Superweekend och bacon

Så var man mitt i veckan igen. Jag börjar så smått tappa alla tidsperspektiv då mitt liv endast består av fredagar just nu. Kan det vara nyttigt? 
 
I helgen utspelades den månatliga Superweekend på Casino Cosmopol i Göteborg. Den mest spelvärda turneringen  på CC, just nu, vågar jag säga. För ett pris av 3300 riksdaler erbjuds man ett 2-dagars event, 30k i startmarker och 45 minuters blindsperioder. 
 
Nästan 80 personer valde att delta. Bland annat ett par hedersknyfflar från Småland som var lika intresserade av umgänge och stora öl som kort. Hamnade bredvid Hultsfreds stora son, Matz Svensén, som spelade poker som om han snart skulle få en egen gata uppkallad efter sig. Självförtroendet var, med rätta, på topp och han sköt från höften som självaste Lucky Luke. Vann 100k-potter med k-hög och vevade mot allt och alla. Det var väl bara synstationen dybban som faktiskt lyckades ta någon pott mot kaptenen. Det lärde jag mig redan som 7-åring på fotbollsplan. Det är inte värt att försöka finta någon som inte fattar vad du håller på med...
 
I en paus lyckades vi även få en annan smålänning att gå med på en smått otrolig deal. Tatuera in en baconskiva på bröstet för 3k. För en femhunka extra kan man dessutom få sitt nickname inkastat i motivet. Som hittat på en loppis! Äntligen ska "dybban" bli odödlig. Och inte nog med odödlig. Odödlig tillsammans med bacon. Gött som en femstjärnig hotellfrukost. 
 
Nu ska vi bara boka en tatuerare. Om nu inte Lapproffe är sugen på att bloda ner sig för en rimlig peng? Han är ju en jäkel på att rita. 
 
Trots en rätt kall dag, utan några gratismarker, lyckades jag hanka mig vidare till dag 2 tillsammans med 22 andra spelare. Bland annat Andy, Måns, Matz och Hero. Min stack på 46k var dock inte i någon jättefin form då blindsen höjdes till 1500/3k + ante. 
 
Andra dagen började dock bättre. Nyduschad och fräsch fick jag ta hem ett par potter preflopp och byggde snabbt upp stacken till 80k. Då plockar jag upp min första hand för turren, QQ, och lyckas dubbla upp till 160k mot Matz som sitter på AQ. Efter det åker jag lite jojjo, men sitter någon timma senare på finalbordet med ungefär samma stack. Blindsen är då 5/10k och det gäller att grisa in det. 
 
Får Matz precis till vänster om mig vilket givetvis inte är någon höjdare. Men jag var bara en dubbling från chiptoppen, så de 90k som hägrade i förstapris fanns ändå inom räckhåll. Det var bra klass på finalbordet. 
Endast en medelålders norska tycktes vara av en lite annan pokerskola än oss andra. (Hon slutade givetvis tvåa.  Brukar det inte vara så?)
 
Restealade två potter genom trebets allin, annars var jag lugn och fin. Men så fick jag till sist 1010 på cut off. Foldat till mig. Jag höjer till 25k (blinds 6/12k + 1k ante) Matz, som stoppat in det fler gånger än någon annan, skickar in keramiken igen. Vi har nästan exakt lika mycket marker. Runt 200k var. Jag ångrar mig direkt att jag inte bara stoppar direkt så jag slipper flippa mot KJ eller något annat som för Matz är nöten. Hur som helst, syn av mig. Och jag blir glad när jag ser mig möta A9s i en pott som skulle ta någon av oss till topp två. 
 
A direkt på flopp dock och jag får lämna på en åttonde plats och en knapp tiondel av förstapriset. 
 
Ändå, inga konstigheter. En inspirerande helg var till ända. Och hur det än går för mig vid pokerbordet så är jag ju snart odödlig tillsammans med ett bacon. Vilka pokervinster kan vara större än det? 
 
Dagens fråga: Hur mycket skulle du ha för att tatuera in en baconskiva på framkroppen? 
 
A) 3k
B) 25k
C) 50k
D) Över 100k
E) Gör det inte för någon summa.
F) Tänker inte ens svara på en så urbota löjlig fråga. 
 
(Susanne med alla glasögonen skulle göra det för 50k...)

Kommentarer
Postat av: Link

Gratz till lillcashen kompis.

Jag tar på mig "baconet" till kostnaden för alla PSW under ett år samt inköpet till CC-SM main event.

Nämn tid o plats så är jag där.


//Link

2012-09-11 @ 16:31:23
Postat av: Roffe

Jag ställer givetvis upp som chefsgaddare. Numera har jag slopat alla elektriska maskiner och kör "Tonga-style". D.v.s en vässad träpinne och ett klappträ. Färgerna kan bara variera mellan svart och jävligt svart, men vidbränd bacon håller sig inom ramen. Vad färgen är tillverkad av, vill jag inte berätta eftersom Hälsovårdsnämnden har ögonen på mig. Den här tatueringskonsten sållar dock pojkarna från männen. Så mycket vågar jag lova.

2012-09-11 @ 18:03:14
Postat av: Långben

Med tanke på att jag slickade urin för 1500:- så anser jag att en rimlig ersättning för bacon på bröstet bör ligga något högre. För 1600:- så slänger jag in en örfil på köpet.

//Långben

2012-09-11 @ 19:42:16
Postat av: Andy

Var nog den roligaste superweekend jag har spelat.
Hade nog mer med umgänget och dem stora ölen att göra än resultatet till slut.
Skön kille den där "Bacon"

2012-09-12 @ 13:42:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0