Vi glömmer snabbt...

När jag var liten lärde jag mig att vända andra kinden till. Uppfostrad i kristna lokaler blev vi införstådda av storheten att ge förlåtelse, även om det kändes orättvist. Men ju äldre man blir, ju svårare är det att förlåta. Och ibland känns det som att förlåta är det samma som att bara glömma och gå vidare. Det kan inte alltid vara rätt.

Tankarna kom till mig när Andres Lokko i P1 förklarade sin avsky till Bert Karlsson och hans förflutna som partiledare i främlingsfientliga Ny Demokrati. Lokko frågade sig hur Bert plötsligt kunde bli betraktad som en mysgubbe, som fick göra program om skolmat i tv? Jag glömmer aldrig hur Bengt Westerberg vägrade sitta i samma soffa som Bert (edit nedan), hur han bara stövlade i väg rakt ut när skivbolagsdirektören visade sig. Jag visste inget om politik då, men jag minns hur vi avskydde Bert.

Jag har faktiskt träffat och intervjuat Bert. Jädrar vad nervös jag var inför det där. Det var under min tid på en lokal tv-kanal och jag var helt grön. Vi hälsade på hans kontor på Marianne Records i Skara. Han lättade dock upp stämningen med ett par riktigt fräcka sexskämt. Han är snuskig Bert. Trots att han erkände att han nu för tiden var tvungen att använda Viagra för att kunna prestera. Efter det kändes det bättre. Intervjun blev bra och jag kunde lättad åka hem, med en känsla av att den där Bert är ju en jädra kul kille. En sån man vill hänga med.

Han lurade mig precis som han lurat resten av svenska folket. I dag försvarade han sig mot Lokkos påhopp med citatet.
- Hade Lokko bara tagit reda på verkligheten så skulle han också rösta på Sverigedemokraterna.

Så hur var det med att förlåta och glömma? Just nu har jag väldigt svårt för sånt där. Både när det gäller Bert och andra saker. Mest andra saker. Bert är ingen mysfarbror. Det är en hal jävel. Han skulle antagligen bli en hyfsad pokerspelare om han lade manken till.


Bert drar en fräckis

Edit: Nisse uppmärksammade mig på att det naturligtvis inte var Bert, utan Ian som satta sig i soffan. Klantigt av mig. Men det har inte så stor betydelse för historien (förutom att den blir lite fel), så jag ändrar inget i texten.

Kommentarer
Postat av: Nisse

Ta reda på korrekta fakta innan du börjar skrävla om vilken människovän du är och alla andra som inte tycker som du är mänsklighetens fiende nr 1.

* Det var inte Bert som fick Bengt Westerberg att resa sig ur soffan vid valet 1991. Det var Ian Wachtmeister!

* Sverige är ett demokratiskt land. Alla har rätt att tycka och rösta hur man vill.

Jävla trams!

2010-07-20 @ 12:28:52
Postat av: dybban

Det har du banne mig rätt i! Det var Ian som kom till soffan. Jag var som sagt inte så gammal då, men jag borde kollat upp det ordentligt. klantigt. I för sig hade Bengt säkerligen rest sig om Bert kom också. Det var ju inte personen som var det viktiga, utan vad de där två stod för.Sverige är som sagt ett demokratiskt land. Och alla får mycket riktigt tycka och rösta som de vill. Därför rimmar det ju väldigt konstigt att du kallar mina åsikter för jävla trams. Var det en sten i glashus jag hörde?2010-07-20 @ 12:43:49
Postat av: Nisse

Sten i glashus? Knappast. Skillnaden mellan dig och mig är att jag kritiserar inte öppet alla som röstar blått, rött eller grönt för deras åsikter och uppfattningar.

Trams är det du och restan av dina kollegor inom mediavärlden håller på med och försöker få det till att alla som röstar på SD är nynazister, har Hitler som poster på väggen hemma och drömmer om att Kristallnatten ska ske igen.

2010-07-20 @ 13:22:02
Postat av: dybban

Nähe, och vad är det för fel på att kritisera öppet? Hur skulle något kunna hända i världen om ingen sa vad de tyckte, om alla satt på kammaren och höll käften? En demokrati bygger ju på att man faktiskt ska kritisera, diskutera och lufta sina åsikter. Annars är det som sagt ingen demokrati.Du hävdar dessutom att jag tycker saker jag aldrig skrivit. Du är skenhelig Nisse.

2010-07-20 @ 13:43:37
Postat av: Nisse

2010-07-20 @ 13:49:15
Postat av: Nisse

Citat från dybban 2010-06-17: "Fast ärligt talat skiter jag i om det blir en röd eller blå regering. Det är mindre viktigt, bara jag slipper brunskjortorna i riksdagen."

Vem var det som var skenhelig?

2010-07-20 @ 13:53:10
Postat av: dybban

När det gäller detta är jag inte det minsta skenhelig. Jag tror inte alls att alla som RÖSTAR på Sverigedemokraterna är nynazister eller ens har främlingsfientliga åsikter. Däremot har jag inget till övers för partiledning, det vill säga de som skulle få sitta i en eventuell riksdag. De människorna har mer eller mindre emot andra kulturer hela bunten.Men du tyckte det var rätt att bara sitta och hålla käften Nisse? Du är fortfarande skenhelig.

2010-07-20 @ 13:59:09
Postat av: Nisse

Vi kan hålla på i evigheter och kasta "skit" på varandra och argumentera för och emot. Vi kommer inte att omvända varandras åsikter för det. Du vinner, jag lägger mig, foldar och är skenhelig.

2010-07-20 @ 14:10:32
Postat av: Stefan

Sverigedemokraterna är ett nynazistiskt parti det är fakta och ingen åsikt. Att det sen finns dom som inte förstår att de är nynazistiskt parti kan inte resten av befolkningen rå för och tvingas tiga över ett faktum.http://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0&feature=PlayList&p=EAC7BE72FD5FC0A8&playnext_from=PL&playnext=1&index=6

2010-07-20 @ 14:53:29
Postat av: J-O

Ja du min vän, jag håller i mångt och mycket med dig, när jag såg Västerberg lämmna studion så vart jag tvärförbannad ( även om jag tyckte ND var tomtar)han visade då ingen respekt för demokratin, men så var han ett arsle också. nej fan inga tomtar i riksdagen utan håll dom vid pokerborden, föresten du vet väl att J7 off är superkort. lev väl min vän ;)

2010-07-21 @ 09:31:28
Postat av: Optikern

Pisse-Nisse!

Synd det sket sig med ÖIS igår du. 5.5 på J-södra hade vart fint annars.

2010-07-21 @ 13:05:42
Postat av: dybban

J7o är superkort J-O, du lyckas i alla fall spela och vinna med dem så att de framstår så. =) Sköt om dig tills vi ses.Ja du käre optiker. Chocken har fortfarande inte lagt sig. Nu tar jag ut alla mina bettingpengar och satsar på säkrare inkomster. Keno skulle tydligen var en bra grej...2010-07-21 @ 13:14:54
Postat av: Thomas

Hej Dybban!Kan du vänligen kontakta mig via e-mail?Med vänliga hälsningar

Thomas

Pokerbloggare.se

2010-07-21 @ 14:14:59
URL: http://www.pokerbloggare.se
Postat av: PokerStar

Oj då, här var det liv i luckan.

Själv röstar/håller jag varken på blå(vit) grön(vit) eller rött. Svart och gult, det e grejen det...

2010-07-22 @ 16:08:57
URL: http://vegas2008.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0