En mil kvar att springa...

Tyvärr åkte Emil Ohlsson ut under den sista nivån efter att ha kämpat shortstack under nästan hela dag 5. Han var dock bara en all in pre med KK vs AQ från en stack på 2 miljoner. Ett ess på turn gjorde det tråkigare och det blev istället fortsatt shortstack-spel. 
 
Inför sista nivån sa Emil: 
- Nu skiter jag i alla ranger, nu kommer det åka in...
 
Och det gjorde det. Så herr Ohlsson slapp boka om dagens flygresa hem. Han verkade inte alltför bitter för det. 
- Jag är svinnöjd med mitt spel och det känns grymt bra. 
 
Även Magnus Karlsson åkte ut mot slutet av dagen i en 3-vägs all in med QQ vs KK och AK. Inte mycket att säga om. 
 
Killen med kungarna, en mycket trevlig dansk bekant som jag lärde känna ute på den gamla EMOP-touren, tyckte jag dock riktigt synd om då han blev rivrad och tappade den viktiga 3 mille-potten. Han är dock kvar med 1,6 miljoner, som sista dansk, inför dag 6. 
 
Så nu är det bara Martin Jacobson kvar av svenskarna. Det är dock ett förbaskat bra "bara". Martin är verkligen fokuserad vid borden. Han ser ut att vara i zonen. Han spelar som att han är i zonen. Och hans stapel ökar som att han är i zonen. Han ligger på plats 14 med sina nära 4 miljoner i marker med drygt 70 spelare kvar. 
 
- Om det  här vore ett Marathonlopp så har jag väl ungefär en mil kvar att springa, sa han till mig. 
 
Jag tror Jacobson har mycket krafter kvar inför den milen. Jag tror inte Sverige har haft en kille med så goda möjligheter att nå ett finalbord, med 70 spelare kvar, på mycket länge. 
 
Här har ni det sjunde avsnittet av Pokermästarna. Där får ni följa dramatiken runt borden under WSOP Main Events första dagar. 
 
https://www.youtube.com/watch?v=6vZFZR6HlEk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0