Den sista idioten är inte född

Jag har alltid haft svårt för att gå ut och äta lunch själv. Det ser ju så ensamt och övergivet ut. Men i dag hade jag ett jobb i Jönköping och orkade inte ringa efter någon lunchdate (frugan var upptagen med att ta med svärmor på Ikea). Eftersom det inte ser lika överblivet ut att sitta själv om man läser något så införskaffade jag det nya numret av Pokermagazine som sällskap.

Det är i mitt tycke den snyggaste och bästa svenska pokertidning just nu. Den största anledningen till att jag köper den är dock (samma anledning som så många andra har) pokerdagbogsgeniet "Dödarns" egna berättelser som löper som en slingerväxt genom tidningen. Han är verkligen genialt rolig och lagom ung-pokermiljonär-dryg för att det ska bli riktigt läsvärt.



Tro då jag blev besviken när han tagit in en gästskribent att skriva i hans ställe. Ett 22-årigt pokerproffs som skulle beskriva livet som snorvalp. Det kan ha varit den värsta skit jag läst i hela mitt liv. Hans alster får William Thorsons bloggar och självaste dyslektikern kung Carl Gustafs samlade toaverk att framstå som made by Strindberg himself. Eller vad sägs om detta stycke litteraturhistoria?

Förra veckan skicka ja 3 hot brev till nätverkets ledning hahaha. Men inte faan hjälpte det!! Hade jag bara träffat bättre kort hade jag nog kunnat spöa vem som hellst. Som sagt skulle jag inte bli utdragen hela tiden skulle ja äga online poker. Slog sönder dator musen. Gick röv hål idag...tur att bruden från igår är kvar så man kan trösta sig litee, hehehe...

Ja, med tanke på förra inlägget så blev jag helt kletig innanför tröjan på grund av den oerhört låga språkliga nivån (för att inte tala om innehållet). Hur många särstavningar har han lyckats få in bara på dessa meningar? Nej, jag blev nästan arg när jag läste skiten som hade kunnat vara skrivet av vilken 14-åring som helst. Ett tag trodde jag faktiskt att det var ett skämt. Gick röv hål i dag? Va, vad menar du? Att denna kille kan ha vunnit ett öre på poker är för mig en gåta.

Annars var lunchen (lax med potatiskaka) ypperlig. Det är ju faktiskt rätt skönt att äta ensam. Trots att den sista idioten gjorde mig sällskap.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Men ta en titt ut i pokervärlden, det är inga ljushuvuden precis. Hockeybögar, Partillejonny, exemplet ovan och andra socialt handikappade mongon. Du är ett undantag givetvis! Men allmänbildning och akademisk examen vinner inte på pokerbordet.



För övrigt tycker jag det är jäkligt skönt att sitta själv och käka lunch. På senare år har man ju mindre o mindre speciellt och roligt att säga. Ja du vet ju själv att då kan man lika gärna hålla käften!

2009-03-12 @ 08:28:33
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Optikern

...och bruden han pratar om har jag hört talas om. Hon heter Lena Handén och lämnar honom först när han tar fram yxan!

Vilken jädra mupp!

2009-03-12 @ 08:31:41
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Visst består merparten av pokerspelarna av helt vanliga människor, både allmänbildade och mindre sofistikerade. Men de människor som är absolut elit brukar ju ändå ha en hyfsat sammansatt hjärna.



Många har ju faktiskt hoppat av karriärer som börsmäklare, advokater och liknande för att i stället satsa på pokern.(De handlar i försig mer om det gamla gardet, men ändå) Jag har två nyköpta pokerböcker (både geniala) hemma som du ska få läsa så inser du snart hur komplext det är att under en lång tid vinna i poker.



Lena Handén heter hon ja. Tyckte väl jag kände igen henne =)

2009-03-12 @ 09:17:54
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Hanna

usch! jag får också rysningar! vilken respektabel tidning låter denna smörja tryckas??? detta skulle aldrig hända i elle, vouge eller cosmo...

2009-03-12 @ 09:37:42
Postat av: dybban

Precis min tanke också Hanna. Någon måste ju ändå ha kontrollerat texten innan? Och något sådant skulle aldrig hända i Vogue...

2009-03-12 @ 09:48:54
Postat av: Optikern

Nä de skulle aldrig ha med en oretuscherad bild...

2009-03-12 @ 10:57:33
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Optikern

Klart att du har rätt Dybban. Men som sagt exemplet ovan. Sen har vi ju Jonas Danielsson (Nebuchad) som är jädrigt duktig och vinner duktigt med pengar. Det är ju ingen Einstein precis. Snarare tvärtom! Han är ju faktiskt helt bäng i kolan och öppet osmart.

Detta grundar jag på det jag läser i hans blogg samt att hans uttalande som gjorde att hela pokervärlden trodde han va antisemit :)

2009-03-12 @ 11:07:36
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Som tur är finns det olika typer av smarthet. Nebuchad skulle jag nog vilja sätta under kategorin streetsmart. Om du till exempel läser hans analyser av highstakes pokerhänder märker du snart att han har en och annan häst i stallet ändå. Även om han till synes verkar något ogenomtänkt i en del övriga aspekter. =)



Sen är det helt klart så att den nya generationen pokerproffs (många fortfarande tonåringar) har en mycket lägre intellektuell nivå än föregångarna. I många fall är poker det ända de är riktigt bra på i livet. Men hade jag själv varit 19 år hade jag antagligen gjort samma sak som dem. Bara spelat poker. Men det kan ju bli tufft om några år när all fisk är uppfiskad...

2009-03-12 @ 11:24:32
Postat av: Optikern

Nebuchad är ju som sagt duktig på pokern och har full koll på läget där och därför vinner. Men allt som rör omvärlden utanför så är han som en trasig tuggummiautomat. Du stoppar i pengen men den bara trillar ut igen, om och om igen!

Men hade gärna bytt med honom, åtminstone hans bankkonto :)

2009-03-12 @ 12:18:14
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: Optikern

och du, inte det ÄNDA de är bra på i livet utan ENDA... Men i kommentarerna är det ok!

2009-03-12 @ 12:19:16
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

För tusan. Du verkar ha hittat min akilleshäl. Men som sagt, i kommentarerna är det tillåtet =)

2009-03-12 @ 14:05:38
Postat av: Optikern

Extremt dålig uppdatering på den här bloggen. Du kan väl skriva om din sjätteplats i Sverigerankingen?

2009-03-16 @ 12:14:47
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Jag skriver inte om sjätteplatser =)

2009-03-16 @ 17:25:33
URL: http://dybban.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0