Så piffar man upp en schlagerkväll

Ingen ska säga att jag inte tänker på de utsatta. Just nu tänker jag tid och tanke åt alla stackars män som tvingas sitta hemma imorgonkväll och kolla på Eurovision Song Contest. Det kallas myskväll och innebär att man tvingas offra värdefulla timmar med att lyssna på musik som man inte ens skulle tvinga på sin i-pod under ett kraftfullt punggrepp. I i-podarnas värld måste schlagermusik klassas som ett tortyrredskap. Som att dricka lava.

Men ibland måste kvinnorna få sitt också. I slutändan tjänar man säkert på det.

Hur som helst. För dem som ska sitta hemma imorgon, utan egentligt intresse för "underhållningen" kommer här några tips som kan pigga upp kvällen. Allt går att liva upp med lite betting, inte sant? Jag hittade ett par intressanta spel på 24h, som kan ge lite klirr i kassan utan allt för mycket svettningar.

Mina två favoriter i tävlingen är Irland och Danmark. Danmark har en klassisk feelgood-arenarocklåt som jag tror kan gå riktigt bra. Sångaren ser fräck ut, melodin sätter sig. Irland å sin sida bjuder på en helt galen popdänga med två tvillingbröder, som mer liknar sagofigurer i "Alice från underlandet" än musiker.  Framträdandet är helt omöjligt att slita sig ifrån. Det är energi rakt igenom. Mina tips grundar sig enbart på dessa två bidrag.

1. Danmark topp 10. Odds: 1.70
- Ett strålande odds. Om jag var en spelgalning hade jag tryckt in hela rullen, sålt bilen och satsat det med. Men nu är jag ju inte det, så jag tar det lite lugnare. Det här är dock rena bjudoddset enligt mig. Av 25 bidrag måste danskarna komma topp 10. Annars ska jag aldrig mer tippa på musik.

2. Danmark topp 4. Odds: 4.00
- Jag tror och hoppas att danskarna även klarar sig till en topp 4-placeringen. Motståndet är inte särskilt skrämmande.

3. Irland som vinnare. Odds: 6.00
- Det finns ingen låt som sticker ut mer än detta, minst sagt unika, bidrag. Jag tror det räcker till vinst.

4. Irland topp 4. Odds: 2.70
- Det lite fegare alternativet ger ändå ett skapligt odds...

5. Danmark som vinnare. Odds: 22
- Ja, oddssättarna tror inte på danskarna. Jag litar dock på mitt "tränade" öra och drar i väg en liten chanspeng på pölsegrabbarna.

Alla odds är tagna från 24h. De hade bland de bästa "totaloddsen" när när jag kikade runt. De som orkar sprida ut spelen kan kanske hitta något enstaka spel till bättre odds.

Så vad tror ni? Kan det vara något att liva upp lördagsmyset med?


Det danska bidraget från de inhemska tävlingarna. I Eurovision har de "hottat" upp framträdandet rejält.


De irländska duracellkaninerna...

Själv tänker jag inte följa spektaklet på tv, utan beger mig till pokerklubben i stan istället. Och tjejen följer med. Är rätt nöjd med det...

Kommentarer
Postat av: Andy

Gillar oxå danmarks låt.

Men oj vad jag hoppas du har fel om irland. Energi osv på scen gör inte en totalt värdelös låt bättre.

Nä det finns mycket bättre låtar ikväll. Tror dock att dina tips är bra och säkerligen kommer några(1 & 4) av dem sitta.

2011-05-14 @ 11:21:40
Postat av: Jimmy L

Nä den irländska låten var verkligen inget att ha! Billig öststats-produktion tycker jag det låter om den! Nu har jag dock inte hört några andra bidrag, utom det svenska, så det kan tänkas att alla låtar är precis lika kassa, och isåfall har de ju en chans på vinst ändå! ;)

2011-05-14 @ 13:00:19
URL: http://sv.pokerstrategy.com/uJ4107
Postat av: Roffe

Känns lika meningslöst att LÄSA om mello, som att se på skiten. Men i sann regnbågsanda kan även jag göra ett undantag. Inte SE skiten, men att läsa din blogg...

2011-05-14 @ 16:55:33
Postat av: dybban

Det finns tydligen en anledning till att jag lever på poker och inte schlager. Ynka ett rätt av tipsen. Men turren på klubben den vann jag. ;)

2011-05-15 @ 12:48:26
Postat av: Jimmy L

Snyggt, grattis till turresegern! Med tanke på tippningsresultatet så är det kanske skönt att det är ett år till nästa schlagerspektakel nu! :)

2011-05-15 @ 16:25:19
URL: http://sv.pokerstrategy.com/uJ4107
Postat av: beccy

anledningen till att ni gillar Danmarks låt är för att den egnetligen är svensk och gjordes av Andreas Johnsson för några år sedan. Heter typ Sing for me eller nåt.



Sen håller jag verkligen med om att Gedwards verkligen borde vunnit.

2011-05-17 @ 22:12:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0