It ain't over til it's over

Många får panik när de börjar närma sig tio big blinds i turneringsspel. Så fort de får ett kort över tio i någorlunda sen position så "måste" de gå all in om ingen agerat före. Och om någon har höjt så foldas aldrig ett ess, och absolut inte 33. Ofta tjänar man på att vänta något varv till. I Partys Måndagsspeciel för 162 dollar hamnade jag dock i ett svårt läge i går.

Med de där magiska tio big blindsen fick jag AJs på big blind. Cuf off, en storstack raisade, och en annan shortstack ställde på knappen. Vad gör man då? Jag valde att också ställa. Varför då kan man tycka? Jag kan väl omöjligt leda här? Jo, kanske. Storstacken höjde nästan alltid om ingen agerat före honom, så han kunde ha vad som helst. Han kanske till och med hittar fold, vilket innebär gratismarker. Och den andra shortstacken tänker förhoppningsvis i samma banor som jag och kan mycket väl ha ställt med ett sämre ess eller något liknande en KQ. Eller med ett kort över tio.

Nu visade det sig att storstacken hade AA och lillstacken JJ. Inget vidare läge för mig alltså. Plockade dock upp färgdraget direkt på flopp, men det kom inte. Så frågan är ju om jag gjorde rätt?

Under kvällen i övrigt lyckades jag vinna en liten 300kr-turre på SvS för drygt 6k. De senaste två gångerna jag spelat den har jag kommit heads up och förlorat (en av gångerna mot min sympatiska bloggkollega rosjon) så det var på tiden.

Svenska Spel är min stora guldgris. Just nu plockar jag ut mängder av pengar på denna sida bara för att bränna dem på andra. Jag kanske borde hålla mig till det statliga alternativtet helt och hållet? Då slipper jag dessutom tänka på rakeback. Och kan med gott samvete säga att jag faktiskt betalar någon form av skatt på det jag gör...

Kommentarer
Postat av: dede09

Jag lirar endast på svs numera då jag tycker att värdet är mkt bättre där och att man spelar lite djupare (200bb).

Blir så jävla potcomittad annars...

2010-03-16 @ 13:02:27
Postat av: dybban

Värdet ÄR mycket bättre, särskilt på cashgame. I och med att raken bara är 2,5 procent gör det inte så mycket att man inte får någon rakeback heller.



2010-03-16 @ 14:20:28
Postat av: Pokerstar

Själv ligger jag 2-3 tusen minus på Svs. Har iofs inte spelar så mycket där, men ändå.....

2010-03-16 @ 14:49:55
Postat av: dybban

Då är det bara att grinda på så får du nog se att det vänder snart. Eller så tog SvS till sig av mitt förslag att rigga alla AIK-konton...

2010-03-16 @ 15:06:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0