Uno-proffset som blev pokerbloggare

Jag minns det som i går när jag såg yrkestiteln under namnet i tv-rutan. Pokerproffs. Det var första gången jag hörde talas om att man faktiskt kunde vara det, pokerproffs. Jag tyckte det lät minst sagt löjeväckande. I mitt huvud låg det på samma nivå som att vara Monopol-strateg eller Uno-proffs. Som om man kunde leva på att dra fram en kortlek och krossa i ”skitgubbe”.

 

Saken blev ju inte sämre av att det var Ken Lennaárd, killen som fick alla från Muhammad Ali till Hristo Stoichkov att framstå som ödmjuka, som var innehavare av ”yrket” i dokusåpan Riket. Vi turades om att göra narr av titeln.

- Pax för att vara proffs i att bygga lego!

- Näe, om man skulle satsa på ett yrke som Fia med knuff-expert ändå?

 

Inte trodde jag väl då att jag senare i livet skulle bli en av Sveriges största pokernördar, och faktiskt själv till stor del försörja mig på spelet. Och inte ens i min vildaste fantasi kunde jag för bara någon månad sedan tro att Ken skulle dra i gång och blogga. Just nu gör han det dessutom bäst i landet.

 

Här är min topp 3 pokerbloggare just nu:

 

1. Ken Lennaárd

Plus: Han är extremt bra på att uppdatera, ofta med flera inlägg om dagen. Dessutom har han ett skriftspråk som håller, om inte hög, så i alla fall tillräckligt bra klass för att det ska vara läsvärt. Hans fortsatta kaxiga attityd är bara positivt för läsarvärdet, då han sprutar ur sig åsikter. Bra eller dåliga spelar inte så stor roll. Det viktiga är att folk har en åsikt om det han skriver. Han tar dessutom nya grepp genom att titt som tätt lägga in lite personliga listor. Och listor som är så roligt.

Minus: Hans tvivelaktiga förflutna ligger honom i fatet. Bloggen känns ibland som en enda stor vedergällning för allt han fått utstå genom åren. Faktum kvarstår dock. Ken har inte gjort någonting för att bevisa att fuskanklagelsena mot honom inte stämmer.

 

2. Johan Kretz

Plus: Kretz har ett osvikligt språk och lyckas på ett naturligt sätt blanda inlägg om allt från practical jokes och seriestrippar till handanalyster och kritiskt granskande av pokervärlden. Även om han skriver om kåta ugglor så blir det ändå läsvärt på något sätt. Det gör att man alltid blir glad av ett nytt inlägg.

Minus: Uppdateringarna sker lite för sällan, ibland kan det ta veckor mellan varven. Stundtals tenderar Kretz dessutom att balansera farligt nära gränsen till besserwisser.

 

3. Mattias Andersson

Plus: Killen är komplett galen, vilket medför en fantasi utöver det vanliga. Det passar naturligtvis utmärkt i en blogg. Man vet aldrig vad han kommer att skriva om här näst och han driver friskt med de flesta i pokersverige, samt ett par optiker. Dessutom uppdaterar han i stort sett dagligen.

Minus: Ibland kan det bli lite rörigt då Mattias mer går på sin egen känsla än på vad ”Svenska skrivregler” säger. Sen är han tyvärr AIK:are också.


Bubblare: Lapproffe, Valterego.

 

De pokerbloggar som ligger närmast bakom är länkade på bloggen. Kom gärna med förslag och tips på bloggare som skulle kunna  borra sig in i toppen. Jag får aldrig nog av bra pokerbloggar.


Kommentarer
Postat av: Optikern

Haha vi som skulle gå på både Jezzball- och MsHjärter-gymnasiet :)

2010-03-09 @ 12:16:49
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Precis. Tänk vilka glada dagar vi hade kunnat leva om det funnit en marknad för M/S Hjärter. Då hade vi garanterat varit proffs.

2010-03-09 @ 12:19:13
Postat av: Andreas

Hej!

Tackar för en bra blogg vill bara tillägga två saker:

1. Jag har begärt visitkort av chefen som anger att jag är "Ansvarig för förvirrade uttalanden", skulle det kunna platsa i samlingen konstiga yrkestitlar?

