Grisar vidare

Jag grisar vidare som live-spelare på CC. Det har blivit tre turneringar på tre dagar. Resulatet 4:a, 3:a, 4:a får anses som godkänd, men ack så grå.

I gårdagens deepstack med ett förstapris på 43k låg jag tvåa med fyra spelare kvar. Får mitt första höga par för kvällen, KK. Macho-Stefan sitter på big blind och är chipleader. Han brukar försvara sin big blind som sitt eget Jerusalem och synar för farao med vilka två kort som helst. Därför höjer jag lite mer än vanligt. Slår upp till 30k, i stället för standard på 24k med blinds 6/12k.

- Nä, jag tänker bara titta på ett kort, säger Macho-Stefan.

Han tittar på ett kort och deklarerar en självsäker syn. Jag kan inte annat än att gilla läget. I min värld borde han ha glott ner på en 10-Q. Hade han sett ett ess eller en kung borde han automastiskt ha kikat även på nästa kort för att inte slösa bort en bra hand att trebeta med. Och med ett sämre kort än tio borde han inte heller ha nöjt sig med att kolla på endast ett kort.

Flopp 2 4 4 med två hjärter. Stefan tittar även på sitt andra kort och betar ut 25k ur pos. Ok? Jag gillar läget. Har jag flyt har han lyckats få ett överpar. Jag slår om till svaga 60k, med typ 180k bakom. På detta vis kommer han med all säkerhet ställa med alla överpar och kanske även försöka bluffa mig med gud vet vad. Han hinner inte ens ta en klunk öl innan han går all in. Jag synar blixt.

- Det här kortet kollade jag inte på, säger Stefan och slänger upp en fyra tillsammans med en tia.

Ouch. Och så gick man miste om en saftig månadslön ännu en gång. Knappt 10k i tröstpris. Jag har börjat fundera på om min dybbantur börjat svika mig. Om det i själva verket är så att jag i stället har mer otur än andra? Så är självklart inte fallet, även om jag gärna skulle vilja förklara naturens gång just så. Skrev en krönika om otur och dålig självinsikt här. Kan vara nyttig läsning för en del...

......................................................................................................

Kan för övrigt meddela att jag fick in många bra förslag på var vi ska skicka Mats Iremark om han inte vinner årets ranking. Är överväldigad av er fantasi. Även om jag skulle vilja dela ut flera förstapris så blir det då en tråkig tävling. Därför väljer jag rakryggat ut "Ludde" som segrare. Hans motivering var matig och stämmer bra in i den humorkanal vi uppskattar på bygget. Här är den:

Ja du det var lite av en "tricky question" då det egentligen inte går... men ok jag ska ge dig anledningarna och svaren här nedan.
1. Mats borde vinna rankingen med den turen han har! Han har ännu inte missat ett finalbord som han vill spela. Givetvis åkt ut ett par ggr men det beror ju på bra cashgame-action...!!!
2. Om han mot förmodan inte vinner så har han tappat sitt flyt (läs utdragningskapacitet) och då behöver han flytta till ett lätt land = Lettland. Därifrån har han också nära till (T)allin då det finns många kasinon.
3. Och med tanke på hans utseende (läs smal/mager) och klädstil (läs obefintlig) så kommer han ju smälta in bra i östländerna. Lägg därtill att han vunnit (läs turat) massa pengar och fått en vacker fru (läs gold digger) så smälter ju även hon in då alla tjejer är vackra därborta!
4. Det som dock är det bästa med Lettland är att han snart är åter i stan. Detta då frugan är på honom hela tiden så han inte kan fokusera på pokern. Varför? Jo, för att t.o.m. Mats blir ett sexobjekt i jämförelse med de Lettiska männen.
5. Så var snäll mot alla genom att skicka honom till Lettland. Mats blir lycklig för ett tag då han får både mer sex och känner sig vacker när han handlar mat. Hans fru blir lycklig och kär. Och som sagt han är snart åter på CC och säger att man ska vara glad när man fått in det med bäst hand...
Lettland!


Grattis Ludde till en god räkmacka på CC! Lämna din mail i kommentatorsfältet, eller knacka mig på ryggen om du ser mig.

Kommentarer
Postat av: Andreas Bergman

Grattis Ludde!



Helt klart den bästa och roligaste motiveringen. :-)

2012-03-16 @ 22:02:32
Postat av: Optikern

Uppdateras lite dåligt här va?

Du bestämmer ställe ikväll så kommer jag och Hanna efter jobbet.

2012-03-23 @ 08:07:31
Postat av: annelie

Han har ju så mycket att göra om dagarna så han hinner nog inte. ;)



Vi ses på Linnéterassen 18:15! Götte!!

2012-03-23 @ 15:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0