Konsten att hålla käften

Vi älskar att hitta fel. Vi älskar att påtala andras brister. Vid pokerborden är det bara sinnessvaga och barnrumpor som påpekar när någon spelar fel. De som är smarta håller käften. Låter fisken hållas. Även när man själv råkar bli uttdragen av den spelteoretiska idiotin så finns det bara en sak att göra. Le som en clown, höj näven i en skål och säg grattis och bra spelat. Det sistnämnade utan att verka ironisk, vilket är en konst i sig.  
 
Jag önskar att fler bara höll käften i verkliga livet också. Har man inget vettigt att säga kan det ju räcka med att tänka. Och försöka se söt ut. 
 
När vi var i tonåren var det vårt ledord när det skulle raggas tjejer. Håll bara käften, så gör du sällan bort dig. Hade vi bara varit snyggare så hade det funkat perfekt...
 
Men på facebook och twitter ska varje stolle ha en åsikt. Det spelar ingen roll om de har någon koll i sakfrågan. Det ska tyckas något ändå. Om allt. Men framför allt ska det letas fel. Hos andra. Det är det bästa som finns. 
 
Finns det någon där ute som man kan hata lite så kanske man hatar sig själv lite mindre? 
 
Senast i raden att hatas offentligt är Timbuktu. Efter sitt tal under prideveckan där han gick ut och anklagade svenska företag för att smita skatten så skulle givetvis någon högerbloggare kontrollera om Jason verkligen betalar sin skatt själv. 
 
Bloggaren Uvell kom fram till att Timbuktu undvek att betala "tillräckligt" med skatt för att få yppa de åsikter han yppat om de svenska företagen. 
 
Timbuktu använde sig av vanlig svensk skatteplanering som rekommenderas av varenda självutnämnd revisor i hela landet. Medan han själv kritiserade storföretag som flyttar utomlands och inte betalar skatt i landet alls. För mig olika saker. 
 
Tjuren från Lund, den stora liberalen Jens Jadbäck, tyckte givetvis att Timbuktu var en hycklare. Tillsammans med dubbelmoral är det hans favoritord, för övrigt. Högermänniskor har slagit kulletbytta på sig själva för att få skrika ut sina förbannelser över artisten. 
 
Men kom igen. Gå till dig själv först. Det får finnas någon reson i all hets. Hur mycket skulle Timbuktu ha tagit ut i lön för att inte kallas hycklare? Allt han drar in i bolaget? Hälften? Det går att hitta hyckleri överallt och hos alla. Om man vill. 
 
Äh. Det är en lång diskussion det här. Och man kan vända och vrida på en del grejer. Kanske kan man få det till att Timbuktu borde ta ut mer lön och få högre skatt för att få kalla sig socialist. Kanske borde han avstå helt från alla fördelar man med statens godkännande kan använda sig av som företagare. Kanske borde han inte syssla med en skatteplanering som är lika simpel som att använda sig av ROT-avdraget för att få tycka att storföretag borde stanna kvar och skatta i Sverige. 
 
Kanske borde han bara för evigt hålla käften. Han är trots allt tillräckligt snygg för att det skulle kunna funka perfekt...

Kommentarer
Postat av: BlackSmp

På SvS är det populärt att skälla på fisken:)

Bra skrivet - speciellt delarna som inte handlade om poker!

2015-08-02 @ 10:43:42
Postat av: Staffan

Ja. Vackert som en sommardag. Kul när du ryter till och säger ifrån. Man kan hitta fel överallt, bara man letar. Blogga mer om poker o om ditt liv. Du vekar leva och njuta livet. Coolt om din bootcamp. Önskar att jag hade ditt liv. Nästa vecka börjar kneget igen. Hade behövt dina millar:))))

2015-08-02 @ 13:32:32
Postat av: Anonym

Härligt att du vågar blogga om lite annat än poker. Gillar att Erik på poker.se skriver om andra delar av sitt liv. Modigt av honom (och av dig) att våga vika ut sig och blotta sig. (Särskilt i denna värld där man precis som du säger; letar efter fel.
Snyggt spelat, WP

2015-08-03 @ 16:11:02
Postat av: dybban

BlackSmP: ja, jädrar vad skäll man fått i klienten under åren ;)

Staffan: Sök till campen vettja!

Anonym: Tack och bock. Kul att du läser.

2015-08-06 @ 14:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0