Dekadent afterwork

För en tid sen blev jag, som tidigare skrivet, intervjuad av ett magasin som gjorde en reportage-serie över dekadenta yrken. Nyligen hörde de av sig igen för en liten uppföljare. Denna gång ville de ha tips på en dekadent afterwork.

Ja, vad skulle jag säga om det? Det stod helt still innanför pannloben, men självklart ville jag tipsa om det utomordentliga sällskapsspelet poker. Här hittar ni resultatet. Måste säga att det känns ubercoolt att få medverka i samma reportage som en burleskdanssös. Ännu en milstolpe i livet är passerad.

Bilderna som togs till repet är en historia i sig. Tror aldrig jag sett så kliché ut i hela mitt liv. Nu kan man ju skratta åt det, men då kände jag mig som den töntigaste killen på den här sidan Atlanten. Ni vet supertöntig. En sån man nästan vill sparka på. Skrev en hel text om det på Superbloggen. Men mamma tyckte i alla fall att bilderna var fina. Eller ja, vad ska en mor annars säga?


Jo då, det är precis så här det går till när man spelar poker. Så där staplar jag alltid mina marker. Jag fick själv bestämma min hand. Jag tror jag vann.


Cheeeese! Kladdigt som ost.

Jag insåg att man som pokerspelare går på alldeles för få afterwork. Kan inte ens komma ihåg senaste gången det hände. Så vi kanske skulle bestämma någon dag som vi pokerspelare i Göteborg med omnejd träffas på en klassisk AW. Ska man följa vårt arbetsschema borde den inträffa någon gång på måndagmorgon när sista söndagsturren är bustad. Kan någon kolla upp eventuella öppettider på lämpliga barer? 


Kommentarer
Postat av: Andreas Bergman

Texten var helt ok läsning, även om de gärna kunde varit längre.



Tyvärr märks det alltid så tydligt när textförfattare inte behärskar ämnet spel. Det blir gärna klyschigt i både bild och text. Ytligt och på intet vis kunskapstyngt.



Nedre bilden var åtminstone betydligt bättre än den övre, men fattar inte riktigt varför du nödvändigtvis skulle slänga korten i luften. Det var ju ingen Joe Labero de intervjuade.



Oui, oui - när min spänningsroman Bluesbreaker är klar skall jag ta tag i två tidningsprojekt varav det ena inbegriper Poker. Då är ambitionen att Sverige skall få den pokertidning man förtjänar med intelligenta intervjuer med intelligenta svar. Så otroligt tröttsamt med alla dessa substanslösa texter som dominerar i exempelvis Pokermagazine. Hur skall man som pokerspelare kunna utvecklas om svaren på frågorna så sällan överraskar eller triggar hjärnan ett extra varv?

2011-12-08 @ 22:47:59
Postat av: dybban

Hehe, ja, man märker lika väl på bilder som på text om personen bakom har koll på poker. Men i detta fall kan man ju faktiskt inte begära att de ska ha koll då det inte handlar om en pokertidning.



Ser fram emot dina kommande alster. =)

2011-12-09 @ 00:14:58
Postat av: Andreas Bergman

Du har så klart rätt i att man inte kan begära att de själva skall ha koll. Dock kunde de plockat in en journalist med koll. Det är slikt beteende som kan förvandla en text från bukfylla till en välkryddad anrättning med rejält tuggmotstånd. Tyvärr är det nästan bara Offside och framförallt Filter som mäktar med den sortens journalistik.



Jag tänker mig liknande tidning men med titeln Gambling. En tidning där man vrider och vänder på olika spelstilar inom pokern, sportsbetting och travsport. Något av ett spelmagasin för konnässörer av konnässörer. Den sortens läsning som triggar utveckling och aha-upplevelser. Ungefär av samma sort så som Lux så skickligt levererar.



En sak kan jag i vart fall lova. Gambling kommer vara kemiskt befriad från hemma-hos-reportage där aktuell pokerspelare med nonchalant uppsyn berättar om sin pool och fräcka bilar. Hela den här patetiska attityd och prylgrejen är synnerligen plågsam.

2011-12-09 @ 06:46:39
Postat av: Pokerstar

Jag tycker att det är synd att ingen i Sverige har förstått din storhet, Andreas. Men det blir väl ändring när din bok kommer ut i December.Den kommer att ligga under min gran...

