Vingummi in. Tankar ut.

Jag tuggar trött på ett vingummi. Ett svart, de är godast. Sömnen under veckan har varit för dålig. Syrrans bröllopsfest gjorde sitt till. Sen har det blivit sena pokernätter.

Får börja kalla mig själv för bubbel-dybban. Har aldrig bubblat så många turrar under en vecka. Flipparna och de fina starthänderna har inte varit på min sida. I går rök jag först av alla i onsdagens deepstack på CC. Torskade först KK all in mot AA. Och fick sedan mina 22 bb synade av 44. Mitt ess och min kung vek ner sig och gick i graven tillsammans med sin ägare. Det efterföljande cashgamet ska vi inte ens prata om. Längtar efter min dybbantur. "För om du inte fanns, vad skulle jag göra då?"

När andra diskuterar pokern och dess framtid, så nöjer jag mig för tillfället att spela spelet. Så här ser dagarna ut. Jag har redan innan årsmötet börjat tröttna på allt vad pokerförbund heter, ändå är jag tacksam och imponerad över dem som fortsätter diskutera. Om någon lyckas knyta ihop alla dessa trådar och åsikter till ett enda välordnat nystan är jag den första att gå ner på knä och buga. Just nu skulle det kännas som ett av världens kommande underverk.

När Ola Brandborn på allvar föreslår Anna D som ordförande får det vara nog. Jag vill inte vara med längre. Allt är en parodi på ett amerikanskt presidentval.

Alla som har en blogg verkar automatiskt bli påtänkta för ordförandeposten. Rosjon, Koivu, Anna D, Lina, Mattias, Jens...

Några av dem är vettiga namn som jag skulle stötta, men vad är det som säger att man har en aning om vad som ska göras bara för att man bloggar? Själv skulle jag sitta som ett fån och slå ordförandeklubban i bordet så att det ekade i väggarna. Jag skulle vara ett skämt ingen skrattade åt. Och det beror inte på att jag skriver krönikor för Svenska Spel, utan för att jag saknar kompetens.

Jag ångrar nästan att jag skrev om hur jag skulle vilja se SM på svensk mark. Det var en framtidsversion som sannolikt, om den ens någonsin kryper ur sin vagga, inte kommer se dagens ljus på många år. Och Lina var direkt framme och anklagade mig för att inte ha rent mjöl i påsen. Att jag skulle vara SvS nickedocka. Att en eventuell kommande ordförande inte har något vettigare att komma med än att jag skulle vara köpt gjorde mig lite konfunderad. Vad skulle göra henne, som representant för Pokerstars, mer trovärdig än någon annan? Vad gör hennes åsikter finare än mina? Varför skulle hon kunna framföra personliga åsikter om "pokerspelarnas bästa" och inte jag?

Får jag någonsin diskutera något utan att ses som köpt? Om inte, låter jag hellre bli att diskutera. Som sagt, ibland är det skönt att bara dra sig tillbaka, glömma tjöt och 700 åsikter, och göra det som jag faktiskt, fortfarande, tycker är det roligaste som finns - spela poker. Ingen kommer åt mig vid pokerborden. De kommer åt mina pengar. Men inte mig. 

Ikväll kommer min svärfar och svåger ner från Norrland och hälsar på. Det ska bli fantastiskt trevligt. I helgen ska jag ta med mig både farsgubben, svärfar, svåger, lillebror och, sist men inte minst, Norrländskan på kasinot för en riktig pokerfest. Det kan bli ett spektakel, men det kommer bli ett roligt spektakel.

Ett vingummi till tack! Ett svart.


Kommentarer
Postat av: Pokerstar

Håller med dig om det blir fel när bara dom som har en blogg är en kandidat för en ev styrelse. Det finns många inivider som hade gjort ett lysande jobb åt förbundet - men som är anonyma. Dessa måste lyftas fram.



Men för fan - ge inte upp. Livet är ingen jävla charterresa;)

2012-02-16 @ 17:20:24
Postat av: Roffe

Är det bara jag som ser ironin i Olas inlägg?

Eftersom ingen vettig människa vill ha posten, kan man lika gärna sätta dit en komplett idiot.

Trodde det var glasklart.

2012-02-16 @ 22:19:01
Postat av: dybban

Mattias: Charter. Det snurrar i pallet på mig bara jag hör ordet.



