Ny tapet?

Banker är ett gissel. Igår var jag på möte hos "min" bank för att få hjälp med att placera mina besparingar. Just nu har jag dem nämligen på ett vanligt sparkonto till den eminenta räntan 0,35. Jag kan alltså lika gärna ha dem i madrassen eller sätta upp dem på väggen som tapet.

Bankkvinnan fick jag dock inte mycket vettigt ur. Med moderlig röst berättade hon att jag borde börja pensionsspara och starta upp en fondportfölj.

- Du ska ju inte riskera så mycket pengar på fonder förstår du.
- Nähe...
- Det är bättre du sätter undan lite i pengar i månaden så att du känner dig trygg i ditt sparande.
- Ok. Hur mycket då?
- Ja, du kan ju börja med 100 kronor i månaden.

Eh, ok. Då får jag ju ihop hela 1200 spänn på ett år. Med ordentlig avkastning på det så får jag kanske ihop 1250 kr. Det är ju ungefär en normal swing på en halvtimma vid pokerborden. Ett inte helt inspirerande sparande med andra ord.

Sen visade hon tusen olika sätt att placera pengar. Eftersom jag är en total novis på ämnet började jag snart drömma mig bort till sommaren och min eventuella weekend till Prag. Det slutade med att jag öppnade ett framtidskonto, som innebär att man bara får göra ett uttag per år,  men med betydligt högre ränta. Där stoppade jag in en stor del av mina tillgångar till den grandiosa räntan 1,35. Vinsten på det blir ungefär lika mycket som jag förlorade i uteblivna inkomster för att gå på bankmötet. Jag skulle nog ha satsat på ny tapet ändå...

Kommentarer
Postat av: Optikern

Haha ja det är inte lätt att spara pengar nu när avkastningen är som den är.

Hon måste ju ändå sett att dina inkomster per månad är så pass höga att 100:-/månad är på tok för lite att spara. Du skulle ju kunna lägga på två nollor.

Sicken idioti!

2009-04-28 @ 17:05:27
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Jo, men detta var en mycket försiktig general. Hon använde sig nog mest av mitt löneunderlag från tidningen som inte är så mycket att skryta med. Vågade ju inte berätta att jag är en bonnfångare som spelare poker också.

2009-04-28 @ 17:07:43
URL: http://dybban.blogg.se/
Postat av: Optikern

Tror du skulle skylta med detta. Rika blir alltid behandlade bättre :)

2009-04-28 @ 19:53:12
URL: http://optikern.blogg.se/
Postat av: dybban

Lol.

2009-04-28 @ 20:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0