Lapproffe & Digestivekex

Jag har alltid haft en förkärlek för goda debattörer och förhandlare. Som min överlägsna favoritkaraktär i Game of Thrones, dvärgen med den knivskarpa tungan, Tyrion Lannister. Half the man, twice the brain. 
 
Ibland räcker det dock inte med ett intellektuellt överläge för att avgå med segern. När fienden spelar smutsigt kan vem som helst stryka med. En del slag går helt enkelt inte att vinna. Kanske för att man måste ge upp vissa saker för att vinna något som är viktigare...
 
Jag vill inte jämföra Lapproffe med Tyron Lannister. Men jag måste ändå göra det. Inte på grund av kroppshyddan. Utan intellektet. Aldrig har jag stött på en större stilist inom pokervärlden. Aldrig har jag stött på mer hjärna blandat med humor. 
 
Visst. Han kan vara smutsig i mun. Men hade han fått samma plats i våra hjärtan om han använt sig av skolsvenska? Hade han orsakat samma oreda om han inte var en störig jävel? 
 
Ingen kan säga att Lapproffe är en galning i skogen längre. Det har han bevisat med sina profetior om och om igen. Han har mer koll på pokervärlden än vad vi har en aning om. Betydligt större insikter än jag själv. Med det menar jag inte att ALLT han skrivit varit rätt. För det är jag inte kapabel att yttra mig om.
 
En del av dem som fått smaka stora slevar av hans skit ser jag som mina vänner. Men efter ett tag har man förstått att gubbjäveln bara levlar oss. Skojar. Driver med etablissemanget.
 
Och är det någon värld som mått bra av att tas ner på jorden ibland så är det väl pokervärlden?
 
Mig får Roffe kalla kotlettfrilla resten av sitt liv. Det känns som en hederssak att få ett personligt smeknamn av lappgubben. 
 
Kan det vara ett sista bevis på att Lapproffe varit rätt ute i sina svador mot pokersverige när folk lagt ner tid på att hacka hans blogg, dator och mail? För vem skulle orka lägga ner arbetstimmar på sånt om allt han skrev var rappakalja och rena lögner?
 
Det är med ett sorgset hjärta jag tar del av nyheten att gubben inte tänker blogga om poker mer. Inte för att jag tror att han alltid haft rätt. Utan för att det kommer att saknas något. Något viktigt. En störig jävel. En störig jävel som skrivit de mest underhållande texterna pokersverige någonsin har sett och kommer att se.
 
I morgon drar andra säsongen av Dybban flyttar in i gång. Min drömgäst, även under de första fem avsnitten, var Lapproffe. Mannen. Myten. Han har dock vänligt men bestämt tackat nej. Och jag förstår honom. Han vill inte vara en del av pokersverige längre. Att få skit själv för att man har obekväma åsikter är inga problem för lappen. Men när fienden ger sig på dem han bryr sig om. Då får det vara. Då spelar det ingen roll om man har rätt eller fel. Vissa slag är helt enkelt inte värda att vinna. 
 
Som när jag och Norrländskan var och handlade i dag. Vi stod vid kakorna. Norrländskan ville ha Digestivekex. Jag tog fram Eldorados Digestive för 7:95. Hon nöp de brutalt övervärderade original-Digestive för 18:95. En sekund senare var förhandlingen igång och jag visste att mina argument var svårövertalade.
 
- Dina är ju mer än dubbelt så dyra. Och de smakar ändå likadant! hävde jag ur mig.
Jag gick på knock direkt med mina tyngsta slag och förväntade mig omedelbar underkastelse.
 
Norrländskan stod tyst en sekund. Tittade ner på sitt Digestive-paket. Det såg ut som om hon vägde sina ord i skallen innan hon tänkte presentera dem. Till sist: hon formade munnen. Men inga ord. Bara en tunga som, med hjälp av läpparna, formade ett pruttljudd så högt att kakavdelningen stannade upp.
 
Jag sa inget mer. Jag visste att allt var förlorat. Vi gick hem med de dyra kexen. I bland vinner helt enkelt inte rätt sida...
 
