”Kladdkakemissbrukarn” har blivit stor


Det gör ont när knoppar brister. Min 17-årige lillebror var som barn tämligen bortskämd. Då han är lite av ett sladdbarn i familjen och sågs som den lille och söte fick han nästan alltid som han ville, utan protester från morsan och farsan. Det fick till följd att han i stort sett levde på kladdkaka och jordgubbssaft, vilket i sin tur ledde till mängder av hål i tänderna samt ett par klämgoa kinder. Vi var till och med tvugna att mynta uttrycket ”kladkakemissbrukare” då han i snitt drog i sig en form per dag.

Det var då. Han äter fortfarande abnormt mycket choklad av alla de former, men nu har han vuxit upp till en liten man. En liten man som älskar poker nästan lika mycket som sin storebror. Eftersom han är minderårig så får han dock inte spela. Då dybban är en mycket älskvärd bror ordnande han dock så att lillebror fick tillgång till ett av hans pokerkonton. (Då kan lillen inte stoppa in några egna pengar) I julklapp satte jag in 500 kronor åt honom som han skulle få spela för. De tog slut på en vecka.

Om och om igen bad han på sina bara knän om en ny chans. Jag var hårdsint, men stoppade till sist in hundra kronor till så han skulle få grinda 20kr Sit & Gos. Under några kvällar visade jag honom sedan ”hemligheten” bakom turneringsspel. På 1,5 månad har han nu förvandlat de 100 riksdalerna till 25000 kronor. En avkastningen på 250 gånger pengarna med andra ord. En rätt imponerande prestation med tanke på de låga nivåer han spelar på.

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. För nu vägrar den lille slyngeln att sommarjobba. Vad har jag gjort? Själv lever jag rätt gott på pokern, men jobbar heltid och har en utbildning. Om jag, likt lillen hade funnit pokern i unga år är jag inte lika säker på om jag hade varit där jag är idag. Det är därför jag är lite orolig. Många unga idag märker att de kan tjäna mer pengar på att sitta hemma, dricka joltcola och grinda poker än att ha ett ”hederligt” arbete. Men vad händer om tio år och pokern skiter sig? Och de har lagt sig till med dyra vanor som de inte längre kan betala. Då står man där utan vare sig utbildning eller jobb och har kastat bort sin ungdom med att räkna pottodds och semibluffa.

Så nu lille lille bror får du börja förlora, för annars kan din framtid vara förstörd. Hyr film och ät kladdkaka på kvällarna istället. Som på den gamla goda tiden.


Från kladdkaka till poker. Från en synd till en annan.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Haha kladdkakemonstret har växt upp.

Jaja efter solsken kommer regn, så är det alltid! Hoppas han inser det.

Men just nu går det bra, såg att han fick en fjärdeplats igår och drog in värdet av en platt-tv. Lite bättre än min 194:e som bara gav frustration :)

2009-05-08 @ 11:55:14
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Han kom ju dessutom fyra i midnattsmötet och drog in några k till. Den borde han dock ha vunnit efter att ha varit stor chipleader när finalbordet startade. Lite otur där faktiskt.

2009-05-08 @ 12:03:05
Postat av: Johanna

Intressant! Har en liknande situation med en lillebror. De är allt bortskämda.

2009-05-15 @ 14:34:49
URL: http://www.casinosystem.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0