Hälsar på hos Adrian Bussman

Ibland är det som med stjärnorna. Man ser dem där uppe, men förstår inte riktigt. En stjärnhimmel kan vara lika svår att ta in som att några av Sveriges bästa pokerspelare bor i en liten stad som heter Ludvika. 

.

Ludvika ligger långt bort från allt som stör. Kanske är det just därför som de tre herrarna från samma trappuppgång lyckas hålla fokus? 

.

Och jag kan inte låta bli att älska det där med att man inte lämnar allt bakom sig. Inte flyttar i väg för sakens skull. Att man stannar kvar där man trivs. Och bara blir bättre och bättre på poker. 

.

Det är det som är så fascinerande med spelet. Det är ingen materialsport. Visst är det enklare om man börjar med pappas rulle. Men en mångmiljonär till farsa kan inte göra dig till en bra pokerspelare. Det är troligare att det stjälper dig. 

.

Inför pokern är vi alla lika. Vi har lika stora chanser att bli bra vare sig vi sitter framför datorn i Stockholm, Göteborg eller Ludvika. En dator och uppkoppling mot världen är allt som behövs. Som fotbollsskor och benskydd. 

.

Nyligen var jag och besökte en av landets största pokersnillen - Adrian Bussman. En av medlemmarna i Team 3000. 

.

När han visade mig sin gamla dator på skrivbordet i hallen var det rätt sjukt att tänka att en av landets mest framgångsrika spelare satt just där när han spelade poker. Inga lyxiga skärmar, inga konstigheter. Bara ett exeptionellt pokertänk. 

.

Bara Ludvika mot världen. 

.

 
- Det var jättekul!
- Ja, jag vet...
 
Edit: De som vill slippa spela 25/50 euro cashgame för att möta Adrian vid pokerbordet kan göra det på söndag i Svenska Spels "Superkvalet" till SM Main Event. Där ställer han upp för en tvåhunka tillsammans med några av landets sportstjärnor. 
.
Och missa inte min senaste krönika om besöket i Rom. 

Kommentarer
Postat av: generationX.se

Dags att börja träna på gym dybban! =)

2012-10-28 @ 23:29:31
URL: http://generationx.se
Postat av: Anonym

Hej! Alltid lika bra skrivet och bra program!
En liten önskan bara. Hade varit kul o se dig hälsa på hos nån som är tvärtom, du vet en av alla dom 90% som förlorar på poker och gör så att ni vinnare kan leva erat drömliv. Folk som är tvungna att dagligen jaga pengar och garanterat inte sover så gott om nätterna, såna som ljuger, lånar och kanske blir tvungna att begå brott för att få fram pengar till att spela. Garanterat hur många som helst som lever så och hur mkt jag än gillar alla bloggar, artiklar, youtubeklipp, reklamer mm som handlar om poker och andra spel så måste jag ändå säga att det gör oss speltorskar till att ännu mer försöka komma in i erat glamourösa liv med resor, fester, middagar, bilar mm. Själv har jag dagar jag inte ens har möjlighet att äta, sovtimmarna kan man räkna på en hand, skulderna hos inkasso, fogden, vänner mm bara växer o växer. Absolut ingen annans fel än mitt eget men hade varit kul om det kom fram att det faktiskt finns en tråkig baksida för pokern. Vet ju att det bästa ni regs gillar är ju oss fiskar som gör allt för att vinna tbx förlorade pengar men tänk en gång extra nästa gång ni hittar den där fulla idioten som bara kastar iväg pengar på lönedagen, hur mår han dagen efter?? Kan han betala hyran? Äta? Inte erat fel, jag vet. Men bara tänk på det en gång. Tror att en avsnitt av Dybban flyttar in hos en sån människa nog hade fått många att tänka om och kanske förstått att det finns många många som faktiskt har förstört hela sina liv pga pokern. Förlorat sina familjer, vänner o jobb. Som sagt inte erat fel och varje människa har ju ett val men det är oxå en sjukdom som i mina ögon kanske är värre än alkohol o droger. På olika sett givetvis, svårare att upptäcka denna innan det är försent iaf... Vad tror ni om ett sånt avsnitt??

2012-10-29 @ 23:37:53
Postat av: dybban

Mycket klok kommentar. Du har gett mig något att tänka på. Det skulle bli ett mycket intressant avsnitt. Tack!

2012-10-30 @ 16:38:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0