1 maj, nazister & SPW

Jag fick rysningar igår när jag gick igenom föstamaj-tåget på andra långgatan på väg till CC för Main Event i Spring Poker Week. Jag kände en urkraft av mänsklighet. Folk som orkar bry sig är fantastiska. 
 
I går demonstrerade ett hundratal nazister på gatorna i min gamla hemstad Jönköping. År 2014 finns det alltså fortfarande människor som är nazister. Det är mer än patetiskt. Och jag undrar om mänskligheten i själva verket är oförbätterlig? 
 
- Du är nazist alltså, really? 
 
Samtidigt. Motståndet i Jönköping var vackert att skåda. De goda krafterna är så mycket större än de onda. Det är bara det att de onda har lättare för att synas. 
 
I går kunde man höra kyrkklockorna klämta från Sofiakyrkan över hela Jönköping. Och på ett sätt över hela landet Sverige. De klingade under hela tiden nazisterna demonstrerade. De varnade för fara. Klockorna har inte använts på samma sätt sedan 1939. Jag är verkligen svag för symbolhandlingar av den sorten. 
 
Och gatorna var fyllda av motdemonstranter som mötte hat med kärlek. 
 
Just för att jag visste att allt detta skedde i Jönköping så kände jag en otrolig värme när jag sick sackade genom förstamajtåget. Med Kenta i öronen gled jag starkare än någonsin in på kasinot för årets roligaste pokerturnering.
 
Här är veckans pokerkrönika. Om Spring Poker Week. 1 maj. Och framför allt - den just nu VIKTIGASTE och COOLASTE trenden i pokersverige! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0