Berga Open 2011

Ekot av "rock'n'roll" dånade aldrig i väggarna i Mikes lada i Kumla igår. Den galna, mister all in, värmlänning J-O saknades. Även de klassiska mordhoten från en hofdrickande lappjävel och badbeatshistorier från en glöggfrynt Andy fattades. Men i gengäld dök en massös upp på Berga Open 2011. Hon fick knåda hon.

Ju längre kvällen led och alkoholhalten ökade var det dessutom rätt kul att se alla tafatta raggningsförsök från några av de 55 medverkande pokerspelarna. När vi var 14 spelare kvar kom en ung förmåga rusande in till oss i "finalbordsrummet". Han var uppenbart uppspelt.
- Jag försökte ligga! Jag försökte ligga! Men hon sa att hon var 36! Jag är ju 27! Hon är 36!

Vi förstod aldrig riktigt vad han menade. Om det var en nackdel eller fördel att hon var 36? Inte hann vi fråga heller, för snart var han försvunnen igen för en ny massage för 100 kronor. Jag skulle tro att massösen var en av dem som gick mest plus igår.

Mattias, Optikern och jag gick alla hyfsat långt. Optikern åkte som nummer 14, jag som 12:a och Mattias blev sjua och var den enda i teamet som fick betalt.


Här är vi tre trötta fagbettare, dybban, Optikern och Mattias "Pokerstar", i slutet av turren. Lägg märke till alla bountys jag vunnit under turren. Den stora pokalen fick jag av JM.

När en ovanligt ful ruterfyra behagade visa sitt tryne på rivern innebar det att "Snygg-Stefan" satte sin låga färg och slog ut mig efter att jag synat hans all in med mellanpar och hålstegdrag på floppen. "Snygg-Stefan" fick även min bounty, en stor rosa Vegas-köpt godisklubba med graveringen "Vegasprincess". Jag hoppas han sitter och slickar på den till Sportspegeln ikväll.

För övrigt lyckades JM i sitt konstanta rus vinna ett superweekendpaket till Tallinn. Fem av de utslagna spelarna i turren fick spela en sit&go om priset. Jag tror inte JM kollade på korten ens, men han vann ändå. Det komiska i kråksången är att JM är portad från Estland efter en tidigare Tallinnresa då han i fyllan och villan råkade bombhota planet lite på skoj. Frågan är om vip-generalen Jadbäck kan få de Estländska myndigheterna att ändra uppfattning om vår lille skäggiga, speciella, vän?

Som alltid var det förbaskat skoj att spela i Mikes lada. Det är en fröjd att träffa alla glada, trevliga människor. Den här gången tyckte jag dessutom att motståndet var riktigt bra. Det var många duktiga spelare med. Träffade bland annat bloggaren Koivulainen för första gången. Han drack rödvin direkt ur flaskan och var inte alls så bitter som det hävdats.

Vem som vann vet jag inte, då vi drog hem vid tre på natten och elva spelare kvar. Men jag hoppas att Illvillja gick bra, då vi bytte tio procent i varandra på skoj. Hör av dig om du är skyldig mig några stålar!

Jag vill rikta ett speciellt tack till Mike för att återigen ha stått för ett storartat arrangemang. Samt till Valterego som förvaltade min hemlighet i sin jacka och aldrig skvallrade för big brother...

Edit: Läs mer om och se bilder från Berga Open på "Pokerstars" blogg här.

Kommentarer
Postat av: sandsäter

Fisk-Illvilja donkade väl ut sig som 10a eller så

2011-01-16 @ 15:57:18
Postat av: Koivulainen

Nej, jag tycker ryktet om min bitterhet är väldigt överdriven och obefogad. För att försöka mig på lite imageförändring så körde jag på rödvinspoetstuket och uppenbarligen gav det ju eko i världen... :) Var förbaskat trevligt att träffa dig "på riktigt", du levde väl upp till den bild jag hade och jag hoppas våra vägar korsas någon annan gång. WP!

2011-01-16 @ 22:28:32
URL: http://mannenmytenlegenden.blogspot.com
Postat av: J-O

Jag saknade möjligheten att vara med i mikes läckra lokal och tycker det var synd att missa team fagbet, hade varit kul som fan att ses, men det blir kanske snarare än vad vi tror, lev väl min vän

2011-01-17 @ 08:14:13
Postat av: Grubbla

Den unga förmågan var nog förmodligen jag. Hur f*n tänkte jag :S

2011-01-17 @ 11:01:23
Postat av: Roffe

Jaså? Min Herre har förmodligen talat med min gamla granne Illvilja...

Jag hade satsat 200 pengar på att Illis skulle vinna turneringen och ville bara peppa honom lite:

- Vinner du inte så dör du...



Han vann givetvis, men jag efterskänkte papperspengarna till den eminenta arrangören.



Alla blev nöjda, levande och glada...

2011-01-17 @ 15:04:18
Postat av: dybban

Grubbla: Ja, hur tänkte du? ;)



Koivu: Det var mycket trevligt att ses. Visst ska våra vägar korsas igen! Då ska jag också dricka rödvin på finländskt vis.



Roffe: Japp, det var Illvilja som beskrev hur du fick honom att vinna turren på ren och skär rädsla. ;)



J-O: Snart kommer vi till Värmland!

2011-01-19 @ 17:21:55
Postat av: Illvillja

Som sandis har påpekat åkte jag ett tag efter dig mot densamme "snygg-stefan" som inte kan torska en handjävel. Flippar in AK mot mina 77 :/

2011-01-20 @ 21:28:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0