"Poker is a lot lika sex..."

Det slår mig lite hårdare för varje gång jag sätter mig vid ett pokerbord. Det klassiska citatet:
"Poker is a lot lika sex, everyone thinks they are the best, but most don't have a clue what they are doing."
.
Spelarna i EMOP Barcelona är inget undantag. En del tror att de är gudabenådade soulreaders. Bestialiska mördarsniglar som kommer att suga markerna av övriga lucky loosers. Och de är inte sena att tala om det. "Just wait, I'll eat you alive babyface".
.
Samma personer står sedan, med en cigg i pausen, och talar om hur de kan tillfredställa en kvinna på hundra olika sätt. Redan vid pokerbordet har jag försått att det är mycket snack och lite hockey när det gäller bägge aktiviteterna. Tomma tunnor skramlar mest, har jag hört.
.
Redan efter några händer (blinds 25/50) får jag AKo på knappen och trebetar en egensinnig hårboll till spanjor som höjt till 150 och fått en syn. Det är guld att få kvalitetshänder på knappen då folk sällan tror på att man faktiskt har en hand. Jag höjer till 525. Endast lurvet synar, vi har båda startstack på 20k. Flopp 244 regnbåge. Check. Det ligger cirka 1300 i potten. Jag betar 800. Spanjacken synar. Sätter honom direkt på ett lågt pocket och bestämmer mig för att skjuta även turn. Ofta är folk försiktiga i början av en turnering och foldar hellre än tar strid när de får känna blåslampan i baken. Turn 5. Får hålpipa till råga på allt. Betar ut 1650. Syn igen av spanjoren. Inte så bra. Kanske har han så bra som 99-1010? River bjuder på ett vackert A. Check igen. Nu gäller det att ta betalt och jag betar drygt 3k. Hårbollen stånkar och stönar. Och synar till sist. Med KK!!! Han klagar på otur. Jag tycker personligen att han misshandlar en fin han och får skylla sig själv. Bra start för dybbish.
.
Ligger rätt lågt närmaste timman. Får inga bra lägen. Efter ett tag vill jag dock utnyttja att jag legat som en gammelgädda och väntat på byten. Trebetar rutinerade slasktratten Johan Bergs höjning i position med 10 4s. Ett infall så dumt att jag måste skylla på tillfällig sinnesrubbning. Kan det ha varit värmen, vätskebristen? Självfallet vill Berg (med mängder av framskjutna turneringsplaceringar) knappast lägga sig. Och det slutar med att jag bluffar bort halva stacken då han träffar en färg på river med sin 10 7s. Visst, träffar han inte river så vinner jag, men likväl, dag 1 är en transportsträcka där det gäller att minimera riskerna. Och bygga på stacken i sakta mak och koncentrera sig på fisken, inte de svenska proffsen. Nog om det. Med en stack på runt 15-16k får jag snart byta bord.
.
Där väntar en guldgrävares Klondike. En svensk öppenhjärtlig medelålders dam berättar gärna om sin tighta strategi vid bordet. I takt med att rödvinsglasen försvinner nerför hennes strupe, lättar hon dock upp sitt spel. När den pratglada donnan, heads up, får frågan av sin motståndare hur mycket hon spelar med. Svarar hon snabbt:
- Allt jag har! och pekar på sina markerstaplar.
.
Jag och min vän, Tommy, sitter med breda leenden vid bordet. Samma dam synar lite senare en all in med A4 i ruter. När hon förlorat mot AK förklarar hon sitt spel.
- Jag spelar alltid ruter, sa hon.
- Jo, men det är helt rätt. Det brukar jag också göra, svarar Tommy snällt och nickar förstående.
Vid det här laget skrattar jag så mycket att en stomipåse är på sin plats. Jag blir alltid kissig när jag har för kul.
.
Bordets härskartupp, mannen som får kvinnorna att gå ner i spagat i sängen och smiskar upp ungdomarna vid pokerbordet, är en gråhårig spanjor. Han ser ut att heta någonting med El eller Don. Vi kan kalla honom El Don. Eldon.
.
Blindsen är nu 150/300+ante. Eldons taktik består av att limpa in i v a r j e pott för att sedan syna uppspel, träffa toppar och stoppa in markerna. Enkelt och genialiskt kan tyckas. Ibland upplever jag kärlek vid första ögonkastet. Som nu. Jag älskar Eldon. Eller rättare sagt, att han har marker och sitter vid mitt bord.
.
Som vanligt limpar gråstänket in för 300. Jag viker upp Q10s på cut off och höjer till 1050 för att isolerar gubben. Alla lägger sig och Eldon synar. Han har haft bra flyt tidigare och sitter med nästan det dubbla av min 17k-stapel. Flopp Q 5 2 med två ruter. Bra flopp. Eldon checkar. Här väljer jag att checka bakom av flera anledningar. Har gubben ett färgdrag kommer han att checkraisa, då han är helt sjövild. Har han en dam kommer han att göra samma sak, och jag vill inte bygga en stor pott med min tämligen slätstrukna hand, då jag vid en checkraise famlar i blindo. Därför håller jag hellre ned potten, och kan då lättare få betalt av en sämre hand senare i handen. Turn ruter 6. Gubben ser på sina kort och checkar igen. Med tre ruter måste jag givetvis beta. När Eldon inte betar ut är jag dessutom säker på att han inte har ett högt ruter. 1400 kostar det om han vill se en river. Han kikar ännu en gång på sina kort, och gör det så uppenbart att jag lyckas se en svart sjua. Får jag dåligt samvete för det? Nej. Gubben får skylla sig själv. River spader 9. Eldon ser överlägsen ut och checkar snabbt. I vanliga fall värdebetar jag här 95 procent av gångerna. Men nu? En svart sjua? Q7 har han inte, det är jag säker på då han aldrig checkar turn med toppar. Av någon anledning får jag för mig att han rivrat stege. Check. Eldon viker nöjt upp 78o utan ruter och verkar tycka att hans spel är magnifikt. Jag säger nice hand och muckar. Samtidigt ber jag till gudarna att han är lika dålig i sängen...
.
Något varv senare (blinds 200/400+ 50 ante) har jag runt 20k i stacken och viker upp JJ. Sin vana trogen har Eldon limpat igen. Den här gången höjer jag till 1500. Det spelar ingen roll hur mycket man höjer, han synar ändå.
- You raise every time, I eat you alive, viskar han med ett leende gjort för en greve.