Jag har dyra Digestive i skafferiet. Men ingen har dött. I fortsättningen njuter jag av Lapproffes texter här i stället. De handlar bara inte om poker. Men en dag kanske om dvärgar? 
 
För i dag tror jag Roffe bryr sig lika lite om pokersverige som jag om Digestivekex. Vi förlorade var sitt slag. Men vann förhoppningsvis något viktigare.

Kommentarer
Postat av: Optikern

Det är just därför jag helst handlar själv, Man kan inte vinna de där fighterna.
Citat svärfar: "Det blir jävligt dyrt när Hanna är med och handlar"

2012-10-11 @ 19:47:08
Postat av: Olle

Instämmer helt och näst bäst är du själv även ifall jag retat mig på några småsaker ibland.

2012-10-11 @ 20:36:56
Postat av: Roffe

Jag visste hela tiden att du förstod.
Jag vet även idag att du förstår varför.
Livet går vidare Simon.
Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta.
Goda människor växer inte speciellt tätt på pokerhimlen. Du är en av få.

2012-10-11 @ 21:27:54
Postat av: Anna

Skrämmande att att SvePof gör allt för att tysta lappen, som att hacka hans dator. Vem av dem bor i Täby?

2012-10-13 @ 08:03:52
Postat av: Anonym

Fast det kanske mest skrämmande är att någon går på påståendet att han blivit hackad.

2012-10-13 @ 09:48:44
Postat av: Roffe

Naturligtvis en "anonym".
Tror du på fullaste allvar att jag skulle radera mina egna bloggar, radera mina bilder och krascha en stor del av hårddisken för att få uppmärksamhet?

Dra du bara åt helvete, eller kom hit och se skiten med egna ögon. Men där tar väl pungkulorna slut...

2012-10-13 @ 15:32:36
Postat av: Anonym

Nej det tror jag inte, men kan ju vara så att du övertolkar en helt vanlig hårddiskkrash, eller att du slank på deleteknappen. Sannolikheten för att du blivit hackad är extremt låg....

2012-10-13 @ 17:30:13
Postat av: Legia Nord

Det verkar som Lappen har IP adressen på den personen som gick lös på hans dator, och den verkar komma från en adress i Täby. Den personen bör nog vara lite orolig

2012-10-13 @ 23:25:11
Postat av: Roffe

Kära "anonym". Nu ska jag försöka att vara lite len i truten...
Jag har aldrig gett mig ut för att vara ett datageni, men jag är trots allt över 50 pannor och har mina bekanta som jobbat med data-apparater sedan 80-talet. Innan du själv var född förmodligen.

Kunskapen hos mina vänner står långt över kunskapen hos snuten.
Bevisbördan är det lite skillnad på dock.
Jag vet vad jag vet och det räcker för mig.
Det finns någon annan som vet att jag vet också.

Det här är tredje hackningen av mina datorer.
Samma gubbar som fångade in de tidigare, är involverade idag. Lite av ett rutinjobb.

Tyvärr kommer ni nog inte att få veta hur det hela slutar.

2012-10-14 @ 00:33:05
Postat av: Anonym

Uppskattar din lena trut (inser först efteråt hur fel det kan uppfattas, men du kan nog ta det, för visst är du med i Fagbet).
Jag ger inte ett korvöre för dina bekantas datorkunskaper. Folk inser inte hur bra hackern måste vara för att ta sig in i en dator som inte har 123456 som lösenord, vilket jag antar att du inte har. Folk har helt enkelt kollat för mycket på film. Har däremot erfarenhet av massor av fall där folk tror det är virus eller hackare,
när de egentligen bara klantat sig. För att förtydliga, jag tror inte du ljuger, du tror säkert du blivit hackad.
Eller så påstår dina kompisar det för att verka märkvärdiga.
I det här fallet är det extremt enkelt för dig att bevisa om du har rätt, det måste finnas loggar på vad som hänt annars hade dina polare inte haft nåt att gå på, producera dem inkl ip adressen de anser skyldig. I så fall kan jag ge dig en betydligt precisare adress än Täby.....kanske Mauritz som är i farten

2012-10-14 @ 20:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0