Så ska fisk rensas

Spänningen låg tät i luften när Dylan och samlarn knackade på dörren till det dybbanska residenset. Optikern och dybban var redan på plats och skakade artigt hand med de nyanlända gästerna (fiskarna). Kvällens spel var gammal klassisk mörkpoker. Vi enades genast om att strunta i alla tönterier som knektöppning och liknande påhitt. Dags att växla in enkronorna och starta matchen.

Då dybban inte hade spelat mörkpoker på år och dar gällde det att snabbt bjuda gästerna på öl för att förbättra oddsen en aning. Samlarn verkade riktigt törstig och började direkt att förlora potter. Optikerna spelade som vanligt snortight innan han fått i sig sin rekomenderade mängd Whiskey. Självklart nån billig skit som han dessutom vill späda ut med is, och om det går förnedra drycken ytterligare genom att dränka den i cola. Själv förtär jag inte gärna Whiskey då det smakar gammal fiskargubbe, men om så ändå är fallet så har jag ju så pass mycket moral i kroppen att jag låter den få slinka ner utan otillbörliga tillsatser.

- Jag får väl dra till en bonnflush till då, muttrade samlarn efter att återigen kollat ner på korten och sett missnöjd ut.
Han var inte direkt svår att läsa den gode mannen. När han såg bitter ut och slängde två kort drog han nästan alltid till en så kallad bonnflush. (Tre kort i färg på handen, men behöver två till) Då gällde det att höja ordentligt och hoppas på det bästa.

Jag körde på min förutbestämda linje att bluffa så mycket jag kunde. Helst checkraisa och sitta nöjd. Det gjorde nästan alltid susen. Spelet flöt på och efterhand hamnade allt mer marker hos dybban. Samlarn tvingades köpa in sig igen då han blödde marker värre än en regelrätt halalslakt. Optikern blev allt lösare och Dylan minihöjde med medelhöga par. Allt var som förväntat med andra ord.

Till sist hade jag så mycket marker att jag valde att spela varenda hand. Ikväll kunde dybban helt enkelt inte förlora. Jag synade en höjning med riktig skit och valde att slänga alla fem korten. Dömma av min förvåning smyger jag upp 7 8 9 10 J. En stege rakt av. Optikern som bytt två kort sätter jag på en trolig triss. Så jag betar ut och optikern reraisar. Jag synar bara och slänger upp min stege. Då bryter helvetet lös.
- Men va faaan! Vad sysslar du med??, brölar optikern med lipet i halsen efter att ha förlorart större delen av sin stack.
- Vadå? Jag kan väl inte hjälpa att jag fick stege?
- Nej, men du hade ju inte att göra i potten från början!! Slänga fem kort. Det är ju så förbannat tråkigt!
Hade vi inte haft besök av den lite äldre samlaren så är jag övertygad om att optikern hade slagit näven genom väggen eller sprungit ut på gatan och kastat sten. Nu nöjde han sig med att fortsätta klaga som en liten flicka som tappat sitt lördagsgodis.

Två händer senare gör jag samma sak igen. Synar en höjning och slänger fem kort. Jag tänker inte missa en hand mot de här superfiskarna, det är ett som är säkert. Återigen smyger jag upp korten. 9 10 J Q K. Stege igen. Denna gång är det Dylan som betar ut, och jag höjer pott. Blixtsyn från Dylan som visar upp en triss. Dylan blev inte riktigt lika uppjagad som optikern, men här någonstans började det spåra ur och vi avslutade snart spelet. Resultatet blev att dybban fyrdubblat sin stack och att resten av gänget gick ordenligt back. Så ska fisk rensas!

Kommentarer
Postat av: Optikern

Det enda jag bemödar att kommentera är den rena och skära lögnen att jag skulle dricka whiskey med is eller utspätt med vatten.

Mig veterligen drack ingen whiskey under pokerpartiet.

Däremot plockade din egen far fram fina rariteter senare under kvällen. Då minns jag mig själv även påpeka att jag hellre dricker whiskey utan is eller vatten även hur rökig den än är.

Du drack väl päronkonjak som är ett vedertaget kärringdricka?

2009-06-15 @ 20:10:34
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Så jag köpte inte med en flaska "fulwhiskey" från Tallinn bara för att du vill kunna blanda ut den med cola då? Men visst, jag var kanske överdrivet elak. Du är egentligen den enda av mina vänner som kan klassas som finsmakare. Exklusive Fernet. =)



Päronkonjak drack jag i brist på annat.

2009-06-15 @ 20:25:51
Postat av: dybban

Får ursäkta angående whiskeydrickat, blandade ihop med pokern kvällen innan. Då drack du i allafall fiskargubbedrickat.

2009-06-15 @ 20:35:43
Postat av: Optikern

det däremot stämmer precis.

2009-06-16 @ 08:12:59
URL: http://optikern.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0