Sola?

Här om dagen fick jag följa Chris Björin på nära håll när han satt på sitt WSOP-finalbord. Tror inte det går att finna en mer ödmjuk människa.
- Jag är jämndålig i alla spel, använde han som förklaring till varför han lyckats ta sig till ännu ett finalbord i mixed games.
 
Jag älskar att se Björin spela poker. När alla andra rifflar sina marker, pillar med sina i-phones, lyssnar på musik och läser en bok samtidigt - så sitter han bara där. Tillbakalutad. Utan en min. Med händer på magen. Och ser allmänt cool ut.
 
Finalbord 2500 dollar 10-Game Mix 6-handed. Vannessa Selbst vann till sist.
 
På kvällen fixade vi ett eget "finalbord" på Mirage. En enkel sit&go för de närmast sörjande. Mattias, jag, Norrländskan, Norskan, Glimne, Stellan och nyanlända rosjon och Andy.
 
Norrländskan höll i kameran och fick inte va med. Bad beat.
 
Då det gått riktigt kallt i turrarna här (bustade den senaste i går på brädan Q 10 10 6 8 med 66 mot Q10) så kändes det varmt i hjärtat att få komma i pengarna som tvåa. Glimne på en hedervärd tredjeplats, men föll i alla fall servitriserna i smaken då han dricksade med egenvikta endollars-ringar. Jag lät Mattias vinna av bara farten. Då är man godhjärtad...
 
I övrigt har vi precis bytt hotell från Planet Hollywood till Palazzo. Jag är omåttligt förtjust i bytet. Jag älskar stället. 
 
 
Rummen är härligt stora och i sann jänkaranda överdrivet med tre tv-apparater, vid sängen, vardagsrummet och på toan. Man vill ju inte missa nåt...
 
 
Utsikten över bergen, en golfbana och närliggande Wynn är också ok från 46:e våningen. Skulle kunna tänka mig att flytta in här för gott faktiskt. Får tacka Norrländskan för att hon lyckades kvala in till WSOP och fixa det här rummet. Själv hade jag nog varit för snål...
 
I dag var vi och besökte världens största spelboksaffär - Gamblings Bookstore här i Vegas. Läs gärna Glimnes inlägg om besöket. Han köpte böcker för 10 kilo, hur han nu ska klara vikten hem undgår mitt förstånd? Själv köpte jag fyra böcker. Framför allt klassiska "Big Deal" som jag blivit rekomenderad. Skriven av Anthony Holden. Ska vara en av de bästa pokerbetraktelser som gjorts. Jag vill sluka den. Träffade även Ed Miller på plats i affären som nyligen skrivit "Playing the player". En bok som framförallt inriktar sig till live cashgame. Ska slukas!
 
Om några timmar kommer vinnaren av "Dybbans drömtävling". Mycket trevlig herre - herr Jarnebring. Och han har med sig en annan sympatisk räkfrossare - Hogge! Ska bli en ära att få följa dessa gossar. 
 
Andy sa att jag var blek i går. Och visst, han hade lyckats få mörkare hud hemma i småland än vad jag fått här.
Mitt svar:
- Tror du jag åkt hit för att sola?!

Kommentarer
Postat av: generationX.se

Visst är "Big Deal" bra, men McManus "Positively Fifth Street" är flera resor bättre, IMHO. Rekommenderas varmt.

2012-07-04 @ 15:36:28
URL: http://generationx.se
Postat av: dybban

Se där! En bok jag aldrig hört talas om. Vad handlar den om? Poker antar jag, men mer? ;) Tack för tips!

2012-07-04 @ 19:50:50
Postat av: Roffe

"Positively fourth street" är en låt av Bob Dylan, som förmodligen är bättre än boken som snodde namnet...

2012-07-04 @ 21:45:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0