Bisarra upplevelser...

Mitt emot vårt hotell ligger en sexshop inuti en stor plastdinosaurie. Utanför sitter en flicka på en pall för att locka in kunder. Det är en rätt bisarr upplevelse.

 

500 meter längre bort ligger Crystal Crown Casino, där jag om några timmar ska spela min andra dag av EMOP Sunny Beach. Min markerstapel ligger på nästan 60k (startstack 20k) och innebär en topp 20-placering av de cirka 150 kvarvarande spelarna. För mig är detta också en smått bisarr upplevelse...

 

Jag har knappast behövt svälta under min uppväxt, men det har funnits månader då morsan och farsan haft det riktigt tufft att få ekonomin att gå ihop. Några extravaganza leksaker, utlandsresor eller märkeskläder har aldrig kommit på tal. När mina klasskamrater fick helt nya outfits till skolavslutningen satt morsan uppe halva natten och sydde ihop ett par shorts av ett par gamla armébrallor. Mina "nya" shorts var säkerligen det plagg gjort med mest kärlek, men speciellt snygga var dem inte.

 

Pokern har gjort att jag i dag kan unna mig allt det jag inte kunde få när jag var yngre. Jag tror att jag har min uppväxt och uppfostran att tacka för det. Jag tror att det är på grund av den som jag aldrig har gulat, eller spelat över mina tillgångar. Att behöva vända på varje krona, och ibland förlita sig på andra, är oerhört på frestande för psyket, och kan knäcka den bästa av familjer. Därför vill jag aldrig hamna där. Samtidigt har jag lärt mig att överfånigt mycket pengar inte gör någon lycklig, därför lär jag aldrig bli någon highstakeslirare. För jag har haft en extremt lycklig uppväxt. I efterhand kan jag se det stora i de där "halvsnygga" shortsen.

 

Med denna historia i bakhuvudet känns det som sagt något surrealistiskt att sitta och spela kort för chansen att ta hem ett par årslöner på ett bräde. Trots alla mina år vid pokerborden undrar jag om jag någonsin, helt, kommer att vänja mig vid det? Och jag undrar om tjejen utanför dinosaurie-sexshopen någonsin kommer att vänja sig vid att sitta där på sin pall? Förhoppningsvis är svaret på båda frågorna nej.

 

Edit: Tyvärr är internet alldeles för långsamt för att jag ska kunna lägga upp några bilder, så de kommer senare.


Kommentarer
Postat av: Linkan

Lycka till idag. VIP-hyllan kommer stötta dig!

2011-06-03 @ 15:22:22
Postat av: dybban

Tackar ödmjukast. Och skulle det gå åt pipan så får jag kanske sitta en stund med er i de där porriga VIP-sofforna?

2011-06-03 @ 15:44:16
Postat av: Roffe

Både jag och Hasse håller tummarna. Hasse har förvisso inga tummar, så han fick tugga på en tumstock istället.

Kör över dem nu Dybban!

2011-06-03 @ 17:16:58
Postat av: Optikern

Du är värd en rejäl klonk nu!

2011-06-03 @ 17:53:34
Postat av: Nisse

En liten undran:

När man har lirar åt ett bolag som du gör, hur mycket får man behålla av en eventuell turrevinst?

2011-06-04 @ 00:19:35
Postat av: Mamma

Det var det bästa din mor kunde få läsa.

Kram Mamma

2011-06-04 @ 20:57:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0