolt över expressen som gick in å betala böterna då jag anser att Svenska tidningar inte ofta håller klassen.



Streck läste din blogg härom söndagen .. Riktigt bra.



Peace



Hejjjaaa Öis!

2009-10-13 @ 10:59:16
Postat av: Optikern

Skamligt!

Hörde hur de intervjuade någon från fotbollsförbundet på nyhetsmorgon i morse som försvarade sitt agerande och programledarna såg minst sagt chockade ut när han själv stog bakom budskapet men man måste ju dra gränsen nånstans...

Herregud Dawit Isaaks lillebror är ju hängiven ÖIS:are!

2009-10-13 @ 14:50:33
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Wow. Vad hette din farfar Vigge? Härligt när riktiga Öisare hittar hit.



Precis, man måste dra gränsen någonstans. Men inte där. Varför förbjuda något som alla tycker är bra? Är det på gränsen till fascism, eller bara byråkrati när den är som sämst?

2009-10-13 @ 15:56:51
Postat av: Vigge

Tjo Tjo, Kurt Svanström hette farfar min. Väldigt längesen dock, tror han fick en tia eller tjuga per match, så vi lever fortfarande bra på hans framgång :).

2009-10-13 @ 19:50:08
Postat av: Beccy

trots att jag är uttalat elfsborgare så måste jag nu säga.. HEJA ÖIS!!!

2009-10-14 @ 14:39:44
Postat av: beccy

Det är dock väldigt underhållande när som här händer och ger fotbollsförbundets ordförande en möjlighet att inse och påpeka att han är typ lika stor som stadsministern..haha



http://www.dn.se/sport/fotboll/ois-vill-inte-ha-hjalp-med-dawit-boter-1.973201

2009-10-14 @ 14:46:09
Postat av: dybban

Hehe. Antar att han spelade ett par tusen matcher då gamle Kurt. =)



Bra Beccy. Jag gillar dig mer och mer.

2009-10-14 @ 22:48:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0