Bortom strippen...

Det är oftast en ensidig bild som visas upp av Las Vegas. Eller snarare en gata - the strip. Där ligger de flesta flashiga hotell, poolpartyn och vackra fontäner och shower.
 
Man kan nästan tro att det är Las Vegas. Och det är det ju också. Men den gatan är snarare ett undantag än normen. Det räcker att man kommer en liten bit utanför strippen så är lyxen borta. Neonskyltarna slitna.
 
I det fjärde avsnittet av "Pokermästarna" får vi en liten skymt av det. Livet bortom Stratosphere. Bara någon halv kilometer bortom strippen ligger lilla Oasis Motell. 
 
Incheckningsdisken där är helt täckt med skottskyddat glas. Gästerna får checka in och betala genom en liten lucka. Att beskriva rummen som slitna är en underdrift. De inrökta väggarna. Tjocktvn. De gulnade överkasten. Blodstänket i taket, som kommer till av att sprutnarkomanerna träffat fel ven. 
 
I det fjärde avsnittet av Pokermästarna besöker Dregen Oasis Motell. Det var hans eget förslag. För just där i ett av de där slitna rummen så avslutades ett av de mest fascinerande och samtidigt tragiska kapitlen i pokerhistorien. 
 
I rum nummer 6 dog Stu Ungar. 
 
1997 vann Ungar WSOP Main Event och en miljon dollar. Ett år senare dog han med allt han ägde på fickan - 800 dollar.  
 
 
- Han var pokerns Keith Richards, säger Dregen. 
 
Stu Ungars levnadsöde förväntas snart bli film. Fram tills dess kan man göra som jag och köpa boken "One of a kind"
 
Men allt är så klart inte dekadenta hotellrum och tragiska levnadsöden. I programmet får vi även se när Diana Svensk bryter sin WSOP-förbannelse. Mattias Andersson ger nya Vegas-tips. Och pokerproffsen Jimmy Jönsson och Christian Jeppsson tar en varm tur till golfbanan. 

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag har alltid undrat vad det är för tråkiga människor som följer andras bloggar men jag måste omvärdera... Detta är ju bara så himla bra. Sista avsnittet av pokermästarna var ren njutning. Bra jobbat Dybban..

2014-07-03 @ 17:38:56
Postat av: MrBuk

Det finns faktiskt redan en film om stu ungar, med Michael Imperioli i huvudrollen.

2014-07-06 @ 21:07:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0