2011-12-10 @ 21:52:02
Postat av: Andreas Bergman

Hello Pokerstar,



Din negativa kommentar handlar så klart om att du har dålig koll på vem jag är. Det är helt ok. Jag är fortfarande i början av min mediakarriär och för de flesta är jag helt okänd trots att jag gett ut en egen speltidning, skrivit en travbok och jobbat för Ladbrokes och Svenska Spel. Om man tittar på hur många journalister som jobbar med sport och spel så är en anonym situation det som gäller för de flesta utom kanske 10-15 personer och 90% av dessa jobbar inom TV.



Kan lova dig att jag inom sinom tid kommer att vara ett betydligt mer känt namn än idag, även om det i sig inte är en drivkraft hos mig. Varför kommer det att bli så? Det handlar om två saker som de flesta journalister är kemiskt befriade ifrån. Drivkraft och ambition. Jag är en entreprenör. Haft flera företag och tycker det är kul att pröva olika affärsidéer. Tyvärr är de flesta människors drivkraft pengar. För mig är det helt ointressant. Jag drivs alltid av projekten. Att ha en kul och stimulerande resa.



Intressant att se huruvida du har det drivet. Du har ju kastat ut diverse metkrokar. Något kring din personlighet, som i övrigt verkar vara storartad, säger mig att du saknar drivet för att få igång pokerförbundet eller liknande, men det vore ju trevlig om du motbevisar mig på den punkten.



För mig är alldeles för många pokerspelare slackers de Luxe. Inga andra kan gäspa lika ointresserat och oengagerat.



Var finns energin? Var finns drivet?



Som sagt, motbevisa gärna. Det vore uppfriskande att ha totalfel angående pokerslackers. ;-)

2011-12-11 @ 11:27:43
Postat av: Pokerstar

1. Ja - det är sant, jag har ingen koll på vem du är. Hittat lite på flashback - men inget speciellt.



2.Faktum är att jag kommer att köpa din bok när den kommer ut, samt att det ÄR trist att ingen har förstått din storhet.



3.Jag gillar att du tror på dig och du verkar vara full av energi. Jag upplever dock dig som en person som måste trycka ned andra - för att lyfta dig själv. Det är en konst att vara ödmjuk om man är bäst.



4. Håller med dig om energin. Hade önskat att fler "insatta profiler" berättade hur deras drömscenario ser ut - beträffande förbundet. Vad hade du själv gjort?

2011-12-11 @ 17:45:50
Postat av: Andreas Bergman

:-)Flashback, ja det är ju en pålitlig källa. Visst kan det finnas korn av sanning där ibland, men jag tycker mest det är en massa spekulation bland ett gäng tomtar. Mig vet de inget om och det märks om man säger.



Jag har inga tankar om att jag är bäst. Jag har gjort en del bra saker, men har mycket kvar att utveckla. Det du kallar att trycka ner är i min bok kritik. Den är ofta frän, men det är också ofta sådan som biter bäst enligt min mening. Men visst, jag borde bara hålla käft istället för att kritisera sådana som Glimne och JJ. De är trötta, gamla hundar som inte kommer ändra de stilar de företräder för att någon eller några framför kritik. De är som de är kort sagt. Dock synd att de drar ner ABs blogg så som de gör när det samtidigt finns två mästerliga bloggare i Simon och Robert. Lindell är ju bra i stort sett varje gång och Dödarn blir bara bättre och bättre. Mycket bra språk parat med hög intelligens och omfattande kunskap. Då blir det så in helvete bra texter.



Sanningen att säga ser jag ingen mening med ett förbund. Vad är det för frågor som skall drivas? Om det handlar om JJs monopoltugg så är det helt iskallt. Sällan skådad ickefråga. Och även om det kan låta trist och negativt så kan jag lova att ett förbund gör noll skillnad i en sådan fråga. Då är det nog bättre om Cylinderhatten lobbar i korridoren. Är säker på att landets riksdagsmän skulle älska att lyssna till Mr Cylinder. Speciellt om han tandemcyklar med Björn Hellberg som även han älskar att dra upp händelser från 4 november 1688. Rent allmänt tror jag dessutom att pokerspelare är alldeles för självupptagna för att jobba för gemensamma spörsmål. Gynnar det inte egna plånboken är uthålligheten liten. Tror dessutom att för få uppfattar några större problem inom varken poker eller andra spelformer för att motivera ett förbund. För några år sedan blev jag uppmanad att starta ett Spelarfack i samband med att jag drev Gamblers Finest. Gensvaret när jag testade av intresset var dock ganska så klent. Tror det måste finnas betydligt mer angelägna ämnen för att få bränsle på upprorsbrasan.



