Livet - en recap

Detta har hänt...
 
...jag har funderat mycket på EU-valet då det är svårt att låta bli på grund av alla valaffischer i stan. Svårast har jag, just nu, för Adaktusson som slår sig för bröstet med sin slogan "skicka en granskande journalist till Bryssel." Det är väl bara det att Adaktusson inte grävt fram ett journalistiskt scoop under hela sin karriär. Vad/vem jag ska rösta på? Ingen aning. Jag röstade nej till EU, men ska väl ändå försöka dra mitt strå till stacken som den plikttrogna pokerspelare jag är...
 
...jag har sett att Koivu säljer procent i sitt eventuella deltagande i PPC. Med en markup "på 1,2-ish". Det här med markup har intresserat mig mycket de senaste åren. Jag har sett hisnande förslag på markup. Bland annat en tjomme som ville sälja procent i WSOP Main Event till en markup på 2.0, vilket inte är något annat än ocker. 
 
Jag undrar hur många hobbyspelare i världen som i större live-turneringar verkligen är värda en markup på 1,2-1,25 eller proffs som i vissa fall vill åt hela 1,5-1,6? Någon som har en tanke? Rent affärsmässigt måste det vara en halvkall investering rätt ofta, tänker jag. Rent emotionellt är det givetvis ett REA-pris när det gäller just Koivu. Så där tar jag 5% direkt! 
 
...jag har försökt mig på en ordentlig satsning på LCHF och motion. I fem dagar tog jag en lång promenad på förmiddagen och ett gympass med cykling på eftermiddagen. Blandat med nyttig mat. Under dessa fem dagar gick jag ner 2-3 hg om dagen. Detta vet jag då jag antagligen vägde mig fler gånger under dessa fem dagar än jag gjort totalt i hela mitt liv. Det var väldigt peppande att se resultaten. Men i takt med att jag tappade hekto, tappade jag också livsgnistan. Så nu har jag en liten paus från vågen...och promenaderna... 
 
Tacka vet jag Ylitalos bejublade bantningsmetod. Han berättade att han slutade dricka öl i en månad och gick ner 5 kilo på det. Han borde skriva en bok om det där. Och den naturliga frågan är så klart - hur mycket öl dricker han en "vanlig" månad?  
 
En månad om året kanske man kan offra. Annars försår jag inte grejen med att vara smal om det sker på bekostnad av att inte få äta sina favoriträtter eller dricka öl? Som min gode vän Optikern sa idag på lunchen: "Nä, då är jag hellre tjock!"
 
...jag har som vanligt skrivit ett gäng pokerkrönikor. Om fem sekunders dödsångest. Och att kärleken vid pokerborden kanske måste dö? 
 
...jag har spelat in och redigerat ännu ett avsnitt Dybban flyttar in. Har träffat en person som jag anser vara en av de skönaste jag mött vid ett pokerbord. Och i livet. När vi skulle spela in visade det sig också att han nästan bor granne med min syster. Bara det. Programmet släpps om någon vecka! 
 
...i övrigt har jag också spelat en hel del kort. Så klart. De turneringar som ligger närmast är SM på CC i början av juni där jag söker revansch från förra året då jag tog mig till dag 3, men blev bittert utsugen av en femoutare och sedan uppäten av Ramzi innan finalbordet. Veckan efter det bär det av till Vegas för WSOP och delaktighet i produktionen av ett lite annorlunda format av poker-tv mot tidigare år. Det ser jag verkligen fram emot! 
 
...och nu sitter jag här och kollar på en liten resväska. Den ska packas. För imorgon åker jag iväg med vinnarna av Dybbans Champion till Lissabon för att titta på CL-finalen. Det blir givetvis den största fotbollsmatch jag har sett live, efter Allsvenska Degerfors-Öis på Stora Valla 1995. 
 
Jag kan ibland ha svårt att verkligen leva mig in i en fotbollsmatch (om inte Öis eller Sverige springer på det gröna) utan att ha spelat pengar på den. Den här gången ska jag inte lira en krona och bara njuta av upplevelsen. Att det är Madrid-derby gör ju inte saken sämre för stämningen. Jag ska bita tag i matchen som en grävling och inte släppa förrän det krasar. 
 
Om någon har tips på saker att se och göra i Lissabon så tar jag mer än gärna emot dem! Jag har faktiskt varit där en gång tidigare för att spela EMOP i Estoril, men det blev mer eller mindre noll turistande då på grund av pokerns otroliga dragningskraft.
 
Nu ska jag drömma om Adaktussons frisyr. Den gillar jag bättre än hans kampanj...
 

Kommentarer
Postat av: Björn N

Bittra måste antingen vara fullständigt utan självinsikt eller fullständigt oinsatt i poker när han tror att han är värd 1,2. Jag har svårt att tro att du ens har ett sådant värde. Men vi pokerspelare har väl en övertro om våra förmågor. Killen som förmodligen har torskat rakt ut i hela sitt liv vinner två turrar och tror att han är Ivey:)
Skall du lira PAF eller förbjuder ditt kontrakt det.

2014-05-23 @ 08:55:07
Postat av: dybban

Nä, jag skulle ha svårt att motivera 1,2 på mig själv. Och om jag verkligen trodde att jag hade ett så stort övertag så hade jag inte sålt bort några procent. ;)

Blir inget PAF då SM på CC går samma dagar! Men du väljer Åland?

2014-05-25 @ 13:53:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0