2. Jag tycker kanske att Peter Eichhardts blogg kan få ett omnämnande som en av de bättre. Mycket läsvärd om än med väldigt oregelbunden uppdatering.

2010-03-10 @ 15:35:10
Postat av: dybban

Svar 1: Det platsar alldeles utmärkt. Frågan är vad det kommer få för effekt på personerna som ska mottaga visitkortet? =)Svar 2: Peter Eichardts blogg är absolut en av de bättre och mest läsvärda. Därför har jag också länkat till honom här i bloggen. Tyvärr uppdaterar han, precis som du skriver, alldeles för sällan för att han ska hamna bland de absolut främsta.

2010-03-10 @ 16:18:33
Postat av: Roffe

Du får 5 spänn av mig för den här bloggen, nästa gång vi ses.

Såja. Nu kan du titulera dig "Proffsbloggare"...

2010-03-10 @ 17:06:26
Postat av: Omalley

Tips för 2 April "Twin Poker" :

http://cosmopol-casino.org/goteborg-spel-poker-poker-party.htmVerkar som vi blir några par som ska spela.

Kanske något för dig och optikern att haka på?

2010-03-10 @ 17:10:53
Postat av: dybban

Roffe: Bara för att du inte ska bunta ihop mig har jag aldrig tagit emot en enda krona för något i den här bloggen. Så fresta mig för bövelen inte att börja nu. Du vet inte hur dålig jag är på att tacka nej till femkronor.Omalley: Jag och optikern spelade faktiskt en likadan turre för bara något halvår sedan. Det var jäkla kul. Hade jag fått spela med någon som hade haft en rimlig chans att vinna så hade jag redan anmält mig. Nu får jag väl nöja mig med optikern igen, men kanske dyker upp ändå. =)

2010-03-10 @ 18:18:27
Postat av: Optikern

Om jag inte missminner mig så kom jag längre än du i den turren Dybban... Åkte dock ut snöpligt när han floppa två par med sin 94 off han syna med preflopp.

Tog igen det på cashgamet efter dock.

2010-03-10 @ 18:23:09
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Roffe

OK.Ett annat tips då...Ge ut din bloggsamling på Vulkan.se. Kostar bara några hundra så har du skiten i pocket. Då kan du kalla dig författare.Det har gjorts av andra, liksom...

2010-03-11 @ 14:55:11
Postat av: dybban

Haha, vilka då? Pluras självbiografi är i för sig något i den svängen. Lite nytt material blandat med inlägg från "Svart blogg".Men det lär väl knappast finnas några pokerbloggare som gett ut sina alster i pocket? Lål liksom. =)

2010-03-11 @ 16:46:36
Postat av: Roffe

Tjaa...en gemensam bekant...Mer vågar jag inte säga, för då tar han timeout. Hi hi.

2010-03-11 @ 23:32:35
Postat av: dybban

Den ska jag recensera!

2010-03-12 @ 10:07:20
Postat av: PokerStar

Hoppas att du inte har tagit illa vid dig av mina inlägg. (´Dybbenstein, Dame Edna mm) Du får vara den objektiva bedömaren till att mitt bloggvärldskrig inte bryter mot några konventioner.

Alla förrstår kanske inte min mörka humor.

2010-03-13 @ 10:33:47
Postat av: Anonym

Haha. Absolut inte. Jag älskar dina inlägg.

2010-03-16 @ 17:19:39
Postat av: Indi

Tack för fin listplacering! Men "farligt nära"? Jag ÄR en besserwisser :-)

2010-03-18 @ 23:37:59
URL: http://indipoker.se
Postat av: dybban

Ok då. En skön besserwisser med självdistans. =)

2010-03-20 @ 09:50:22
Postat av: Åsa Lundstedt

Tycker mycket om det du skrivit! Kul att se en del prima saker och inte endast det generella sakerna som man kan se om varenda dag. ;)

2010-09-21 @ 19:15:51
URL: http://royalorchidholidays.se/hotell/krabi/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0