De är i allafall bäst på nåt...

Det finns inget parti som skiter i det blå skåpet oftare än SD. Andra partier gör det också, men SD:s representanter har gjort det till en konstform. Ingenting förvånar längre när det gäller SD. 
 
Oftast lyckas de bara med att skriva osmakliga, rasistiska kommentarer anonymt på diverse högerextrema sajter. För att sedan bli påkomna och hävda att det inte var de som skrev. Någon kan ha brutit sig in i deras hem, lånat datorn, loggat in på högerextrema sajter med deras inloggningsuppgifter och skrivit rasistiska kommentarer. Fullt rimligt.
 
Andra SD-politker tar det ett steg längre. De skriver ut rasistiska kommentarer direkt på facebook i eget namn. "Åk hem med den bananbåt du kom hit med..." skrev någon om vår löpstjärna Aregawi. Fullt rimligt. 
 
Expo gjorde nyligen en undersökning som visade att var tredje Sverigedemokratisk politiker bryter mot sin egen "nolltolerans" på facebook genom att skriva eller dela rasistiska åsikter. 
 
Problemet är att deras väljare inte bryr sig. Deras opinionssiffror påverkas inte ett skit av att de om och om igen blir påkomna med att vara rasister. 
 
Jag har en hel del vänner som antagligen kommer att rösta på SD den 14 september. Så fort de berättar vad de tänker rösta på så måste de alltid försvara sig med orden "Men jag är inte rasist för det..." Eller den klassiska: "Jag är inte rasist, men..."
 
Jag skulle aldrig hävda att någon som röstar på SD är rasist. Det är fel att sätta en kollektiv stämpel på människor. 
 
Men. Ni röstar på ett parti som är skapat av aktiva nazister. Och som idag drivs av människor som öppet sprider rasistiska åsikter. Ni gör vad ni vill med den informationen. 
 
Jag är så trött på åsikter som:"Vi kan ju inte ta hand om alla." "Vi måste ta hand om oss själva först." "Indvandrarna tar våra jobb..." 
 
Det är så otroligt historielösa argument. Och är det inte konstigt? De som säger att de värnar mest om Sverige och "svenskheten" vet minst om vår historia. (Det har givetvis att göra med att de som röstar på SD är en grupp som till stor del saknar utbildning, och har svårt att att ta in information som inte stämmer överens med deras världsbild. Det drar SD nytta av genom att sprida populistiska myter.)
 
Det här landet är byggt av invandrare. Utan deras erfarenheter och kunskaper hade vi inte varit där vi är idag. Vi har tagit hit människor från andra delar av världen så länge Sverige har varit ett land. De har ritat våra städer, ökat våra insikter och kassakistor. 
 
De har kommit hit och startat företag och på senare år tagit jobb som infödda svenskar är för fina för att ta. De tar hand om våra gamla, våra sjuka. De har har en stor del i vår välfärd. 
 
I dag lever vi i en verklighet där miljontals människor flyr för sina liv från delar av världen som är ett rent helvete. Vi har inte varit med om något liknande på 70 år. Då vill SD stänga gränserna och minska invandringen med 90 procent. De hävdar att det är mer humant att hjälpa på plats. Då kan man hjälpa fler. 
 
Så låt oss sätta oss in i livet i ett flyktingläger. Givetvis ska vi hjälpa på plats med mediciner, sjukvård, mat och vatten. Men sen? Var ska flyktingarna ta vägen sen? När de fått den akuta hjälpen ska de bo kvar i dessa miserabla flyktingläger med sina familjer? Ska de åka "hem" sen? Ett hem som inte finns längre. Det handlar inte främst om att deras boende är förstört, utan att de riskerar ett skott i bröstet, en snara runt halsen eller i bästa fall ett liv i fängelse på grund av att deras politiska åskådning, religion eller sexualitet inte passar in. Det är bara att gå till sig själv och fundera på vad man själv hade gjort i deras läge. Och hur man själv skulle vilja bli mottagen. 
 
Det är inte så lätt som alla SD:are tycks tro att få uppehållstillstånd i Sverige. De allra flesta får det inte. Vi har inga öppna gränser, långt därifrån. Men SD vill gärna att vi ska tro det. 
 
Nu, i denna misär, vill de stänga gränserna. De vill behålla allt det goda som invandrarna har gjort för Sverige. Men nu, när det behövs som allra mest, så vill de inte erbjuda en fristad längre. Arbetskraftinvandrare som vi kan ha nytta av är dock fortfarande välkomna... 
 
Många SD:are har mycket roligt åt F! och deras budget. Men har de läst sin egen? Det är en budget bestående av ett svart hål byggt på fantasisiffror. 
 
Men lika lite som de bryr sig om att SD skiter i det blå skåpet med väldigt jämna mellanrum. Lika lite bryr sig deras väljare om budgeten. En budget som går ut på att vi kommer att spara in ex antal miljarder på att mota bort flyktingar. Enligt ledande ekonomer är det dock helt omöjligt att spara in så mycket pengar som Åkesson hävdar att vi ska på så kort tid. 
 
SD hävdar att en röst på dem är en röst på förändring. Jag kan nog hålla med om det i ett fall - på kommunnivå. Röstar man på SD där finns nämligen en chans att det lämnas en tom stol i kommunfullmäktige. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med kvalificerade SD-politiker på lokalnivå. Det har vi sett prov på under året med ett par tragikomiska intervjuer med SD:s inköpta representanter som haft bomull i hjärnloben när de ska svara på frågor om politik. 
 
SD-väljare pratar ofta om vikten av demokrati. Att de ska få tycka vad de vill. Men så fort någon, på helt demokratiska grunder, påpekar att deras politik suger så blir de galna. På SD-forum påhejas hot om våldtäkter på meningsmotståndare. 
 
Lika mycket som ni får tycka att SD är bra får jag tycka att partiet suger hårdare än något annat parti som någonsin suttit i riksdagen. Det är MIN rätt att tycka. 
 
Skillnaden är att jag vet varför jag tycker som jag gör. En majoritet av alla SD:are jag pratat med har ingen aning varför de tycker SD är bra, förutom att de vill begränsa invandringen. De har noll koll på budget eller andra frågor. De drivs av missnöje och har nu hittat ett parti som lovar just dem guld och gröna skogar. Men har ingen aning om HUR SD ska finansiera dessa drömmar. De är fast i en bubbla som är omöjlig att nå igenom. 
 
Den 14 september är det val. Vill ni rösta på ett parti som är bäst i Sverige på att skita i det blå skåpet så har ni all rätt att göra det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0