You go ponytail!

Vi har en finansminister utan privata tillgångar. Enligt en artikel i AB i dag så har Anders Borg belånat sitt nybyggda hus i Katrineholm upp över skorstenen. Och han har inga besparingar att falla tillbaka på. Samtidigt uppmanar Borg sveriges befolkning att inte leva över sina tillgångar. Journalisterna vill med detta peka på någon slags dubbelmoral hos vår första manliga finansminister med hästsvans.

Själv tycker jag bara att uppgifterna gagnar Borg. Jag gillar honom mer. Borg är den bästa gubbe de blåa har. Han är en minister med en ekonomi som en vanlig människa. Visst, han har inte en vanlig människas lön. Men de 65k han får ut netto i månaden är inga fantasisummor.

Problemet i dag är att våra politiker hamnar allt längre från verkligheten. Från början var det tänkt att en riksdagsledamot skulle tjäna lika mycket som en gymnasielärare. Löneutvecklingen för dessa yrken har dock gått skilda vägar. Och vi har allt svårare att relatera till politiker med miljoner i kassaskåpet och paradvåningar på Östermalm.

Till skillnad från Bildt som är god för en 30 millar lever Borg ett hyfsat vanligt ekonomiskt liv. Efter räntor och amorteringar har han bra med pengar kvar. Men ska samtidigt försörja en stor familj. Borg lever med största sannolikhet inget lyxliv. Han lever som en hyfsat välbärgad Stockholms-Svensson. Och det känns ok för mig. Han har fortfarande en och en halv fot på jorden. Ibland två.

Efter diverse debatter på superbloggen verkar många sätta mig i ett fack som vänsteranhängare. Själv målar jag mig inte i någon politisk färg. Jag har röstat både styrbord och babord i mina dagar. Och när det gäller politiska partier har jag svårt att sympatisera med något. Däremot har jag lätt för att sympatisera med enskilda människor i partierna. I bland är de miljöpartister, ibland sossar och ibland moderater. Jag tycker generellt att det är idioti att slaviskt följa ett parti. För ett parti har sällan samma åsikter som du själv i alla frågor.

För övrigt skulle riksdagen bli så mycket roligare om alla män bar hästsvans.
................................................................................................................................................................

I kväll bär det av till kasinot för 500kr rebuy och myskväll med Morgan "Farsan" Karlsson. En genomgo gubbe och en av de bästa pokerspelarna i min krets av vänner. Ser fram mot detta i en färgglad tröja.

Kommentarer
Postat av: Roffe

Funderar på att starta en personvalskampanj för att komma in i Riksdagen som politisk vilde.

Politisk är jag nog. Vild är jag definitivt. Garanterat längsta hästsvansen också. Förmodligen bland fruntimren också...

2011-10-24 @ 14:28:24
Postat av: dybban

You go ponytail! Skriv in dig som sverigedemokrat. Då är det rätt enkelt att komma in. Och väl där är det ju bara att hoppa av. Säga att man ångrat sig, kommit till insikt, och nu har en annan agenda som politisk vilde.Jag gör mycket för att få några fler hästsvansar i riksdagen. Ska kampanja dig på bloggen.

2011-10-24 @ 14:40:42
Postat av: Vigge.

Väldigt bra skrivet, vänster eller höger spelar ingen som helst roll. Du verkar slåss nerifrån och upp , eller slåss gör du nog inte men du har ju verkligen hjärtat på rätt plats när det kommer till humana frågor och rättigheter. Själv lever jag efter det en vis man sa till mig "Det är inte synd om mig, jag är frisk och har ett jobb".

2011-10-24 @ 17:12:43
Postat av: erichugo

Du är en klok herre du Dybban! Hälsa Morgan "springer-bäst-på-entraction" Karlsson..