2011-12-11 @ 22:34:34
Postat av: Pokerstar

Flashback är säkerligen ingen bra "källa" men det var där jag kunde läsa någonting om dig.



Det finns ju olika sorts kritik. Den kritik du ger VIP Generalen och Glimne är "något" för manisk. Det låter ju som du hatar dem.



Du behöver inte "hålla käften", men en person som du borde kunna kritisera och utrycka dig bättre än kreti o pleti.



När du göra dina inlägg, så låter det i mina öron som att bara dom som kan utrycka sig stilistiskt korrekt har rätten att få skriva. Vi alla skriver olika och roar på olika sätt. Jag tror att det är fler som gillar det Glimne skriver än ogillar. Tycka vad man vill om Glimne, men har gjort sig ett namn.



Men om nu bara personer som skriver stilistisk riktigt och med ett innehåll med "tuggmotstånd" - enligt dina normer, så skulle det betyda att en person som mig - som knappt fick godkänd i särskolan, skulle få chansen att skriva överhuvudtaget.



Jag är övertygad om att du vet att folk skulle ta tills sig din kritik bättre om du var några gram ödmjukare samt mindre aggressiv.



Men du - kommer din bok ut innan jul? Jag läste en "trailer" - eller vad fan det nu heter, som du hade skrivit om din bok. Boken låter ganska så avancerad....

2011-12-12 @ 05:35:54
Postat av: Pokerstar

En annan sak - det är ju så populärt att vara "arg". Arga kocken, arga snickaren osv. Kan inte du göra ett gäst inlägg i min blogg som "arga skribetenen"/journalisten", och skriva om ett ämne som berör och eller skriva om din bok? Det hade ju varit kanon!!

2011-12-12 @ 06:15:04
Postat av: Andreas Bergman

Ja det kan jag säga dig att så som JJ skriver så är det renodlat hat. Han tror att han är provokativ, men han ger bara ett korkat, drygt och självgott intryck. Har inte träffat fanskapet, men någon större skillnad IRL lär det inte vara.



Jag hatar inte Glimne, men förstår inte varför alla hans texter måste fyllas med så mycket snömos. Ja, han har historiska kunskaper som nån gång kan vara intressanta att ta del av, men det är en gång på 15 och inte 15 av 15 som han verkar tro.



Det är mina åsikter, men vill folk ha Glimne så skall givetvis AB fortsätta ge dem Glimne. Något säger mig dock att Ken, Kniven eller Hedlund hade blivit mångfalt läst.



Dina bloggar är helt ok, så fortsätt. Enligt mig är språket sekundärt innehållet.



Bluesbreaker blir inte klar innan jul. Feltänkt där. Fick för bråttom. En av mina brister - har för bråttom. Denna gången drog jag glädjande nog i handbromsen och låter nu boken få ta sin tid innan den går till tryck. Skrivandet tuffar dock på i stabil och hyfsat snabb takt så tanken är att boken skall vara fix å färdig i början av april.



Visst kan jag bjuda på något smakprov på din blogg. Vet inte om boken är så avancerad. Kanske kan man säga att det är pokerns, travets, fotbollens och sportsbettingens motsvarighet till Snabba Cash. Lite åt det hållet i varje fall.



Har några kapitel som kanske kan reta smaklökarna en smula. Återkommer.

2011-12-12 @ 15:03:46
Postat av: Pokerstar

Då så - maila till [email protected]

Du kommer gå under namnet "arga skribenten" - OM det är OK?! för dig.( Programmen med arga snickarn och kocken slutar ju alltid lyckligt..så;) )

2011-12-12 @ 19:36:22
Postat av: Andreas Bergman

Ok, det funkar väl antar jag. :-)

2011-12-12 @ 20:22:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0