Svensk pokerhistoria...

Jag lämnar Rio nu. För dagen är slut, men främst för att mitt hjärta inte klarar mer. 
 
Jag har bevittnat svensk pokerhistoria ikväll. Martin Jacobson har gått fram som en ångvält i WSOP Main Event och satt sig i en position en svensk pokerspelare aldrig satt sig i innan. 
 
Med endast 27 spelare kvar (av 6683 stycken) så leder han med en stack på över 22 miljoner. Och är nästan sex miljoner före tvåan! 
 
Poker är en hel del tillfälligheter. Men att Jacobson leder Main Event är inte en slump. Jag tror aldrig jag stött på ett pokerproffs som utstrålar så mycket...proffsighet.
 
Ett bra exempel på det är dagens middagspaus. När Jacobsons motståndare tvingades in i intervjuer och åt tunga kolhydrater sprintade Martin iväg till en bokad massage. 
 
Och hur lyckas du hålla fokus under så långa dagar?
- Jag sover mycket på nätterna, sa han och log. 
 
Jacobson ser ut som en elitidrottsman i kroppen. Han är utvilad, har bra kondition och en fantastisk rutin av stora turneringar och nervkittlande situationer. Martin Jacobson har allt just nu. Plus en otrolig närvaro vid borden. Han rör sig inte mycket. Säger inte mycket. Men hans ögon är där. 
 
I intervjuer är han inte de stora ordens man. Han är lågmäld, enkel och ödmjuk. Han påminner en hel del om Messi. Låter spelet tala istället. 
 
Messi tog sig också till VM-final. Men Jacobson tänker vinna sin. 
 
Vi har inte haft en svensk på finalbordet i WSOP Main Event på så många år. Men nu ska det ske. Sker det inte nu så kommer det aldrig göra det. 
 
Imorgon står jag vid repen igen. Och plågar mitt hjärta. Då avgörs det om vi äntligen får en svensk på finalbordet i WSOP Main Event. 
 
Frågan är om någon svensk någonsin varit mer lämpad för att sitta just där? 
 
Nämnde jag att förstapriset i den här turren är 10 miljoner dollar? Det gjorde jag inte nej. 
- Men jag tänker inte på pengarna, sa Jacobson till mig.
 
Det märks. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0