Sen slänger han in 1500. Vi är heads up och floppen kommer 4 6 7 regnbåge. Eldon lekar tapper matador och slänger in sju tusenmarker i potten på runt 4k. Jag har inget val annat än att stoppa in min stack. Har han mig så får han ha det, men det finns egentligen inte en chans i rymden att han spelar ett tvåpar eller set på detta vis. Min all in replikeras av en blixtsyn. Eldon slänger fram A7 som om handen är nötterna. Jag ser för mitt inre hur jag kommer att bli uttdragen. Turn 3. River 5. Stegen hamnar på bordet för split pot. Eldon garvar gott och tycker att rättvisa skipats. Jag tar något starkt för att lugna nerverna. Och dör lite inombords.
.
En halvtimma senare får Eldon in alla markerna i en pott på 120 bb med K9 mot 1010 på brädan K Q 10. Jag gråter när han lämnar mig. Och hämtar mig aldrig riktigt igen. Visserligen går jag vidare till dag 2. Men där vet vi hur det gick...
.
Jag förlorade oskulden för 14 år sedan. Men jag är än i dag, och kommer säkerligen vara det livet ut, osäker på mina kvaliteter inom området. Efter ännu en EMOP utan cash är det smärtsamt att inse hur Russell Dutch Boyds liknelse allt för ofta passar in även på mitt eget pokerspel.
.
Men. Är man medveten om sina brister kan man ändra och förbättra. Eldon lär fortfarande stå utanför Gran Casino Barcelona med en cigg i mungipen och berätta om alla hundratals sätt han kan tillfredställa en kvinna. Jag vet i alla fall hur han spelar poker...


Kommentarer
Postat av: Optikern

14 år sedan?

Hmm räkna igen :)

2011-10-05 @ 22:36:51
Postat av: sisyfos

Och glöm inte den legendariska kommentaren:

" I dom stora haven är det lätt för fisken att bli fångad"

2011-10-08 @ 07:54:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0