Twitter-bråk med Hatten!

Jag bråkar aldrig med folk. Men jag tycker det kan vara lite kul att retas, det gör jag. Som med farsgubben för att han fortfarande i vuxen ålder inte kan äta ägg, eller filmjölk. För då "vänder det sig i magen, det måste vara allergi". Eller att han inte kan ta tag i den där träningen på grund av "ett knä som krånglar". Jädrar vad det där knät har krånglat...
 
Det är roligt att reta farsgubben för han blir lite sur på riktigt. Sitter och muttrar något ohörbart vid middagsbordet när resten av familjen småfnissar. Ok, nu låter det som vuxenmobbing. Men han retas allt tillbaka. Brukar antyda att vi snart har samma frisyr (han är helrakad) och annat elakt. 
 
Vad vore livet om man inte fick kivas och kärleksfullt gnabbas lite? Min bästa kompis Optikern vet. Han är den största retsticka jag träffat i hela mitt liv. Så har han ju fått en del stryk i sina dagar också när han skojat om fel truckerkeps som satt på fel kille var omodern...
 
I dagarna kanske jag råkade skoja med "fel truckerkeps" på twitter. Hatten Helander. 
 
Det började med att han skrev att han slutat med poker för att han inte vinner längre. Och fortsatte skriva att han inte orkar spela poker nykter. Det tyckte jag var lite roligt och skrev en skämtsam tweet till honom att "jag har ett tips som kan göra dig till vinnande i poker igen". (Syftade på att han skulle sluta spela onykter) 
 
Då gick han i gång lite och skrev: "Jag får Adrian Bussman DYRT som rådgivare om jag skulle vilja återuppta pokern,vad tror du är bäst?"
 
Nu var ju inte tanken att mästra honom och hävda att jag kunde ge honom massa råd, utan bara påpeka sambandet med alkoholen och att han inte tycks vinna så mycket längre. Men nu var jag givetvis tvungen att svara: "en dyr Adrian Bussman är bättre än en billig dybban. Du skulle dock spara tid på mig för jag har ju typ bara ett råd. :)" Nu lade jag till en smiley för att öka förståelsen om att vi håller en skämtsam nivå. (Man ska tydligen göra så enligt nätspråkspraxis.) Sen ville jag givetvis fråga Bussman vad han skulle ta för att göra Hatten till en vinnande pokerspelare? Och hur lång tid skulle det ta? 
 
Blodet började nu rusa en aning på Hatten för han tyckte att det började bli dags för att utmana mig på duell, kasta handskarna! På något sätt fick han för sig att en highstakes-HU mellan oss skulle bringa ett medialt intresse som inte skådats sen Pokermiljonen. Han skrev: "Spela 100-200 med 50k på varje bord. Nätsänding och kommer ge mycket media.Vinst till Läkare utan gränser."
 
Jag var givetvis inte sen att haka på då jag tycker mig se ett hyfsat värde i att möta Hatten Heads up...
 
För att göra en lång historia kort kommer nu legenden Bengt Sonnert och eldar på diskussionen med glada tillrop, hävdar att han redan köpt chips och dipp och att nu får vi banne mig spela. Av någon anledning börjar dock Hatten tro att jag ska banga ur på grund av det höga inköpet och skriver att SvS kan gå in och sponsra mig. 
 
Jag gör då det stora misstaget att blanda in ironi i text. "Jag skulle bli förvånad om inte Svenska Spel såg värdet i att sponsra #hattenvsdybban. Vilket marknadsvärde!" 
 
Eftersom jag vet att Hatten är totalt oförmögen att förstå text så lägger jag dock till denna tweet direkt efter så att det inte ska bli något missförstånd: "Och speciell förklaring till Hatten ang. förra tweetet. Så vi undviker onödiga missförstånd."
 
Men Hatten läser bara den första tweeten och svarar på den då han tror att jag menar allvar. Han inser dock sitt misstag och går nu till hårt angrepp mot hela begreppet ironi i text: "Endast journalister som aldrig blir lästa,vägrar inse att Ironi i skrift är fullständigt iskallt!Kallas också harvärja."
 
Till Hattens försvar ska nu erkännas att det är fredagskväll och då dricker Hatten minst två pavor rött. Vilket kan påverka humöret en aning. 
 
Från att diskussionen har hållits på en hyfsad nivå börjar Hatten gå fullkomligt bananas över twittertangenterna. Något brister inom honom och får det att rinna över totalt. Som en vattenläcka, ett blödande raseri. Här kommer ett litet axplock av hans avhyvlingar och attacker mot mig. 
 
"Erkänn att du tog dig vatten över huvudet!Skriva så uselt att det kan missförstås är en journalistisk blunder.charlatan"
 
"Du är ökänd Dybban för att aldrig stå för dina handlingar.Pokerspel på svartklubbar och försvara Svenska Spel är iskallt!"
 
"Eller hur Dybban din skenheliga murvel.Du kanske ska växa upp och stå för det du gör och vara rakryggad.Ironisera mindre?"
 
"Dybban är en klassisk misslyckad murvel som inte får jobb utanför spelbranschen.Står inte för något någonsin"
 
"trivs inte med människor som säljer sin själ och rykte och inte har ryggrad för sina påhopp utan kallar det ironi när bågen spänns"
 
Den som vill läsa hela den uttrycksfulla diskussionen kan ju gå in här och trycka sig fram. 
 
Ok, det var fredagkväll. Jag satt och grindade. Jag måste säga att Hatten har förmågan att göra en fredagskväll intressant. Det ska man ge honom. 
 
Men jag undrar. Den här snubben, vem är det? Det verkar som att han känner mig? Han har tydligen livnärt sig på spel i hela sitt liv. Det verkar som att det livet har gått hårt åt Hatten. 
 