2011-10-24 @ 22:35:31
URL: http://ehugo.blogg.se/
Postat av: J-O

Nää nu får du ge dig, du kan väl inte hylla en kar med hästsvans, förhelvete vilka fjollor. Jag tror att gammla gubbarn med hästsvans lever bkvar i en ungdomlig fantasi dröm, tycker det är jävligt bögit, Borg verkar ju inte veta nada, typisk fantasinisse. Du vet ju att det finns en annan fantasinisse i Gnestatrakten, fy fan, vuxna män som springer omkring och leker småflickor, satan vad fjolligt ;)

2011-10-25 @ 06:50:36
Postat av: Roffe

En smäll med handväskan förtjänar du J-O!

2011-10-25 @ 08:49:15
Postat av: J-O

Det gör jag säkert Roffe. Politiker ja, titta bara på Calle Bilt, en jävla massa mille, men ni kan ge er fan på att det är blod på varenda öre, lundin oil bedriver ju ingen social verksamhet i afrika precis, jävla roffarbolag, fy fan

2011-10-25 @ 13:27:44
Postat av: Andreas Bergman

Det här var det överlägset sämsta inlägget jag läst från din penna.65 lax netto/mån är mycket, mycket, mycket, mycket, mycket långt ifrån vad de flesta tjänar. I Stockholm eller Piteå."Till skillnad från Bildt som är god för en 30 millar lever Borg ett hyfsat vanligt ekonomiskt liv. Efter räntor och amorteringar har han bra med pengar kvar. Men ska samtidigt försörja en stor familj. Borg lever med största sannolikhet inget lyxliv. Han lever som en hyfsat välbärgad Stockholms-Svensson".Stackars Borg som skall försörja en stor familj. Och inga barnbidrag får han, eller? Inga fria resor mm? 65 x 12 = 780 lax netto per år. Han kan exempelvis göra ett inköp i WSOP och ändå har 0,7 MKR kvar.För att vara en politiker kan jag dock hålla med om att han verkar vara en ok sådan. Rak och ärlig. Så visst är han Moderaternas bästa politiker, även om det kanske inte säger så mycket bland ett hav av sekunda sorter. Undrar hur mycket av Bildts 30 MKR som är fulpengar...

2011-10-25 @ 13:52:25
Postat av: Roffe

Det behövs fler "ärlighetskvitton" som Jöns i politiken. Jag tycker vi stödjer honom i en personvalskampanj istället. Hästsvansen kan vi väl fläta av rövhåren, om inte Valter hänger ivägen...

2011-10-25 @ 15:07:59
Postat av: dybban

Andreas: Det känns nästan som en befrielse att få lite rättmätig kritik. Uttryckte mig nog lite klumpigt. Borg är välbärgad. Rik. Men lever inte ett liv där han kan unna sig vad som helst. Han har till exempel inga pengar sparade, resurser undanstoppade vid nödfall. Det borde visa på att han inte har resurser att sålla med. Eller så har han helt enkelt sållat? ;)

2011-10-26 @ 16:51:27
Postat av: Andreas Bergman

Om han inte går all in på Lotto så har han väl tillgångar i form av hus mm?Oui, oui - du kontrade ju snabbt med en ny mästerligt post på AB. Tror Hatten menar att du skriver fina berättelser och det har han jävligt rätt i - tuta å kör!Aftonbladets Peter Wennman är också enormt duktig på detta. Tycker du spelar i samma division - oavsett om du skriver om poker på Irland eller en hyllning till Stefan Liv. Tyvärr är GP allt annat än kvalitétsmedvetna när det gäller sportjournalistik. Annars hade jag gärna sett att du sökt jobb där nu när du bor i Lilla London.

2011-10-27 @ 14:02:14
Postat av: dybban

Tack Andreas. Har så svårt att tolka hatten. =) Skröna betyder ju faktiskt "myter", "lögnaktiga berättelser". Men han kanske bara menade väl, vad vet jag?Angående nya skrivjobb så får vi se vad som händer. Har inga direkta planer just nu, men kul att du tycker att jag ska söka jobb där. Vi får se vad framtiden har att erbjuda.

2011-10-27 @ 23:53:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0