Han borde svarat Melodifestivalen

Jag såg en tv-intervju för ett tag sen där en sverigedemokrat berättade hur han kraftigt ville minska, eller snarare stänga, invandringen i landet.

- Varför? frågade reportern.

- För att kunna bevara det som är svenskt, svarade kommunpolitikern.

- Som vadå? fortsatte reportern.

- Ja, som fornlämningar och högtider. Midsommarafton till exempel.

 

Jag undrar hur invandrarna ska gå tillväga för att lemlästa de här?

 

Där någonstans började jag skratta, ni vet så där mycket som man gjorde när man var liten. Så där mycket så att man kissade på sig. (Den som inte har skrattat så mycket att man kissar på sig, har skrattat för lite.) Fornlämningar? Finns det invandrare som ägnar sig åt att förstöra fornlämningar? Bilden i mitt huvud blev hysterisk. Jag såg hur invandrarna samlar ihop sig och åker på korståg mot våra fornlämningar... Nej, han borde ha svarat Melodifestivalen, tänkte jag när den galna skrattattacken sänkt sig några decibel. Är det något som har blivit typiskt svenskt så är det väl Melodifestivalen?

 

I morgon, lördag, kör Melodifestivalen 2011 i gång. Dessa veckor av masshysteri kommer att starta i Luleå, och avslutas den 12 mars med en grande final i Globen.

 

 

I morgonkväll kommer miljontals svenskar att följa Melodifestivalen från sofforna. Det har nämligen blivit en tradition. En svensk tradition. För det är väl därför vi sitter där i sofforna? Det är som med Kalle Anka på julafton. Vi sitter där och med en flötig tallrik mat och en Lapin kulta, trots att man har sett det så många gånger innan och vet vad som kommer att hända.

 

För ingen ska försöka intala mig att vi glor på Melodifestivalen för musikens skull. Det finns ju ingen som tycker att låtarna är bra. Att håna bidragen i tävlingen har blivit lite av en sport. Vem kan spy mest galla?

- Men vad i helvete!! Det är ju inte ens någon melodi!

- Vad har människan på sig? Håll in magen och tejpa upp tuttarna!

- Det här måste vara den sämsta låt jag hört...

 

Ändå sitter vi där. Det har blivit folkligt att se på Melodifestivalen. 1959 sändes det första gången, och det lär sändas i minst 52 år till.

 

Nu väntar ett par veckor där allt kommer att handla om denna musiktävling. Nöjessidorna kommer att slukas av skvaller bakom kulisserna, klädrevolter och stulna låtar. Det har faktiskt blivit en tradition att det ska vara så.

 

Men sverigedemokraterna kan så klart inte erkänna att Melodifestivalen är något typiskt svenskt. Den består nämligen av utländska musikstilar, homosexuella generaler och artister med fjärran ursprung. Som vår egen Fagbetmedlem Dilba. Heja!

 

Melodifestivalen består av vad Sverige faktiskt är idag. Inte vad det var.

 

Dessutom är ju Eurovision Song Contest en europeisk företeelse, inte svensk. Men det kanske är så, att vi får inse att det typiskt svenska också kan vara typiskt för något annat land. Finns det överhuvudtaget något som är typiskt svenskt? Att supa sig dyngrak på midsommar? Nej, han skulle ha svarat Melodifestivalen. En modern svensk tradition. Vare sig vi gillar det eller ej.

 

Och i år kanske vi till och med kan få höra några bra låtar. Jag hoppas särskilt på Backyard Babies-sångaren Nicke Borg, och Dilba så klart. Hoppet är ju det sista som överger människan. För visst kommer vi att sitta där i sofforna på lördagkväll? Även om vi vet hur det slutar. Så bevarar vi traditioner. Inte genom att stoppa invandringen.

 

För jag har fortfarande inte träffat en enda invandrare som massakrerat en fornlämning, eller tvingat oss att vara nyktra på midsommar.


Kommentarer
Postat av: Roffe

Undrar om mäster Brandborn tycker att det är pinsamt att Team Fagbet representeras av en Kurd i Luleå?

Vad Jadbäck tycker vill jag inte ens veta...

2011-02-04 @ 17:55:42
Postat av: Optikern

Jag brukar faktiskt inte titta på melodifestivalen för jag är en obstinat liten jävel.

Men nu på Lördag är ju faktiskt Dilba med så då kommer jag titta.

För övrigt skrattade Dilba så mycket (hon kan ha kissat ner sig lite) när hon intervjuades av Lotta Bromé i Radio Göteborg så jag skrattade själv.

På jobbet undrade de varför. De hade svårt att få ihop det att vi va i samma lag...

Hursomhelst, lycka till på Lördag Dilba! Några insidertips om hur man ska ska spela? :)

2011-02-04 @ 22:38:44
Postat av: Roffe

Spela inte på Dilba. Allt är redan ordnat. Danny vinner uttagningen i Luleå.

Vår egen rosa sångfågel blir tvåa.



Minns att jag har sagt det.

2011-02-04 @ 23:54:07
Postat av: Roffe

Dilba är en sann regnbågsmänniska.

Spela inte på något Optikerjävel. Danny kommer att vinna och det ger inga pengar tillbaka.



Bert karlsson borde nog få några pungsparkar han också.

Undrar hur det var med de här vinterhjulen till Saaben, som egentligen gick till sekreteraren...



GO DILBA!

2011-02-05 @ 01:07:50
Postat av: Optikern

Gammal är äldst som vanlig. Så jag spelar inte!

2011-02-05 @ 11:16:06
Postat av: J-O

Dybban du kommer väl ihåg vad talibanerna gjorde, de sprängde ju Bamyan Buddhorna i mars 2001, De förstörde fornlämmningar i guds namn

2011-02-06 @ 08:45:06
Postat av: dybban

Du är mer påläst än jag J-O. ;)

2011-02-08 @ 12:33:32
Postat av: Yksi

SD medlemmars åsikter och diskussionsargument är ju i samma nivå som dina "bloggkompisar" på Superduperbloggen, det vill säga det är svart eller vitt och sedan undvika och ducka för de saker som man eventuellt skulle kunna tycka är positivt, men

som inte styrker sin egen sak...

2011-02-13 @ 12:26:09
URL: http://www.yksico.com/aceofspades

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0