Han får gärna kalla mig vad han vill. Elaka ord från personer man inte känner är oftast bara uppfriskande. Men jag trodde inte Hatten, som ofta talar om etik och moral, skulle försöka få mig att framstå på ett visst sätt genom lögner. Jag har nämligen inte besökt en "svartklubb" på många år. Och när jag frågade honom om han hade träffat mig på någon, så gled han undan, precis som han brukar göra den goda Hatten när han inte har på fötterna. 
 
Men hey! Det var fredagkväll och jag ska väl inte försöka framstå som guds bästa barn då jag säkerligen eldade på den gamle mannen något mer än nödvändigt. Jag ber om ursäkt för det, men ibland går det ju bara inte att låta bli. 
 
Han är trots allt underhållande. Att följa hans twitterkonto är ju som att ha en liten cirkus boende i mobilen. Med clowner, dvärgar, svärdslukare och allt! 
 
Och jag som bara vill ge Hatten ett litet pokerråd om att sluta dricka vid pokerborden. Kanske borde ge honom rådet att köra något slags alko-lås på twitter också...
 
Sen har jag fortfarande inte fått svar på frågan vad Adrian Bussman skulle ta för att göra Hatten vinnande i poker? 
 
Jag undrar när vi ska köra heads-upen? 

Kommentarer
Postat av: Hogge

Hahaha
Herrejösses vilken meltdown!

Ser fram mot heads-upen.

2013-01-26 @ 14:33:15
Postat av: dybban

Ja, vi har stora förhoppningar på den där heads-upen. Vilka kanaler tror du kan vara intresserade? Svt kanske kan tänka sig att ställa in Vinterstudion för "hatten vs dybban" nästa helg?

2013-01-26 @ 14:51:19
Postat av: Roffe

Oh no...Du har retat upp "The ringbearer". Kungen av Hobbiton. Du kommer att torska, på något sätt...

2013-01-26 @ 19:26:10
Postat av: Roffe

Minns att Hatten nästan stängde en innekrog i Sthlm, för att han inte var nöjd med städningen av toaletterna...

2013-01-26 @ 19:28:30
Postat av: dybban

Roffe: Nä, jag vet. Hur tänkte jag? Är väl bara en tidsfråga innan mäktiga Hatten får min toalett avstängd också. Var ska jag skita då?

2013-01-26 @ 19:56:56
Postat av: Roffe

Ptjaa...av din rondör att döma så har du slutat att skita, men rent spontant kan jag rekommendera ett kontor i "Brewhouse", när de där handpicklade räkorna från CC kräver utgång...Kontoristen trollar nog bort avföringen utan att säga halvsju, men oddsen är nog bara 50/50...

2013-01-26 @ 20:51:14
Postat av: o

Han gick ut i bloggen för en ve ka sen med att man borde lyncha en person på grund av ngr tarvliga kommentarer med dold mickrofon. Det värsta är att han inte raderade inlägget när han nyktrat till...
Har också noterat att han inte tror på månlandningarna och är 9/11 haverist. Dessutom skeptisk mot missing people organisationen. Jag instämmer i att han är en stor pajas

2013-01-26 @ 20:53:11
Postat av: Pokerstar

Önskade att något blev arg på mig på riktigt, på bloggen eller dyl. Minns när jag och Lappen krigade - förlänge sedan - verbalt - efter att jag hade lagt mina ord i hans mun. Är avis på dig Dybban...

2013-01-26 @ 21:32:36
Postat av: byling

dybban,apropå lögner och ilskan dom utlöser.
Då kanske du kan förstå mitt ibland "mustiga" språk gentemot din trevliga Superbloggskollega ,Herr Dan Glimne?
Alla tycker han är trevlig och sympatisk,likaförbannat är han en falsk klippoklistrare och lögnare.

Det är så otroligt mycket andra inte vet,då det aldrig tillåts komma fram,dock är lögnen som ej går att motbevisa något överjävligt,förstå min ilska! Jag förstår din ;-)
Jag tar f.ö aldrig någon diskussion med nån som är packad längre,whats the point??



Lördag,valhalla,kommer du? MOT CL MED STORMSTEG !!!

2013-01-26 @ 22:17:05
Postat av: Roffe

Byling, din gamla proletär...Jag tycker inte att Dybban ska behöva uttala sig angående Glimne.
Jag minns dock en tid när Geigert klippte och klistrade värre än Glimne någonsin gjort. På Prosharks. Då köpte du själv skiten...

2013-01-26 @ 22:36:46
Postat av: byling

Lappen,din gamle finnjävel,han behöver inte uttala sej om Glimne,det räcker om han förstår ilskan.
Den kan ju tyckas konstig,vill inte dybban ska tycka jag är konstig....

Jag köpte en del på PS,en del inte,framförallt,det jag INTE kunde bevisa var svårt att bevisa.....

Det med Glimne kan jag däremot bevisa.
Btw,kanske kommer upp till fjollträsk nästa vecka,är min Herre disponibel nästa helg?

2013-01-26 @ 23:16:36
Postat av: Roffe

Självklart är jag det. Du har numret/numrena. Hör av dig så plockar jag upp dig där du befinner dig.
På riktigt.

2013-01-27 @ 00:27:16
Postat av: erichugo

Fan vad härligt med här typen av tuppfäktning inom pokern. Till och med jag är beredd att klicka upp klienten igen för att se the big heads-up..

2013-01-28 @ 19:58:59
Postat av: Martin

Den senaste tidens skärmytslingar i pokerdammen får mig osökt att tänka på kvinnlig konståkning: Tonya Harding och Nancy Kerrigan, det kan man kalla heads up...

2013-01-28 @ 21:13:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0