Moralpanik

Kan man dansa på ett disco och vara nykterist? Absolut. Även om jag själv aldrig dansar nykter, så är det fullt möjligt.

Kan man semestra på Kuba utan att sympatisera med kommunismen? Mer än självklart. Inte ens om man finner sig gilla folket, stämningen eller de låga priserna på rom behöver man i samma andetag försvara kommunismen. Inte en chans.

Är man automatiskt drogliberal för att man besöker Amsterdam? Nej. Bara för att det finns caféer som serverar knark betyder inte det att man röker på själv. Eller tycker det är ok att dessa caféer finns.

Sen nyheten om att SM ska spelas i Riga har moralpaniken spridit sig bland vissa pokerspelare. Tydligen ska det ligga en strippklubb vägg i vägg till kasinot. Och. Det finns bilder på lättklädda tjejer inne på killtoan. Herregud. Ett sånt SM kan man ju inte stödja. Då är man automatiskt en kvinnoförnedrande mansgris. Eller? 

Samtidigt är det ingen som klagar över att VM spelas i Vegas. Stan som har flest inneboende strippor i hela världen. Stan där prostitution är ett av de vanligaste sätten att försörja sig. Stan där man garanterat, allltid, har en lättklädd kvinna någonstans i närheten. Men Vegas är ju Vegas. Klart man måste åka dit om det nu spelas VM.

Men vad är då skillnaden med att SM spelas i Riga, bredvid en strippklubb?

De som tycker att de pokerspelare som åker till Riga också stödjer en kvinnoförnedrande kultur tycker jag ska tänka om. Själv åker jag till Riga för att jag älskar att spela poker, och träffa nya (påklädda) människor. Dessutom är det, ur sina bästa vinklar, en vacker stad.

Jag tror att alla människor, även pokerspelare, har möjligheten att göra egna val. Bara för att något finns tillgängligt, i detta fall en strippklubb, så betyder väl inte det att vi lämnar våra moraliska principer hemma? De som gillar att gå på strippklubb kan göra det även i Göteborg, Stockholm, och snart till och med i en liten hednisk by utanför Eksjö.

Jag önskar ofta att pokern kunde slita sig loss från alla klyschor, som de storbystade tjejerna som kommer in med pengar på silverbrickor när ett finalbord når heads up. Men vi får inte glömma att klyschorna inte är det samma som spelet poker.

Ibland tycker nykterister som gillar att dansa att det är värt att gå till en bar för att svänga på rumpan. Bara för att det är så himla kul. Att dansa. Det behöver inte vara mer invecklat än så.

Kommentarer
Postat av: Tim

Visst visst.. men bara dryga moderater och en å annan sverigedemokrat håller på öis.

2011-09-05 @ 21:18:27
Postat av: dybban

Och dybban...

2011-09-06 @ 10:00:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0