Svarta träskor

Jag sitter här och glor på ett par svarta träskor. De är inte särskilt snygga, men jag fastnar alltid för dem när jag är och hälsar på hemma hos Optikern. Vissa prylar är mer än vad de ser ut att vara. Som de här träskorna.

Optikern har ärvt dem av sin far, som tyvärr inte lever längre. Det fladdrar alltid upp en massa insvetsade minnen när jag ser de där träskorna i hallen. Som när vi spelade golf på somrarna. Optikerns farsa är den enda man jag träffat som spelar golf i träskor. Han hade en helt unik stil som var underbar att skåda. Den går inte ens att förklara, men rolig var den. Och bollen gick dit den skulle. Det bästa var så klart att han underminerade alla fisförnäma golfspelare med rutiga byxor och svindyra golfskor när han gled ut på banan i svarta träskor och blåjeans. Inget onödigt stek där inte.

Ett annat fantastiskt minne är från en Hultsfredsfestival i början av 2000-talet. Jag var då fixstjärna i fotbollslaget Skede IF, division 5. För att göra en lång historia kort så köpte de in mig från högre divisioner för att rädda kvar laget i femman. Deras ordförande gick in och köpte en blå Audi 100 till mig som jag fick ha som tjänstebil. Det var min första bil och jag var så klart stolt som en tupp över den där kärran.

Hur som helst gick bagaget i baklås när vi skulle åka hem från Hultsfredsfestivalen. Då folk hade grejer i bagaget var vi tvungna att få upp det. Självklart åkte vi hem till Optikerns farsa som hade en egen lås- och larmfirma. Han hade miljontals verktyg hemma i garaget.
- Du kan vara lugn Simon, det här fixar jag, sa han och ramlade in i garaget med sina svarta träskor för att hämta ett lämpligt verktyg.

Jag kände mig helt lugn nu när jag skulle få hjälp av en expert, Optikerns farsa skulle lirka upp det där på nolltid. Han stod där och glodde ett tag med ett riktigt stort verktyg. Sen smällde det. Jag hann inte ens reagera. På en sekund hade Optikerns farsa helt sonika krossat låset och det var bara ett enda stort hål kvar där det hade suttit. Chockad, med gråten i halsen, såg jag spillrorna av min blå audi, min första bil. Vad skulle herr ordförande säga? Med uppspärrad blick kollade jag upp på Optikerns farsa som såg tillbaka på mig med ett stort leende.
- Så ja, det var väl inte så svårt! Varsågod!
Skede IF åkte samma säsong ner i sexan.

De där träskorna är alltså inte bara ett par träskor. De är så mycket mer. Även om Anders inte är här hos oss längre så kommer vissa minnen aldrig att försvinna. Han kommer alltid finnas där någonstans, i svarta träskor.
..............................................................................................................................................................

Jag sitter här och väntar på att Optikern ska komma hem från jobbet. Vi ska dricka Champagne, för i kväll har vi mycket att fira. Han har sålt sin lägenhet på Kungshöjd för fina pengar och jag vann massa kulor på Kasinot i går när jag återigen gick långt i deras 2k deepstack. Ni som är intresserade av kvällen kan läsa om den här. Störst av allt är att vi i går bokade in en resa till Las Vegas. Vi åker redan nästa fredag. Det känns fantastiskt kul.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Det är så vackert så jag blir tårögd. Jagm inns det som igår, den egenkomponerade svingen i träskor. Men framför allt hålet i Audin och hur du fick gråten i halsen...

Roligast var ju ändå när han sa att du skulle säga du haft inbrott i den på Hultsfred.

2010-06-10 @ 17:13:44
Postat av: dybban

Ja, han hade sina idéer. Jag kommer inte ihåg hur jag förklarade hålet för Blåbärskungen som köpte bilen. =)

2010-06-10 @ 17:42:06
Postat av: mutti

Underbara minnen väcks till liv, som lockar till både skratt och tårar:) Minns hur jag stoppade honom från att gå på bröllop i de där älskade träskorna!

2010-06-10 @ 19:51:17
Postat av: hanna

väldigt fint skrivet. Jag önskar att jag hade fått träffa honom. (förresten var inte den där champagnen till mig...? ;)

2010-06-10 @ 22:02:50
Postat av: Optikern

Det va Simons fejkchampagne... Den riktiga kommer jag med imorrn!

2010-06-10 @ 22:44:54
Postat av: rosjon

Då ses vi kanske i Vegas. Landar den 24:e - spelar eventet den 25:e

2010-06-11 @ 01:18:31
URL: http://rosjon.blogg.se/
Postat av: dede09

Klockan är nu 07:07 då jag läser detta...

Kanske är man lite mer känslig på morgonen men jag är tårögd! Verkar har varigt en kul snubbe, optikerns farsa, roliga minnen kan betyda en del.

Eller kanske är det inte därför jag är tårögd?

Jag vill me till Vegas! Tänk alla neonlysen allt plingande från slotsmaskinerna och det härliga irreterande ljudet av räfflande chips!

Önskar er båda ett stort lycka till och hoppas att svs riggen följer med över atlanten för en storklonk!! En fråga, ska frugan me??

2010-06-11 @ 07:12:17
Postat av: dybban

mutti: Träskor på bröllop är till och med bättre än på golfbanan. =)



Hanna: Ja, vi drack ju bara fejk-champagne. Du får nog din beskärda del skumpa du med.



rosjon: Det kan du ge dig på!



dede: Tack så himla mycket. Frugan har tyvärr andra saker för sig. Som att jobba. Jag kommer sakna henne väldigt mycket, men har en känsla av att jag kan få dagarna att gå ändå. ;)

2010-06-11 @ 09:48:30
Postat av: dede09

He he jo kanske bäst att hon är hemma...

Ska själv med grabbarna till Göteborg för en pokerhelg på CC..

Hur är spelet på cg där löst? Tänkte lira någon turre plus lite 10/10 cg...

Och då får frugan snällt stanna hemma och se till våra barn:)

2010-06-11 @ 10:41:36
Postat av: Ljubomir

Har du bestämt om och i så fall vilket Event under WSOP du ska spela? Vi vill ju kunna följa dig :)

Sretno!

/Ljubo

2010-06-11 @ 10:53:56
URL: http://.
Postat av: dybban

Ljubo: De är de här fem eventen som är aktuella för mig när jag är där. Troligtvis spelar jag i alla fall två, men vilka är jag inte riktigt säker på än. Återkommer så klart när jag vet. Kul om du railar. =)



19 Juni Event #36: No-Limit Hold’em 1000 dollar, 21 Juni Event #39: No-Limit Hold'em Shootout (2,000 player max) 1500 dollar, 23 Juni Event #42: No-Limit Hold’em 1500 dollar, 25 Juni Event #45: No-Limit Hold’em 1500 dollar, 26 Juni Event #47: No-Limit Hold’em 1000 dollar.



dede: När blir det pokerhelg? Cashgamet är generellt sett lika löst som det brukar vara på såna där ställen? Så det är bara att slaska på=)

2010-06-11 @ 12:27:54
Postat av: dede09

Vet inte riktigt ev vecka 26 måste stämma av med han vi ska bo hos där, då ska det slaskas både marker och alkohol...

2010-06-11 @ 12:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0