Jag döper dig till Blubby

I faderns, sonens och den heliga andens namn, döper jag dig härmed till Blubby.

Människor alltså. Och politiker. Sitter just nu och skriver på en krönika om att sila mygg och svälja elefanter. Läser allt som går om våra fängslade journalister i Etiopien. Det är en riktig soppa. Och Carl Bildt är den syrligaste ingrediensen. Hans förehavanden i Lundin Oil, och sätt att sköta den tysta diplomatin är så mycket värre än Ljugholts dumsnåla klantighet.

Att Johan Persson och Martin Schibbye var i Ogaden för att undersöka Lundin Petroleums affärer i området är inget man bara kan gömma undan som en tillfällighet. Inte heller det faktum att oljebolaget, återigen, anklagas för att ha bidragit till övergrepp mot civilbefolkningen i sin jakt på rikedomar. Eller att Bildt satt som styrelsemedlem i Lundin Oil när satsningen på just Ogadenprovinsen planerades.

- De borde aldrig ha åkt dit, sa Bildt och hänvisade till att UD avråder resor till Etiopiens gränstrakter.
Det är så dumt sagt att jag undrar om herr Utrikesminister ens förstod vad han sa. Hur skulle våra historieböcker se ut om våra journalister stoppades av såna råd? Det kan jag tala om. De skulle se ut som dem i Nordkorea, Kina och gamla Sovjetunionen.

Och det är ju precis vad två nymisshandlade vill höra från sin utrikesminister när de placerats i ett afrikanskt fängelse av sämsta kvalitet. Där duschar inte finns och morgontoaletten görs i ett hål i golvet.
- Ni borde inte åkt dit...

Carl Bildt, du borde däremot åka dit. Och visa ditt stöd under rättegången som nu pågår. Där två svenska medborgare riskerar 40 års fängelse. Där två svenska journalister anklagas för att vara terrorister för att de försökte gräva fram sanningen. En sanning du kan ha varit med att skapa. 

Eller var de ett riktigt scoop på spåren? Kanske är det bättre om de stannar där de är? Nu när de ändå åkte, fast de inte borde.

Härmed döper jag dig till Blubby...


Kommentarer
Postat av: Jimmyl

Haha, underbart namnförslag där :)Hoppar du/ni över PokerFinnkampen i år eller hur blir det?

2011-10-19 @ 19:05:59
URL: http://sv.pokerstrategy.com/uJ4107
Postat av: Charlotte

Kan också komma på många namn, men inget så fint som Blubby :-)

2011-10-19 @ 20:43:33
Postat av: Andreas Bergman

Amen!Mannen, myten, bluffen Bildt. Syn!Tyvärr verkar många gå på Bildts retorik, men kanske är det dags för korthuset att rasa nu?

2011-10-20 @ 12:24:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0