"Även du, min Brutus?"

Igår kväll spelades årets Risk-parti. Risksällskapet består av sex medlemmar och färger. Det är dybban (blå), Optikern (grön), Roy (gul), Koggen (röd), Klas (svart) och Tinten (rosa). Då det flesta är utflugna från hemstaden är det tradition att vi träffas runt jul för ett prestigefyllt parti. I år kunde hela sällskapet utom de svarta arméerna närvara.

Jag hade tänkt skriva en lång och utförlig sammanfattning om drabbning, men det tar emot. Årets parti går nämligen till historien som "det dolkstötande partiet". Då dybban är den mest fruktade fältherren hör det till vanligheten att alla hackar på honom. Men i år var det värre än vanligt. Efter nästan tre timmars spel är dybbans blå arméer tillbakapressade till Alaska och Sydafrika .Då bestämmer sig Roy (även känd som David Otterborg) att  helt omotiverat gå bersark mot Alaska. Det hela förvånar mig dock inte. Man kan inte förvänta sig något annat från den människan. Uttrycket "lita aldrig på David Otterborg" har ju inte kommit till av en slump.

Mina stackars Alaskabor slaktas och nu står hoppet till södra Afrika. Då kommer dolkstöten i ryggen.
- Jag tror jag får odds att utrota dig nu dybban, säger Optikern med ett kryptiskt leende .
Jag blir kall inombords och börjar tänka tillbaka på historien. Jag är Julius Caesar, kejsaren som skulle bygga upp en värld ingen annan innan sett. Kejsaren som har allt, men till sist blir för överlägsen för sitt eget bästa. En tidig morgon i senaten blir han överfallen av sina egna män och dödas av sammanlagt 23 dolkstötar. De sista orden som lämnar hans läppar är riktade mot en av hans barndomskamrater.
- Et tu, Brute? ("Även du, min Brutus?").

När så även Koggen öppet deklarerar att han kommer att fullfölja den etniska rensningen på de blå arméerna om Optikern misslyckas faller mitt mod till botten. Det är över. Jag lämnar slagfältet i avsky och förakt. Vinnare blev till sist Koggen. 

Mer tänker jag inte nämna. I ren princip. Nästa år tar Caesar sin hämnd.   


Kommentarer
Postat av: Optikern

Alea iacta est

2008-12-24 @ 12:01:47
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Minna

hahaha..

2008-12-26 @ 16:10:16
URL: http://unbellodia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0