Hur tänkte du nu Anders?

Norges mest hatade man. Eller nej. Nordens mest hatade man. Han heter Anders Behring Breivik, är 32 år gammal, och har tills nu bott hemma hos mamma.

Ni vet alla vad som har hänt. Nästan ett hundratal människor har mördats. De flesta är ungdomar. Norska ungdomar. Det ska bli intressant att höra vad den högerextrema Breivik har för missbildad anledning till illdådet. Ville han få Norge att vakna? Ville han få det norska folket att ta hotet från islam och invandrarna på allvar?

Antingen tar invandrarna våra jobb, eller så lever de på bidrag. (De extrema tomtarna vet aldrig hur de ska ha det.) Invandrarna slår sina fruar, våldtar våra barn och vägrar rätta in sig i det nordiska samhället. Var det därför du valde taktiken massmord på norrmän Anders?

Det verkade som att hela världen tog som en självklarhet att det var någon islamsk terroristgrupp som låg bakom bomben i Oslo. Efter bomben i Stockholm fick alla Sveriges muslimer stå till svars. De var tvugna att försvara sig i allla möjliga sammanhang. Förklara om och om igen att det var en vettlös galning. Att gärningen självklart stred mot muslimsk tro.

Nu var det en blond gosse från Norge som flippade ur. Jag undrar hur drevet kommer att se ut nu? Antagligen kommer de fram till att det var en vettlös galning. Jag tror inte att några pastorer kommer att behöva sitta i tv och förklara sig. Förhoppningsvis några högerextremer...

Frågan "varför?" kommer förfölja miljoner människor under lång tid nu. Det ska bli intressant att höra Breiviks missbildade förklaring. Men jag tror knappast att den kommer att göra oss så mycket klokare...

Jag undrar om Anders statuerade exempel gav önskad effekt. Eller om det kan vara så att blev precis tvärtom?


Anders Behring Breivik.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Jag är ju på landsflykt men har nu blivit uppdaterat vad som hänt och vill gärna påstå att detta är nu världens mest hatade man...

Vad är det som händer?

2011-07-24 @ 03:37:46
Postat av: oddsfantasten

Det är fruktansvärt. Helt sjukt att en människa kan ha så mycket hat inom sig.

2011-07-24 @ 19:57:43
URL: http://oddsfantasten.com
Postat av: Andreas Bergman

Instämmer, effekten blir säkert den omvända. Socialdemokratin i Norge kommer få mängder med sympatiröster efter ABBs sinnessyga illdåd.



Svenska socialdemokratin som under så många år fullständigt saknat uppdatering med sin samtid skulle behöva tre Norgetragedier för att nå tillbaka till gamla tiders röstsiffror.

2011-07-26 @ 09:49:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0