Roffe: Jorå, visst är det ironi. Men ironi gör sig ofta dåligt i text. Miss D har i alla fall redan hunnit ta på sig äran att bli en utmärkt ordförande och tackat nej till erbjudandet...

2012-02-16 @ 23:05:41
Postat av: Rickard

det är ju dom röda som är godast!

Postat av: Andreas Bergman

Tycker att de röd, gula och orangea spelar i en egen division.



Katten bland vingummihermerlinerna är utan tvekan den vita/beiga. Vad är det för jävla smak? Rauss!

2012-02-17 @ 10:48:58
Postat av: Andreas Bergman

Glimne som självsäkert proklamerade "Jag talar givetvis om allas vår Lina Olofsson!"



Frågan är om någon annan i Pokersverige kan framkalla så mycket humor i en enda mening?



"Allas vår". Världsklass. Total världsklass.



2012-02-17 @ 10:55:38
Postat av: dybban

Bergman: Din smak när det gäller vingummin är ju helt uppåt väggarna. För att inte säga katastrof. De orange låter jag alltid vara, tar inte i dem med tång. Inte heller de gula håller någon klass. Nä, jag börjar på allvar ifrågasätta din trovärdighet nu. ;)



Min ranking är enkel.

1. Svarta

2. Röda

3. Gröna

2012-02-18 @ 14:45:44
Postat av: Andreas Bergman

Gröna är helt ok, men har ju inte alls samma härliga syrlighet som gula, röda och framförallt de orangea.



Jag kan finna viss njutning av de svarta, men de har enligt mig en mer neutral smak även om man kan ana svartvinbär i konturerna.



Hör ju att du är något av en vingummikonnässör så kanske är det läge att starta Vingummiförbundet?



Frågan är vad Basset säger - är det ok att arrangera Vingummi-SM i Sverige eller duger bara England?



ps Du har väl skådat Persbrandt i Vuxna Människor där han i blindtest efter blindtest prickar in rätt smak? En klassisk filmscen som överträffar allt annat. ds

2012-02-19 @ 13:38:27
Postat av: Optikern

Fast han missar ju.

Hon låter ju honom bara tro att det är rätt för han inte ska bli våldsam.



De ljusgula är ju underskattade!

2012-02-19 @ 20:36:19
Postat av: SisyfosTompa

Vad gäller vingummi så är det solklart med svarta som godast. Sedan lång ner på en lika solklar andraplats är vita. Detta liknar pokerförbundet lite tycker jag svart eller vitt. Oftast har man en syn på detta förbund som går i dessa färger. Livet är sällan svart eller vit. Så inte heller pokern. Delar (som vanligt tänkte jag säga) dybbans åsikt om det mesta. Tror dock att vad gäller pokerförbundets krävs en ledare som vågar stå emot egon som är större än det vardagliga svenssonlivet. Våga ta någon som inte är rädd för att säga sin mening men som faktiskt tror på, och kan, sin poker. Poker är kul och vi måste jobba tillsammans vare sig vi skriver åt svs eller pokerstars. Vill man på sikt pokerns bästa så skall vi diskutera lämplighet och egenskaper på vissa ordföranden på ett sakligt sätt. Delar dybbans åsikt till fullo. Bloggare är inte automatiskt en bra ordförande men det visste ju de flesta. Så mycket kan jag säga. Det är ett sisyfosarbete (ursäkta men var tvungen:)) som kräver att vi ger den som det nu blir chansen att visa vad den går för i stället för att vi direkt sågar personen i fråga när det är klart. Vilken vettig person hoppar annars på uppdraget.

2012-02-20 @ 13:14:08
Postat av: dilba

Killar.. (himlar med ögonen). Ni fattar ju verkligen ingenting! Gröna. Enkelt. Flerbottnig smak med en förnimmelse av pistage. Äh, ni fattar inte. Men nästa gång ni äter det gröna vinegummit.. då vill jag att ni tänker på mig. Inte för att jag är överdrivet förtjust i vingummin från början men när vi nu ändå var inne på ämnet.



Sa ni Svepof? Cirkus Scott ringde och var upprörda för att dom hade snott deras koncept rakt av. Men det som var mest upprörda för, var att Svepof hade gjort det så mycket bättre.



dilba



2012-02-29 @ 09:47:45
Postat av: Andreas Bergman

Jag gillar de gröna, men "smak med en förnimmelse av pistage" kommer som en stor surprise för mig.



Fönimmer mer regnskog där regnet precis sköljt fram.

2012-02-29 @ 19:22:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0