Vapen

Sen har jag väldigt svårt att skriva om poker när huvudet fylls upp av andra händelser i världen. Som att små 6-åringar skjuts med maskingevär. 
 
Jag ligger i soffan och debatterar amerikas vapenlagar med mig själv.  
 
Å ena sidan kan jag tänka att det aldrig är vapnen som dödar utan människorna som trycker på avtryckaren. Vill man få tag i ett vapen och skjuta någon så kommer man antagligen lyckas oavsett lagar. 
 
Det är som att skylla på skeden för att man äter sig fet på Princess-tårta. 
- Utan dig hade jag varit smal idag, ditt svin...
 
Men. Självklart är det så att om det finns vapen hemma så är chansen större att de kommer att brukas än om det inte finns. Chansen till olyckor ökar och en psykopat i ett tillstånd av vredesmod tar det han hittar. Det som är närmast. Och där i byrålådan låg morsans Colt...
 
Och i garderoben ett maskingevär. Ännu coolare än Colt. 
 
Jag är övertygad om att striktare vapenlagar skulle rädda många liv där borta i frihetens land. Kan man rädda en 6-åring per år borde det vara värt det. 
 
Men att diskutera vapen och dödsstraff med en del jänkare är som att försöka lära Glasögat på kasinot att det inte alls är större chans för en låg flopp om det kommit fyra höga på raken. Vi lever i olika världar. Ser saker med olika ögon. 
 
Mina borde dock se bättre än de av porslin...

Kommentarer
Postat av: Andreas Bergman

Ja det är helt obegripligt att ha sådan tillgång på vapen som i USA.

Klart att det ökar antalet utförda galenskaper.

Om de inte vaknar efter denna händelse lär de aldrig vakna.

Kanske biter det när alla dessa stackars småttingars ansikten visas upp i tv som i samband med minnesstunden för Utöyabarnen.

2012-12-16 @ 15:37:06
Postat av: olle

Ja debatten går het efter det senaste vansinnesdådet. Ena sidan vill beväpna lärarna så de kan försvara barnen/ eleverna. En helt sjuk utveckling egentligen men va fan hade inte det ökat oddsen för barnen i detta spec. Fall? Å andra sidan hatar jag vapen och något måste göras åt vapenskiten men i USA blir det nog svårt. I Sverige finns det runt 800 000 vapen och det är vara en tidsfråga innan något händer här med ett eller flera lagliga vapen. Fy fan vapennördar är verkligen ett märkligt släkte

2012-12-17 @ 19:03:37
Postat av: W

bloggen uppdateras flitigt..........

2013-01-02 @ 13:21:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0